Ericsson’s aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Ericsson’s is een bekend Zweeds bedrijf dat mobiele netwerken aanlegt: ze hebben dit recent bijvoorbeeld voor KPN gedaan. Wil je beleggen in Ericsson’s door de aandelen te kopen? In dit artikel bekijken we hoe je het beste kunt investeren in Ericsson’s & je kunt hier ook de actuele aandelenkoers vinden.

Hoe kan je Ericsson’s aandelen kopen?

Wanneer je vertrouwen hebt in de toekomst van Ericsson’s, dan kan je de aandelen kopen. Dit kan je het beste doen bij een broker die lage transactiekosten rekent: veel beleggers verkijken zich hier op en verliezen daardoor veel geld. Dat is natuurlijk zonde! Kies daarom een broker met voordelige tarieven:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Ericsson's. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Ericsson's! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Ericsson’s?

Wil je weten hoe de aandelenkoers van Ericsson’s zich ontwikkeld? In de grafiek zie je voor welke prijs je de aandelen kunt verhandelen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Ericsson’s

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Ericsson’s.

Beurskoersen van Ericsson over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Ericsson’s zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Ericsson’s in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Ericsson’s gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Ericsson’s is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen.

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Ericsson?

  • 5G dominante positie: Ericsson heeft een sterke positie opgebouwd binnen de levering van 5G infrastructuur en diensten. Het bedrijf heeft een goede reputatie op het gebied van innovatie en heeft hierdoor een goede positie om te profiteren van de nieuwe 5G techniek.
  • Globaal actief: Ericsson is actief in meer dan 180 landen en heeft daar meer dan $ 50 miljard omgezet. Hierdoor is het bedrijf minder kwetsbaar voor lokale economische & politieke spanningen.
  • Gericht op de toekomst: Ericsson werkt met nieuwe technieken zoals 5G en cloud computing, wat waarde voor de lange termijn kan creëren.

Wat zijn de risico’s van aandelen Ericsson?

  • Concurrentie: Ericsson ervaart sterke concurrentie van andere 5G providers zoals Huawei en Nokia. Deze concurrentie kan leiden tot lagere winstmarges en een lagere winstgevendheid.
  • Politieke risico’s: de toegang tot de 5G infrastructuur binnen een land is vaak politiek geladen. Huawei wordt bijvoorbeeld in steeds meer landen geblokkeerd omdat het een Chinees bedrijf is. Hetzelfde kan in de toekomst gebeuren met Ericsson in bepaalde landen.
  • Technologie risico: wanneer het Ericsson niet langer lukt om de technologische veranderingen bij te houden, kan het marktaandeel verliezen.
  • Wisselkoers: Ericsson is een Zweeds bedrijf, waardoor de waarde van de Zweedse kroon tegenover de Amerikaanse dollar een belangrijke rol speelt.

Wat zijn de grootste concurrenten van Ericsson?

Hoe kan je beleggen in aandelen Ericsson?

Voordat je Ericsson aandelen kunt kopen, heb je eerst een account nodig bij een online broker. Een aandelen broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt om als particuliere belegger aandelen te verhandelen. Het is verstandig om de beschikbare brokers met elkaar te vergelijken; op die manier kan je bepalen welke partij het beste bij je past.

Neem vervolgens de tijd om je account te activeren. Je activeert je beleggingsaccount door een kopie van je paspoort en adres te uploaden. Nadat je account is goedgekeurd, kan je direct geld storten en aandelen Ericsson kopen.

Navigeer hiervoor binnen het handelsplatform naar de Ericsson aandelen en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Met een marktorder koop je de aandelen direct tegen de geldende prijs en met een limiet order stel je de prijs in die je bereid bent om te betalen. Vergeet vervolgens niet om je belegging in Ericsson aandelen regelmatig te beoordelen.

Over het bedrijf Ericsson’s

Tegenwoordig fabriceert het Zweedse bedrijf Ericsson’s telecommunicatieapparatuur. In de jaren negentig was het bedrijf vooral bekend als fabrikant van mobiele telefoons. Het bedrijf behoorde toen, met een marktaandeel van ruim 30%, tot de koplopers in de markt van de mobiele telefoons. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Stockholm.

Ericsson aandelen kopen

Geschiedenis van Ericssons

Lars Magnus Ericssons richtte het bedrijf in 1876 op als een winkel voor de reparatie van telegrafie apparatuur. Een in 1878 verstrekte opdracht om enkele Bell-telefoons te repareren inspireerde hem om enkele telefoons van Siemens te kopen en te bestuderen. In 1879 verschenen de eerste door Ericsson’s geproduceerde telefoons op de markt.

Toen Hendrik Tore Cedergren in 1883 een onafhankelijk telefoonnetwerk opende, kreeg Ericsson’s de opdracht om de apparatuur voor dat netwerk te leveren. In 1884 verscheen de eerste handmatige telefooncentrale met een meervoudig schakelbord op de markt. Ericssons verkreeg in de 20e eeuw een dominante positie op de markt van handmatige telefooncentrales.

In 1987 verscheen de eerste mobiele telefoon van Ericsson, de Hot Pocketline, op de markt. Ericsson’s werd één van de grootste producenten van mobiele telefoons.

Het bedrijf leed eind jaren 90 grote verliezen. De verliesgevende divisie van de mobiele handsets werd een joint venture met Sony onder de naam Sony-Ericssons. Het bedrijf Ericsson’s heeft nu als kernactiviteit het ontwikkelen en uitrollen van mobiele netwerken.

Ericsson’s gaat haar de beurs

In 1928 begon het bedrijf met het uitgeven van A- en B- aandelen. De A-aandelen stonden wat betreft stemverhouding gelijk aan 1000 A-aandelen. Door in 1928 veel B-aandelen uit te geven, genereerde het bedrijf veel geld. Tegenwoordig staan de aandelen van Ericsson’s genoteerd aan de beurs van Stockholm en aan de Amerikaanse Nasdaq.

KPN laat kern netwerk vernieuwen door Ericsson’s

KPN besloot ik oktober 2020 om de kern van het mobiele netwerk te vernieuwen, waardoor de kwaliteit van het 5G-netwerk wordt verbeterd. Die vernieuwing wordt gedaan met apparatuur van het Zweedse bedrijf Ericsson’s. Voor zijn veiligheid wil KPN de kern van zijn netwerk laten vernieuwen door een westers bedrijf.

Wel of niet aandelen Ericsson kopen?

Of je wel of niet Ericsson aandelen zou moeten kopen, hangt uiteindelijk sterk van je persoonlijke positie af. Bepaal daarom voordat je in Ericsson investeert wat je persoonlijke risicotolerantie is.

Wanneer je een plan hebt opgesteld, kan je onderzoeken of Ericsson binnen je portfolio past. Neem de tijd om Ericsson te vergelijken met vergelijkbare, concurrente bedrijven. Op die manier kan je bepalen of Ericsson de interessantste optie is.

Positief aan Ericsson aandelen, is dat het bedrijf de focus legt op de techniek van de toekomst. Hierdoor kan Ericsson ook in de toekomst verder groeien, wat een goede reden kan zijn om de aandelen te kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *