Ericsson’s aandelen kopen

Ericsson’s is een bekend Zweeds bedrijf dat mobiele netwerken aanlegt: ze hebben dit recent bijvoorbeeld voor KPN gedaan. Wil je beleggen in Ericsson’s door de aandelen te kopen? In dit artikel bekijken we hoe je het beste kunt investeren in Ericsson’s & je kunt hier ook de actuele aandelenkoers vinden.

Hoe kan je Ericsson’s aandelen kopen?

Wanneer je vertrouwen hebt in de toekomst van Ericsson’s, dan kan je de aandelen kopen. Dit kan je het beste doen bij een broker die lage transactiekosten rekent: veel beleggers verkijken zich hier op en verliezen daardoor veel geld. Dat is natuurlijk zonde! Kies daarom een broker met voordelige tarieven:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Ericsson's. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Ericsson's & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in Ericsson's tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Ericsson’s?

De koers van het aandeel Ericsson’s kan sterk schommelen: wanneer het bedrijf bijvoorbeeld een nieuw contract binnensleept, kan de aandelenkoers van het bedrijf sterk stijgen. Concurrenten strijden natuurlijk ook voor opdrachten: het is dan ook aan te raden om de concurrentie goed in de gaten te houden.

Wil je actief beleggen in het koersverloop van Ericsson’s? Dit kan je doen bij een moderne broker als Plus500. Bij deze broker kan je direct CFD-aandelen Ericsson’s kopen & verkopen zonder vaste commissies te betalen. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo te openen bij Plus500;

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Ericsson’s?

Wil je weten hoe de CFD-aandelenkoers van Ericsson’s zich ontwikkeld? In de grafiek zie je voor welke prijs je de aandelen kunt verhandelen bij Plus500:

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Ericsson’s

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Ericsson’s.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Ericsson’s zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Ericsson’s in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Ericsson’s gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Ericsson’s is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Ericsson’s

Tegenwoordig fabriceert het Zweedse bedrijf Ericsson’s telecommunicatieapparatuur. In de jaren negentig was het bedrijf vooral bekend als fabrikant van mobiele telefoons. Het bedrijf behoorde toen, met een marktaandeel van ruim 30%, tot de koplopers in de markt van de mobiele telefoons. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Stockholm.

Ericsson aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

Lars Magnus Ericssons richtte het bedrijf in 1876 op als een winkel voor de reparatie van telegrafie apparatuur. Een in 1878 verstrekte opdracht om enkele Bell-telefoons te repareren inspireerde hem om enkele telefoons van Siemens te kopen en te bestuderen. In 1879 verschenen de eerste door Ericsson’s geproduceerde telefoons op de markt.

Toen Hendrik Tore Cedergren in 1883 een onafhankelijk telefoonnetwerk opende kreeg Ericsson’s de opdracht om de apparatuur voor dat netwerk te leveren. In 1884 verscheen de eerste handmatige telefooncentrale met een meervoudig schakelbord op de markt. Ericssons verwierf in de 20e eeuw een dominante positie op de markt van handmatige telefooncentrales.

In 1987 verscheen de eerste mobiele telefoon van Ericsson, de Hot Pocketline, op de markt. Ericsson’s werd één van de grootste producenten van mobiele telefoons. Het bedrijf leed eind jaren 90 grote verliezen. De verliesgevende divisie van de mobiele handsets werd een joint venture met Sony met de naam Sony-Ericssons. Het bedrijf Ericsson’s heeft nu als kernactiviteit het ontwikkelen en uitrollen van mobiele netwerken.

Ericsson’s gaat haar de beurs

In 1928 begon het bedrijf met het uitgeven van A- en B- aandelen. De A-aandelen stonden wat betreft stemverhouding gelijk aan 1000 A-aandelen. Door in 1928 veel B-aandelen uit te geven genereerde het bedrijf veel geld. Tegenwoordig zijn de aandelen van Ericsson’s genoteerd aan de beurs van Stockholm en aan de Amerikaanse Nasdaq.

KPN laat kern netwerk vernieuwen door Ericsson’s

KPN heeft in oktober 2020 besloten om zijn om kern van het mobiele netwerk, waar alle verkeersstromen samenkomen, te vernieuwen. Door die vernieuwing wordt, volgens KPN, de kwaliteit van het 5G netwerk verbeterd. Die vernieuwing wordt gedaan met apparatuur van het Zweedse bedrijf Ericsson’s. Voor zijn veiligheid wil KPN de kern van zijn netwerk laten vernieuwen door een westers bedrijf. Het Chinese bedrijf Huawei, dat in 2019 door KPN werd uitgesloten om de kern van het netwerk te vernieuwen, heeft wel andere delen van het netwerk van KPN aangelegd.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *