China Mobile aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je beleggen in de grootste Chinese telecommaatschappij? Dat kan door China Mobile aandelen te kopen! Met een sterk groeiende afzetmarkt kan een investering in China Mobile goed uitpakken. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over Chinese Mobile aandelen. Ook kan je hier de laatste koersgegevens opvragen.

Waar kan je China Mobile aandelen kopen?

China Mobile heeft een notering aan de Hong Kong stock Exchange. Ook als buitenlandse belegger kan je dus eenvoudig China Mobile aandelen kopen en verkopen. Maar bij welke brokers is dit nu eigenlijk het mogelijk? Hieronder zie je direct bij welke partij je het beste China Mobile aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor China Mobile. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen China Mobile & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van China Mobile?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het bedrijf China Mobile? In de onderstaande grafiek kan je de CFD-koers van China Mobile raadplegen. Op die manier weet je altijd wat er aan de hand is. Ook kan je ervoor kiezen om direct een positie te openen.

Wat zijn de sterke punten van een investering in China Mobile?

  • Sterke marktpositie: China Mobile is één van de sterkste telecommunicatiebedrijven in China.
  • Diversificatie: China Mobile is actief in cloud computing en datacenters wat kan bijdragen aan toekomstige groei.
  • Overheid: China Mobile is in handen van de Chinese overheid, waardoor het minder risico’s heeft op het gebied van regelgeving.
  • Stijgende vraag: de vraag naar snelle netwerken neemt steeds verder toe binnen China.

Risico’s van beleggen in China Mobile

  • Concurrentie: China Mobile en China Unicom zijn voorbeelden van sterke concurrenten van China Mobile.
  • Beperkte markt: China Telecom is sterk afhankelijk van China voor haar afzet.
  • Beperkte internationale aanwezigheid: China Telecom trekt weinig buitenlandse investeerders aan, wat de aandelenkoers onder druk zit.
  • Onzekere regels: de Chinese markt is niet altijd even stabiel en nieuwe regels kunnen de groei van China Mobile beperken.

Wat zijn sterke concurrenten van China Mobile?

Over China Mobile

In China zijn diverse bedrijven actief op de telecon markt. Van deze bedrijven is China Mobile de grootste.

Het in 1997 opgerichte bedrijf is vooral actief in China waar het 70% van de mobiele markt in handen heeft.

Geschiedenis van China Mobile

Eind jaren negentig waren er in China veel kleine provinciale telefoonmaatschappijen die te klein waren om landelijk te kunnen opereren. Hierdoor ontstond er behoefte aan een grotere telefoonmaatschappij.

De investeringsbank Goldman Sachs slaagde erin om tien provinciale telefoonmaatschappijen bij elkaar te brengen waardoor in 1997 het bedrijf China Mobile ontstond. Bij de oprichting in Hong Kong was de naam van het bedrijf overigens nog China telecom (Hongkong) Limited. De naam China Mobile kreeg het bedrijf in 2000 waarna het sinds 2006 de officiële bedrijfsnaam China Mobile Limited draagt.

Buitenlandse expansie

Vanaf 2002 werkt China Mobile samen met Vodafone. Vodafone kocht een klein belang van enkele procenten in China Mobile. Inmiddels heeft Vodafone dit belang weer verkocht, maar Vodafone werkt nog wel steeds samen met China Mobile.

China Mobile ging op zoek naar nieuwe klanten buiten China. In 2014 werd er een belang verworven in True Corporation. Dit bedrijf biedt mobiele telefoondiensten in Thailand waardoor China Mobile toegang kreeg tot een nieuwe markt.

Wanneer het China Mobile lukt om een grote positie op te bouwen in een ander land, dan kan dit de koers van het aandeel positief beïnvloeden. Denk je dat het China Mobile lukt om verder uit te bereiden? Dan kan het verstandig zijn om China Mobile aandelen te kopen.

China Mobile

Sterke groei dataverkeer & de toekomst

China Mobile begon in 2014 met het aanbieden van dataverkeer. In het eerste jaar bedroeg het aantal klanten al tien miljoen wat toen neerkwam op ongeveer 10% van het aantal klanten. In de jaren daarna nam het dataverkeer strek toe, terwijl het gebruik van telefonie afnam.

Zo werd er in 2013 nog gemiddeld 486 minuten per maand gebeld terwijl dit in 2017 daalde naar 366 minuten per maand. Tegenwoordig levert data de grootste bijdrage aan de omzet van China Mobile.

Door de groeiende welvaart van China zal de afzetmarkt binnen het land alleen maar toenemen. De vraag naar snellere diensten en meer data zal dan ook blijven stijgen. Denk je dat China Mobile hier goed op kan inspelen? Dan kan je een investering in China Mobile zeker overwegen.

Wel of niet aandelen China Mobile kopen?

Veel mensen vragen zich af of het verstandig is om China Mobile aandelen te kopen. China Mobile is een grote telecomprovider in de grootste markt van de wereld. Bovendien krijgen steeds meer mensen toegang tot het internet, waardoor het bedrijf verder kan groeien.

Hier staan echter duidelijke risico’s tegenover: denk bijvoorbeeld aan de onvoorspelbare Chinese overheid en de concurrentie van andere telecombedrijven. Het is daarom belangrijk om de voordelen en nadelen tegen elkaar af te wegen voordat je China Mobile aandelen koopt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *