China Mobile aandelen kopen

Wil je beleggen in de grootste Chinese telecommaatschappij? Dat kan door China Mobile aandelen te kopen! Met een sterk groeiende afzetmarkt kan een investering in China Mobile goed uitpakken. Op deze pagina lees je alles wat je moet weten over Chinese Mobile aandelen. Ook kan je hier de laatste koersgegevens opvragen.

Waar kan je China Mobile aandelen kopen?

China Mobile heeft een notering aan de New York Stock Exchange. Ook als buitenlandse belegger kan je dus eenvoudig China Mobile aandelen kopen en verkopen. Maar bij welke brokers is dit nu eigenlijk het voordeligst?

Hieronder zie je direct bij welke partij je het beste China Mobile aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor China Mobile. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoGratis trackers voor China Mobile
Mexem aandelen kopen0,15% met CHN 25 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in China Mobile?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om actief te beleggen in China Mobile aandelen. Als actieve belegger kan je beter inspelen op de laatste ontwikkelingen. Is er bijvoorbeeld sprake van een recessie in China? Dan kan China Mobile wellicht minder snel groeien dan oorspronkelijk de bedoeling was. Je kan hier met actieve orders direct goed op inspringen.

Maar bij welke partij kan je nu eigenlijk het beste actief beleggen in China Mobile? Een goede partij hiervoor is Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden van CFD beleggen gratis uitproberen met de onbeperkte demo. Doordat je met de gebruiksvriendelijke software snel orders plaatst kan je altijd je posities naar je wens aanpassen. Gebruik de onderstaande knop om een account te openen bij Plus500:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van China Mobile?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het bedrijf China Mobile? In de onderstaande grafiek kan je de CFD-koers van China Mobile raadplegen. Op die manier weet je altijd wat er aan de hand is. Ook kan je ervoor kiezen om direct een positie te openen.

Over China Mobile

In China zijn diverse bedrijven actief op het gebied van telecommunicatiediensten. Van deze bedrijven is China Mobile de grootste. In 2018 stond het bedrijf op een lijst met grootste ondernemingen wereldwijd op de 53e plaats. Het in 1997 opgerichte bedrijf is vooral actief in China waar het 70% van de mobiele markt in handen heeft. Eind 2017 had China Mobile 887 miljoen klanten waarvan 650 miljoen klanten gebruik maken van het 4G netwerk. Ook had het bedrijf in 2017 113 miljoen breedbandklanten.

Geschiedenis van China Mobile

Eind jaren negentig waren er in China veel kleine provinciale telefoonmaatschappijen die te klein waren om landelijk te kunnen opereren. Hierdoor ontstond er behoefte aan een grotere telefoonmaatschappij. De investeringsbank Goldman Sachs slaagde erin om een tiental provinciale telefoonmaatschappijen bij elkaar te brengen waardoor in 1997 het bedrijf China Mobile ontstond. Bij de oprichting in Hongkong was de naam van het bedrijf overigens nog China telecom (Hongkong) Limited. De naam China Mobile kreeg het bedrijf in 2000 waarna het sinds 2006 de officiële bedrijfsnaam China Mobile Limited draagt.

Vanaf 2002 werkt China Mobile samen met Vodafone. Vodafone kocht een klein belang van enkele procenten in China Mobile. Inmiddels heeft Vodafone dit belang weer verkocht, maar Vodafone werkt nog wel steeds samen met China Mobile.

China Mobile ging op zoek naar nieuwe klanten buiten China. In 2014 werd er een belang verworven in True Corporation. Dit bedrijf biedt mobiele telefoondiensten in Thailand waardoor China Mobile toegang kreeg tot een nieuwe markt.

Wanneer het China Mobile lukt om een grote positie op te bouwen in een ander land, dan kan dit de koers van het aandeel positief beïnvloeden. Denk je dat het China Mobile lukt om verder uit te bereiden? Dan kan het verstandig zijn om China Mobile aandelen te kopen.

China Mobile

Sterke groei dataverkeer

China Mobile begon in 2014 met het aanbieden van dataverkeer. In het eerste jaar bedroeg het aantal klanten al 10 miljoen wat neerkomt op circa 10% van het aantal klanten. In de jaren daarna nam het dataverkeer strek toe, terwijl het gebruik van telefonie afnam. Zo werd er in 2013 nog gemiddeld 486 minuten per maand gebeld. In 2017 belde een klant nog gemiddeld 366 minuten per maand. Tegenwoordig levert data de grootste bijdrage aan de omzet van China Mobile.

Door de groeiende welvaart van China zal de afzetmarkt binnen het land alleen maar toenemen. De vraag naar snellere diensten en meer data zal dan ook blijven stijgen. Denk je dat China Mobile hier goed op kan inspelen? Dan kan je een investering in China Mobile zeker overwegen.

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *