Vodafone aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Vodafone is de marktleider op het gebied van mobiele communicatie. Ook proberen ze in te spelen op nieuwe trends zoals het internet of things waarmee je alle apparaten in je huis met elkaar kunt verbinden. Wil je beleggen in de toekomst van Vodafone? Dan kan je hier direct zien waar je het aandelen Vodafone kunt kopen. Ook kan je hier de actuele aandelenkoers van Vodafone raadplegen.

Waar kan je Vodafone aandelen kopen?

Denk je erover na om Vodafone aandelen voor de lange termijn te kopen? Dan kan bij een online broker! Een online broker is een partij die het mogelijk maakt om aandelen aan je portefeuille toe te voegen. Hieronder kan je overzichtelijk zien bij welke brokers je het voordeligst Vodafone aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Vodafone. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Vodafone & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Vodafone?

De actuele koers van Vodafone is constant in beweging. Hieronder zie je de koers van het aandeel Vodafone. Wil je handelen in Vodafone aandelen? Gebruik dan de kopen of verkopen knop.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Vodafone

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Vodafone.

Beurskoersen van Vodafone over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Vodafone zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Vodafone in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Vodafone gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Vodafone is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat kan een belegging in Vodafone interessant maken?

 • Globaal actief: Vodafone is één van de grootste telecommunicatiebedrijven met een sterke internationale aanwezigheid. Het bedrijf is actief in verschillende landen en bediend miljoenen klanten waardoor er voldoende ruimte is voor verdere groei.
 • Nadruk op 5G: Vodafone investeert actief in het uitrollen van 5G technieken wereldwijd. Hierdoor profiteert het bedrijf van een toegenomen snelheid op het netwerk en kan het weer nieuwe inkomsten opbouwen.
 • Diversificatie: Vodafone biedt diverse telecommunicatiediensten aan zoals mobiele data, vaste telefoonlijnen, enterprise solutions en IoT verbindingen. Hierdoor kan Vodafone klanten bereiken in verschillende segmenten.
 • Sterk merk: Vodafone is een herkenbaar merk binnen de telecommunicatie-industrie en staat bekend om haar hoge service niveau.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Vodafone?

 • Intense concurrentie: de telecommunciatie industrie is erg competitief en verschillende globale en lokale spelers strijden voor marktaandeel. Wanneer de concurrentie verder toeneemt, kan de winstgevendheid onder druk komen te staan.
 • Juridische uitdagingen: Vodafone moet constant de laatste wetgeving in de gaten houden om juridische problemen te voorkomen.
 • Technologische ontwikkelingen: Vodafone moet constant meegaan met de tijd door nieuwe technieken als 5G, cloud services en IoT te omarmen.
 • Economische situatie: economische groei, bestedingspatronen en regels kunnen de winstgevendheid van Vodafone beïnvloeden.

Hoe kan je beleggen in Vodafone aandelen?

Je kunt beleggen in Vodafone aandelen bij een professionele aandelen broker. Het is slimmer om in Vodafone te beleggen bij een broker, aangezien deze lagere tarieven rekenen. Klik hier om direct de verschillende aandelen brokers met elkaar te vergelijken.

Het openen van een beleggingsrekening kost niet veel tijd; wel moet je het account activeren door een kopie van je paspoort en adres te uploaden. Nadat je gegevens zijn goedgekeurd, kan je direct beginnen met beleggen in Vodafone aandelen.

Navigeer naar het Vodafone aandeel binnen het beleggingsplatform en vul de volgende gegevens in:

 • Bedrag: het bedrag dat je wilt investeren in Vodafone aandelen.
 • Type order: met een marktorder koop je de aandelen direct en met een limietorder stel je een minimale prijs in.
 • Take profit/stop loss: met deze typen orders sluit je de belegging automatisch bij een bepaalde winst of bij een bepaald verlies

Nadat je de belegging hebt geopend, kan je de resultaten direct terugzien binnen je beleggingsrekening. Ben je niet langer tevreden met je belegging in Vodafone? Dan kan je de aandelen direct weer verkopen.

Wat zijn de concurrenten van Vodafone?

 • Deutsche Telekom
 • Orange
 • Telefonica
 • Telecom Italia
 • BT Group

Over Vodafone

Vodafone is de marktleider op het gebied van communicatie via de mobiel, het vaste net, breedband en ook televisie. Het bedrijf is altijd aan het innoveren en bereidt zich goed voor op de toekomst. Vodafone investeert bijvoorbeeld in internet of things en mobiele betaaldiensten. Ook is Vodafone actief bezig met de digitale transofrmatie en richt het bedrijf zich op opkomende markten.

Beleggen in Vodafone

Vodafone is een wereldspeler!

Vodafone is wereldwijd actief en heeft dan ook meer dan 300 miljoen klanten. De spreiding over verschillende regio’s is een goede reden om Vodafone aandelen te kopen. Wanneer één regio minder goed presteert, dan kunnen de resultaten uit een andere regio dit opvangen.

Het grootste breedband netwerk van Europa

Vodafone beschikt in Europa over het grootste netwerk voor breedband oplossingen. Ze verbinden in Europa 118 miljoen mensen met het internet waarmee het een dominante en belangrijke speler op de breedbandmarkt is.

Denk je dat Vodafone deze sterke positie kan behouden? Dan kan het interessant zijn om Vodafone aandelen te kopen.

Andere diensten van Vodafone

Vodafone biedt ook oplossingen voor het internet of things door te zorgen voor een veilige communicatie over de netwerken van Vodafone. Daarnaast biedt Vodafone Cloud Diensten aan voor bedrijven en huishoudens. Voor de zakelijke markt hebben ze ook op maat gemaakte diensten pakketten, zowel voor kleine thuis kantoren als voor grote multinationals. Wanneer Vodafone verder innoveert en nieuwe, interessante diensten lanceert dan kan dit positief zijn voor de resultaten van het bedrijf.

Wat is de toekomstverwachting voor Vodafone?

Er komen steeds meer innovatieve oplossingen bij om steden slimmer te maken. Via het netwerk van Vodafone is het mogelijk om apparaten en mensen met elkaar te laten communiceren. De diensten van Vodafone helpen bij de doorstroming van het verkeer, het openbaar vervoer, het afval, fietsvervoer en ook bij de hulp in huis.

De koelkast kan straks volautomatisch doorgeven aan de supermarkt dat de melk op is. Die techniek gaat straks nog grotere sprongen maken dan we nu verwachten. Vodafone en andere communicatie bedrijven zullen hier een grote rol bij gaan spelen. Dit is een grote kans voor Vodafone; wanneer het bedrijf hier goed op inspeelt dan kan dit de aandelenprijs een boost geven. Het is dan wel belangrijk dat Vodafone haar concurrenten voorblijft. Denk je dat ze dit lukt? Dan kan het interessant zijn om te beleggen in Vodafone door de aandelen te kopen.

Is het verstandig om te investeren in Vodafone aandelen?

Voordat je Vodafone aandelen koopt, is het belangrijk om het bedrijf eerst goed te onderzoeken. Het bedrijf heeft een leidende rol in communicatietechnieken en met meer dan 300 miljoen klanten is het bereik van het bedrijf enorm. Bovendien betaalt het bedrijf een aantrekkelijk dividend uit waardoor beleggen in Vodafone interessant is voor de belegger die een inkomen uit aandelen wilt opbouwen.

Timing kan erg belangrijk zijn wanneer je belegt in Vodafone aandelen. De aandelenkoers kan flink stijgen & dalen en door een goede analyse uit te voeren, zorg je ervoor dat je het beste haalt uit je beleggingsstrategie. Wanneer je het moeilijk vindt om Vodafone aandelen op het juiste moment te kopen, kan je er ook voor kiezen om de aandelen gespreid te kopen. Je koopt Vodafone aandelen dan op meerdere momenten waardoor je niet het risico loopt dat je net op het hoogtepunt al je geld in het aandeel investeert.

Het is ook zeker aan te raden om de Vodafone aandelen te vergelijken met de concurrentie. Op die manier kan je bepalen of het niet aantrekkelijker is om een ander aandeel te kopen.

Wel of niet aandelen Vodafone kopen?

Doordat Vodafone één van de grootste telecommunicatiebedrijven is, kan het een interessante belegging zijn. Door het sterke merk heeft Vodafone een goede reputatie opgebouwd en door haar netwerk in nieuwe markten te introduceren kan het verder groeien.

Ondanks deze potentie, is het wel belangrijk om met de risico’s rekening te houden. De concurrentie is bijvoorbeeld intens en wanneer het Vodafone niet lukt om zich aan de laatste technische ontwikkelingen aan te passen kan de aandelenkoers onder druk komen te staan.

Burberry
Burberry
Deliveroo
Deliveroo
Easyet
Easyet
Kingfisher
Kingfisher
Novacyt
Novacyt
Natwest Group
Natwest Group
Rollsoyce
Rollsoyce

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *