Royal Bank of Scotland Group aandelen kopen

De Royal Bank of Schotland Group (RBS) of tegenwoordig Natwest Group lpc is een grote Britse bank. Wil je investeren in RBS aandelen? In dit artikel bekijken we hoe & waar je het beste Natwest Group lpc aandelen kunt kopen.

Waar kan je Natwest Group lpc aandelen kopen?

Wanneer je RBS aandelen wilt kopen, is het belangrijk om te onthouden dat de overheid van Engeland nog steeds grootaandeelhouder is. De bank zal naar verwachting dan ook geen spectaculaire innovaties doen of grote risico’s nemen. Verwacht met een investering in de Royal Bank of Schotland dan ook geen enorme groei. Ben je op zoek naar een redelijk stabiel aandeel? Dan kan je het kopen van enkele Natwest Group lpc aandelen overwegen.

Wil je weten waar je Natwest Group lpc aandelen kunt kopen? Bekijk dan direct het broker overzicht:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Natwest Group lpc. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,90 voor Natwest Group lpc
DEGIRO-review-logo0,06% met £2,50 minimum voor Natwest Group lpc
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen£7 voor aandelen Natwest Group lpc
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in RBS?

Wil je actief beleggen in het koersverloop van de Royal Bank of Schotland of ook wel Natwest Group lpc? Dan kan je het beste gebruikmaken van CFD’s. Met CFD’s kan je namelijk speculeren op zowel stijgende als dalende koersbewegingen. Hierdoor kan je onder alle marktomstandigheden een succesvolle belegging uitvoeren. Wil je de mogelijkheden zonder risico uitproberen met een gratis demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van RBS?

De actuele koers van RBSis constant in beweging. Je kan hier als handelaar van profiteren! Hieronder zie je de koers van het CFD-aandeel Vodafone. Wil je handelen in RBS? Gebruik dan de kopen of verkopen knop.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van RBS

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van RBS.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van RBS zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf Royal Bank of Schotland

De Royal Bank of Scotland Group, vanaf juli 2020 de Natwest Group plc, is een Britse bank- en verzekeringsholding die gevestigd is in Edinburgh, Schotland. Het bedrijf, dat verschillende merken banken onder zich heeft, biedt vanuit haar kantoren in Europa Noord-Amerika en Azië persoonlijk en zakelijk bankieren, private banking, verzekeringen en bedrijfsfinancieringen aan. Belangrijke dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk zijn NatWest, Royal Bank of Scotland, Ulster Bank, NatWest Markets en Couts. Door het bedrijf worden bankbiljetten uitgegeven in Schotland en Noord-Ierland.

Royal Bank of Schotland aandelen kopen

De geschiedenis van het bedrijf

Toen eind jaren zestig de economische situatie minder werd voor de bankensector fuseerden de National Commercial Bank of Scotland met de Royal Bank of Scotland. Zo ontstond in 1968 de National and Commercial Banking Group. In juli 1969 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Royal Bank of Scotland Group. Door de kredietcrisis in 2008 kwam de bank in grote problemen.

De bank leed in 2008 een recordverlies 31 miljoen euro. De bank kwam aanvankelijk voor 58 procent in handen van de Britse overheid. Door voor 11 miljoen aan nieuwe aandelen te verkopen probeerde het bedrijf uit de problemen te komen. De Britse regering kocht de helft van die aandelen op, met als gevolg dat het aandeel van de Britse overheid in het bedrijf steeg tot boven de 70 procent. In  de tweede helft van 2015 begon de Britse regering met het verkopen van haar aandeel in de Royal Bank of Scotland.

Op Februari 2020 werd bekend gemaakt dat RBS Group zou worden omgedoopt tot NatWest Group. Op 23 juli 2020 was de naamswijziging een feit. Waarschijnlijk blijft het bedrijf tot maart 2025 een staatsbedrijf. De aandelen die nog in handen zijn van de Britse overheid moeten uiterlijk maart 2025 zijn verkocht.

De bedrijfsstructuur van de Natwest Group

Het bedrijf is opgesplitst in vier grote onderdelen. Ieder onderdeel heeft verschillende dochterondernemingen.

  • Het segment Retailbankieren. In het Verenigd Koninkrijk wordt gehandeld onder de namen Natwest, Royal Bank of Scotland en Ulster Bank.
  • Het segment commercieel bankieren. Dit segment is er voor de zakelijke en commerciële klanten, van het MKB tot Britse multinationals. Aangeboden worden bank-, financiële en risicobeheer diensten.
  • Door het segment Privé Bankieren worden vermogende klanten bediend.
  • De Investment Banking-tak van Natwest Group is een segment dat over de hele wereld investment-banking diensten en geïntegreerde financiële oplossingen aanbiedt aan grote bedrijven en financiële instellingen.

De Royal Bank of Scotland heeft schandaal verleden afgeschud

Door in 2020 haar naam te wijzigen in Natwest Group hoopt de Royal Bank of Scotland, een naam die 293 jaar heeft bestaan, haar recente schandaal verleden van zich af te schudden. Tijdens de financiële crisis van 2008 investeerde de bank in rommelkredieten. In die periode wilde het bedrijf ook, met Fortis en de Spaanse bank Banco Santander, de Nederlandse bank ABN AMRO overnemen. Die deal werd de Bank of Scotland fataal waarna de Britse belastingbetaler de bank moest redden. Hierdoor kwam de bank kwam voor een groot deel in handen van de Britse overheid.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *