Royal Bank of Scotland Group aandelen kopen (2024) – koers & analyse

De Royal Bank of Schotland Group (RBS) of tegenwoordig Natwest Group lpc is een grote Britse bank. Wil je investeren in RBS aandelen? In dit artikel bekijken we hoe & waar je het beste Natwest Group lpc aandelen kunt kopen.

Hoe kan je Natwest Group lpc aandelen kopen?

Wanneer je RBS aandelen wilt kopen, is het belangrijk om te onthouden dat de overheid van Engeland nog steeds grootaandeelhouder is. De bank zal naar verwachting dan ook geen spectaculaire innovaties doen of grote risico’s nemen. Verwacht met een investering in de Royal Bank of Schotland dan ook geen enorme groei. Ben je op zoek naar een redelijk stabiel aandeel? Dan kan je het kopen van enkele Natwest Group lpc aandelen overwegen.

Wil je weten waar je Natwest Group lpc aandelen kunt kopen? Bekijk dan direct het brokeroverzicht:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Natwest Group lpc. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Natwest Group lpc! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van RBS?

De actuele koers van RBS is constant in beweging. Je kan hier als handelaar van profiteren! Hieronder zie je de koers van het aandeel Natwest. Wil je handelen in RBS? Gebruik dan de kopen of verkopen knop.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van RBS

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van RBS.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van RBS zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf Royal Bank of Schotland

De Royal Bank of Scotland Group, vanaf juli 2020 de Natwest Group plc, is een Britse bank- en verzekeringsholding die gevestigd is in Edinburgh, Schotland.

RBS biedt persoonlijk en zakelijk bankieren, private banking, verzekeringen en bedrijfsfinancieringen aan. Belangrijke dochterondernemingen in het Verenigd Koninkrijk zijn NatWest, Royal Bank of Scotland, Ulster Bank, NatWest Markets en Couts.

Royal Bank of Schotland aandelen kopen

De geschiedenis van RBS

Toen eind jaren zestig de economische situatie minder werd voor de bankensector fuseerden de National Commercial Bank of Scotland met de Royal Bank of Scotland. Hierdoor ontstond in 1968 de National and Commercial Banking Group. In juli 1969 werd de naam van het bedrijf gewijzigd in de Royal Bank of Scotland Group. Door de kredietcrisis in 2008 kwam de bank in grote problemen.

De bank leed in 2008 een recordverlies 31 miljoen euro. De bank kwam aanvankelijk voor 58 procent in handen van de Britse overheid. Door voor elf miljoen aan nieuwe aandelen te verkopen probeerde het bedrijf uit de problemen te komen. De Britse regering kocht de helft van die aandelen op, met als gevolg dat het aandeel van de Britse overheid in het bedrijf steeg tot boven de 70 procent. In de tweede helft van 2015 begon de Britse regering met het verkopen van haar aandeel in de Royal Bank of Scotland.

Op februari 2020 werd RBS Group hernoemd naar de NatWest Group. Waarschijnlijk blijft het bedrijf tot maart 2025 een staatsbedrijf. De aandelen die nog in handen zijn van de Britse overheid moeten uiterlijk in maart 2025 zijn verkocht.

De bedrijfsstructuur van de Natwest Group

Het bedrijf is opgesplitst in vier grote onderdelen:

  • Het segment Retailbankieren. In het Verenigd Koninkrijk handelt het bedrijf onder de namen Natwest, Royal Bank of Scotland en Ulster Bank.
  • Het segment commercieel bankieren. Dit segment is er voor de zakelijke en commerciële klanten, van het MKB tot Britse multinationals. De bank biedt bank-, financiële en risicobeheer diensten aan.
  • De Privé Bankieren divisie bedient vermogende klanten bediend.
  • De Investment Banking-tak van Natwest Group is een segment dat over de hele wereld investment-banking diensten en geïntegreerde financiële oplossingen aanbiedt.

De Royal Bank of Scotland heeft schandaal verleden afgeschud

De Royal Bank of Schotland wijzigde zijn naam naar Natwest om haar recente schandaal te verdoezelen. Tijdens de financiële crisis van 2008 investeerde de bank in rommelkredieten. In die periode wilde het bedrijf ook, met Fortis en de Spaanse bank Banco Santander, de Nederlandse bank ABN AMRO overnemen. Die deal werd de Bank of Scotland fataal waarna de Britse belastingbetaler de bank moest redden.

Wel of niet RBS aandelen kopen?

RBS kan een interessante belegging zijn, onder andere omdat ze een stabiel dividend uitkeren. Tegelijk zijn bankenaandelen risicovol, aangezien de balans van een bank vaak lastig te doorgronden is. Onderzoek in ieder geval of de bank nog voldoende vertrouwen geniet, aangezien een bank in de problemen raakt wanneer klanten massaal hun tegoeden opnemen.

Voordat je RBS aandelen koopt, is het aan te raden om de aandelen te vergelijken met die van concurrerende banken. Ook is het slim om de economische situatie binnen het Verenigd Koninkrijk onder de loep te nemen, aangezien de bank vooral actief is binnen deze regio. Beleg alleen in Royal Bank of Schotland aandelen wanneer deze uiteindelijk binnen je risicotolerantie passen.

 

Burberry
Burberry
Deliveroo
Deliveroo
Easyet
Easyet
Kingfisher
Kingfisher
Novacyt
Novacyt
Rollsoyce
Rollsoyce
Tullow Oil PLC
Tullow Oil PLC

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *