Rolls-Royce aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Rolls-Royce heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om de auto’s van hoge kwaliteit. Toch beleg je niet in de auto’s die het bedrijf produceert door Rolls-Royce aandelen te kopen: BMW bezit tegenwoordig namelijk de autodivisie van het bedrijf.

Wanneer je belegt in Rolls-Royce aandelen, investeer je vooral in de vliegtuigwereld. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste Rolls-Royce aandelen kopen? En wat is de actuele koers van een aandeel Rolls-Royce? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over investeren in Rolls-Royce aandelen.

Hoe kan je Rolls-Royce aandelen kopen?

Ben je benieuwd waar je Rolls-Royce aandelen kunt kopen? Hieronder zie je bij welke brokers je tegen voordelige voorwaarden kunt beleggen in Rolls-Royce aandelen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Rolls-Royce. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Rolls-Royce & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Rolls-Royce?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van Rolls-Royce aandelen? Hieronder zie je de aandelenkoers van het aandeel Rolls-Royce. Met de knoppen kan je direct Rolls-Royce aandelen kopen & verkopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Rolls-Royce

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Rolls-Royce.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Rolls-Royce zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het slim zijn om Rolls-Royce aandelen te kopen?

 • Innovatie: Rolls-Royce staat bekend om haar innovatie op het gebied van aerospace en marune engineering.
 • Diversificatie: Rolls-Royce is actief in een breed aantal industrieën, waardoor slechte resultaten in één divisie kunnen worden opgevangen door goede resultaten in een andere divisie.
 • Globaal actief: Rolls-Royce is actief in meer dan 50 landen, waardoor het bedrijf minder afhankelijk is van één specifieke regio.

De risico’s van beleggen in Rolls-Royce

 • Afhankelijkheid voor aerospace industrie: Rolls-Royce is sterk afhankelijk van de aerospace industry voor haar winstgevendheid.
 • Concurrentie: Rolls-Royce heeft te maken met sterke concurrentie.
 • Afhankelijkheid van een paar klanten: Rollys-Royce is voor haar omzet afhankelijk van enkele grote klanten, waaronder Airbus en Boeing.

Wat zijn de concurrenten van Rolls-Royce?

 • General Electric
 • Pratt & Whitney
 • Safran
 • Honeywell Aerospace

Hoe kan je beleggen in Rolls-Royce aandelen?

 • Stap 1: open een account bij een broker waar je Rolls-Royce aandelen kunt kopen
 • Stap 2: zoek vervolgens het aandeel Rolls-Royce binnen het platform
 • Stap 3: vul het bedrag dat je wilt investeren in Rolls-Royce aandelen
 • Stap 4: kies tussen een marktorder (direct) of een limietorder (later)
 • Stap 5: druk op open positie om direct Rolls-Royce aandelen te kopen

Rolls-Royce geschiedenis

In 1904 brengen Charles Royce en Henri Rolls de eerste Rolls-Royce op de markt. Deze 10 HP was de eerste van een lange reeks auto’s van hoge kwaliteit. Een Rolls-Royce staat erom bekend onverslijtbaar te zijn: 65% van alle geproduceerde Rolls-Royce auto’s rijdt nog steeds op de weg.

Rolls-Royce produceert ook motoren voor vliegtuigen. De eerste motor voor vliegtuigen is de Rolls Eagle uit 1915. Na de Tweede Wereldoorlog produceert het bedrijf ook straalmotoren. In 1967 zijn er problemen met de RB-211 straalmotor waardoor het bedrijf failliet gaat.

In 1973 wordt het bedrijf opgesplitst waardoor de winstgevende autodivisie verdergaat als aparte tak. Rolls-Royce houdt het merk uniek door zelfs nu de motor van de auto’s nog met de hand te bouwen.

Rolls Royce aandelen kopen

De beste auto ter wereld

In 1906 werd Rolls-Royce de beste auto ter wereld genoemd dankzij de productie van de Silver Ghost. Deze auto had een 40/50 HP zescilindermotor. Tot 1925 werden er 6125 exemplaren van deze auto gebouwd en om de vraag bij te kunnen houden werden er vanaf 1921 1701 exemplaren van deze auto gebouwd in een tweede fabriek in Springfield in de Verenigde Staten.

Auto’s met de Spirit of Ecstasy

Prestigieuze automerken hadden rond 1910 vaak hun eigen mascotte en Rolls-Royce was hierop geen uitzondering. De kunstenaar Charles Sykes vervaardigde de luxe mascotte Spirit of Ecstacy in de vorm van een vrouw. Alle auto’s van dit merk weren voortaan voorzien van deze luxueuze mascotte.

Overname door BMW en Volkswagen

Zowel Volkswagen als BMW wilden Rolls-Royce overnemen. In 1998 deed Volkswagen met 30 miljoen pond het hoogste bod waarmee Volkswagen de eigenaar werd van de mascotte en van het radiatorrooster. BMW werd eigenaar van het logo en de naam. In 2003 werd er een deal gesloten waardoor BMW Rolls Royces auto’s kan produceren. In Goodwood, West-Sussex, bouwde BMW een nieuwe fabriek voor Rolls-Royce.

Maar waar beleg je dan eigenlijk in wanneer je Rolls-Royce aandelen koopt? Je investeert dan in Rolls-Royce Holdings plc wat een Britse multinational is. Het bedrijf houdt zich bezig met het produceren van motoren voor vliegtuigen. Dit doen ze zo goed dat ze de op twee na grootste producent van vliegtuigmotoren in de wereld zijn. Wanneer je gaat beleggen in Rolls-Royce is dit dus waar je een aandeel in koopt.

Wel of niet aandelen Rolls-Royce kopen?

Steeds meer mensen vragen zich af of Rolls-Royce een interessante investering is. Voordat je aandelen Rolls-Royce koopt, is het verstandig om de sterke en zwakke punten met elkaar te vergelijken. Op die manier kan je bepalen of het slim is om Rolls-Royce aandelen te kopen.

Burberry
Burberry
Deliveroo
Deliveroo
Easyet
Easyet
Kingfisher
Kingfisher
Novacyt
Novacyt
Natwest Group
Natwest Group
Tullow Oil PLC
Tullow Oil PLC

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *