Rolls-Royce aandelen kopen

Rolls-Royce heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om de auto’s van hoge kwaliteit. Toch beleg je niet in de auto’s die het bedrijf produceert door Rolls-Royce aandelen te kopen. BMW bezit tegenwoordig de autodivisie van het bedrijf. Wanneer je belegt in Rolls-Royce aandelen, investeer je vooral in de vliegtuigwereld. Maar waar kan je nu eigenlijk het beste Rolls-Royce aandelen kopen? En wat is de actuele koers van een aandeel Rolls-Royce?

Waar kan je Rolls-Royce aandelen kopen?

Ben je benieuwd waar je het goedkoopst Rolls-Royce aandelen kunt kopen?

Hieronder zie je bij welke brokers je tegen de laagste tarieven het aandeel kunt aanschaffen.

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Rolls-Royce. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,90 voor Rolls-Royce
DEGIRO-review-logo0,06% met £2,50 minimum voor Rolls-Royce
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen£7 voor aandelen Rolls-Royce
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Rolls-Royce?

Wil je actief beleggen in Rolls-Royce aandelen? Dan is Plus500 een goede partij om dit te doen! Bij deze broker kan je met CFD’s zelf beleggen in CFD-aandelen op Rolls-Royce. Gebruik de onderstaande knop om dit uit te proberen met een gratis demo:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Rolls-Royce?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van Rolls-Royce aandelen? Hieronder zie je de CFD-aandelenkoers van het aandeel Rolls-Royce. Met de knoppen kan je direct een CFD op het aandeel kopen of verkopen

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Rolls-Royce

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Rolls-Royce.

Analyse van Rolls-Royce

Voordat je besluit of je Rolls-Royce wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Rolls-Royce zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Rolls-Royce zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Rolls-Royce in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Rolls-Royce gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Rolls-Royce is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Rolls-Royce geschiedenis

In 1904 brengen Charles Royce en Henri Rolls de eerste Rolls-Royce op de markt. Deze 10 HP was de eerste van een lange reeks auto’s van hoge kwaliteit. Een Rolls-Royce staat erom bekend onverslijtbaar te zijn: 65% van alle ooit gemaakte Rolls-Royce rijdt nog steeds op de weg.

Rolls-Royce maakt ook motoren voor vliegtuigen. De eerste motor voor vliegtuigen is de Rolls Eagle uit 1915. Na de Tweede Wereldoorlog maakt het bedrijf ook straalmotoren. In 1967 zijn er problemen met de RB-211 straalmotor waardoor het bedrijf failliet gaat.

In 1973 wordt het bedrijf opgesplitst waardoor de winstgevende autodivisie verdergaat als aparte tak. Rolls-Royce houdt het merk uniek door zelfs nu de motor van de auto’s nog met de hand te bouwen.

Rolls Royce aandelen kopen

De beste auto ter wereld

In 1906 werd Rolls-Royce de beste auto ter wereld genoemd dankzij de productie van de Silver Ghost. Deze auto had een 40/50 HP zescilindermotor. Tot 1925 werden er 6125 exemplaren van deze auto gebouwd en om de vraag bij te kunnen houden werden er vanaf 1921 1701 exemplaren van deze auto gebouwd in een tweede fabriek in Springfield in de Verenigde Staten. Deze nieuwe fabriek werd in 1931 alweer gesloten.

Auto’s met de Spirit of Ecstasy

Prestigieuze automerken hadden rond 1910 vaak hun eigen mascotte en Rolls-Royce was hierop geen uitzondering. De kunstenaar Charles Sykes vervaardigde de luxe mascotte Spirit of Ecstacy in de vorm van een vrouw. Alle auto’s van dit merk weren voortaan voorzien van deze luxueuze mascotte.

Overname door BMW en Volkswagen

Zowel Volkswagen als BMW wilden Rolls-Royce overnemen. In 1998 deed Volkswagen met 30 miljoen pond het hoogste bod waarmee Volkswagen de eigenaar werd van de mascotte en van het radiatorrooster. BMW werd eigenaar van het logo en de naam. In 2003 werd er een deal gesloten waardoor BMW Rolls Royces auto’s kan produceren. In Goodwood, West-Sussex, bouwde BMW een nieuwe fabriek voor Rolls-Royce.

Maar waar beleg je dan eigenlijk in wanneer je Rolls-Royce aandelen koopt? Je investeert dan in Rolls-Royce Holdings plc wat een Britse multinational is. Het bedrijf houdt zich bezig met het produceren van motoren voor vliegtuigen. Dit doen ze zo goed dat ze de op twee na grootste producent van vliegtuigmotoren in de wereld zijn. Wanneer je gaat beleggen in Rolls-Royce is dit dus waar je een aandeel in koopt.

Stijgende verkoopcijfers in 2020

De verkoopcijfers van Rolls-Royce zitten in de lift wat onder andere te danken is aan de Cullican. Dankzij deze SUV zijn de verkoopcijfers sterk gestegen en zijn er een kwart meer auto’s verkocht dan in 2018. In 2018 werden 4107 auto’s verkocht en in 2019 werden er 5152 auto’s verkocht. Van dit aantal werd een derde deel in de Verengde Staten verkocht. Rolls-Royce wil overigens niet bekendmaken hoeveel exemplaren van de Cullican er in 2019 zijn verkocht.

Het bedrijf Rolls-Royce

De automobieldivisie van Rolls-Royce is overgenomen door BMW. Wanneer je nu Rolls-Royce aandelen koopt, koop je aandelen van de Rolls-Royce Holding. Dit bedrijf is de op één na grootse vliegtuigbouwer ter wereld. Andere divisies van het bedrijf zijn onder andere scheepsmotoren, defensie en energie.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *