EasyJet aandelen kopen

Met een sterk groeiende afzetmarkt kan beleggen in een vliegtuigmaatschappij als EasyJet interessant zijn. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste aandelen EasyJet kopen? En wat is de actuele koers van het aandeel EasyJet? Op deze pagina vond je alle informatie die je nodig hebt voor je investering in EasyJet aandelen!

Waar kan je EasyJet aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de prijsvechter EasyJet? Geloof je dat het model van voordelige vluchten en goede services kan blijven bestaan in een wereld waar vliegschaamte een steeds grotere rol speelt? Dan kan je het kopen van EasyJet aandelen zeker overwegen!

Hieronder zie je bij welke brokers je het beste in EasyJet aandelen kunt investeren:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor EasyJet. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,90 voor EasyJet
DEGIRO-review-logo0,06% met £2,50 minimum voor EasyJet
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen£7 voor aandelen EasyJet
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in EasyJet?

Je kan er ook voor kiezen om actief te beleggen in EasyJet aandelen. Een voordeel hiervan is dat je effectief kunt inspelen op de laatste ontwikkelingen in het nieuws. Een crash of een mankement aan een vliegtuig kunnen de koers van een aandeel als EasyJet flink onder druk zetten. Maar hoe kan je nu eigenlijk actief beleggen in EasyJet aandelen?

Een goede manier om actief te handelen in EasyJet aandelen is door gebruik te maken van Plus500. Plus500 is een online broker waar je door middel van gebruiksvriendelijke software direct in EasyJet CFD’ s kunt handelen. Je kan door gebruik te maken van orders je beleggingen zoveel mogelijk plannen. Wil je de mogelijkheden uitproberen door middel van een gratis demo? Gebruik dan de onderstaande knop:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van EasyJet?

Het is ook verstandig om de actuele koers van het aandeel EasyJet goed in de gaten te houden. Hieronder vind je de laatste CFD-koersgegevens van het aandeel EasyJet. Ook kan je direct een positie openen op het aandeel als je wilt.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van EasyJet

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van EasyJet.

Analyse van EasyJet

Voordat je besluit of je EasyJet wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe EasyJet zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van EasyJet zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van EasyJet in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat EasyJet gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van EasyJet is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in EasyJet?

Of het verstandig is om in EasyJet te investeren, hangt sterk af van de economische situatie. Mensen bezuinigen vaak het eerst op luxe producten wanneer het niet goed gaat met de economie. Een vakantie naar een zonnig oord zit er dan niet in.

Toch lijkt het bedrijf crisisbestendig: tijdens de coronacrisis stond het grootste deel van de vloot van EasyJet aan de grond. Door de goede financiële positie van het bedrijf kon EasyJet overeind blijven. Toch zie je dat dit soort perioden van slechte prestaties de resultaten onder druk zetten. Het kan dan lang duren voordat de vliegmaatschappij weer positieve resultaten neerzet.

Toch heeft EasyJet een krachtige positie. De vliegtuigmaatschappij verkoopt stoelen tegen goedkopere tarieven dan veel concurrenten. Juist in economisch onzekere tijden gaan consumenten op zoek naar goedkopere posities: EasyJet is hierdoor veerkrachtiger en zal sneller dan andere vliegtuigmaatschappijen kunnen herstellen van een economische crisis. Een belegging in EasyJet is dan ook wat minder risicovol dan een belegging in andere luchtvaartbedrijven.

Over EasyJet

EasyJet is een goedkope luchtvaartmaatschappij die in Europa actief is. Ze zoeken manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden om hun klanten lage tarieven aan te kunnen bieden. EasyJet doet dit zonder de service te verlagen richting hun klanten. Het reizen wordt gemakkelijk en betaalbaar en dit zorgt voor groei. Geloof je dat het EasyJet lukt om te blijven groeien? Dan kan het aantrekkelijk zijn om EasyJet aandelen te kopen.

Beleggen in EasyJet

Het succes van EasyJet

Het succes van het bedrijf is afhankelijke van een aantal zaken. EasyJet heeft in 2020 een sterke kapitaalbasis met een marktwaarde van 4 miljard. Ook hebben ze een gezonde kaspositie. Op basis van credit ratings zien we dat het bedrijf tot de sterkste behoort binnen de luchtvaartbranche.

EasyJet vliegt met moderne Airbus vliegtuigen. EasyJet vliegt met de Airbus A320 en kan hiermee 186 mensen vervoeren. Het is een vliegtuig dat goed onderhouden kan worden en ook voor de klanten ideaal is.

EasyJet heeft meer dan 10.000 mensen in dienst. Een kwart is grofweg piloot en de rest is cabinepersoneel. Het zijn toegewijde mensen die graag werken voor EasyJet.

easyjet aandelen kopen

Techniek, inzicht en klantloyaliteit

EasyJet gebruikt verschillende technieken om de omzet en de klantloyaliteit te verhogen. Door optimaal om te gaan met de data die men heeft is het mogelijk voor ze om op de langere termijn een goede relatie op te bouwen met de klant. Denk je dat de slimme inzet van data kan bijdragen aan het resultaat van EasyJet? Dan kan het slim zijn om EasyJet aandelen te kopen.

Een sterke positie op de Europese luchthavens

EasyJet is actief bezig om de sterke posities op de Europese luchthavens verder te ontwikkelen en te verbeteren. Dit gebeurt onder andere door de frequentie van vluchten te verhogen. Op dit moment gaan ze de concurrentie aan met traditionele luchtvaartmaatschappijen. Op basis van hun kostenvoordeel willen ze meer klanten aantrekken.

Kostenvoordelen voor klanten

EasyJet configureert de vliegtuigen zo dat er een hoger aantal mensen mee kan gaan. Ze hebben een jongere vloot dan de concurrenten en hierdoor minder onderhoudskosten. EasyJet heeft bovendien een bekende merknaam en een gezonde balans waarmee ze in de toekomst kunnen doorgroeien.

Gevaren binnen de branche

Binnen de branche zien we verschillende gevaren. Op het moment van schrijven heeft het Coronavirus bijvoorbeeld een grote impact op reizen. Ook zijn er andere factoren die bepalend kunnen zijn voor een omslag binnen de sector. Denk hierbij aan mogelijke ongelukken met vliegtuigen en ook aanslagen van terroristen. Dit zijn serieuze zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je aandelen van een vliegtuigmaatschappij koopt.

Als actieve belegger kan je mooi inspelen op dit soort gebeurtenissen. Bij de aanvallen op het World Trade Center zag je bijvoorbeeld dat de aandelen van veel vliegmaatschappijen flink daalden. Je kan er dan voor kiezen om short te gaan. Wanneer je short gaat, verdien je geld bij een dalende koers.

Wanneer je actief gaat beleggen in EasyJet aandelen, is het belangrijk om ook de laatste ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Die kunnen de koers van het aandeel namelijk sterk beïnvloeden.

Kortetermijnhorizon

Voor nu zien we dat EasyJet de voordelen plukt van het faillissement van Thomas Cook. De vliegtuigmaatschappij heeft veel vluchten over kunnen nemen en de klanten kiezen nu ook voor EasyJet. Wanneer ze een goede service verlenen is het uiteraard ook een kans richting de toekomst. Het is dan mogelijk om meer klanten te bedienen op hun thuismarkt en van andere landen binnen Europa. Met de gezonde kaspositie zijn er kansen om te groeien. Zeker nu er een gat op de markt is ontstaan wat snel gevuld moet worden.

Wanneer je belegt in vliegtuigmaatschappijen, is het dan ook verstandig om een goede analyse uit te voeren van de concurrentie. Hoe doet de concurrentie het bijvoorbeeld op het gebied van bezettingsgraad? En maakt de gemiddelde concurrent meer of minder winst? Pas zodra je denkt dat EasyJet het goed doet in verhouding met de concurrenten, is het verstandig om de aandelen te kopen.

Kansen en risico’ s

Beleggen in een vliegtuigmaatschappij zoals EasyJet kan goed uitpakken. In de toekomst zullen mensen naar alle waarschijnlijkheid alleen maar meer gaan vliegen. De wereldwijde welvaart neemt toe en daarmee ook de afzetmarkt van een bedrijf als EasyJet. Dit zou een goede reden kunnen zijn om aandelen EasyJet te kopen.

Tegelijkertijd zien we ook dat de zogenaamde vliegschaamte steeds meer opkomt. Mensen zijn zich steeds meer bewust van de gevolgen van vliegen voor het klimaat. Bewuste klanten kiezen dan ook steeds vaker voor alternatieve vervoersmiddelen. Ook overheden kunnen nieuwe wetten instellen die ongunstig kunnen zijn voor de vliegmaatschappijen. Dit alles kan de koers van EasyJet en andere vliegtuig aandelen onder druk zetten.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *