EasyJet aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Met een sterk groeiende afzetmarkt kan beleggen in een vliegtuigmaatschappij als EasyJet interessant zijn. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste aandelen EasyJet kopen? En wat is de actuele koers van het aandeel EasyJet? Op deze pagina vond je alle informatie die je nodig hebt voor je investering in EasyJet aandelen!

Waar kan je EasyJet aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de prijsvechter EasyJet? Geloof je dat het model van voordelige vluchten en goede services kan blijven bestaan in een wereld waar vliegschaamte een steeds grotere rol speelt? Dan kan je het kopen van EasyJet aandelen zeker overwegen!

Hieronder zie je bij welke brokers je het beste in EasyJet aandelen kunt investeren:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor EasyJet. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen EasyJet! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van EasyJet?

Het is ook verstandig om de actuele koers van het aandeel EasyJet goed in de gaten te houden. Hieronder vind je de laatstekoersgegevens van het aandeel EasyJet. Ook kan je direct een positie openen op het aandeel als je wilt.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van EasyJet

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van EasyJet.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van EasyJet zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het slim zijn om Easyjet aandelen te kopen?

 • Budget vliegmaatschappij: Easyjet biedt een uitgebreid aanbod aan bestemmingen aan binnen Europa en andere regio’s.
 • Sterk merk: Easyjet heeft een goede reputatie opgebouwd.
 • Efficiency: Easyjet ligt de nadruk op efficiency en heeft verschillende maatregelen doorgevoerd die het goedkoper maken om vluchten uit te voeren.

Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in Easyjet?

 • Concurrentie: vliegmaatschappijen hebben te maken met sterke concurrentie en relatief lage winstmarges.
 • Olieprijs: Easyjet is voor haar winstgevendheid sterk afhankelijk van de olieprijzen.
 • Regulering: steeds meer landen verhogen de belastingen op vluchten. Dit kan de winstgevendheid van Easyjet onder druk zetten, zeker omdat de maatschappij bekend staat om haar budget vluchten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Easyjet?

Hoe kan je beleggen in Easyjet aandelen?

 1. Account openen: je hebt een account nodig bij een aandelen broker om Easyjet aandelen te kunnen kopen.
 2. Activeren account: activeer vervolgens je account door een kopie van je paspoort te uploaden.
 3. Geld storten: stort vervolgens geld op je aandelen rekening zodat je direct Easyjet aandelen kunt kopen.
 4. Order openen: vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om direct Easyjet aandelen te kopen.
 5. Evalueer: neem regelmatig de tijd om je beleggingen te evalueren. Je kunt je positie op elk moment sluiten door de aandelen weer te verkopen.

Is het verstandig om te investeren in EasyJet?

Of het verstandig is om in EasyJet te investeren, hangt sterk af van de economische situatie. Mensen bezuinigen vaak het eerst op luxe producten wanneer het niet goed gaat met de economie. Een vakantie naar een zonnig oord zit er dan niet in.

Toch lijkt het bedrijf crisisbestendig: tijdens de coronacrisis stond het grootste deel van de vloot van EasyJet aan de grond. Door de goede financiële positie van het bedrijf kon EasyJet overeind blijven. Toch zie je dat dit soort perioden van slechte prestaties de resultaten onder druk zetten. Het kan dan lang duren voordat de vliegmaatschappij weer positieve resultaten neerzet.

Toch heeft EasyJet een krachtige positie. De vliegtuigmaatschappij verkoopt stoelen tegen goedkopere tarieven dan veel concurrenten. Juist in economisch onzekere tijden gaan consumenten op zoek naar goedkopere posities: EasyJet is hierdoor veerkrachtiger en zal sneller dan andere vliegtuigmaatschappijen kunnen herstellen van een economische crisis. Een belegging in EasyJet is dan ook wat minder risicovol dan een belegging in andere luchtvaartbedrijven.

Over EasyJet

EasyJet is een goedkope luchtvaartmaatschappij die in Europa actief is. Ze zoeken manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden om hun klanten lage tarieven aan te kunnen bieden. EasyJet doet dit zonder de service te verlagen richting hun klanten. Het reizen wordt gemakkelijk en betaalbaar en dit zorgt voor groei. Geloof je dat het EasyJet lukt om te blijven groeien? Dan kan het aantrekkelijk zijn om EasyJet aandelen te kopen.

Beleggen in EasyJet

Analyse van het aandeel EasyJet

Techniek, inzicht en klantloyaliteit

EasyJet gebruikt verschillende technieken om de omzet en de klantloyaliteit te verhogen. Door optimaal om te gaan met de data die men heeft is het mogelijk voor ze om op de langere termijn een goede relatie op te bouwen met de klant. Denk je dat de slimme inzet van data kan bijdragen aan het resultaat van EasyJet? Dan kan het slim zijn om EasyJet aandelen te kopen.

Een sterke positie op de Europese luchthavens

EasyJet is actief bezig om de sterke posities op de Europese luchthavens verder te ontwikkelen en te verbeteren. Dit gebeurt onder andere door de frequentie van vluchten te verhogen.

Kostenvoordelen voor klanten

EasyJet configureert de vliegtuigen zo dat er een hoger aantal mensen mee kan gaan. Ze hebben een jongere vloot dan de concurrenten en hierdoor minder onderhoudskosten. EasyJet heeft bovendien een bekende merknaam en een gezonde balans waarmee ze in de toekomst kunnen doorgroeien.

Gevaren binnen de luchtvaartbranche

Externe risico’s

Binnen de branche zien we verschillende gevaren. Het coronavirus had bijvoorbeeld een grote invloed op de industrie. Ook zijn er andere factoren die bepalend kunnen zijn voor een omslag binnen de sector. Denk hierbij aan mogelijke ongelukken met vliegtuigen en ook aanslagen van terroristen. Dit zijn serieuze zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je aandelen van een vliegtuigmaatschappij koopt.

Als actieve belegger kan je mooi inspelen op dit soort gebeurtenissen. Bij de aanvallen op het World Trade Center zag je bijvoorbeeld dat de aandelen van veel vliegmaatschappijen flink daalden. Je kan er dan voor kiezen om short te gaan. Wanneer je short gaat, speculeer je op een dalende koers.

Wanneer je actief gaat beleggen in EasyJet aandelen, is het belangrijk om ook de laatste ontwikkelingen goed in de gaten te houden. Die kunnen de koers van het aandeel namelijk sterk beïnvloeden.

easyjet aandelen kopen

Kansen en risico’ s op de markt

Beleggen in een vliegtuigmaatschappij zoals EasyJet kan goed uitpakken. In de toekomst zullen mensen naar alle waarschijnlijkheid alleen maar meer gaan vliegen. De wereldwijde welvaart neemt toe en daarmee ook de afzetmarkt van een bedrijf als EasyJet. Dit zou een goede reden kunnen zijn om aandelen EasyJet te kopen.

Tegelijkertijd zien we ook dat de zogenaamde vliegschaamte steeds meer opkomt. Mensen zijn zich steeds meer bewust van de gevolgen van vliegen voor het klimaat. Bewuste klanten kiezen dan ook steeds vaker voor alternatieve vervoersmiddelen. Ook overheden kunnen nieuwe wetten instellen die ongunstig kunnen zijn voor de vliegmaatschappijen. Dit alles kan de koers van EasyJet en andere vliegtuig aandelen onder druk zetten.

Wel of niet Easyjet aandelen kopen?

Easyjet is een bekend merk en vervoert steeds meer klanten over de wereld. Het lukt de vliegmaatschappij dan ook om een steeds groter marktaandeel te veroveren waardoor de financiële positie ook verbeterd. Het low cost business model zorgt er bovendien voor dat Easyjet tegen lagere kosten haar onderneming kan runnen, wat positief is voor de winstgevendheid van het bedrijf.

Tegelijk is Easyjet kwetsbaar. Stijgend olieprijzen en lastigere regels kunnen de winstgevendheid van het bedrijf onder druk zetten. Het is daarnaast aan te raden om Easyjet te vergelijken met concurrerende bedrijven. Op die manier kan je bepalen of Easyjet het interessantste aandeel is om te kopen.

Burberry
Burberry
Deliveroo
Deliveroo
Kingfisher
Kingfisher
Novacyt
Novacyt
Natwest Group
Natwest Group
Rollsoyce
Rollsoyce
Tullow Oil PLC
Tullow Oil PLC

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *