Novacyt aandelen kopen

In het artikel over beleggen tijdens het coronavirus kan je al meer lezen over de interessante kansen die er nu op de beurs bestaan. Een voorbeeld van een aandeel waar je in zou kunnen beleggen is het aandeel Novacyt . Novacyt is een bedrijf dan tests ontwikkelt die kunnen worden gebruikt voor het detecteren van het coronavirus. Maar is het verstandig om te beleggen in Novacyt aandelen? En waar kan je dit nu eigenlijk doen?

Waar kan je Novacyt aandelen kopen?

Ben je benieuwd waar je Novacyt aandelen kunt kopen & verkopen? Bekijk dan direct het onderstaande overzicht met aanbieders:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Novacyt. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Novacyt & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Vodafone?

De actuele koers van Vodafone is constant in beweging. Je kan hier als handelaar van profiteren! Hieronder zie je de koers van het CFD-aandeel Vodafone. Wil je handelen in Vodafone? Gebruik dan de kopen of verkopen knop.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Vodafone

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Vodafone.

Wat doet Novacyt precies?

Novacyt is een bedrijf dat wordt verhandeld aan de Franse beurs. De koers van het aandeel heeft zich door de jaren heen behoorlijk ontwikkeld. Vergeleken met enkele jaren geleden doet het aandeel het helemaal niet zo goed. Onder invloed van het coronavirus zie je echter dat de koers zich flink heeft ontwikkeld en meerdere keren over de kop is gegaan. Van een koers van iets meer dan 10 eurocent is de koers gestegen naar ruim 13 euro op het hoogtepunt.

Maar waarom doet de koers van het aandeel Novacyt het plotseling zo goed? Dit komt doordat het bedrijf zich specialiseert in het leveren van diagnostische tests op basis van moleculair niveau. Ze hebben niet alleen maar tests voor het coronavirus, maar dit is wel één van de tests die het bedrijf levert.

Sinds 17 februari heeft de Europese Unie de tests van Novacyt voor het coronavirus goedgekeurd. Momenteel is er ook een aanvraag gedaan bij de FDA. Ook de FDA heeft de tests goedgekeurd waardoor ze ook kunnen worden ingezet in Amerika. Wanneer het virus zich verder verspreid in Amerika dan kan dit de winstgevendheid en de koers van het aandeel alleen maar ten goede komen.

De test van Novacyt heeft de nodige voordelen. De test kan alleen de nieuwste variant van het virus detecteren. Dit is de variant waar je veel over in het nieuws hoort en waar alle media aandacht nu naar uitgaat. Veel andere tests detecteren ook andere vormen van het coronavirus en kunnen daardoor al snel een valse positieve score geven.

De resultaten van de test komen al binnen twee uren en er is geen koeling nodig. Hierdoor kunnen de tests voordelig naar warmere oorden worden verzonden. Dit alles maken de tests van Novacyt erg aantrekkelijk.

Is beleggen in Novacyt verstandig?

Het is belangrijk om de situatie zo rationeel mogelijk te blijven bekijken. Onthoud dat het bedrijf het nu vooral goed doet doordat er veel tests nodig zijn: na de pandemie kan het aantal verkopen weer flink dalen. De kans is dan ook groot dat de koers weer terugzakt.

Het bedrijf bevond zich op het randje van een faillissement en deed het al langer niet zo goed meer. Het is daarom zeker voor een lange termijn investering belangrijk om ook de toekomstvisie van het bedrijf goed te analyseren. Feit is dat de koers van Novacyt het naar alle waarschijnlijkheid vooral goed blijft doen wanneer het coronavirus zich verder verspreid. Blijf daarom de gezondheidssituatie nauwlettend volgen en trek op basis daarvan je conclusies.

Burberry
Burberry
Deliveroo
Deliveroo
Easyet
Easyet
Kingfisher
Kingfisher
Natwest Group
Natwest Group
Rollsoyce
Rollsoyce
Tullow Oil PLC
Tullow Oil PLC

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *