Burberry aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Overweeg je een belegging in Burberry aandelen? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres! Je kunt hier direct zien bij welke brokers je Burberry aandelen kunt kopen & verkopen. Bovendien kan je hier de actuele aandelenkoers van Burberry raadplegen.

Waar kan je Burberry aandelen kopen?

Wil je Burberry aandelen kopen voor de lange termijn? Vergeet dan niet om goed te onderzoeken hoe de bedrijfsprestaties van Burberry zich ontwikkelen. Bekijk direct bij welke brokers je in Burberry aandelen kunt beleggen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Burberry. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Burberry! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele aandelenkoers van Burberry?

Ben je benieuwd wat de actuele aandelenkoers van Burberry is? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je Burberry aandelen kunt kopen & verkopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Burberry

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Burberry .

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Burberry zien van de laatste 5 dagen:

Wat zijn de grootste voordelen van beleggen in Burberry aandelen?

Burberry is een bekend merk in de luxe mode-branche en verkoopt high-end producten met een hoge winstmarge. Het bedrijf staat bekend om haar innovatie en sterke distributienetwerk, waarmee het haar producten overal ter wereld kan verkopen. Zelfs in economisch slechte tijden, kopen mensen in het hogere segment nog steeds dure producten. Burberry kan dan ook een interessante investering zijn.

Burberry is bezig met expansie in China. Chinezen hebben veel interesse in het luxe segment, waardoor het bedrijf hier haar winstgevendheid kan vergroten. Dit kan dan ook een goede reden zijn om in Burberry aandelen te investeren.

Met welke risico’s moet je rekening houden wanneer je Burberry aandelen koopt?

Burberry is sterk afhankelijk van de Europese en Aziatische markt voor haar verkopen. Het bedrijf moet hier strijden met verschillende concurrenten die grote marketingbudgetten tot hun beschikking hebben. Het is daarom belangrijk om Burberry goed met de concurrentie te vergelijken wanneer je een investering overweegt.

Wat zijn de grootste concurrenten van Burberry?

Hoe kan je beleggen in Burberry aandelen?

  • Stap 1: selecteer een broker waar je Burberry aandelen kunt kopen en verkopen.
  • Stap 2: open een account door een kopie van je paspoort te uploaden.
  • Stap 3: stort vervolgens geld op je aandelen rekening via iDEAL, creditcard of bankoverschrijving.
  • Stap 4: selecteer het Burberry aandeel door de ticker BRBY in te voeren.
  • Stap 5: onderzoek het Burberry aandeel en bepaal welk bedrag je wilt investeren.
  • Stap 6: druk vervolgens op kopen om de order direct naar de beurs te versturen.

Over het bedrijf Burberry

Burberry aandelen kopenHet Britse luxe modehuis Burberry ontwerpt en verspreidt confectiekleding. Tot die confectiekleding behoren de bekende trenchcoats, schoenen. Lederwaren, modeaccessoires, brillen, cosmetica en geuren. Het bedrijf richtte zich oorspronkelijk op buitenkleding. Tegenwoordig is het bedrijf actief in de high fashion-markt. Exclusief voor het merk Burberry wordt de stof gabardine gemaakt. Deze stof is waterafstotend en volledig ademend.

Burberry is een beursgenoteerd bedrijf met een notering aan de London Stock Exchange. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Londen, Engeland.

Reputatieschade bij Burberry

Voetbalrellen

In de jaren zeventig braken er hevige voetbalrellen uit. Het imago van Burberry kreeg toen een deuk, doordat voetbalhooligans steeds vaker met de Burberry ruit werden gezien. De reputatie van een merk is belangrijk. Wanneer je gaat beleggen in Burberry, is het daarom belangrijk om te onderzoeken of het merk het nog steeds goed doet in vergelijking met de concurrentie.

Onverkochte kleding, accessoires en kleding vernietigd

In juli 2018 werd bekend dat Burberry de afgelopen vijf jaar voor een bedrag van meer dan £ 90 miljoen pond aan kleding, accessoires en parfum had vernietigd. Volgens Burberry was dit gedaan om het merk te beschermen en om te voorkomen dat de items werden gestolen of goedkoop werden verkocht.

Greenpeace protesteert tegen die gang van zaken. Volgens Burberry was de energie die bij het verbranden van de spullen was opgewekt opgevangen. Het verbranden was dus milieuvriendelijk. September 2018 meldde het bedrijf toch dat het met onmiddellijke ingang zou stoppen met het verbranden van onverkochte spullen. Ook maakte Burberry toen bekend te stoppen met het gebruiken van echt bont in zijn producten.

Denk je dat deze toegenomen focus op duurzaamheid de aandelenkoers een boost kan geven? Dan kan het interessant zijn om Burberry aandelen te kopen.

Geschiedenis van Burberry

In 1856 richtte Thomas Burberry het bedrijf Burberry op. Hij opende toen zijn eigen winkel in Basingstoke, Hampshire. In 1891 werd er een winkel in Haymarket, London geopend.

Bekend is het in 1904 ontworpen logo. Het is een “Equestrian Knight” logo met een ridder te paard.

De bekende trenchcoat werd geboren tijdens de Eerste Wereldoorlog. Engelse officieren droegen de trenchcoat in de loopgraven. Deze trenchcoat werd na de oorlog populair bij burgers.

Een onafhankelijk familiebedrijf

Tot 1955 was Burberry een onafhankelijk familiebedrijf. In dat jaar werd het bedrijf overgenomen door Great Universal Stores (GUS en werd naar de beurs gebracht. In 2005 verkocht GUS de laatste aandelen. Sinds die tijd worden de aandelen van het bedrijf onder eigen naam verhandeld.

Modehuis Burberry wil rijke Chinezen als klant

Burberry wil kleding verkopen aan rijke Chinezen. Daarom gaat het modehuis in zee met Tencent, de Chinese eigenaar van de populaire chat app WeChat. In China gaan de twee bedrijven experimenteren met nieuwe winkelconcepten waarbij sociale media centraal staat.

De opening van de nieuwe winkel in de Chinese stad Shenzhen is de eerste stap in die samenwerking. De winkel wordt voorzien van grote spiegels, imposante trappen, kunstwerken en muurschilderingen. De bezoekers van deze mooie winkel worden er verleid om selfies te maken en om die selfies te posten op WeChat.

In China zie je dat het welvaartsniveau steeds verder stijgt. Bovendien vinden veel Chinezen het belangrijk om hun status te laten zien; een aandeel als Burberry kan hier in de toekomst natuurlijk alleen maar van profiteren. Dit kan dan ook een goede reden zijn om Burberry aandelen te kopen.

Wel of niet Burberry aandelen kopen?

Het luxe segment kan een interessante investering zijn. Wereldwijd neemt het welvaartsniveau namelijk toe en zeker in opkomende economieën laten mensen dit graag zien. Wanneer het Burberry lukt om in nieuwe landen marktaandeel te veroveren, kan de aandelenkoers verder stijgen.

Wel is het belangrijk om rekening te houden met de risico’s van een belegging in Burberry. In het verleden kwam het bedrijf regelmatig negatief in het nieuws. Wanneer klanten overstappen op andere merken, kan de aandelenkoers van het bedrijf dan ook flink dalen.

Deliveroo
Deliveroo
Easyet
Easyet
Kingfisher
Kingfisher
Novacyt
Novacyt
Natwest Group
Natwest Group
Rollsoyce
Rollsoyce
Tullow Oil PLC
Tullow Oil PLC

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *