Burberry aandelen kopen

Overweeg je een belegging in Burberry aandelen? Dan ben je op deze pagina aan het goede adres! Je kunt hier direct zien bij welke brokers je Burberry aandelen kunt kopen & verkopen. Bovendien kan je hier de actuele aandelenkoers van Burberry raadplegen.

Waar kan je Burberry aandelen kopen?

Wil je Burberry aandelen kopen voor de lange termijn? Vergeet dan niet om goed te onderzoeken hoe de bedrijfsprestaties van Burberry zich ontwikkelen. Bekijk direct bij welke brokers je in Burberry aandelen kunt beleggen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Burberry. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,90 voor Burberry
DEGIRO-review-logo0,06% met £2,50 minimum voor Burberry
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen£7 voor aandelen Burberry
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je beleggen in Burberry?

Zeker in China zie je dat luxemerken steeds populairder worden. Dit kan dan ook een mooie groeimarkt zijn voor een bedrijf als Burberry. Door actief te beleggen kan je inspelen op de laatste trends en zowel speculeren op positief als negatief nieuws rondom het aandeel Burberry.

Wat is de actuele aandelenkoers van Burberry?

Ben je benieuwd wat de actuele aandelenkoers van Burberry is? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD aandelen Burberry kunt kopen & verkopen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Deliveroo

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Deliveroo.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Deliveroo zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf Burberry

Het Britse luxe  modehuis Burberry ontwerpt en distribueert confectiekleding. Tot die confectiekleding behoren de bekende trenchcoats, schoenen. Lederwaren, modeaccessoires, brillen, cosmetica en geuren. Het bedrijf richtte zich oorspronkelijk op buitenkleding. Nu is het bedrijf actief in de high fashion-markt. Exclusief voor het merk Burberry wordt de stof gabardine gemaakt. Deze stof is waterafstotend en  volledig ademend.

Burberry is een beursgenoteerd bedrijf met een notering aan de London Stock Exchange. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Londen, Engeland. Dit hoofdkantoor is gevestigd op dezelfde plaats als waar in 1891 een winkel werd geopend.

Geschiedenis van het bedrijf

In 1856 richtte Thomas Burberry het bedrijf Burberry op. Hij opende toen zijn eigen winkel in Basingstoke, Hampshire. In 1891 werd er een winkel in Haymarket, London geopend.

Bekend is het in 1904 ontworpen logo. Het is een “Equestrian Knight” logo met een ridder te paard.

De bekende trenchcoat werd geboren tijdens de Eerste Wereldoorlog. Engelse officieren droegen de trenchcoat in de loopgraven. Deze trenchcoat werd na de oorlog populair bij burgers. Bekend is ook de Burberry ruit. Deze ruit wordt sinds de jaren twintig van de vorige eeuw vooral gebruikt als voering voor de trenchcoats.

Een onafhankelijk familiebedrijf

Tot 1955 was Burberry een onafhankelijk familiebedrijf. In dat jaar werd het bedrijf overgenomen door Great Universal Stores (GUS). Het bedrijf werd naar de beurs gebracht. In 2005 deed GUS de laatste aandelen van de hand. Sinds die tijd worden de aandelen van het bedrijf onder eigen naam verhandeld.

In de jaren zeventig braken er hevige voetbalrellen uit. Het imago van Burberry kreeg toen een deuk, omdat voetbalhooligans steeds vaker met de Burberry ruit werden gezien. De reputatie van een merk is belangrijk. Wanneer je gaat beleggen in Burberry, is het daarom belangrijk om te onderzoeken of het merk het nog steeds goed doet in vergelijking met de concurrentie.

Onverkochte kleding, accessoires en kleding vernietigd

In juli 2018 werd bekend dat Burberry de afgelopen vijf jaar voor een bedrag van meer dan £ 90 miljoen pond aan kleding, accessoires en parfum had vernietigd. Volgens Burberry was dit gedaan om het merk te beschermen en om te voorkomen dat de items werden gestolen of goedkoop werden verkocht.

Greenpeace protesteert tegen die gang van zaken. Volgens Burberry was de energie die bij het verbranden van de spullen was opgewekt opgevangen. Het verbranden was dus milieuvriendelijk. September 2018 meldde het bedrijf toch dat het  met onmiddellijke ingang zou stoppen met het verbranden van onverkochte spullen. Ook maakte Burberry toen bekend te stoppen met het gebruiken van echt bont in zijn producten.

Denk je dat deze toegenomen focus op duurzaamheid de aandelenkoers een boost kan geven? Dan kan het itneressant zijn om Burberry aandelen te kopen.

Modehuis Burberry wil rijke Chinezen als klant

Burberry wil kleding verkopen aan rijke Chinezen. Daarom gaat het modehuis in zee met Tencent. Dit is de Chinese eigenaar van de populaire chat app WeChat. In China gaan de twee bedrijven experimenteren met nieuwe winkelconcepten waarbij sociale media centraal staat.

De opening van de nieuwe winkel in de Chinese stad Shenzhen is de eerste stap in die samenwerking. De winkel wordt voorzien van grote spiegels, imposante trappen, kunstwerken en muurschilderingen. De bezoekers van deze mooie winkel worden er verleid om selfies te maken en om die selfies te posten op WeChat.

In China zie je dat het welvaartsniveau steeds verder stijgt. Bovendien vinden veel Chinezen het belangrijk om hun status te laten zien; een aandeel als Burberry kan hier in de toekomst natuurlijk alleen maar van profiteren. Dit kan dan ook een goede reden zijn om Burberry aandelen te kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *