Hermès aandelen kopen

Hermès is een bekende producent van luxe goederen. Nu de welvaart wereldwijd steeds meer toeneemt, kan een bedrijf als Hermès haar winstgevendheid op de lange termijn verhogen. Ben je benieuwd hoe je zelf kunt beleggen in Hermès aandelen? Op deze pagina bespreken  we hoe & waar je het beste Hermès aandelen kunt kopen.

Waar kan je Hermès aandelen kopen?

Hermès kan profiteren van status georiënteerde maatschappijen waar de welvaart steeds meer groeit. Een goed voorbeeld hiervan is China: nieuwe, rijke Chinezen laten hun welvaart graag zien door de dure producten van een merk als Hermès te kopen. Heb je vertrouwen in de toekomstige groei van het bedrijf? Dan kan het interessant zijn om te investeren in Hermès aandelen door ze te kopen.

In de onderstaande tabel zie je direct waar je het voordeligst Hermès aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Hermès. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€ 3,90 voor Hermès
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Hermès
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Hermès aandelen?

De koers van een aandeel als Hermès kan flink schommelen. Wanneer de vraag naar luxeproducten toeneemt, zie je dat de aandelenkoers ook stijgt. Tegelijkertijd kunnen dipjes in de verkopen de koers van het bedrijf onder druk zetten: dit gebeurde bijvoorbeeld toen landen in lockdowns gingen vanwege de coronapandemie.

Door actief te beleggen in Hermès aandelen kan je goed inspelen op de laatste trends. Bij Plus500 kan je met CFD’s het verhandelen van Hermès aandelen gratis en zonder risico uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Hermès?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Hermès aandelen zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD aandelen Hermès kunt kopen & verkopen:

Over Hermès

Het Franse modehuis Hermès staat voor klasse, vakmanschap en 100% made in France. De met de hand gemaakte producten zijn van de allerbeste kwaliteit. Bekende producten zijn de Kelly- en Birkin-Bags en de zijden sjaaltjes. De bekende modeontwerper Jean-Paul-Gaultier ontwierp van 2003 tot 2011 collecties voor dit modehuis.

Geschiedenis van het bedrijf

Het bedrijf werd in 1837 opgericht in Parijs door Thierry Hermès. Het bedrijf begon als een zadelmakerij en produceerde zadels bestemd voor rijke families. Aan het einde van de 19e eeuw kreeg de adel reizen als nieuwe hobby, waardoor reizen per paard minder populair werd. Hermes bracht toen producten die nodig waren voor het reizen op de markt, zoals hutkoffers en tassen. Ook aan die nieuwe producten werden hoge eisen gesteld: de elite van Europa stelt de hoge kwaliteit op prijs.

De collectie van het bedrijf werd steeds verder uitgebreid. In 1920 werd begonnen met het aanbieden van horloges en juwelen. Andere producten die door het bedrijf worden aangeboden zijn schoenen, stropdassen parfums en home-accessoires.

Hermès opende winkels over de hele wereld. Vlaggenschip van het bedrijf is nog steeds de winkel aan de rue de Faubourg Saint Honoré in Parijs. Wereldsterren als Grace Kelly, Audrey Hepburn, Jacqueline Kennedy en Brigitte Bardot behoren tot het clientèle van dit beroemde modehuis.

Het gaat Hermès voor de wind

In maart 2019 maakte het bedrijf de resultaten over 2018 bekend. Het gaat Hermes dan, in tegenstelling tot veel andere luxe merken die te maken hebben met dalende verkopen, voor de wind. De omzet van het bedrijf steeg in 2018 met 7,7 procent. Hermès is optimistisch over de toekomst. De hogere omzet en hogere winst is vooral te danken aan de vele Aziatische klanten.

Denk je dat het Hermès in de toekomst lukt om meer winst te behalen in de steeds rijker wordende Aziatische markt? Dan kan het interessant zijn om Hermès aandelen te kopen.

Omzetgroei in derde kwartaal 2020

In het derde kwartaal van 2020 keerde de omzetgroei weer terug. In de winkels was de omzetgroei in het derde kwartaal 12 procent. De winkels in Europa hadden te maken met veel minder toeristen, wat gedeeltelijk gecompenseerd werd door lokale aankopen.

In Azië was het derde kwartaal succesvol. De omzet steeg met 29 procent. Die omzetstijging is vooral te danken aan het toegenomen aantal online verkopen. In Amerika daalde de omzet met 29 procent. Volgens het bedrijf is dat vooral te danken aan de sluiting van winkels in Hawaï.

Dit is ook gelijk een goede kans voor Hermès die door de coronapandemie wellicht verder doorzet: door de positie op het internet te vergroten kunnen mensen gemakkelijker de producten van het bedrijf kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *