Hermès aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Hermès is een bekende producent van luxe goederen. Ben je benieuwd hoe je zelf kunt beleggen in Hermès aandelen? Op deze pagina bespreken we hoe & waar je het beste aandelen Hermès kunt kopen.

Hoe kan je Hermès aandelen kopen?

Hermès kan profiteren van status georiënteerde maatschappijen waar de welvaart steeds meer groeit. Een goed voorbeeld hiervan is China: nieuwe, rijke Chinezen laten hun welvaart graag zien door de dure producten van een merk als Hermès te kopen. Heb je vertrouwen in de toekomstige groei van het bedrijf? Dan kan het interessant zijn om te investeren in Hermès aandelen door ze te kopen.

In de onderstaande tabel zie je direct waar je Hermès aandelen kunt kopen & verkopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Hermès. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Hermès & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Hermès?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Hermès? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe Hermès aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van Hermès aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Hermès

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Hermès.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Hermès zien van de laatste 5 dagen:

Wat zijn de voordelen van beleggen in Hermès aandelen?

  • Sterk merk: Hermès is één van herkenbaarste luxe merken dat verschillende producten van hoge kwaliteit op de markt brengt.
  • Focus op exclusiviteit: doordat Hermès bekend staat om exclusiviteit, kan het bedrijf haar producten tegen een hoge prijs verkopen. Hierdoor ligt de winstmarge op de producten van Hermès hoog.
  • Financiële kracht: Hermès staat bekend om haar consistente sterke financiële prestaties, wat een belegging aantrekkelijk kan maken.
  • Nieuwe markten: wereldwijd groeit het welvaartsniveau sterk. In China neemt de vraag naar luxe producten bijvoorbeeld sterk toe.

Wat zijn de risico’s van investeren in Hermès aandelen?

  • Afhankelijk van enkele kernproducten: Hermès is afhankelijk van enkele kernproducten zoals de Birkin en Kelly handtassen. Problemen met deze producten kunnen de bedrijfsresultaten onder druk zetten.
  • Concurrentie: Hermès ervaart concurrentie van andere luxe merken zoals Chanel, Louis Vuitton en Gucci. Veel mensen kopen maar één luxeproduct, waardoor de marketing van Hermes erg belangrijk is.
  • Schommelingen in smaak: de economische situatie kan de vraag naar luxe producten beïnvloeden.

Wat zijn de grootste concurrenten van Hermès?

Hoe kan je aandelen Hermès kopen?

Wil je beleggen in Hermès aandelen? Ik leg je graag uit hoe je aandelen Hermès kunt kopen. Het is hiervoor belangrijk dat je eerst een account opent bij een betrouwbare aandelen broker. Een broker maakt het mogelijk om direct aandelen Hermès te kopen en verkopen.

Nadat je een account hebt geopend, kan je deze direct activeren door een kopie van je paspoort en adres te uploaden. Bij sommige brokers duurt het één tot drie werkdagen voordat je gegevens zijn gecontroleerd. Nadat je beleggingsrekening is geactiveerd, kan je direct geld storten vanaf je bankrekening.

Navigeer nu binnen het trainingsplatform naar het aandeel Hermès en bepaal welk bedrag je wilt investeren. Je hebt hierbij de keuze uit twee typen orders:

  • Marktorder: met een marktorder koop je de Hermès aandelen direct tegen de huidige marktprijs.
  • Limietorder: met een limietorder stel je een prijs in die je bereidt bent om te betalen voor aandelen Hermès.

Wanneer je tevreden bent met je order, kan je deze direct naar de aandelenbeurs versturen. Druk hiervoor op kopen om direct Hermès aandelen aan je beleggingsportfolio toe te voegen.

Over Hermès

Het Franse modehuis Hermès staat voor klasse, vakmanschap en 100% made in France. De met de hand gemaakte producten zijn van de allerbeste kwaliteit. Bekende producten zijn de Kelly- en Birkin-Bags en de zijden sjaaltjes. De bekende modeontwerper Jean-Paul-Gaultier ontwierp van 2003 tot 2011 collecties voor dit modehuis.

Geschiedenis van het bedrijf

Het bedrijf werd in 1837 opgericht in Parijs door Thierry Hermès. Het bedrijf begon als een zadelmakerij en produceerde zadels bestemd voor rijke families. Aan het einde van de 19e eeuw kreeg de adel reizen als nieuwe hobby, waardoor reizen per paard minder populair werd. Hermès bracht toen producten die nodig waren voor het reizen op de markt, zoals hutkoffers en tassen. Ook aan die nieuwe producten werden hoge eisen gesteld: de elite van Europa stelde de hoge kwaliteit op prijs.

De collectie van het bedrijf werd steeds verder uitgebreid. In 1920 begon Hermès met her verkopen van horloges en juwelen. Andere producten die door het bedrijf worden aangeboden zijn schoenen, stropdassen, parfums en home-accessoires.

Hermès opende winkels over de hele wereld. Vlaggenschip van het bedrijf is nog steeds de winkel aan de rue de Faubourg Saint Honoré in Parijs. Wereldsterren als Grace Kelly, Audrey Hepburn, Jacqueline Kennedy en Brigitte Bardot behoren tot het clientèle van dit beroemde modehuis.

Wel of niet Hermès aandelen kopen?

Een belegging in het Franse modehuis Hermès kan zeker interessant zijn. De exclusieve producten worden met een hoge winstmarge verkocht. Bovendien vinden mensen het steeds belangrijk om hun welvaart en status te laten zien. Een merk als Hermès speelt hier goed op in en kan daardoor verder groeien.

Hermès legt de nadruk dan ook steeds meer op opkomende landen. In China heeft Hermès bijvoorbeeld 27 winkels, wat verstandig is aangezien welvarende Chinezen steeds meer geld uitgegeven aan luxe kleding.

Wel is het belangrijk om Hermès uitgebreid te vergelijken met de concurrentie. Op die manier weet je zeker dat een belegging in Hermès aandelen ook nu verstandig is.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *