Louis Vuitton (LVMH) aandelen kopen

Bijna iedereen kent Louis Vuitton: de producten van het bedrijf worden dan ook veel nagemaakt en 18% van alle gevonden neppe producten draagt de merknaam. Het bedrijf staat op de beurs genoteerd als LVMH , omdat het ook Moët & Chandon bevat wat een luxe champagne maker is en Hennesey wat een cognac producent is. Wil je investeren in het succesvolle LVMH? In dit artikel bespreken we hoe je het beste Louis Vuitton aandelen kunt kopen.

Waar kan je Louis Vuitton aandelen kopen?

Globaal neemt de consumptie steeds meer toe en de middenklasse houdt van de duurdere mode. Opkomende markten zoals China kennen een steeds grotere afzetmarkt wat de winstgevendheid van het bedrijf ten goede kan komen. Het bedrijf neemt daarnaast regelmatig andere luxemerken over: een voorbeeld hiervan is de overname van Tiffany & Co voor een bedrag van $16,2 miljard.

Denk je dat de strategie van Louis Vuitton ook in de toekomst meerwaarde creëert voor de aandeelhouders? Dan kan het interessant zijn om te investeren in LVMH aandelen door ze te kopen. Dit kan je het beste doen bij een relatief goedkope partij:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor LVMH. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€ 3,90 voor LVMH
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor LVMH
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Louis Vuitton?

Het succes van LVMH ligt in het laten zien van welvaart. Het bedrijf wordt dan ook vaak in connectie gebracht met het laten zien van status. Zeker in maatschappijen die erg gericht zijn op status zijn de producten van het bedrijf erg populair: een belangrijke afzetmarkt van het bedrijf is dan ook China. Wanneer het economisch minder gaat in deze afzetmarkt, dan kan dit direct een grote impact hebben op de bedrijfsresultaten van Louis Vuitton.

Tijdens de coronapandemie daalde de koers van het LVMH aandeel bijvoorbeeld direct met 30%. Toch kan je als actieve belegger juist van dit soort koersbewegingen op de korte termijn inspelen: je doet dit door het aandeel actief te kopen & verkopen. Een goede broker waar je actief kunt handelen in het CFD aandeel Louis Vuitton is Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden van actief handelen geheel zonder risico gratis uitproberen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Louis Vuitton?

Ben je benieuwd naar de actuele aandelenkoers van het CFD-aandeel Louis Vuitton? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD-aandelen Louis Vuitton kunt kopen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van LVMH

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van LVMH.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van LVMH zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf Louis Vuitton

Louis Vuitton Malletier, doorgaans afgekort tot Louis Vuitton (LVMH), is een bekend Frans merk dat koffers, tassen, kleding en accessoires vervaardigt. Een echte klassieker is de Louis Vuitton tas uit 1932 en ook legendarisch is het in 1996 door Georges Vuitton  geïntroduceerde monogram van dit kledingmerk. Dit monogram bestaat uit de letters L en V. ineengestrengeld tegen een bruine achtergrond. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Parijs.

Geschiedenis van het bedrijf

In 1849 richtte de ambachtsman Louis Vuitton het naar hem genoemde bedrijf op. Hij specialiseerde zich in Parijs in het maken van handtassen, koffers en accessoires. Het bedrijf fuseerde in 1987 met de champagneproducent Moët Chandon. Deze champagneproducent had in 1975 al de cognac producent Hennessy overgenomen. Deze drie bedrijven vormen samen de holding groep Louis Vuitton Moët Hennessy. Het bedrijf staat als LVMH genoteerd aan de beurs in Parijs.

De ontwerper Marc Jacobson, die als artistiek directeur 16 jaar lang verbonden was aan het bedrijf, was verantwoordelijk voor de kledinglijn en accessoires van het bedrijf. In 1997 werd een door Jacobson ontworpen eerste confectie collectie voor vrouwen gelanceerd. In 2000 werd er een ook door Jacobson ontworpen mannen kledinglijn gelanceerd.

Louis Vuitton aandelen kopen

Een vaak nagemaakt merk

Louis Vuitton heeft een imago als statussymbool. Daarom is het éé van de meest nagemaakte merken in de modewereld. In 2004 was 18% van de in beslag genomen namaak accessoires van het merk Louis Vuitton. Het bedrijf heeft speciale opsporingsinstanties en advocaten in dienst om namaak uit te bannen. Overtreders worden wereldwijd via rechtbanken vervolgd. 50% van het communicatiebudget van het bedrijf wordt gebruikt om namaak van de door het bedrijf geproduceerde artikelen tegen te gaan.

Winst moederbedrijf Louis gaat in 2020 in rook op

LVMH, het moederbedrijf van onder andere het luxemerk Louis Vuitton, heeft een groot deel van zijn winst in de eerste helft van 2020 in rook zien opgaan. Door de lockdowns na de uitbraak van COVID-19 werden er door het bedrijf veel minder producten verkocht. LVMH moest, vanwege de in diverse landen genomen corona maatregelen, zijn winkels in diverse landen sluiten.

In de eerste zes maanden van 2020 daalde de omzet met ruim 27%. De behaalde winst daalde  nog sterker dan de omzet. In de eerste helft van 2019 werd nog een winst behaald van 3,3 miljard euro. In de eerste 2020 was de winst nog slechts 522 miljoen euro.

De grootste verliezen leed het bedrijf in de Verenigde Staten en Europa. De verkopen in Azië vertonen inmiddels weer een stijgende lijn.

Als actieve belegger kan je ook speculeren tijdens negatieve ontwikkelingen. Dit kan je bijvoorbeeld doen door een short positie op het aandeel te openen. Je kunt er daarnaast ook voor kiezen om tegen de lagere prijs Louis Vuitton aandelen te kopen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *