Louis Vuitton (LVMH) aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Bijna iedereen kent Louis Vuitton: de producten van het bedrijf worden dan ook veel nagemaakt en 18% van alle gevonden neppe producten draagt de merknaam. Denk je erover na om LVMH aandelen te kopen? In dit artikel bespreken we hoe je het beste Louis Vuitton aandelen kunt kopen.

Hoe kan je Louis Vuitton aandelen kopen?

Globaal neemt de consumptie steeds meer toe en de middenklasse houdt van de duurdere mode. Opkomende markten zoals China kennen een steeds grotere afzetmarkt wat de winstgevendheid van het bedrijf ten goede kan komen. Het bedrijf neemt daarnaast regelmatig andere luxemerken over: een voorbeeld hiervan is de overname van Tiffany & Co voor een bedrag van $ 16,2 miljard.

Denk je dat de strategie van Louis Vuitton ook in de toekomst meerwaarde creëert voor de aandeelhouders? Dan kan het interessant zijn om te investeren in LVMH aandelen door ze te kopen bij één van de onderstaande brokers:

BrokerKostenAanmelden
Investeren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Louis Vuitton?

Ben je benieuwd naar de actuele aandelenkoers van het aandeel Louis Vuitton? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je aandelen LVMH kunt kopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van LVMH

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van LVMH.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van LVMH zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het voordelig zijn om LVMH aandelen te kopen?

 • Luxe segment: LVMH is actief binnen het luxe segment, waarbinnen de winstmarges hoog liggen.
 • Diversificatie: LVMH is actief in verschillende segmenten van de luxe-branche. Het bedrijf verkoopt bijvoorbeeld wijn, mode, parfum en horloges.
 • Sterk merk: onder LVMH vallen ruim 70 sterke merknamen. Door deze diversificatie is het bedrijf niet afhankelijk van één specifieke merknaam.
 • China: LVMH is bezig met sterke uitbreidingen in Azië en China in het bijzonder. De verkopen stijgen hier sterk en LVMH kan op die manier haar winstgevendheid verder uitbreiden.
 • Strategische overnames: LVMH heeft verschillende andere bedrijven overgenomen waaronder Tiffany & Co in 2021. Dit soort overnames kunnen bijdragen aan de toekomstige winstgevendheid van het bedrijf.
 • Sterke financiële prestaties: LVMH zet sterke prestaties neer en groeit jaarlijks. Dit kan beleggen in LVMH aandelen interessant maken.

Dit zijn de grootste risico’s van beleggen in LVMH aandelen

 • Concurrentie: LVMH ervaart sterke concurrentie van andere bedrijven die actief zijn binnen het luxe segment. Wanneer de concurrentie marktaandeel weet af te pakken, kan de aandelenkoers onder druk komen te staan.
 • Afhankelijkheid: LVMH is volledig afhankelijk van de prestaties van het luxe segment.
 • Diverse risico’s: geopolitieke risico’s, problemen bij de productie en nieuwe regelgevingen kunnen de resultaten van LVMH onder druk zetten.

Wat zijn de grootste concurrenten van LVMH?

 • Kering
 • Richemont
 • Estée Lauder
 • Swath Group
 • Hermes

Hoe kan je beleggen in LVMH aandelen?

 1. Bestudeer: neem de tijd om de LVMH aandelen te vergelijken met de concurrentie. Koop pas LVH aandelen wanneer je zeker weet dat de investering bij je past.
 2. Open een rekening: open vervolgens een beleggingsrekening bij een betrouwbare aandelen broker.
 3. Activeer je account: voordat je kunt beleggen in LVMH aandelen, moet je eerst je account activeren door je identiteit te verifiëren.
 4. Geld storten: je kunt vervolgens direct geld storten vanaf je bankrekening naar je aandelenrekening.
 5. LVMH aandelen kopen: selecteer vervolgens het LVMH aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 6. Orders: je kunt gebruikmaken van een take profit or stop loss wanneer je de positie automatisch tegen een bepaalde prijs wil laten sluiten.
 7. Beoordeel: nadat je de aandelen hebt gekocht, is het belangrijk om regelmatig je belegging te evalueren.

Over het bedrijf Louis Vuitton

LVMH is een Franse multinational die werd opgericht in 1987 door het samenvoegen van Louis Vuitton en Moët Hennessy. Het bedrijf is actief in de luxe sector en verkoopt onder andere sieraden en sterke dranken. Onder het merk vallen ruim 70 prestigieuze merken waaronder Louis Vuitton, Dior, Fendi, Givenchy, Bulgari, Dom Perignon en Hennesy.

Geschiedenis van het LVMH

In 1849 richtte de ambachtsman Louis Vuitton het naar hem genoemde bedrijf op. Hij specialiseerde zich in Parijs in het maken van handtassen, koffers en accessoires. Het bedrijf fuseerde in 1987 met de champagneproducent Moët Chandon. Deze champagneproducent had in 1975 al de cognac producent Hennessy overgenomen. Deze drie bedrijven vormen samen de holding groep Louis Vuitton Moët Hennessy.

Louis Vuitton aandelen kopen

Een vaak nagemaakt merk

Louis Vuitton heeft een imago als statussymbool. Daarom is het één van de meest nagemaakte merken in de modewereld. In 2004 was 18% van de in beslag genomen namaak accessoires van het merk Louis Vuitton.

Het bedrijf heeft speciale opsporingsinstanties en advocaten in dienst om namaak uit te bannen. Overtreders worden wereldwijd via rechtbanken vervolgd. 50% van het communicatiebudget van het bedrijf wordt gebruikt om namaak van de door het bedrijf geproduceerde artikelen tegen te gaan.

Wel of niet aandelen LVMH kopen?

Steeds meer mensen vragen zich af of ze LVMH aandelen zouden moeten kopen. LVMH aandelen kunnen een interessante belegging zijn, maar het is wel belangrijk om de sterke en zwakke punten uitgebreid te analyseren.

LVMH is actief in het luxe segment, waardoor het profiteert van hoge winstmarges. Bovendien stijgt de vraag naar luxe producten wereldwijd sterk. Dit komt onder andere door de opkomst van de middenklasse in China. Hierdoor kan LVMH ook in de toekomst verder in waarde stijgen.

Toch moet je goed blijven opletten: LVMH ervaart intense concurrentie en wanneer consumenten overstappen naar andere bedrijven, kan de winstgevendheid van het bedrijf afnemen. Onderzoek bovendien of aandelen LVMH wel binnen je beleggingsstrategie passen. Elke belegger heeft een ander niveau van risicotolerantie en afhankelijk van je persoonlijke risicotolerantie kan het verstandig of onverstandig zijn om in aandelen LVMH te investeren.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *