Deliveroo aandelen kopen

Het is de laatste jaren een steeds grotere trend geworden om niet meer zelf achter het fornuis te gaan staan en je avondeten te thuis te laten bezorgen. Dit was natuurlijk al het geval met fastfood zoals pizza’s en afhaalchinees, maar tegenwoordig kun je zelfs de gerechten van sterrenrestaurants in je eigen woonkamer nuttigen.

Dit komt onder andere door maaltijdbezorgers van bijvoorbeeld Deliveroo . Dit bedrijf wil nu net als het grote voorbeeld Thuisbezorgd.nl de beurzen opgaan, maar smaakt een aandeel Deliveroo ook naar meer of wordt het een slechte recensie? In dit artikel bespreken we of het slim is om in Deliveroo te beleggen door de aandelen te kopen.

Waar kan je Deliveroo aandelen kopen?

Aan de ene kant kan een bedrijf als Deliveroo een goede investering zijn: mensen bestellen steeds vaker eten via het internet en Deliveroo weet hier goed op in te spelen. Toch is er ook veel concurrentie en het is dan ook maar de vraag of het Deliveroo lukt om de concurrentie voor te blijven.

Ben je er toch van overtuigend dat een investering in Deliveroo goed kan uitpakken? In deze tabel zie je tegen welke tarieven je Deliveroo aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Deliveroo. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,90 voor Deliveroo
DEGIRO-review-logo0,06% met £2,50 minimum voor Deliveroo
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen£7 voor aandelen Deliveroo
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Deliveroo aandelen?

Een technologie aandeel als Deliveroo kan erg in waarde schommelen. De beursgang zelf is hier al een perfect voorbeeld van: direct na opening daalde het aandeel flink in waarde. Bij Plus500 kan je hierop inspelen door gebruik te maken van CFD’s. Met een CFD kan je zowel speculeren op stijgende als dalende aandeelkoersen. Gebruik de onderstaande knop om actieve handel direct gratis uit te proberen met een demo:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Deliveroo?

De actuele koers van Deliveroo is constant in beweging. Je kan hier als handelaar van profiteren! Hieronder zie je de koers van het CFD-aandeel Deliveroo. Wil je handelen in Deliveroo? Gebruik dan de kopen of verkopen knop.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Deliveroo

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Deliveroo.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Deliveroo zien van de laatste 5 dagen:

Teleurstellende beursgang

Veel bedrijven die naar de beurs gaan maken een feestje mee: de aandelenkoers stijgt dan direct fors. Bij Deliveroo viel dit jammer genoeg tegen: de aandelenkoers verloor op de eerste handelsdag direct een kwart van zijn waarde.

Deze koersdaling kan gedeeltelijk verklaard worden door de zorgen die er bestaan rondom de onafhankelijke werknemers die van een hongerloontje moeten rondkomen. Wanneer de wetgeving strenger wordt dan kan dit de marges van het bedrijf in de toekomst onder druk zetten.

Naast de arbeidsvoorwaarden hebben beleggers wellicht ook hun twijfels over de beperkte zeggenschap. De oprichters hebben nog steeds de macht over de bedrijfsvoering waardoor je als belegger weinig inspraak hebt. De huidige aandeelhouders lijken de beursgang dan ook vooral te gebruiken om te cashen.

Toch kan de extra miljard pond die is opgehaald slim worden ingezet. Wanneer dit gebeurt kan Deliveroo in de toekomst betere resultaten neerzetten wat het weer een potentieel interessante investering kan maken.

Deliveroo aandelen kopen

Van verlies naar winst

Net zoals zoveel andere internetondernemingen, was Deliveroo eerst ook een verliesgevende onderneming. Het bedrijf groeide echter mede dankzij de pandemie lekker door, waardoor het bedrijf nu winstgevend is. Het is natuurlijk wel de vraag of Deliveroo ook na de pandemie nog zulke goede resultaten blijft neerzetten.

De groei van het bedrijf zet verder door vanwege nieuwe samenwerkingen met retailers zoals Sainburry’s en Aldi. 10% van het inkomen van Deliveroo komt nu uit deze samenwerkingen.

Het is voordat je belegt in Deliveroo, verstandig om de concurrenten goed te analyseren. Uber Eats, Foodora, Just Eat en City Pantry zijn enkele bekende concurrenten van het bedrijf. Het is dan de vraag of het Deliveroo lukt om voldoende te innoveren om de concurrentie voor te blijven.

Is nu beleggen in Deliveroo verstandig?

Het is maar de vraag of het nu verstandig is om te beleggen in Deliveroo. De mislukte beursgang zorgt voor de nodige imagoschade waardoor beleggers de kat wat langer uit de boom kijken. Dit in combinatie met de onzekerheid over de arbeidsvoorwaarden waarbij één op de drie bezorgers minder dan het minimumloon verdienen maakt de toekomst van het bedrijf ietwat onzeker.

Deliveroo groeit harder dan veel concurrenten, maar door de kleinere marges is het bedrijf op de lange termijn waarschijnlijk nog niet winstgevend. Bovendien komt meer dan 50% van de winst uit het Verenigd Koninkrijk waar de concurrentie heftig is. Onderzoek daarom goed of het slim is om nu te investeren in Deliveroo aandelen.

De bekende groene fietstassen

Deliveroo is een maaltijdbezorger voor verschillende restaurants in de omgeving. Het bedrijf is in 2013 opgericht in het Verenigd Koninkrijk, maar heeft nu ook internationaal bezorgers aan het werk waaronder hier in Nederland sinds 2015. De kans is dan ook groot dat je de bezorgers op hun fietsen met groene bezorgtassen door de stad of je eigen straat hebt zien rondrijden.

Deliveroo is zelf geen restaurant noch heeft het chef-koks in dienst. Het is een bezorgservice waar verschillende soorten restaurants zich bij kunnen aansluiten, zodat klanten via de app of website van Deliveroo bij hun kunnen bestellen. De bezorgers brengen dan de maaltijd naar de hongerige klanten. Horecagelegenheden die gebruik willen maken van de dienst van Deliveroo kunnen zich inschrijven waardoor zij met hun naam en menukaart te zien zijn in de service.

Het aandeel Deliveroo

De aandelen van Deliveroo waren tot voor kort volledig in het bezit van een select groepje interne aandeelhouders, met name de oprichter en CEO van het bedrijf, Will Shu. De bezorgdienst heeft al een tijdje geleden aangegeven dat het de Britse aandelenbeurs op wil gaan, waar het een deel van de bestaande aandelen wil gaan verhandelen. Sinds april 2021 is Deliveroo ook echt toegetreden tot de Britse beurs.

De aandelen zullen een waarde vertegenwoordigen van 50 miljoen Britse pond, waarna de waarde moet gaan stijgen naar een miljard. Bijzonder aan deze beursgang is dat Deliveroo ervoor kiest niet iedereen evenveel kansen te geven. De aandelen die verhandeld gaan worden zijn beschikbaar voor iedereen, maar klanten en bezorgers van Deliveroo zelf krijgen voorrang op het kopen van de aandelen. Hiervoor kan men zich registreren via de website van de bezorgdienst.

Goede investering?

Het kan zeker interessant zijn om te investeren in aandelen voor Deliveroo. Maaltijden thuis laten bezorgen is een trend die nog steeds een stijgende lijn blijkt te tonen, zeker nu thuiswerken en niet naar een restaurant gaan nog steeds de norm blijken te zijn. Bovendien past het plaatje van thuisbezorgen goed bij de steeds drukker en hectisch wordende samenleving.

Deliveroo volgt met deze beursgang op andere bezorgdiensten als Uber Eats en Just Eat Takeaway (Thuisbezogd.nl). De concurrentie op de aandelenbeurs is moordend voor de bezorgdiensten en dit kan positief en negatief uitpakken voor Deliveroo. Een puntje om in de gaten te houden is dat de beursgang ook is vertraagd door de slechte arbeidsomstandigheden die de bezorgers lijken te hebben. Dit en het eerdergenoemde aspect dat er een schikking zal plaatsvinden wie de eerste aandelen zouden mogen kopen kunnen zware invloed uitoefenen op de waarde van de aandelen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *