Tullow Oil plc aandelen kopen

De onafhankelijke multinationale oliemaatschappij Tullow Oil plc houdt zich bezig met de exploratie en productie van aardolie en gas. Een Ier richtte de oliemaatschappij in 1995 op. De maatschappij werd opgericht in Tullow (Ierland). Het bedrijf is genoteerd aan de effectenbeurs van Londen en aan de effectenbeurs van Dublin.

Waar kan je Tullow Oil aandelen kopen?

Ben je op zoek naar een goede partij om Tullow aandelen te kopen? Dit kan je doen bij een betrouwbare broker. Bekijk direct het overzicht van brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Tullow Oil. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Tullow Oil & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in aandelen Tullow Oil?

Actief handelen in een aandeel als Tullow Oil Plc kan erg interessant zijn. Het aandeel is namelijk erg bewegelijk. Na de economische crisis van 2008 heeft het aandeel een enorme top neergezet. Ondertussen ligt de waarde weer veel lager. De prijs van een aandeel Tullow Oil is sterk verbonden met de prijs van ruwe olie.

Ben je op zoek naar een goede partij om actief te beleggen in CFD’s? Dan is Plus500 een goede keuze! Je kan bij deze broker de mogelijkheden van actief beleggen geheel zonder risico uitproberen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen :

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is de actuele koers van Tullow Oil?

Wil je weten wat de actuele koers van een aandeel Tullow Oil Plc is? Begrijpelijk! Hieronder zie je de laatste CFD prijs. Ook kan je door middel van de knoppen direct een nieuwe positie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Tullow Oil

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Tullow Oil.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Tullow Oil zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Tullow Oil in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Tullow Oil gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Tullow Oil is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Vooral actief in Afrika

Tullow Oil is vooral actief in Afrika. De productie en de exploratie vindt plaats in Afrika en in de Atlantische wateren offshore van Afrika. Tijdens de werkzaamheden in de Atlantische wateren offshore van Afrika werd onder andere een voor de kust van Ghana gelegen aardolieveld ontdekt. Het Tullow is de beheerder van dit veld en van de bijhorende installaties. Bovendien is het bedrijf de grootste aandeelhouder. Andere Afrikaanse landen waar het bedrijf actief is zijn Afrika en Oeganda.

Het bedrijf is overigens niet alleen maar actief in Afrika. Ook in Azië is Tullow actief. Bovendien is het bedrijf betrokken bij de aardgaswinning in de Noordzee. In het totaal is het bedrijf actief in meer dan twintig verschillende landen.

Tullow Oil plc aandelen

Geschiedenis van Tullow  Oil 1985-1999

Aldan Heavey richtte het bedrijf in 1985 op in Tullow, een kleine plaats in Ierland. Hij hoorde van een vriend over activiteiten in Senegal. Daarom besloot hij om daar zijn bedrijf te beginnen. In 1986 ondertekende hij in Senegal een licentieovereenkomst.

In 1987 werd er  in dat land gestart met de productie en verkoop van gas Een in 1989, na beloond te zijn met de eerste Britse onshore licentie, werd het bedrijf actief in landen als Spanje Italië en Zuid-Jemen. In 1990 werd het bedrijf actief in Zuid-Azië. In dat jaar ondertekende het bedrijf een licentieovereenkomst in Pakistan. In Pakistan werd in 1994 gas ontdekt.

Andere  landen waar het bedrijf in de jaren negentig van de vorige eeuw actief werd zijn Bangladesh, India, Egypte, Ivoorkust en Roemenië.

Een groeiend bedrijf

In 2000 deed Tullow Oil een belangrijke overname. Van BP werden in productie zijnde gasvelden in de Noordzee overgenomen. Door deze overname nam de productie en de kasstroom van het bedrijf behoorlijk toe. Het bedrijf werd een belangrijke ‘speler’ in de gaswinning in de Noordzee.

Door de overname van Energy Africa in 2004 verdubbelde de grootte van het bedrijf. Door deze overname werd productie en exploratie van aardolie en gas mogelijk in onder andere Oeganda, Gabon, Namibië en Congo.

2006 was een succesvol jaar. In Oeganda werden 5 ontdekkingen van olie gedaan. In het Verenigd Koninkrijk werden 3 ontdekkingen van gas gedaan. In december 2006 deed Tullow zijn grootste overname. Voor 1,1 miljard dollar werd Hardman resources Limited. Door deze overname kreeg Tullow een dominerende positie in Ghana. Bovendien werd het bedrijf dankzij de overname actief in  Mauritanië, Frans Guyana en Suriname.

In 2006 was Tullow actief in 22 landen. Het bedrijf had 250 werknemers. De omzet van het bedrijf was 1,067 miljoen dollar.

Tullow blijft groeien

Na 2006 blijft het bedrijf groeien. In 2012 is het bedrijf actief in 25 landen. Het bedrijf heeft in dat jaar 1415 werknemers in dienst. De omzet van het bedrijf is 2,3 miljard dollar. Het bedrijf groeit door tot en met 2015. In 2015 is het bedrijf actief in 24 landen en heeft het bedrijf 2034 werknemers.D omzet in dat jaar is 2,65 miljard dollar.

Tullow in 2018

In 2018 is het bedrijf nog actief in 17 landen. In dat jaar heeft het bedrijf nog 990 werknemers in dienst. De omzet in dat jaar is 1,9 miljard dollar.

Burberry
Burberry
Deliveroo
Deliveroo
Easyet
Easyet
Kingfisher
Kingfisher
Novacyt
Novacyt
Natwest Group
Natwest Group
Rollsoyce
Rollsoyce

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *