Prada SpA aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je beleggen in het bekende modemerk Prada ? In dit artikel lees je direct hoe je Prada aandelen kunt kopen & verkopen. In de analyse vergelijken we de sterke & zwakke punten van het aandeel en je kunt hier ook de laatste koersgegevens opvragen.

Waar kan je Prada aandelen kopen?

Wil je Prada aandelen kopen voor de lange termijn? Vergeet dan niet om goed te onderzoeken hoe de bedrijfsprestaties van Prada zich ontwikkelen. Bekijk direct bij welke brokers je Prada aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Prada. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Prada & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Prada?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Alibaba? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe Prada aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van Prada aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Prada

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Prada.

Analyse van Prada

Voordat je besluit of je Prada wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Prada zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Prada zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Prada in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Prada gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Prada is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de grootste voordelen van beleggen in Prada aandelen?

Prada heeft een ijzersterke reputatie opgebouwd als een luxe-merk. Klanten kopen de producten om te laten zien hoeveel geld ze hebben. Hierdoor kan het bedrijf producten met een grote winstmarge verkopen, wat bijdraagt aan de goede financiële prestaties van het merk.

Prada is bovendien actief op de Chinese markt waar de vraag naar luxe producten steeds verder stijgt. Wanneer het Prada lukt om deze positie vast te houden, kan de aandelenkoers verder stijgen.

Met welke risico’s moet je rekening houden wanneer je Prada aandelen koopt?

Het grootste risico van een investering in Prada, is de concurrentie. Diverse luxe-merken strijden met elkaar voor een dominante positie op de markt. Het is daarnaast verstandig om de economische situatie in de gaten te houden: wanneer het economisch goed gaat, kunnen mensen meer uitgeven aan luxe-producten.

Ook de reputatie van het merk is belangrijk. Prada was in het verleden betrokken bij diverse schandalen waarbij mensen het merk beschuldigde van racisme. Wanneer klanten het merk besluiten te boycotten, kan de aandelenkoers flink dalen.

Wat zijn de grootste concurrenten van Prada?

Hoe kan je beleggen in Prada aandelen?

  1. Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker
  2. Selecteer vervolgens het Prada aandeel binnen de trading software
  3. Bepaal welk bedrag je wilt investeren in Prada aandelen
  4. Kies tussen een marktorder (direct) of een limiet order (later)
  5. Je kunt eventueel een stop loss of take profit instellen
  6. Druk op kopen om je belegging in Prada aandelen direct te openen

Geschiedenis van Prada

Prada werd in 1913 opgericht door de broers Mario en Martina Prada. In het begin werden er alleen dierlijke goederen en stoomboot koffers verkocht.

Miuccia Prada erfde het bedrijf in 1978 en besloot om rugzakken te gaan maken. De rugzakken werden een commercieel succes. Vervolgens zochten Miuccia Prada en haar zakelijke partner Patrizio Bertelli naar groothandel accounts voor hun tassen in luxe warenhuizen en boetieks over de hele wereld. In 1983 werd door Prada een tweede boetiek in het centrum van de Galleria Vittorio Emanuele geopend.

Prada aandelen kopen

Internationale expansie

In 1983 begon ook de uitbreiding van het bedrijf. In steden als Londen, Parijs en New York City werden locaties geopend in belangrijke winkelstraten in Parijs, Londen, Madrid en New York City.

In 1984 werd een schoenenlijn uitgebracht en in 1985 verscheen de klassieke Prada-handtas op de markt. In 1989 werd er een confectie collectie voor dames op de markt gebracht. Het waren ontwerpen met smalle taille lijnen en smalle riemen. Door de weelderige stoffen, de strakke lijnen en de basiskleuren nam de populariteit van Prada toe.

Door zijn originaliteit werd Prada één van de invloedrijkste modehuizen. Het merk Prada werd in de jaren negentig een premium statussymbool.

Klacht over Prada: Black Face

In december 2018 waren er klachten dat de nieuwe accessoires en displays in winkels van Prada black-face afbeeldingen zouden bevatten. Prada werd gedwongen om de accessoires en display uit haar winkels te halen.

De verontwaardiging verspreidde zich online toen een New Yorker in een Facebook-post Prada beschuldigde van het gebruiken van “Sambo-achtige beelden.” Prada besloot om de producten te schrappen. In een tweet liet Prada weten alle vormen van racisme en racistische beelden te verafschuwen en dus nooit de intentie te hebben gehad om iemand te beledigen.

Dit soort nieuws dat de reputatie van Prada aantast kan de aandelenkoers onder druk zetten. Wanneer je wilt beleggen in Prada, is het daarom belangrijk om het laatste nieuws goed te volgen. Op die manier voorkom je dat je veel geld verliest wanneer de koers een duikvlucht maakt.

Sterk herstel aandelenkoers in 2020

In januari 2021 maakte Prada bekend dat het tegen het eind van 2020 weer een winstgevend bedrijf is geworden. Dit komt onder andere door het sterke herstel in China.

In januari 2021 bevindt de verkoop zich op hetzelfde niveau als vóór het begin van de pandemie. In de laatste twee maanden van 2020 stegen de aandelen van het bedrijf naar de hoogste koers sinds 2015.

Wel of niet Prada aandelen kopen?

Het luxe segment presteert goed, maar dit betekent niet dat Prada aandelen het altijd goed doen. In het verleden zag je dat het merk bijvoorbeeld reputatieschade had opgelopen waardoor de aandelenkoers onder druk kwam te staan.

Het is daarom belangrijk om Prada aandelen goed te onderzoeken voordat je investeert. Vergelijk het bedrijf met de concurrentie en duik in de financiële resultaten. Op die manier voorkom je dat je een fors bedrag verliest met investeringen in Prada aandelen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *