Prada SpA aandelen kopen

Het Italiaanse luxe modehuis Prada is gespecialiseerd in lederen handtassen, schoenen, confectiekleding, parfums, reisaccessoires en andere accessoires. Het hoofdkantoor van dit luxe modehuis bevindt zich in Milaan, Italië. Wil je zelf beleggen in Prada? In dit artikel zie je direct hoe & waar je Prada aandelen kunt kopen.

Waar kan je Prada aandelen kopen?

Wil je Prada aandelen kopen voor de lange termijn? Vergeet dan niet om goed te onderzoeken hoe de bedrijfsprestaties van Prada zich ontwikkelen. Bekijk direct bij welke brokers je Prada aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden 
DEGIRO-review-logo€3,90% voor Italiaanse aandelen
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je beleggen in Prada aandelen?

Een goede broker waar je kunt beleggen in CFD Prada is Plus500. Bij Plus500 betaal je namelijk geen commissies, waardoor het ook aantrekkelijk is om actief te handelen in het aandeel. Je kunt de mogelijkheden bovendien gratis proberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Geschiedenis van het bedrijf

In 1913 werd het bedrijf opgericht door de broers Mario en Martina Prada. In  lederwarenwinkel Fratelli Prada werden dierlijke goederen verkocht. Ook werden er Engelse stoomboot koffers en handtassen geïmporteerd.

Miuccia Prada erfde het bedrijf in 1978 en besloot om rugzakken te gaan maken. In 1979 kwamen de eerste rugzakken op de markt. De rugzakken werden een commercieel succes. Vervolgens zochten Miuccia Prada en haar zakelijke partner Patrizio Bertelli naar groothandel accounts voor hun tassen in luxe warenhuizen en boetieks over de hele wereld. In 1983 werd door Prada een tweede boetiek in het centrum van de Galleria Vittorio Emanuele geopend.

Prada aandelen kopen

Internationale expansie

In 1983 begon ook de uitbreiding van het bedrijf. In steden als Londen, Parijs en New York City werden locaties geopend in prominente winkelstraten in Parijs, Londen, Madrid en New York City.

In 1984 werd een schoenenlijn uitgebracht en in 1985 verscheen de klassieke Prada-handtas op de markt. In 1989 werd er een confectie collectie voor dames op de markt gebracht. Het waren ontwerpen met smalle taille lijnen en smalle riemen. Door de weelderige stoffen, de strakke lijnen en de basiskleuren nam de populariteit van Prada toe.

Door zijn originaliteit werd Prada één van de meest invloedrijke modehuizen. Het merk Prada werd in de jaren negentig een premium statussymbool.

Klacht over Prada: Black Face

In december 2018 waren er klachten dat de nieuwe  accessoires en displays in winkels van Prada black-face afbeeldingen zouden bevatten. Prada werd gedwongen om de accessoires en display uit haar winkels te halen. De verontwaardiging verspreidde zich online toen een New Yorker in een Facebook-post Prada beschuldigde van het gebruiken van ‘’Sambo-achtige beelden.” Prada besloot om de producten te schrappen. In een tweet liet Prada weten alle vormen van racisme en racistische beelden te verafschuwen en dus nooit de intentie te hebben gehad om iemand te beledigen.

Dit soort nieuws dat de reputatie van Prada aantast kan de aandelenkoers onder druk zetten. Wanneer je wilt beleggen in Prada, is het daarom belangrijk om het laatste nieuws goed te volgen. Op die manier voorkom je dat je veel geld verliest wanneer de koers een duikvlucht maakt.

Sterk herstel aandelenkoers in 2020

In januari 2021 maakte Prada bekend dat het tegen het eind van 2020 weer een winstgevend bedrijf is geworden. Dit komt onder andere door het sterke herstel in China. De verkoop is inmiddels volledig hersteld. In januari 2021 bevindt de verkoop zich op hetzelfde niveau als vóór het begin van de pandemie. In de laatste twee maanden van 2020 stegen de aandelen van het bedrijf naar de hoogste koers sinds 2015. Die groei zet zich in 2021 waarschijnlijk voort. Het kopen van aandelen Prada is dus zeker het overwegen waard.

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *