Ryanair aandelen kopen: beleggen in Ryanair

Steeds meer mensen gaan met het vliegtuig op vakantie. Niet alleen omdat vliegen tegenwoordig de norm is, maar ook omdat vliegen steeds goedkoper wordt. Boek je jouw vliegtickets bij Ryanair , dan hoef je met een beetje geluk maar een paar tientjes te betalen voor je tickets.

Omdat RyanAir goedkope vliegtickets aan kan bieden, is het bedrijf ontzettend gegroeid in de afgelopen jaren. Jij kunt hierop inspelen als belegger door in Ryanair te investeren. Meer over het beleggen in Ryanair, lees je op deze pagina.

Hoe kan je aandelen Ryanair kopen?

Je kan ook besluiten om fysiek Ryanair aandelen te kopen. Dit is verstandig wanneer je op de lange termijn een aandelenportefeuille wilt opbouwen. Hierbij is het belangrijk om je portefeuille goed uit te balanceren. Zorg er dus voor dat je niet alleen maar aandelen in vliegtuigmaatschappijen koopt. Op die manier zorg je ervoor dat de risico’s van je beleggingen beperkt blijven.

Ben je op zoek naar een betrouwbare broker waar je Ryanair aandelen kunt kopen met een muisklik? Bekijk dan direct het overzicht van online brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Ryanair. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,9 voor Ryanair
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Ryanair
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je online beleggen in RyanAir?

Wil jij ook in Ryanair investeren? Dat kan bij een goede online broker die dit specifieke beleggingsproduct in het aanbod heeft opgenomen. Eén van de brokers waar je terecht kunt als je in CFD’s van Ryanair wil beleggen, is de broker Plus500.

Nadat je een account hebt geopend bij deze online broker, hoef je alleen nog een goede strategie te bepalen.

Tip: heb je geen ervaring met beleggen? Oefen dan eerst met een demo-account van Plus500. Als je goed geoefend hebt met een fictief vermogen en het systeem van deze broker goed onder de knie hebt, kan je echt starten met beleggen. Wil je actief handelen in Ryanair CFD’s zelf uitproberen? Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Beleggen in RyanAir

Wat is de actuele aandelenkoers van Ryanair?

Ben je benieuwd hoe de Ryanair aandelen presteren op de beurs? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD-aandelen Ryanair kunt kopen & verkopen. Gebruik de knoppen om direct een beleggingspositie te openen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Ryanair

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Ryanair.

Analyse van Ryanair

Voordat je besluit of je Ryanair wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Ryanair zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Ryanair zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Ryanair in 2021?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Ryanair gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Ryanair is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in Ryanair?

Wanneer je erover nadenkt om te investeren in Ryanair door de aandelen te kopen, is het belangrijk om de situatie binnen het bedrijf goed te onderzoeken. Ryanair is een aandeel dat sterk beïnvloed kan worden door externe omstandigheden: dit zag je bijvoorbeeld tijdens de coronacrisis van 2020 toen door alle lockdowns bijna niemand meer vloog. Dit is natuurlijk erg slecht voor een maatschappij als Ryanair en de aandelenkoers daalde dan ook fors.

Wanneer je wilt beleggen in Ryanair voor de lange termijn, is het belangrijk om te onderzoeken hoe bestaanszeker het bedrijf is. De focus op goedkoop vliegen kan wel eens een goede zijn: consumenten gaan graag op vakantie en besparen dan liever wat geld op hun vliegreis. Het zakelijke segment lijkt te krimpen en juist dit segment is minder prijsgevoelig. Hierdoor kan Ryanair wel eens een betere marktpositie hebben dan een vliegmaatschappij als KLM.

Wanneer je wilt beleggen in Ryanair, is het altijd aan te raden om de financiële positie van het bedrijf te onderzoeken. Onderzoek of het bedrijf niet ten onder gaat aan een zware schuldenlast en onderzoek de toekomstvisie van het bedrijf. Vergeet ook niet om Ryanair te vergelijken met de concurrentie: op die manier kan je bepalen of Ryanair inderdaad de beste investeringsoptie is.

Hoe kan je beleggen in Ryanair?

Je kunt beleggen in Ryanair bij een online broker. Een broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt om aandelen te verhandelen op de aandelenbeurs. Je kunt hier een overzicht vinden van de beste brokers.

Vervolgens kan je het aandeel binnen de broker zoeken en selecteren. Hier heb je de optie uit twee type aandelenorders die veel gebruikt worden: de marktorder en de limietorder. Met de marktorder open je de belegging direct tegen de huidige prijs en met een limietorder koop je de belegging tegen een prijs die je zelf invoert. De laatste optie is vooral geschikt voor daghandelaren.

Vergeet niet om een goede analyse uit te voeren om te bepalen of het NU slim is om Ryanair aandelen te kopen. Je kunt hierbij de volgende technieken toepassen:

  • Technische analyse: onderzoek of er bepaalde niveaus zijn waar de koers vaak tegenaan botst.
  • Fundamentele analyse: is er nieuws dat het aantrekkelijk kan maken om Ryanair aandelen te kopen?

Ook nadat je een belegging op het Ryanair aandeel hebt geopend, is het belangrijk om de laatste ontwikkelingen in de gaten te houden.

Ryanair: algemene informatie over het bedrijf

Ryanair wordt voluit ook wel Ryanair Ltd. genoemd. Dit is een vliegmaatschappij die al in het jaar 1985 opgericht werd, namelijk door Christy Ryan, Tony Ryan en Lian Lonergan. In de eerste jaren na de oprichting was Ryanair helemaal niet bekend. Dit veranderde echter toen het bedrijf zich ging positioneren als prijsvechter. Omdat Ryanair ontzettend goedkope tickets aan kan bieden, is de vliegmaatschappij in de afgelopen jaren erg groot geworden.

Ryanair beschikt op dit moment over maar liefst 412 vliegtuigen. Dit is voldoende om maar liefst 100 miljoen passagiers per jaar te vervoeren.

Tip: Bezoek voor meer informatie ook eens de website van Ryanair!

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *