Ryanair aandelen kopen: beleggen in Ryanair

Steeds meer mensen gaan met het vliegtuig op vakantie. Niet alleen omdat vliegen tegenwoordig de norm is, maar ook omdat vliegen steeds goedkoper wordt. Boek je jouw vliegtickets bij Ryanair, dan hoef je met een beetje geluk maar een paar tientjes te betalen voor je tickets.

Omdat RyanAir goedkope vliegtickets aan kan bieden, is het bedrijf ontzettend gegroeid in de afgelopen jaren. Jij kunt hiervan profiteren als belegger door in Ryanair te investeren. Meer over het beleggen in Ryanair, lees je op deze pagina.

Hoe kan je online beleggen in RyanAir?

Wil jij ook in Ryanair investeren? Dat kan bij een goede online broker die dit specifieke beleggingsproduct in het aanbod heeft opgenomen. Eén van de brokers waar je terecht kunt als je in CFD’s van Ryanair wil beleggen, is de broker Plus500.

Nadat je een account hebt geopend bij deze online broker, hoef je alleen nog een goede strategie te bepalen. Nadat je de belegging hebt geopend, is het belangrijk om deze in de Nu is het slechts gaten houden en je winst uit laten cashen als deze hoog staat.

Tip: heb je geen ervaring met beleggen? Oefen dan eerst met een demo-account van Plus500. Als je goed geoefend hebt met een fictief vermogen en het systeem van deze broker goed onder de knie hebt, kan je echt starten met beleggen. Wil je actief handelen in Ryanair CFD’s zelf uitproberen? Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen:

Beleggen in RyanAir

Hoe kan je aandelen Ryanair kopen?

Je kan ook besluiten om fysiek Ryanair aandelen te kopen. Dit is verstandig wanneer je op de lange termijn een aandelenportefeuille wilt opbouwen. Hierbij is het belangrijk om je portefeuille goed uit te balanceren. Zorg er dus voor dat je niet alleen maar aandelen in vliegtuigmaatschappijen koopt. Op die manier zorg je ervoor dat de risico’s van je beleggingen beperkt blijven.

Ben je op zoek naar een betrouwbare broker waar je Ryanair aandelen kunt kopen met een muisklik? Bekijk dan direct het overzicht van online brokers:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€4 + 0,05% voor Ryanair
eToro logo aandelen€0 voor Ryanair. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Geen Ierse aandelen
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Wat is de actuele aandelenkoers van Ryanair?

Ben je benieuwd hoe de Ryanair aandelen presteren op de beurs? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je CFD-aandelen Ryanair kunt kopen & verkopen. Gebruik de knoppen om direct een beleggingspositie te openen:

Is het verstandig om te investeren in Ryanair?

Wanneer je erover nadenkt om te investeren in Ryanair door de aandelen te kopen, is het belangrijk om de situatie binnen het bedrijf goed te onderzoeken. Ryanair is een aandeel dat sterk beïnvloed kan worden door externe omstandigheden: dit zag je bijvoorbeeld tijdens de coronacrisis van 2020 toen door alle lockdowns bijna niemand meer vloog. Dit is natuurlijk erg slecht voor een maatschappij als Ryanair en de aandelenkoers daalde dan ook fors.

Wanneer je wilt beleggen in Ryanair voor de lange termijn, is het belangrijk om te onderzoeken hoe bestaanszeker het bedrijf is. De focus op goedkoop vliegen kan wel eens een goede zijn: consumenten gaan graag op vakantie en besparen dan liever wat geld op hun vliegreis. Het zakelijke segment lijkt te krimpen en juist dit segment is minder prijsgevoelig. Hierdoor kan Ryanair wel eens een betere marktpositie hebben dan een vliegmaatschappij als KLM.

Wanneer je wilt beleggen in Ryanair, is het altijd aan te raden om de financiële positie van het bedrijf te onderzoeken. Onderzoek of het bedrijf niet ten onder gaat aan een zware schuldenlast en onderzoek de toekomstvisie van het bedrijf. Vergeet ook niet om Ryanair te vergelijken met de concurrentie: op die manier kan je bepalen of Ryanair inderdaad de beste investeringsoptie is.

Hoe kan je beleggen in Ryanair?

Je kunt beleggen in Ryanair bij een online broker. Een broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt om aandelen te verhandelen op de aandelenbeurs. Je kunt hier een overzicht vinden van de beste brokers.

Vervolgens kan je het aandeel binnen de broker zoeken en selecteren. Hier heb je de optie uit twee type aandelenorders die veel gebruikt worden: de marktorder en de limietorder. Met de marktorder open je de belegging direct tegen de huidige prijs en met een limietorder koop je de belegging tegen een prijs die je zelf invoert. De laatste optie is vooral geschikt voor daghandelaren.

Vergeet niet om een goede analyse uit te voeren om te bepalen of het NU slim is om Ryanair aandelen te kopen. Je kunt hierbij de volgende technieken toepassen:

  • Technische analyse: onderzoek of er bepaalde niveaus zijn waar de koers vaak tegenaan botst.
  • Fundamentele analyse: is er nieuws dat het aantrekkelijk kan maken om Ryanair aandelen te kopen?

Ook nadat je een belegging op het Ryanair aandeel hebt geopend, is het belangrijk om de laatste ontwikkelingen in de gaten te houden.

Ryanair: algemene informatie over het bedrijf

Ryanair wordt voluit ook wel Ryanair Ltd. genoemd. Dit is een vliegmaatschappij die al in het jaar 1985 opgericht werd, namelijk door Christy Ryan, Tony Ryan en Lian Lonergan. In de eerste jaren na de oprichting was Ryanair helemaal niet bekend. Dit veranderde echter toen het bedrijf zich ging positioneren als prijsvechter. Omdat Ryanair ontzettend goedkope tickets aan kan bieden, is de vliegmaatschappij in de afgelopen jaren erg groot geworden.

Ryanair beschikt op dit moment over maar liefst 412 vliegtuigen. Dit is voldoende om maar liefst 100 miljoen passagiers per jaar te vervoeren.

Tip: Bezoek voor meer informatie ook eens de website van Ryanair!

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *