Ryanair aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Steeds meer mensen gaan met het vliegtuig op vakantie. Niet alleen omdat vliegen tegenwoordig de norm is, maar ook omdat vliegen steeds goedkoper wordt. Boek je jouw vliegtickets bij Ryanair , dan hoef je met een beetje geluk maar een paar tientjes te betalen voor je tickets.

Doordat RyanAir goedkoop vliegtickets verkoopt, is het bedrijf ontzettend gegroeid in de afgelopen jaren. Je kunt hierop inspelen als belegger door in Ryanair aandelen te investeren. Op deze pagina lees je direct hoe je Ryanair aandelen kunt kopen.

Hoe kan je aandelen Ryanair kopen?

Je kan ook besluiten om fysiek Ryanair aandelen te kopen. Dit is verstandig wanneer je op de lange termijn een aandelenportefeuille wilt opbouwen. Hierbij is het belangrijk om je portefeuille goed uit te balanceren. Zorg er dus voor dat je niet alleen maar aandelen in vliegtuigmaatschappijen koopt. Op die manier zorg je ervoor dat de risico’s van je beleggingen beperkt blijven.

Ben je op zoek naar een betrouwbare broker waar je Ryanair aandelen kunt kopen met een muisklik? Bekijk dan direct het overzicht van online brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Ryanair. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Ryanair & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele aandelenkoers van Ryanair?

Ben je benieuwd hoe de Ryanair aandelen presteren op de beurs? In de onderstaande grafiek zie je direct tegen welke prijs je aandelen Ryanair kunt kopen & verkopen. Gebruik de knoppen om direct een beleggingspositie te openen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Ryanair

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Ryanair.

Analyse van Ryanair aandelen

Voordat je besluit of je Ryanair aandelen wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Ryanair zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Ryanair zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Ryanair in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Ryanair gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Ryanair is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Beleggen in RyanAir

Waarom kan het slim zijn om Ryanair aandelen te kopen?

  • Lage kosten: Ryanair staat bekend om haar lage kosten, waardoor het de vluchten kan aanbieden tegen lagere prijzen dan de concurrentie.
  • Marktaandeel: Ryanair is de grootste vliegmaatschappij in Europa.
  • Sterke financiële positie: het lukt Ryanair nog steeds om haar omzet en winst te laten groeien.
  • Focus op extra inkomstenbronnen: Ryanair verdient een groot deel van haar geld met het verkopen van extra bagage, stoelen en voedsel.

De risico’s van beleggen in Ryanair

  • Europese markt: Ryanair is voor haar winstgevendheid sterk afhankelijk van de Europese markt. Wanneer het slecht gaat in Europa, kunnen de resultaten onder druk komen te staan.
  • Nieuwe wetgeving: nieuwe regels rondom de uitstoot van broeikasgassen en belastingen kunnen de winstgevendheid van Ryanair onder druk zetten.
  • Reputatie: de reputatie van Ryanair staat regelmatig onder druk. Zo zouden de omstandigheden voor de werknemers slecht zijn.
  • Concurrentie: Ryanair ervaart veel concurrentie van andere vliegmaatschappijen, waardoor de pricing power beperkt is.
  • Type vliegtuig: Ryanair gebruikt alleen Boeing 737 toestellen. Technische problemen met dit vliegtuig kunnen dan ook leiden tot grote problemen voor Ryanair.

Wat zijn de concurrenten van Ryanair?

Hoe kan je beleggen in Ryanair?

Je kunt beleggen in Ryanair bij een online broker. Een broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt om aandelen te verhandelen op de aandelenbeurs. Je kunt hier een overzicht vinden van de beste brokers.

Vervolgens kan je het aandeel binnen de broker zoeken en selecteren. Hier heb je de optie uit twee type aandelenorders die veel gebruikt worden: de marktorder en de limietorder. Met de marktorder open je de belegging direct tegen de huidige prijs en met een limietorder koop je de belegging tegen een prijs die je zelf invoert. De laatste optie is vooral geschikt voor daghandelaren.

Vergeet niet om een goede analyse uit te voeren om te bepalen of het NU slim is om Ryanair aandelen te kopen. Je kunt hierbij de volgende technieken toepassen:

Ook nadat je een belegging op het Ryanair aandeel hebt geopend, is het belangrijk om de laatste ontwikkelingen in de gaten te houden.

Ryanair: algemene informatie over het bedrijf

Ryanair heet voluit ook wel Ryanair Ltd en is een vliegmaatschappij die al in het jaar 1985 opgericht werd door Christy Ryan, Tony Ryan en Lian Lonergan. In de eerste jaren na de oprichting was Ryanair helemaal niet bekend. Dit veranderde echter toen het bedrijf zich ging positioneren als prijsvechter. Doordat Ryanair ontzettend goedkope tickets aan kan bieden, is de vliegmaatschappij in de afgelopen jaren erg groot geworden.

Ryanair beschikt op dit moment over maar liefst 412 vliegtuigen. Dit is voldoende om maar liefst 100 miljoen passagiers per jaar te vervoeren.

Is het verstandig om te investeren in Ryanair?

Wanneer je erover nadenkt om te investeren in Ryanair door de aandelen te kopen, is het belangrijk om de situatie binnen het bedrijf goed te onderzoeken. Ryanair is een aandeel dat sterk beïnvloed kan worden door externe omstandigheden: dit zag je bijvoorbeeld tijdens de coronacrisis van 2020 toen door alle lockdowns bijna niemand meer vloog. Dit was natuurlijk erg slecht voor Ryanair en de aandelenkoers daalde dan ook fors.

Wanneer je wilt beleggen in Ryanair voor de lange termijn, is het belangrijk om te onderzoeken hoe bestaanszeker het bedrijf is. De focus op goedkoop vliegen kan wel eens een goede zijn: consumenten gaan graag op vakantie en besparen dan liever wat geld op hun vliegreis. Het zakelijke segment lijkt te krimpen en juist dit segment is minder prijsgevoelig. Hierdoor kan Ryanair wel eens een betere marktpositie hebben dan een vliegmaatschappij als KLM.

Wanneer je wilt beleggen in Ryanair, is het altijd aan te raden om de financiële positie van het bedrijf te onderzoeken. Onderzoek of het bedrijf niet ten onder gaat aan een zware schuldenlast en onderzoek de toekomstvisie van het bedrijf. Vergeet ook niet om Ryanair te vergelijken met de concurrentie: op die manier kan je bepalen of Ryanair inderdaad de beste investeringsoptie is.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *