Beleggen in Ierland

Beleggen in Ierland hoeft zeker geen slecht idee te zijn. Voorbeelden van bekende Ierse bedrijven zijn Tesco, Ryanair en de Anglo Irish bank. Via Nederlandse brokers is het zeker mogelijk om Ierse aandelen te kopen. Maar waar kan je dit nu eigenlijk het voordeligst doen?

Waar kan je het goedkoopste Ierse aandelen kopen?

De bekendste Ierse aandelen staan genoteerd aan de ISEQ20 index. Wil je beleggen in Ierse aandelen of in een EFT op de index? Dan heb je een broker nodig.

Wanneer je actief wilt beleggen kan je kiezen voor Plus500. Dit platform is ontworpen voor de actieve handel in aandelen door middel van CFD’s. Je plaatst dan orders op stijgende of dalende aandeelkoersen. Wil je de mogelijkheden geheel zonder risico met een gratis demo uitproberen? Gebruik de onderstaande knop om een account aan te maken:

Plus500 aanmelden

beleggen Ierland

Wil je liever Ierse aandelen kopen voor de lange termijn? Dat is ook zeker mogelijk! Hieronder zie je een tabel met de verschillende partijen alwaar je aandelen uit Ierland kunt aanschaffen.

Broker
DEGIRO aandelen €4 + 0,05% voor Ierland Meer informatie Aanmelden
Flatex aandelen kopen €0 voor Ierse aandelen Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen Geen Ierse aandelen Meer informatie Aanmelden

Let op de wisselkoers

Het is belangrijk om bij beleggingen in Ierland ook rekening te houden met de wisselkoers. Ierse aandelen staan namelijk genoteerd in de Engelse pond. Stijgt de Engelse pond sterk in waarde tegenover de euro? Dan kan je zelfs bij stijgende aandeelkoersen alsnog een verlies behalen. Let bij beleggingen in Ierse aandelen daarom ook goed op de koersontwikkeling.

Tip: klik hier om de openingstijden van de Ierse beurs te bekijken.