Openingstijden beurs Ierland (ISE)

De Ierse beurs of Irish Stock Exchange (ISE) is gevestigd in Dublin. Wil je weten wanneer de beurs van Ierland open is? Ben je benieuwd naar de speciale dagen waarop de beurs van Ierland dicht gaat? Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt!

Wat zijn de openingstijden van de Ierse beurs?

De Ierse beurs is niet 24/7 open. Wanneer je aandelen wilt kopen op de beurs van Ierland, moet je dit enigszins plannen. Hieronder zie je wat de openingstijden van de Irish Stock Exchange zijn:

 • De Ierse beurs is open van 8:00 tot 16:30 lokale tijd.
 • De Ierse beurs is open van 9:00 tot 17:30 Nederlandse tijd.

Door het uurtje tijdverschil kan je net wat later opstaan wanneer je in Ierse aandelen wilt beleggen. De Ierse beurs is net zoals andere aandelenbeurzen gesloten in de weekenden. Bij veel brokers kan je ook buiten de normale beurstijden in Ierse aandelen handen. Je moet dan wel rekening houden met een lager volume en hogere spreads.

beleggen ierland

Wanneer opent/sluit de beurs van Ierland?

In de onderstaande timer kan je zien over hoeveel uren de beurs weer opent of sluit. Op die manier ben je altijd klaar voor een nieuwe handelssessie!

Op welke dagen is de Ierse beurs gesloten?

Hieronder zie je een overzicht van de feestdagen waarop de Ierse beurs is gesloten. Is de Ierse beurs dicht? Dan kan je altijd op zoek gaan naar een beurs die wel open is!

2021

 • 1 januari – oudejaarsdag
 • 2 april – Goede Vrijdag
 • 5 april – Pasen
 • 3 mei – dag van de arbeid
 • 24 – 28 december – kerst (9-12:30 open op de 24e)
 • 31 december 2020 – nieuwjaarsdag (open van 9 tot 12:30)

2020

 • 1 januari 2020 – oudejaarsdag
 • 10 april 2020 – Goede Vrijdag
 • 13 april 2020 – eerste paasdag
 • 1 mei 2020 – dag van de arbeid
 • 24 en 25 december 2020 – kerst
 • 31 december 2020 – nieuwjaarsdag

Zoals je ziet is de beurs van Ierland het grootste deel van het jaar open. Bedenk wel dat de beurs net zoals andere beurzen alleen doordeweeks open is. Voor de rest zijn er geen beperkingen.

Zelf beleggen in Ierland?

Je kan zelf in Ierland beleggen door Ierse aandelen te kopen of door een Ierse index zoals de ISEQ 20 met de 20 meest verhandelde aandelen te kopen. Wanneer je gaat beleggen is het belangrijk om rekening te houden met de transactiekosten. Hieronder zie je een overzicht met de transactiekosten van beleggingen in Ierse aandelen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Ierland. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,9 voor Ierse aandelen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Geen Ierse aandelen

Welke valuta wordt gebuikt op de beurs van Ierland?

Aandelen op de Ierse beurs worden verhandeld in de euro. Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Ierland.

Waar kan je de beurs van Ierland vinden?

De beurs van Ierland is te vinden in Dublin wat de hoofdstad is van Ierland. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

28 Anglesea Street
Dublin 2
Ireland

Je kunt de beurs ook bereiken via publication@ise.ie of +46 8 405 60 00.

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *