Stripe aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Stripe is een Iers betaalbedrijf dat flink is uitgegroeid en in steeds meer landen marktaandeel weet te veroveren. In dit artikel bespreken we hoe je kunt beleggen in Stripe door de aandelen te kopen.

Waar kan je Stripe aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomstplannen van Stripe? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Doe wel eerst voldoende onderzoek en bepaal of dit het beste moment is om te investeren in Stripe.

Ben je op zoek naar een betrouwbare broker om Stripe aandelen bij te kopen? Bekijk dan direct het overzicht van beste brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Stripe. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Stripe & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Nadat Stripe naar de beurs gaat, kan je de aandelen direct kopen bij één van de populaire aandelen brokers.

Beursgang Stripe

Stripe zal naar de beurs gaan op de NASDAQ. Het is nog onduidelijk op welke datum Stripe naar de beurs gaat. Na de beursgang kan je als belegger direct beginnen met het kopen & verkopen van de aandelen. Op deze pagina lees je dan de uitgebreide analyse van Stripe aandelen.

De waarde van Stripe tijdens de IPO zou liggen tussen de $74 en $95 miljard dollar. Het is echter de vraag of deze waarde standhoud onder de huidige marktomstandigheden.

Waarom kan het slim zijn om Stripe aandelen te kopen?

 • Groeimarkt: de vraag naar online betalingsdiensten groeit nog steeds fors.
 • Klantenbasis: Stripe heeft een groeiende klantenbasis. Veel kleine tot middelgrote ondernemingen kiezen voor Stripe bij het verwerken van transacties. Meer dan een miljoen websites in Amerika gebruiken de diensten van Stripe ondertussen.
 • Gebruiksvriendelijk: Stripe is gemakkelijk te gebruiken en kan bovendien eenvoudig worden geïntegreerd binnen populaire e-commerce platforms.
 • Innovatie: Stripe brengt regelmatig vernieuwingen uit wat het platform een interessante belegging kan maken.
 • White label: partijen kunnen de betaaldiensten van Stripe ook aanbieden onder hun eigen merknaam wat kan bijdragen aan de groei.
 • Marktleider: Stripe is veel groter dan de eerstvolgende concurrent Adyen. Een dominante positie op de financiële markt is goud waard.

Wat zijn de risico’s van beleggen in aandelen Stripe?

 • Concurrentie: Stripe ervaart veel concurrentie van partijen als PayPal en Square. Bovendien zijn er ook steeds meer traditionele partijen die de markt betreden.
 • Afhankelijkheid: Stripe is voor een groot deel van de inkomsten afhankelijk van enkele grote klanten, zo komt een groot deel van de inkomsten uit Spotify.
 • Beperkte expansie: Stripe wordt vooral gebruikt binnen Amerika en Europa, maar is nog niet doorgebroken in andere markten.
 • Beperkte verdienmogelijkheden: grote partijen hebben een sterke onderhandelingspositie en kunnen Stripe om grote kortingen vragen.
 • Hoge waardering: een hoge waardering bij de IPO kan investeerders afschrikken.

Wat zijn de grootste concurrenten van Stripe?

 • PayPal: deze globale betalingsprovider maakt het mogelijk om online betalingen uit te voeren.
 • Square: ook met Square kunnen gebruikers online betalingen uitvoeren.
 • Adyen: deze Nederlandse partij doet het goed binnen de e-commerce business.
 • Braintree: dit Amerikaanse bedrijf biedt diverse betalingsopties aan.
 • Worldpay: deze globale betalingsprovider verwerkt betalingen voor ondernemingen.

Over het bedrijf Stripe

Stripe is een bedrijf dat is gericht op het regelen van betaalverkeer voor bedrijven in de B2B- en B2C-branche. Het bedrijf is in 2010 opgericht en heeft in tien jaar tijd een fortuin bij elkaar weten te sprokkelen. Zo meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg dat Stripe omgerekend voor 23 miljard euro naar de beurs zou gaan.

Klanten van Stripe

Stripe is vooral een aanbieder van een dienst en hun expertise op het gebied van betalingen. Hierdoor kan Stripe alleen groeien doordat er steeds meer bedrijven en ondernemingen zijn die gebruik kunnen maken van de betaaldienst. Op dit moment heeft Stripe al aardig wat verschillende grote bedrijven onder de clientèle staan, waaronder vakantieaanbieder Booking.com, online veilinghuis Catawiki en energiemaatschappij Vandebron.

Ook in de Verenigde Staten is Stripe een grote speler. Vooral het winkelend publiek in de Amerikaanse steden maakt veel gebruik van Stripe, bewust of onbewust. Vooral bij internationale bedrijven als Facebook en Amazon worden veel betalingen gedaan door middel van Stripe. Alleen al door dit soort contacten wisten de vrij jonge ondernemers die Stripe hebben opgezet zich op te krikken tot de jongste miljardairs die zelf aan hun fortuin zijn gekomen.

Deze internationale uitbreidingen en samenwerkingen met grote partijen laten zien dat Stripe een bedrijf is met veel potentie. Investeren in Stripe aandelen kan dan ook zeker goed uitpakken. Vergeet niet om goed naar de toekomstpotentie te kijken voordat je begint met beleggen in Stripe aandelen.

De waarde van Stripe in de toekomst

De dienstverlening van betalingen van en naar bedrijven is een branche die voor veel mensen niet bepaald spannend of uitdagend klinkt. In de eerste oogopslag komt het vaak over als een stoffige branche dat veel op de achtergrond opereert, maar de laatste jaren heeft dit de zakelijke financiële dienstverlening aangetoond dat het toch een interessante tak is om in te investeren.

Bedrijven als iDeal, PayPal en Adyen hebben al getoond dat beleggen in deze sector erg aantrekkelijk is en voor Stripe liggen deze vooruitzichten op hetzelfde niveau.

Daarnaast blijft Stripe kijken hoe ze hun diensten kunnen uitbreiden, vooral in het vasteland van Europa. Een beursgang was erg lang niet aan de orde, waardoor de toekomstige beursgang een erg doordachte keuze kan blijken voor de oprichters en daardoor ook een slimme keuze voor investeerders om hierin te beleggen.

Hoe kan je beleggen in Stripe?

 1. Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker.
 2. Activeer je account door een kopie van je paspoort en adres te uploaden.
 3. Je kunt vervolgens direct geld storten vanaf je bankrekening naar je aandelen account.
 4. Selecteer het Stripe aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 5. Druk vervolgens op kopen om de order naar de beurs te versturen.

Is het verstandig om te investeren in Stripe?

Mensen betalen steeds vaker online en met de coronapandemie is deze trend alleen maar versneld. De betaalopties van Stripe bieden de nodige voordelen: denk bijvoorbeeld aan schaalbaarheid, veiligheid en lage kosten. Wat Stripe een populaire keuze maakt voor bedrijven is de sterke klantenservice en de eenvoud waarmee alles opgezet kan worden.

Bovendien biedt Stripe veel verschillende betalingsopties aan: denk bijvoorbeeld aan AliPay, Apple Pay en zelfs Bitcoin. Hierdoor verwerkt het bedrijf transacties van klanten verspreid over 120 landen en van grote bedrijven als Amazon, Google en Microsoft. Dit maakt het een interessant bedrijf om in te beleggen.

Wel is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden: bedrijven kunnen eenvoudig overstappen naar een andere partij wanneer ze een aantrekkelijkere aanbieding krijgen. Bovendien is een bedrijf als PayPal actief in een grotere hoeveelheid landen waardoor Stripe als underdog moet vechten met de grote partijen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *