Stripe aandelen kopen

Stripe is een Iers betaalbedrijf dat flink is uitgegroeid en in steeds meer landen marktaandeel weet te veroveren. In dit artikel bespreken we hoe je kunt beleggen in Stripe door de aandelen te kopen.

Waar kan je Stripe aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomstplannen van Stripe? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Doe wel eerst voldoende onderzoek en bepaal of dit het beste moment is om te investeren in Stripe.

Ben je op zoek naar een betrouwbare broker om Stripe aandelen bij te kopen? Bekijk dan direct het overzicht van beste brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Stripe. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,9 voor Stripe
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Stripe
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Stripe?

Aandelenkoersen kunnen flink schommelen onder invloed van het laatste nieuws. Dit geldt ook voor het aandeel Stripe. Je kunt hierop inspelen door actief te handelen in CFD Stripe aandelen met Plus500. Bij Plus500 kan je met een short positie ook speculeren op een dalende koers. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden gratis uit te proberen met een demo:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Is het verstandig om te investeren in Stripe?

Mensen betalen steeds vaker online en met de coronapandemie is deze trend alleen maar versneld. De betaalopties van Stripe bieden de nodige voordelen: denk bijvoorbeeld aan schaalbaarheid, veiligheid en lage kosten. Wat Stripe een populaire keuze maakt voor bedrijven is de sterke klantenservice en de eenvoud waarmee alles opgezet kan worden.

Bovendien biedt Stripe veel verschillende betalingsopties aan: denk bijvoorbeeld aan AliPay, Apple Pay en zelfs Bitcoin. Hierdoor verwerkt het bedrijf transacties van klanten verspreid over 120 landen en van grote bedrijven als Amazon, Google en Microsoft. Dit maakt het een interessant bedrijf om in te beleggen.

Wel is het belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden: bedrijven kunnen eenvoudig overstappen naar een andere partij wanneer ze een aantrekkelijkere aanbieding krijgen. Bovendien is een bedrijf als PayPal actief in een grotere hoeveelheid landen waardoor Stripe als underdog moet vechten met de grote partijen.

Over het bedrijf Stripe

Stripe is een bedrijf dat is gericht op het regelen van betaalverkeer voor bedrijven in de B2B- en B2C-branche. Het bedrijf is in 2010 opgericht en heeft in tien jaar tijd een fortuin bij elkaar weten te sprokkelen. Zo meldt het Amerikaanse persbureau Bloomberg dat Stripe omgerekend voor 23 miljard euro op de beurzen kan gaan staan.

Sinds 2018 zijn er al plannen om ook op de Europese aandelenmarkt te opereren. Hierin wil het onder andere de Nederlandse beurs tot zich nemen en meer naamsbekendheid krijgen onder de Hollandse investeerders. Dit komt goed uit voor deze van oorsprong Ierse onderneming, maar dit ging wel ten koste van een directe Nederlandse concurrent in de vorm van Adyen. Deze onderneming doet vrijwel hetzelfde als Stripe, maar moet andere buitenlandse markten nog veroveren. Ondanks de toetreding van Stripe op de Nederlandse markt is nog altijd PayPal de grootste op het gebied van digitaal betaalverkeer in Nederland, met name onder consumenten.

Klanten van Stripe

Stripe is vooral een aanbieder van een dienst en hun expertise op het gebied van betalingen. Hierdoor kan Stripe alleen groeien doordat er steeds meer bedrijven en ondernemingen zijn die gebruik kunnen maken van de betaaldienst. Op dit moment heeft Stripe al aardig wat verschillende grote bedrijven onder de clientèle staan, waaronder vakantieaanbieder Booking.com, online veilinghuis Catawiki en energiemaatschappij Vandebron. En dit zijn alleen nog maar de Nederlandse takken. Hierbij moet wel aangegeven worden dat Stripe niet de enige betaaldienst is waar deze ondernemingen gebruik van kunnen maken.

Ook in de Verenigde Staten is Stripe een grote speler. Vooral het winkelend publiek in de Amerikaanse steden maakt veel gebruik van Stripe, bewust of onbewust. Vooral bij internationale megabedrijven als Facebook en Amazon worden veel betalingen gedaan door middel van Stripe. Alleen al door dit soort contacten wisten de vrij jonge ondernemers die Stripe hebben opgezet zich op te krikken tot de jongste miljardairs die zelf aan hun fortuin zijn gekomen.

Deze internationale uitbreidingen en samenwerkingen met grote partijen laten zien dat Stripe een bedrijf is met veel potentie. Investeren in Stripe aandelen kan dan ook zeker goed uitpakken. Vergeet niet om goed naar de toekomstpotentie te kijken voordat je begint met beleggen in Stripe aandelen.

De waarde van Stripe in de toekomst

De dienstverlening van betalingen van en naar bedrijven is een branche die voor veel mensen niet bepaald spannend of uitdagend klinkt. In de eerste oogopslag komt het vaak over als een stoffige branche dat veel op de achtergrond opereert, maar de laatste jaren heeft dit de zakelijke financiële dienstverlening aangetoond dat het toch een interessante tak is om in te investeren. Bedrijven als iDeal, PayPal en ook Adyen hebben al getoond dat beleggen in deze sector erg aantrekkelijk is en voor Stripe liggen deze vooruitzichten op hetzelfde niveau. Vooral aangezien het er nog niet uit begint te zien dat deze trend af begint te zwakken.

Daarnaast blijft Stripe kijken hoe ze hun diensten kunnen uitbreiden, met name in het vasteland van Europa. Een beursgang was erg lang niet aan de orde, waardoor de toekomstige beursgang een erg doordachte keuze kan blijken voor de oprichters en daardoor ook een slimme keuze voor investeerders om hierin te beleggen. Beleggers kunnen na de beursgang hun borst natmaken: het bedrijf heeft zeker potentie en de koers kan nog flink stijgen.

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *