Alipay aandelen kopen (2024): kan je beleggen in Alipay?

Alipay is de grootste betalingsdienst van China. Het kan dan ook interessant zijn om te investeren in Alipay door de aandelen te kopen & verkopen. In dit artikel lees je direct hoe je kunt beleggen in Alipay aandelen.

Hoe kan je Alipay aandelen kopen?

Op het moment van schrijven maakt Alipay nog onderdeel uit van Alibaba. De Chinese overheid is echter van plan om Alipay te splitsen van Alibaba. Je kunt bij de volgende aandelen brokers investeren in Alipay:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demo* Ontvang tot 5,5% rente op euro tegoeden & tot 7,9% op dollar tegoeden
* Beleg in meer dan 40.000 aandelen & 1500 ETF's wereldwijd
* Open een gratis account en begin binnen 10 minuten met beleggen
eToro logo aandelenBeleg voordelig in aandelen Alipay & probeer gratis met een demo. Je kapitaal loopt risico.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wanneer je Alibaba aandelen koopt, is het belangrijk om ook de andere bedrijfsonderdelen te onderzoeken. Naast de resultaten van Alipay zullen die namelijk ook het koersverloop bepalen.

Wat zijn de sterke punten van Alipay aandelen?

  • Samenwerkingen met partners: Alipay werkt samen met diverse partners, waardoor het bedrijf steeds meer klanten weet aan te trekken. Diverse banken en winkels promoten op die manier de betaalmogelijkheden van Alipay.
  • Dominante positie in China: Alipay verwerkt ruim 50% van het online betalingsverkeer en profiteert bovendien van de sterk groeiende e-commerce industrie in het land.
  • Financiële producten: Alipay is meer dan een betaalprovider alleen. Je kunt bijvoorbeeld ook verzekeringen afsluiten of geld lenen met Alipay.
  • Winstgevend: in tegenstelling tot veel andere Chinese technologiebedrijven, is Alipay winstgevend.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Alipay?

  • Regulering vanuit de overheid: de Chinese overheid is geen fan van de fintechsector en beperkt de groei van Alipay.
  • Concurrentie: ook in China is de concurrentie voor online betalingsverwerking erg competitief. Tencent is een geduchte concurrent en ook steeds meer banken introduceren hun eigen applicaties.
  • Beperkte markt: Alipay behaalt bijna al haar omzet in China, waardoor het bedrijf sterk afhankelijk is van de economische en politieke ontwikkelingen in deze markt.
  • Specifieke niche: Alipay verdient alleen geld aan financiële diensten. Wanneer het niet goed gaat binnen deze niche, kan het aandeel slecht presteren.

Over Alipay

Alipay is een Chinese betalingsverwerker die werd opgericht in 2004 door de Alibaba Group. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in Hangzhou.

Alipay is ondertussen uitgegroeid tot een all-round financiële provider. Het bedrijf biedt naast betalingen bijvoorbeeld ook beleggingen en verzekeringen aan.

Alipay aandelen kopen

Gaat Alipay naar de beurs?

Er is een goede kans dat Alipay los naar de aandelenbeurs gaat in de toekomst. De Chinese overheid wil het bedrijf namelijk opsplitsen. Met 700 miljoen maandelijkse gebruikers kan Alipay een interessante belegging zijn.

Hoe kan je Alipay aandelen kopen?

  • Stap 1: open een account bij een betrouwbare aandelen broker.
  • Stap 2: stort geld op je aandelenrekening vanaf je bankrekening.
  • Stap 3: selecteer Alipay binnen de trading software.
  • Stap 4: vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen.

Wel of niet Alipay aandelen kopen?

Alipay aandelen kopen kan interessant zijn: door de dominante positie van het bedrijf op de Chinese markt verdient Alipay veel geld. Tegelijkertijd is het belangrijk om rekening te houden met de grootste risico’s. De concurrentie in China groeit en de Chinese overheid treedt steeds strenger op tegen bedrijven die een ‘monopoliepositie’ bezitten. Het is daarom belangrijk om de risico’s goed te bestuderen wanneer je een belegging in Alipay aandelen overweegt.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *