Adyen aandelen kopen: beleggen in Adyen

Bijna iedereen in Nederland is wel eens in aanraking gekomen met Adyen . Adyen is een bekende partij die sinds 2006 het betalingsverkeer van diverse grote internetbedrijven uitvoert. Denk hierbij aan grote partijen zoals Uber, Amazon en eBay. De beursgang van dit Nederlands bedrijf in 2018 was dan ook een knallend succes. Maar hoe kan je zelf beleggen in Adyen? En waar moet je op letten wanneer je aandelen Adyen gaat kopen?

Hoe kan je beleggen in Adyen?

Beleggen in AdyenWanneer je ook een graantje wilt meepakken van het succes van Adyen, kan je erin beleggen. Hiervoor heb je een account nodig bij een zogenaamde broker. Een broker verwerkt je transacties waardoor je eenvoudig aandelen Adyen kunt kopen en verkopen. Je kunt ervoor kiezen om actief te beleggen in Adyen aandelen of om de aandelen voor de lange termijn te kopen.

Actief beleggen in Adyen

Plus500 is een goede partij om actief te speculeren op koerswijzigingen van het CFD aandeel Adyen. Bij Plus500 kan je namelijk orders plaatsen op zowel stijgende als dalende koersen. Bovendien je de mogelijkheden er volledig gratis uitproberen met een demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Adyen aandelen kopen

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om Adyen aandelen voor de lange termijn te kopen. Mensen kopen steeds meer producten via het internet en een partij die digitale betaalopties aanbiedt kan hier dan ook goed op inspelen.

Ben je benieuwd welke brokers het beste geschikt zijn voor het kopen & verkopen van Adyen aandelen? Bekijk dan direct het overzicht:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Adyen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€2,50 voor Adyen
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Adyen
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Is het verstandig om te investeren in Adyen?

Investeren in Adyen aandelen kan zeker interessant zijn: Adyen is namelijk het perfecte voorbeeld van een bedrijf dat perfect past bij de toekomst. Online betalingen groeien namelijk sterk en door de coronapandemie in 2020 kan deze trend alleen maar een verdere boost krijgen.

Het is natuurlijk wel belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden. Geen enkel bedrijf is onfeilbaar: Wirecard is hier een dramatisch voorbeeld van. Wanneer concurrenten Adyen inhalen en gebruikers massaal overstappen dan kan het zomaar gedaan zijn met de opmars van dit aandeel.

Toch is er op het moment van schrijven geen reden voor zorgen: het lukt Adyen nog steeds om goede resultaten neer te zetten waardoor het kopen van aandelen Adyen zeker interessant kan zijn.

Waar moe je op letten wanneer je Adyen aandelen koopt?

Er bestaan verschillende strategieën voor het kopen & verkopen van aandelen. Wanneer je op de korte termijn speculeert, let je meer op de laatste koersbewegingen en trends. Een positief of negatief nieuwsbericht kan de aandelenkoers dan plotseling flink laten stijgen of dalen. Ook technische niveaus kunnen je helpen bij het selecteren van aantrekkelijke momenten om Adyen aandelen te kopen.

Voor de meeste mensen is het echter verstandiger om in Adyen te beleggen op de lange termijn. Wanneer dit je strategie is, moet je de toekomstvisie van het bedrijf wat meer onderzoeken. Heeft het bedrijf duidelijke & goede plannen voor de toekomst? Dan kan het zeker interessant zijn om de aandelen te kopen. Je kunt door gespreid in te stappen voorkomen dat je al je geld in Adyen op het verkeerde moment investeert.

Wat voor bedrijf is Adyen?

Adyen is een Nederlands bedrijf dat in 2006 is opgericht door meerdere experts op het gebied van betalingen. De focus van het bedrijf lag al direct op het creëren van een gebruiksvriendelijke, maar tegelijkertijd betrouwbare manier om transacties uit te voeren. Door te kijken naar de problemen bij de huidige partijen konden de oprichters al snel een beter systeem creëren dan de concurrentie.

Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Amsterdam, maar het bedrijf doet ondertussen zaken met bedrijven over de hele wereld. Zo heeft het bedrijf onder andere een kantoor in New York, Singapore en Shanghai. Met dit goede bereik en met klanten als Uber en eBay is het bedrijf goed op weg om één van de grootste betalingsplatformen van de wereld te worden.

Het verdienmodel van Adyen is vrij voor de hand liggend. Per transactie verdient het bedrijf namelijk zo’n 0,7 procent. Het voornaamste doel van het bedrijf is dan ook het verhogen van de omzet die wordt neergezet. Uiteindelijk vloeit de winst immers voort uit de transacties die worden uitgevoerd.

Wanneer je erover nadenkt om Adyen aandelen te kopen, kan je dan ook het beste kijken naar de omzetontwikkeling. Lukt het Adyen om grote, nieuwe klanten binnen te halen? Dan kan het interessant zijn om Adyen aandelen te kopen!

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Adyen

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Adyen.

Analyse van Adyen

Voordat je besluit of je Adyen wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Adyen zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Adyen zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Adyen in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Adyen gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Adyen is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat is Adyen precies?

Waarom kan het interessant zijn om Adyen aandelen te kopen?

Technologiebedrijven zijn nog steeds booming. Bekende aandelen zoals Facebook en Google blijven nieuwe records neerzetten. Het is dan ook niet gek dat een vrije nieuw aandeel als Adyen veel aandacht krijgt. In 2017 wist het bedrijf een omzet van ruim één miljard euro neer te zetten en werden er voor meer dan 108 miljard euro aan betalingen verwerkt. Dit zijn enorme bedragen!

De huidige trend is dat mensen steeds meer spullen online kopen. Dit is natuurlijk een enorme kans voor Adyen: het volume van online transacties zou dan ook alleen maar toenemen. Wanneer Adyen de sterke concurrentiepositie weet te behouden, zal de omzet op de lange termijn dan ook alleen maar stijgen. Dit zou een goede reden zijn om de aandelen te kopen.

Bedrijfsgegevens van Adyen

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Adyen.

Analyse van Adyen

Voordat je besluit of je Adyen wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Adyen zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Adyen zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Adyen in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Adyen gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Adyen is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wie profiteerden er van de beursgang van Adyen?

Bedreigingen voor Adyen

De betaaldienst van Adyen loopt toch gevaar. Het bedrijf heeft een goede marge wat in de toekomst waarschijnlijk nieuwe concurrentie zal aantrekken. Grote bedrijven zoals eBay stappen vrij snel over naar een andere betaalprovider: zo maakten ze voordat ze naar Adyen gingen gebruik van PayPal. Er is dan ook een goede kans dat het bedrijf dit in de toekomst weer zal doen wanneer er een aantrekkelijkere partij om de hoek komt.

Ook is het niet geheel onwaarschijnlijk dat bedrijven als Amazon en Uber hun eigen betaaldiensten ontwikkelen. Op die manier besparen ze geld op de transactiekosten en zullen ze hun marge zien stijgen.

Tenslotte moet Adyen blijven groeien. De omzet is hoog, maar de winst is relatief gezien gering. De kosten bij het bedrijf liggen momenteel dan ook vrij hoog. Het bedrijf zal schaalvoordelen moeten toepassen om de kosten naar beneden te brengen en tegelijkertijd is er meer omzet nodig om betere resultaten te behalen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *