Adyen aandelen kopen (2024) – koers & analyse Adyen

Denk je erover na om Adyen aandelen te kopen? Deze betalingsreus verwerkt betalingen van partijen zoals Uber, Amazon en eBay. De beursgang van dit Nederlands bedrijf in 2018 was dan ook een knallend succes. Maar hoe kan je zelf beleggen in Adyen? En waar moet je op letten wanneer je aandelen Adyen gaat kopen?

Hoe kan je Adyen aandelen kopen?

Ben je benieuwd welke brokers het beste geschikt zijn voor het kopen & verkopen van Adyen aandelen? Bekijk dan direct het overzicht:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Adyen. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Adyen! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de koers van het aandeel Adyen?

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Adyen

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Adyen.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Adyen zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het voordelig zijn om Adyen aandelen te kopen?

 • Diverse klanten: Adyen levert haar betaaldiensten aan zowel kleine bedrijven als aan bijvoorbeeld grote vliegmaatschappijen. Deze diversiteit verkleint het risico van een belegging in Adyen.
 • Technologische innovatie: Adyen loopt voorop wanneer het op innovatie aankomt binnen de industrie. Het bedrijf gebruikt bijvoorbeeld machine learning en biometrische activatie.
 • Schaalbaar: het bedrijfsmodel van Adyen is schaalbaar, waardoor het bedrijf bij hogere transactievolumes al snel veel meer geld kan verdienen.
 • Sterke financiële positie: Adyen heeft een sterke financiële positie opgebouwd met voldoende cashreserves en weinig schulden.

Dit zijn de grootste risico’s van beleggen in Adyen  aandelen

 • Europa: Adyen is voor haar inkomsten grotendeels afhankelijk van Europa, wat het bedrijf kwetsbaar maakt voor economische problemen in de regio.
 • Concurrentie: Adyen moet concurreren met grote partijen zoals PayPal en Stripe.
 • Regelgeving: overheden verplichten financiële partijen steeds meer om hun klanten te onderzoeken. Dit kan de winstgevendheid van Adyen onder druk zetten en bovendien neemt de kans op boetes toe.
 • Afhankelijkheid: Adyen is sterk afhankelijk van andere partijen voor het verwerken van betalingen.
 • Eigen service: wanneer grote partijen zoals Amazon en eBay hun eigen betalingsdienst lanceren, verliest het bedrijf direct een groot deel van haar omzet.
 • Groei: Adyen zal steeds meer betalingsvolume moeten aantrekken om te blijven groeien. Het is maar de vraag of het Adyen blijft lukken om dit volume te verhogen.

Wat zijn de grootste concurrenten van Adyen?

 • PayPal
 • Stripe
 • Worldpay
 • Square
 • Ingenico

Hoe kan je beleggen in Adyen  aandelen?

 • Stap 1: je kunt Adyen aandelen verhandelen bij een betrouwbare broker. Een broker is een partij die het voor particulieren mogelijk maakt om Adyen aandelen te kopen en verkopen.
 • Stap 2: activeer vervolgens je beleggingsrekening en stort voldoende geld.
 • Stap 3: selecteer het Adyen aandeel binnen het beleggingsplatform en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 • Stap 4: druk op kopen om de aandelen direct aan te schaffen. Je kunt de resultaten vervolgens in real-time bijhouden binnen je account.
 • Stap 5: vergeet niet om regelmatig in te loggen en je beleggingen langs te lopen. Bepaal of je belegging in Adyen nog bij je past.

Waar moe je op letten wanneer je Adyen aandelen koopt?

Beleggen in AdyenEr bestaan verschillende strategieën voor het kopen & verkopen van aandelen. Wanneer je op de korte termijn speculeert, let je meer op de laatste koersbewegingen en trends. Een positief of negatief nieuwsbericht kan de aandelenkoers dan plotseling flink laten stijgen of dalen. Ook technische niveaus kunnen je helpen bij het selecteren van aantrekkelijke momenten om Adyen aandelen te kopen.

Voor de meeste mensen is het echter verstandiger om in Adyen te beleggen op de lange termijn. Wanneer dit je strategie is, moet je de toekomstvisie van het bedrijf wat meer onderzoeken. Heeft het bedrijf duidelijke & goede plannen voor de toekomst? Dan kan het zeker interessant zijn om de aandelen te kopen. Je kunt door gespreid in te stappen voorkomen dat je al je geld in Adyen op het verkeerde moment investeert.

Wat voor bedrijf is Adyen?

Adyen is een Nederlands bedrijf dat in 2006 is opgericht door meerdere experts op het gebied van betalingen. De focus van het bedrijf lag al direct op het creëren van een gebruiksvriendelijke, maar tegelijkertijd betrouwbare manier om transacties uit te voeren. Door te kijken naar de problemen bij de huidige partijen konden de oprichters al snel een beter systeem creëren dan de concurrentie.

Het hoofdkantoor van het bedrijf staat in Amsterdam, maar het bedrijf doet ondertussen zaken met bedrijven over de hele wereld. Zo heeft het bedrijf onder andere een kantoor in New York, Singapore en Shanghai. Met dit goede bereik en met klanten als Uber en eBay is het bedrijf goed op weg om één van de grootste betalingsplatformen van de wereld te worden.

Het verdienmodel van Adyen is vrij voor de hand liggend. Per transactie verdient het bedrijf namelijk zo’n 0,7 procent. Het voornaamste doel van het bedrijf is dan ook het verhogen van het betlingsvolume.

Wanneer je erover nadenkt om Adyen aandelen te kopen, kan je dan ook het beste kijken naar de omzetontwikkeling. Lukt het Adyen om grote, nieuwe klanten binnen te halen? Dan kan het interessant zijn om Adyen aandelen te kopen!

Is het verstandig om te investeren in Adyen?

Investeren in Adyen aandelen kan zeker interessant zijn: Adyen is namelijk het perfecte voorbeeld van een bedrijf dat perfect past bij de toekomst. Online betalingen groeien namelijk sterk en door de coronapandemie in 2020 kan deze trend alleen maar een verdere boost krijgen.

Adyen wordt binnen Europa zowel door kleine als grote bedrijven veel gebruikt. Hierdoor is het bedrijf minder kwetsbaar voor een afname van het betalingsverkeer in één bepaalde sector.

Het is natuurlijk wel belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden. Geen enkel bedrijf is onfeilbaar: Wirecard is hier een dramatisch voorbeeld van. Wanneer concurrenten Adyen inhalen en gebruikers massaal overstappen dan kan het zomaar gedaan zijn met de opmars van dit aandeel.

Adyen is als betalingsprovider wel actief in een erg concurrerende omgeving. Het is daarom belangrijk om de concurrentie goed in de gaten te houden wanneer je een investering in Adyen overweegt.

Neem bovendien de tijd om te bepalen of Adyen aandelen binnen je beleggingsprofiel passen. Beleggingen in Adyen zijn risicovol, aangezien het om een groeiaandeel gaat.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam
Arcadis
Arcadis

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *