Arcadis aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je beleggen in Arcadis aandelen? In dit artikel zie je direct hoe je het beste Arcadis aandelen kunt kopen. Je vindt op deze pagina daarnaast de actuele aandelenkoers van Arcadis.

Waar kan je Arcadis aandelen kopen?

Denk je dat Arcadis goede resultaten gaat neerzetten? In het verleden was Arcadis een erg stabiel aandeel dat constant een vrij gelijk resultaat neerzette. Denk je dat deze trend weer zal terugkeren? Dan is het aantrekkelijk om Arcadis aandelen te kopen als een investering bij een betrouwbare broker:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Arcadis. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Arcadis & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Arcadis?

Wil je de actuele koers van het aandeel Arcadis opvragen? Dat kan! Hieronder zie je een grafiek met de laatste koersontwikkelingen van het aandeel Arcadis. Je kan ze ook direct kopen of verkopen met de knoppen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Arcadis

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Arcadis.

Beurskoersen van Arcadis over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Arcadis zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan een belegging in Arcadis interessant maken?

 • Leidend global engineering & consulting bedrijf: Arcadis is een leidend engineering en consultancy bedrijf dat wereldwijd goede resultaten neerzet.
 • Breed aanbod aan diensten: Arcadis biedt een breed aanbod aan diensten aan. Denk hierbij aan watermanagement, infrastructuur ontwikkeling, milieu consulting en duurzaam ontwerp.
 • Duurzame oplossingen: Arcadis besteed veel aandacht aan duurzaam en weerbaar design, waardoor het bedrijf een goede positie heeft binnen de huidige trends.
 • Sterke projecten: Arcadis profiteert van een sterke portfolio aan aankomende projecten. Doordat de projecten over meerdere jaren gespreid zijn, heeft Arcadis over de komende jaren al een gegarandeerd stabiel inkomen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Arcadis aandelen?

 • Economische situatie: wanneer het minder goed gaat met de economie, zie je dat cliënten minder nieuwe projecten starten waardoor het aantal toekomstige contracten voor het bedrijf afneemt.
 • Regulatie: Arcadis heeft te maken met strenge regels en kan hierdoor snel in de problemen komen.
 • Concurrentie: Arcadis moet het wereldwijd opnemen tegen sterke globale en regionale spelers.
 • Project uitvoerbaarheid: de projecten die Arcadis aangaat zijn complex en vertragingen of technische problemen kunnen de financiële resultaten en de reputatie van het bedrijf schaden.

Hoe kan je beleggen in aandelen Arcadis?

 1. Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker
 2. Activeer je trading account door een kopie van je paspoort te uploaden
 3. Stort vervolgens voldoende geld op je beleggingsrekening
 4. Selecteer het aandeel Arcadis en vul het bedrag in dat je wilt investeren
 5. Koop Arcadis aandelen & evalueer je belegging regelmatig

Wat doet Arcadis precies?

Arcadis biedt onder andere advies aan op het gebied van infrastructuur, water, milieu en gebouwen. Daarnaast ontwerpen en managen ze verschillende projecten. Arcadis ondersteunt zowel bedrijven en overheden in meer dan 70 verschillende landen.

Een kwart van de omzet komt tot stand in het milieu en een ander kwart in infrastructuur. 15% van de inkomsten komt uit water en de resterende 35% komt tot stand in gebouwen. Het grootste deel van de omzet is afkomstig uit Europa. Daarna komt een groot deel van de omzet uit Noord- en Zuid-Amerika.

Arcadis is een vrij cyclisch aandeel: wanneer het goed gaat met de economie wordt er meer gebouwd. Wanneer er sprake is van een economische crisis, zie je juist dat de bedrijfsresultaten verslechteren. Het is daarom aan te raden om de economische situatie goed te analyseren voordat je Arcadis aandelen koopt.

Arcadis resultaten

Over de algemene linie is Arcadis een weinig spannend aandeel. Zelfs in de economische crisis van 2008 wist het bedrijf een winst neer te zetten van 57 miljoen euro. In de periode van 2005 tot 2014 heeft het bedrijf constant een winst neer weten te zetten. Sinds 2015 is deze trend gekeerd en heeft het bedrijf meerdere keren een verlies genoteerd.

Deze verliezen kwamen vooral tot stand door afschrijvingen op goodwill. De problemen in het Midden-Oosten hebben ervoor gezorgd dat Arcadis selectiever moest zijn. Dit hebben ze gedaan om het risico binnen de portfolio te laten afnemen. In veiligere regio’s zoals Engeland groeit de omzet

Geschiedenis

Meer dan 100 jaar geleden, in 1888, werd de Nederlandsche Heidemaatschappij opgericht als vereniging. Deze vereniging had verschillende adviestaken; zo gaven ze advies voor het ontginnen van woeste gronden en voor het aanleggen en in stand houden van bossen. Ook waren ze verantwoordelijk voor het geven van advies voor het aanleggen en onderhouden van bevloeiingswerken en grondverbeteringswerken.

Gevarieerde klanten

In het begin, zelfs tot ver na de Tweede Wereldoorlog, waren veruit de meeste leden particulieren. Een voorbeeld van een bekende klant was bijvoorbeeld koning Willem III. Daarna werden ook scholen, waterschappen, provinciale diensten en gemeenten lid.

In 1963 kregen ze het predicaat Koninklijk, waardoor ze vanaf dat moment de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij heette. Later in 1997, na de overname van NS-ingenieursbureau Articon, werd de naam gewijzigd in Arcadis. Die naam is afgeleid van de naam Arcadia, wat volgens de Griekse mythologie de prettigste plaats op aarde zou zijn om te leven.

Wel of niet aandelen Arcadis kopen?

Steeds meer mensen vragen zich af of het NU interessant is om Arcadis aandelen te kopen. Er bestaat jammer genoeg geen objectief antwoord op deze vraag. Gunstig is dat het bedrijf een sterke positie heeft opgebouwd door unieke consultancy diensten aan te bieden. Arcadis werkt aan veel duurzame projecten en heeft bovendien al veel interessante projecten op de planning staan.

Economische problemen, nieuwe regels, problemen met projecten en concurrentie kunnen de aandelenkoers echter onder druk zetten. Onderzoek daarom goed hoe Arcadis ervoor staat voordat je de aandelen koopt.

Aalberts Industries
Aalberts Industries
ABN AMRO
ABN AMRO
Adyen
Adyen
AEGON
AEGON
Ahold Delhaize
Ahold Delhaize
Akzonobel
Akzonobel
Aperam
Aperam

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *