Arcadis aandelen kopen

Wil je beleggen in Arcadis aandelen? In dit artikel zie je direct hoe je het beste Arcadis aandelen kunt kopen. Je vindt op deze pagina daarnaast ook de actuele aandelenkoers van Arcadis.

Waar kan je Arcadis aandelen kopen?

Denk je dat Arcadis goede resultaten gaat neerzetten? In het verleden was Arcadis een erg stabiel aandeel dat constant een vrij gelijk resultaat neerzette. Denk je dat deze trend weer zal terugkeren? Dan is het aantrekkelijk om Arcadis aandelen te kopen als een investering. ]

Hieronder kan je zien bij welke partijen je in Arcadis kunt beleggen door de aandelen te kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Arcadis. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€2,50 voor Arcadis
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum voor Arcadis
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Arcadis?

Denk je erover na om actief te beleggen in Arcadis? Dat kan interessant zijn! Je kan dan inspelen op de laatste trends. Zo is het mogelijk om orders te plaatsen op een dalende koers. Dit noemen we ook wel short gaan.

Een goede partij om actief te handelen in Arcadis CFD’s is Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden van online handel geheel zonder risico uitproberen. Wil je dit ook proberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demoaccount te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Arcadis?

Wil je de actuele koers van het aandeel Arcadis opvragen? Dat kan! Hieronder zie je een grafiek met de laatste koersontwikkelingen van CFD’s Arcadis. Je kan ze ook direct kopen of verkopen met de knoppen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Arcadis

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Arcadis.

Analyse van Arcadis

Voordat je besluit of je Arcadis wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Arcadis zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Arcadis zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Arcadis in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Arcadis gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Arcadis is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat doet Arcadis precies?

Arcadis biedt onder andere advies aan op het gebied van infrastructuur, water, milieu en gebouwen. Ze pakken echter ook meer op. Zo zijn ze ook actief bij het ontwerpen en managen van verschillende projecten. Arcadis ondersteunt zowel bedrijven en overheden in meer dan 70 verschillende landen.

Een kwart van de omzet komt tot stand in het milieu en een ander kwart in infrastructuur. 15% van de inkomsten komt uit water en de resterende 35% komt tot stand in gebouwen. Het grootste deel van de omzet is afkomstig uit Europa. Daarna komt een groot deel van de omzet uit Noord- en Zuid-Amerika.

Arcadis is een vrij cyclisch aandeel: wanneer het goed gaat met de economie wordt er meer gebouwd. Wanneer er sprake is van een economische crisis, zie je juist dat de bedrijfsresultaten verslechteren. Het is daarom aan te raden om de economische situatie goed te analyseren voordat je Arcadis aandelen koopt.

Arcadis resultaten

Over de algemene linie is Arcadis een weinig spannend aandeel. Zelfs in de economische crisis van 2008 wist het bedrijf een winst neer te zetten van 57 miljoen euro. In de periode van 2005 tot 2014 heeft het bedrijf constant een winst neer weten te zetten. Sinds 2015 is deze trend gekeerd en heeft het bedrijf meerdere keren een verlies genoteerd.

Deze verliezen kwamen vooral tot stand door afschrijvingen op goodwill. De problemen in het Midden-Oosten hebben ervoor gezorgd dat Arcadis selectiever moest zijn. Dit hebben ze gedaan om het risico binnen de portfolio te laten afnemen. In veiligere regio’s zoals Engeland groeit de omzet

Geschiedenis

Meer dan 100 jaar geleden, in 1888, werd de Nederlandsche Heidemaatschappij opgericht. Dat was toen nog een vereniging. Deze vereniging had verschillende adviestaken. Zo gaven ze advies voor het ontginnen van woeste gronden en voor het aanleggen en in stand houden van bossen. Ook waren ze verantwoordelijk voor het geven van advies  voor het aanleggen en onderhouden van bevloeiingswerken en grondverbeteringswerken.

Gevarieerde klanten

In het begin, zelfs tot ver na de Tweede Wereldoorlog, waren veruit de meeste leden particulieren. Een voorbeeld van een bekende klant was bijvoorbeeld koning Willem III. Daarna werden ook scholen, waterschappen, provinciale diensten en gemeenten lid.

In 1963 kregen ze het predicaat Koninklijk, waardoor ze vanaf dat moment de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij heette. Later in 1997, na de overname van NS-ingenieursbureau Articon, werd de naam gewijzigd in Arcadis. Die naam is afgeleid van de naam Arcadia, wat volgens de Griekse mythologie de prettigste plaats op aarde zou zijn om te leven.

Arcadis is op dit moment werkzaam in meer dan 70 landen en heeft over de gehele wereld bijna 19.000 werknemers.

Over Arcadis in het kort

Arcadis is een Nederlands advies- en ingenieursbureau waarvan het hoofdkantoor in Amsterdam zit. Ze houden zicht over de gehele wereld bezig met infrastructuur, gebouwde omgeving en milieu. Tot 1997 ging Arcadis door het leven als de Nederlandsche Heidemaatschappij, Heidemaatschappij of Heidemei.

De onderneming die in 1972 ontstond uit de Heidemei heet vandaag de dag nog steeds de Koninklijke Nederlandsche Heidemaatschappij of kortweg KNHM.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *