Square aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Square is een betaalapplicatie die steeds meer populariteit geniet: sommige experts geloven zelfs dat het bedrijf PayPal in de toekomst gaat vervangen. Een investering in Square door de aandelen te kopen kan dan ook erg goed uitpakken. In dit artikel kan je lezen hoe & waar je het beste Square aandelen kunt kopen. Ook vind je op deze pagina de actuele aandelenkoers van Square aandelen.

Waar kan je Square aandelen kopen?

Heb je er vertrouwen in dat Square PayPal gaat verslaan? Dan kan een lange termijn investering in Square zeker een overweging waard zijn! Het bedrijf innoveert in ieder geval nog regelmatig. Zo is het nu binnen de applicatie mogelijk om tot $ 200 te lenen. Deze leningen moeten binnen vier weken worden terugbetaald en gebruikers betalen hier rente over. Op die manier kan Square dus een mooie, extra bron van inkomsten opbouwen.

Het lijkt erop dat Square steeds meer financiële diensten via de applicatie wil aanbieden. Gebruikers kunnen nu ook bitcoins kopen en verkopen en is het is ook mogelijk om in aandelen te beleggen. Wanneer het Square lukt om haar gebruikers vast te houden, dan kan dit zeker positief zijn voor de toekomstige koersontwikkelingen van het aandeel.

Wil je Square aandelen kopen? Doe dit dan bij een betrouwbare en voordelige broker. Bekijk direct waar je Square aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Square. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Square! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Square?

Gaat de aandelenkoers van Square nog verder stijgen? In de grafiek zie je direct hoe het CFD-aandeel Square zich ontwikkelt. Met de knoppen kan je direct een beleggingspositie openen wanneer je dit wilt:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Square

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Square.

Analyse van Square

Voordat je besluit of je Square wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Square zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Square zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Square in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Square gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Square is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om Square aandelen te kopen?

 • Innovatief: Square is actief in het verwerken van betalingen en gebruikt de laatste techniek om dit goed te laten verlopen.
 • Sterke financiële positie: Square is winstgevend en de resultaten verbeteren.
 • Groeipotentie: Square kan uitbreiden naar nieuwe markten en op die manier haar positie verbeteren.
 • Diversificatie: het bedrijf biedt meer dan alleen het verwerken van betalingen. Met Square Capital verstrekt het bedrijf bijvoorbeeld leningen voor kleine ondernemingen.

Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in Square?

 • Afhankelijkheid: Square is voor haar inkomsten afhankelijk van kleine ondernemingen, die kwetsbaar tijdens economische crisissen.
 • Concurrentie: grote partijen als PayPal, Stripe en Shopify kunnen het Square lastig maken.
 • Internationaal: Square is in verhouding met de concurrentie globaal nog niet erg actief.
 • Concentratie: het grootste deel van de winst van het bedrijf komt uit enkele activiteiten, wat het bedrijf kwetsbaar maakt.
 • Financieel risico: wanneer partijen de leningen niet meer terug kunnen betalen, kan Square geld verliezen.

Wat zijn de grootste concurrenten van Square?

 • PayPal: misschien wel het bekendste online bedrijf voor het uitvoeren van betalingen.
 • Stripe: dit bedrijf biedt online tools aan voor het uitvoeren van betalingen.
 • Shopify: dit Canadese bedrijf maakt het mogelijk om eenvoudig een webshop op te richten.
 • Adyen: dit Nederlandse bedrijf faciliteert zowel online al in-person transacties.

Hoe kan je beleggen in Square aandelen?

 • Stap 1: je hebt een account nodig bij een aandelen broker die het verhandelen van Square aandelen mogelijk maakt
 • Stap 2: activeer vervolgens je beleggingsaccount door je identiteit te verifiëren en stort direct geld op je brokers account.
 • Stap 3: selecteer nu het Square aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Vergeet niet om eerst uitgebreid de toekomstplannen van het bedrijf te onderzoeken.
 • Stap 4: je kunt de Square aandelen nu direct kopen. Het is eventueel ook mogelijk om met een limiet order de aandelen alleen tegen een bepaalde prijs te kopen.

Over het bedrijf Square

Het is San Francisco gevestigde bedrijf Square is actief in de financiële dienstverlening. Het bedrijf levert betalingsproducten voor voornamelijk kleinere ondernemingen.

De eerste app en service van dit betaalbedrijf verscheen in 2010 op de markt. Met Square kun je via je tablet of telefoon pin- of creditcard betalingen uitvoeren. De door het bedrijf gemaakte kleine kaartlezers kunnen namelijk in tablets en smartphones worden gestoken.

Square aandelen kopen

Welke diensten biedt Square aan?

 • Betalingen accepteren: kleine bedrijven kunnen met Square creditcard betalingen accepteren.
 • Financiën beheren: je kunt Square gebruiken voor het versturen van facturen en het beheren van de payroll.
 • Lening: het is binnen het platform mogelijk om tussen de $ 500 en $ 250.000 te lenen.
 • Square Cash: met het peer-to-peer betalingssysteem kan je snel geld sturen naar vrienden en familie.
 • Online verkopen: met het e-commerceplatform Square Online kunnen gebruikers een website maken om producten te verkopen.

Geschiedenis van Square

De oprichters van het in 2009 opgerichte bedrijf zijn Jack Dorsey en Jim Kelvey. Jim Kelvey wilde in 2009 voor een bedrag van 2000 dollar glazen kranen en fittingen verkopen. Doordat hij geen creditcard kon accepteren als betaalmiddel ging de verkoop niet door.

Die gebeurtenis was voor hem de inspiratie om samen met zijn vriend Jack Dorsey het bedrijf Square op te richten. Zijn vriend Jack Dorsey was één van de oprichters van Twitter. Het bedrijf Square werd gestart in een klein kantoortje in de stad Saint Louis in de staat Missouri. Vanwege de door het bedrijf gemaakte vierkante kaartlezers wordt het bedrijf Square genoemd.

De beursgang van Square

Het bedrijf ging in 2015 naar de beurs. Het toen verliesgevende Square kreeg een notering aan de New York Stock Exchange (NYSE). Bij de eerste notering was de waarde van het aandeel 9 dollar. Dat was lager dan de bandbreedte van 11 tot 13 euro die het bedrijf had verwacht. In 2023 is de koers van het aandeel Square sterk gestegen.

Square koopt bitcoins

In oktober 2020 doet het betaalbedrijf Square een opmerkelijke transactie. Het bedrijf koopt 4.079 bitcoins met een totale waarde van 50 miljoen dollar.

Het bedrijf doet dit omdat cryptocurrencies volgens het bedrijf een krachtig economisch instrument zijn. Jack Dorsey, één van de oprichters en CEO van Square, denkt dat de bitcoin op termijn de enige valuta in de wereld wordt.

Wel of niet Square aandelen kopen?

Het mobiele betalingssysteem van Square is van hoge kwaliteit en maakt het mogelijk om betalingen te verwerken met een smartphone of tablet. Het is bovendien positief dat Square daarnaast nog andere diensten aanbiedt: denk hierbij bijvoorbeeld aan payroll management en zelfs marketing.

Square heeft onder beleggers bovendien een goede reputatie opgebouwd vanwege de forse groei. Ook is het interessant dat crypto kan worden gebruikt voor betalingen binnen de Cash applicatie.

Toch moet je ook oppassen wanneer je een belegging in Square overweegt. Het bedrijf ervaart concurrentie van andere tech bedrijven en is bovendien sterk afhankelijk van kleinere ondernemingen. Vraag jezelf dan ook af of Square aandelen binnen je huidige financiële situatie passen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *