Banco Santander aandelen kopen

Santander is de grootste Spaanse bank en één van de grootste banken van de wereld. Door slimme overnames heeft het bedrijf in het verleden goede resultaten neergezet. De van oorsprong Spaanse bank is dan ook actief in diverse regio’s. Wil je beleggen in Banco Santander ? Dat kan door aandelen Santander te kopen. Maar hoe kan je dit het beste doen? En wat is eigenlijk de actuele koers van het aandeel Banco Santander?

Waar kan je Banco Santander aandelen kopen?

Wil je investeren in deze grote Spaanse bank door aandelen te kopen? Dan is het verstandig om goed te onderzoeken wat de strategie van de bank is. Denk je dat de diverse overnames in de toekomst zullen bijdragen aan de winstgevendheid van de bank? Dan kan het verstandig zijn om Santander aandelen te kopen.

Hieronder zie je bij welke brokers je dit het voordeligst kunt doen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor something. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,9 voor something
Mexem aandelen kopen0,06% met €1,80 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met €3,90 minimum & actief handelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Banco Santander?

Je kan er voor kiezen om actief te beleggen in Santander aandelen. Een goede partij om actief in CFD-aandelen Banco Santander te beleggen is Plus500. Je kan hier door middel van orders direct orders plaatsen op de laatste marktomstandigheden. Wil je de mogelijkheden uitproberen door middel van een gratis demoaccount? Gebruik dan de onderstaande knop:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Santander?

Hieronder kan je de actuele koers van CFD-aandelen Banco Santander raadplegen. Ook kan je met de knoppen direct een order plaatsen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Banco Santander

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Banco Santander.

Analyse van Banco Santander

Voordat je besluit of je Banco Santander wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Banco Santander zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Banco Santander zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Banco Santander in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Banco Santander gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Banco Santander is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in Banco Santander?

Voordat je investeert in Banco Santander, is het belangrijk om het economische klimaat goed te onderzoeken. Banken zijn erg cyclisch en presteren vooral goed wanneer de economie meezit. Wanneer het niet goed gaat met de economie dan maken de banken verlies op hun investeringen en kunnen ze ook geld verliezen door slechte leningen.

Onderzoek daarnaast ook hoe het marktaandeel van Banco Santander zich ontwikkelt. Wanneer de bank het relatief beter doet dan de concurrentie, kan het slim zijn om te investeren in Banco Santander aandelen.

Over het bedrijf Santander

De Banco Santander is een grote Spaanse bank. In de Eurozone is Santander de bank met de grootste marktwaarde. De bank is zelfs één van de grootste banken ter wereld. De bank behoort tot de Grupo Santander. Deze groep breidt zich steeds verder uit. Er zijn overnames gedaan waardoor het bedrijf meer vestigingen heeft gekregen in Europa, Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Azië.

Een internationaal actief bedrijf

Het hoofdkantoor van de Banco Santander bevindt zich in de Spaanse plaats Santander. Het bedrijf is echter niet alleen actief in Spanje. Banco Santander is een wereldspeler in de bankensector wat blijkt uit de herkomst van de winst.

In 2016 leverde thuisland Spanje een bijdrage van 12% aan de in dat jaar door Banco Santander behaalde winst. In dat jaar leverden zowel het Verenigd Koninkrijk als Brazilië een bijdrage van 20% aan de door het bedrijf in dat jaar gemaakte winst. De bank is ook actief in de Spaanstalige landen Mexico en Argentinië en daarnaast zijn er ook belangrijke activiteiten in Polen en in de Verenigde Staten.

Santander

De overname van banken in het Verenigd Koninkrijk

Ine het Verenigd Koninkrijk nam Santander enkele hypotheekbanken over. In 2004 nam het bedrijf de Britse hypotheekbank Abbey National over, Santander betaalde voor deze overname 13,6 miljard euro. De Britse hypotheekbank had op dat moment 1,6 miljoen klanten en 740 filialen.

In 2008 versterkte Santander zijn positie in het Verenigd Koninkrijk nog verder door een tweede overname. De hypotheekbank Alliance & Leicester werd toen overgenomen. Deze hypotheekbank verkeerde toen in de problemen. Oorzaak van de problemen was de kredietcrisis die toen actief was op de Amerikaanse en Engelse huizenmarkt.  Voor deze overname werd door Santander 1,6 miljard euro betaald. De aandelen van aandeelhouders van Alliance & Leicester werden door Santander geruild voor eigen aandelen.

De overname van delen van ABN AMRO

In 2007 wordt de  Nederlandse ABN AMRO bank overgenomen door de bedrijven Royal bank of Scotland, Fortis en Banco Santander. Voor € 12 miljard nam de Vabci Santander de Italiaanse bank Antonveneta en de Braziliaanse dochterondernemingen van ABN AMRO over.

Dee Italiaanse bank Antonveneta werd gekocht om een entree te hebben op de Italiaanse markt. Toch werd de Italiaanse bank enkele weken na de aankoop weer verkocht aan de Italiaanse bank Monte Dei Pashi. Deze bank betaalde € 9 miljard wat de bank bij verkoop een winst van € 2,4 miljard opleverde. De bank Monte Dei Pashi wordt na de aankoop de nummer 3 op de ranglijst met de grootste Italiaanse banken. Santander ziet door de verkoop af van een uitbreiding van de markt in Italië.

Wanneer Santander in de toekomst nieuwe bedrijven overneemt, dan is het verstandig om de impact daarvan te onderzoeken. Als de gevolgen voor het bedrijf positief zijn, dan kan dit een goede reden zijn om in het bedrijf te investeren.

Investering in een technologisch centrum in Brazilië

In 2010 besluit Santander om ongeveer 270 miljoen dollar te investeren in Brazilië. In de plaats Campanas wordt een technologisch centrum gebouwd. Het is een centrum voor onderzoek naar en verwerking van gegevens. Het centrum moet plaats bieden aan next-generation datacenter. Dit project biedt Santander de gelegenheid om haar klantenbestand en kantorennet uit te breiden.

Denk je dat deze ontwikkeling goed is voor de winstgevendheid van Banco Santander? Dan kan het verstandig zijn om het kopen van Banco Santander aandelen te overwegen.

Overname noodlijdende Banco Popular

De Banco Popular is de zesde bank van Spanje. In 2017 besloot Santander om deze in grote problemen verkerende bank over te nemen. De bank was in de problemen geraakt door de crisis op de Spaanse huizenmarkt. De Banxo Popular had in 2016 voor 20 miljard euro aan slechte leningen uitstaan waardoor Santander de noodlijdende bank kon overnemen voor slechts één euro.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *