Banco Santander aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Banco Santander is de grootste Spaanse bank en één van de grootste banken van de wereld. Door slimme overnames heeft het bedrijf in het verleden goede resultaten neergezet. Wil je beleggen in Banco Santander ? Dat kan door aandelen Santander te kopen. Maar hoe kan je dit het beste doen? En wat is eigenlijk de actuele koers van het aandeel Banco Santander?

Waar kan je Banco Santander aandelen kopen?

Wil je investeren in deze grote Spaanse bank door aandelen te kopen? Dan is het verstandig om goed te onderzoeken wat de strategie van de bank is. Denk je dat de diverse overnames in de toekomst zullen bijdragen aan de winstgevendheid van de bank? Dan kan het verstandig zijn om Banco Santander aandelen te kopen. Je kunt deze aandelen kopen bij een betrouwbare broker:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Banco Santander. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Banco Santander & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Santander?

Hieronder kan je de actuele koers van aandelen Banco Santander raadplegen. Ook kan je met de knoppen direct een order plaatsen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Banco Santander

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Banco Santander.

Analyse van Banco Santander aandelen

Voordat je besluit of je Banco Santander aandelen wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Banco Santander zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Banco Santander over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Banco Santander zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Banco Santander in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Banco Santander gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Banco Santander is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

onderzoek naar je risicoprofiel en bepaal of het aandeel binnen je strategie past.

Wat kan het interessant maken om Banco Santander aandelen te kopen?

  • Sterke internationale positie: Banco Santander heeft een sterke positie opgebouwd in verschillende Europese en Zuid-Amerikaanse landen. Hierdoor is Banco Santander minder afhankelijk van slechte resultaten in een specifieke regio.
  • Diverse segmenten: Banco Santander is actief in verschillende segmenten waaronder retail banking, corporate banking en asset management.
  • Digitale transformatie: Banco Santander investeert actief in het ontwikkelen van nieuwe digitale platformen wat belangrijk is nu steeds meer mensen hun bankzaken via het internet regelen.
  • Sterk risicobeheer: de bank gebruikt een solide risicomanagement en heeft een gezonde portfolio van leningen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in aandelen Banco Santander?

  • Macro-economische risico’s: markt volatiliteit, de ontwikkeling van de economie en wisselkoersen beïnvloeden de resultaten van de bank.
  • Compliance: de Europese regels voor compliance worden steeds strenger, wat de winstmarge van Banco Santander onder druk kan zetten.
  • Concurrentie: Banco Santander moet constant strijden met andere banken voor haar marktaandeel.

Wat zijn de grootste concurrenten van Banco Santander?

Hoe kan je aandelen Banco Santander kopen?

Je kunt Banco Santander aandelen kopen bij een aandelen broker. Klik hier om direct de betrouwbaarste brokers met elkaar te vergelijken.

Nadat je een account hebt geopend, moet je deze nog activeren. Je doet dit door een kopie van je paspoort en adres te uploaden. Nadat deze documenten zijn goedgekeurd, kan je direct beginnen met beleggen in aandelen Banco Santander.

Selecteer het aandeel Banco Santander binnen het trading platform en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Met een marktorder koop je de aandelen direct tegen de geldende prijs en met een limiet order stel je een maximaal te betalen prijs in. Vergeet niet om je belegging te evalueren nadat je deze hebt geopend.

Over het bedrijf Santander

Banco Santander is één van de grootste banken ter wereld en maakt onderdeel uit van de Grupo Santander. Door diverse overnames heeft de bank nu vestigingen in Europa, Latijns-Amerika, Noord-Amerika en Azië.

Het hoofdkantoor van de Banco Santander bevindt zich in de Spaanse plaats Santander. Het thuisland Spanje is echter maar verantwoordelijk voor een klein deel van de winst. Banco Santander behaalt bijvoorbeeld veel winst in het Verenigd Koninkrijk en Brazilië en is daarnaast actief in Mexico, Argentinië, Polen en de Verenigde Staten.

Santander

De overname van banken in het Verenigd Koninkrijk

Ine het Verenigd Koninkrijk nam Santander enkele hypotheekbanken over. In 2004 nam het bedrijf de Britse hypotheekbank Abbey National over voor 13,6 miljard euro. De Britse hypotheekbank had op dat moment 1,6 miljoen klanten en 740 filialen.

In 2008 versterkte Santander zijn positie in het Verenigd Koninkrijk nog verder door een tweede overname te doen. De hypotheekbank Alliance & Leicester werd toen overgenomen voor 1,6 miljard euro. Deze hypotheekbank raakte in de problemen door de kredietcrisis. De aandelen van aandeelhouders van Alliance & Leicester werden door Santander geruild voor eigen aandelen.

De overname van delen van ABN AMRO

In 2007 werd de Nederlandse ABN AMRO bank overgenomen door de bedrijven Royal bank of Scotland, Fortis en Banco Santander. Banco Santander nam de Italiaanse bank Antonveneta en de Braziliaanse dochterondernemingen van ABN AMRO over voor  € 12 miljard.

Met de overname van de Italiaanse bank Antonveneta was het mogelijk om toe te treden op de Italiaanse markt. Toch werd de Italiaanse bank enkele weken na de aankoop weer verkocht aan de Italiaanse bank Monte Dei Pashi. Deze bank betaalde € 9 miljard wat de bank bij verkoop een winst van € 2,4 miljard opleverde. De bank Monte Dei Pashi wordt na de aankoop de nummer 3 op de ranglijst met de grootste Italiaanse banken.

Wanneer Santander in de toekomst nieuwe bedrijven overneemt, dan is het verstandig om de invloed daarvan te onderzoeken. Als de gevolgen voor het bedrijf positief zijn, dan kan dit een goede reden zijn om in het bedrijf te investeren.

Investering in een technologisch centrum in Brazilië

In 2010 besloot Santander om ongeveer 270 miljoen dollar te investeren in Brazilië. Het bedrijf bouwt een technologisch centrum in de plaats Campanas. Dit centrum wordt gebruikt voor onderzoek naar en verwerking van gegevens. Het centrum moet plaats bieden aan next-generation datacenter en biedt Santander de gelegenheid om haar klantenbestand en kantorennet uit te breiden.

Denk je dat deze ontwikkeling positief is voor de winstgevendheid van Banco Santander? Dan kan het verstandig zijn om het kopen van Banco Santander aandelen te overwegen.

Overname noodlijdende Banco Popular

De Banco Popular is de zesde bank van Spanje en in 2017 besloot Santander om deze in grote problemen verkerende bank over te nemen. De bank was in de problemen geraakt door de crisis op de Spaanse huizenmarkt. De Banco Popular had in 2016 voor 20 miljard euro aan slechte leningen uitstaan waardoor Santander de noodlijdende bank kon overnemen voor slechts één euro.

Is het verstandig om te investeren in Banco Santander aandelen?

Voordat je investeert in Banco Santander, is het belangrijk om het economische klimaat goed te onderzoeken. Banken zijn erg cyclisch en presteren vooral goed wanneer de economie meezit. Wanneer het niet goed gaat met de economie dan maken de banken verlies op hun investeringen en kunnen ze ook geld verliezen door slechte leningen.

Onderzoek daarnaast hoe het marktaandeel van Banco Santander zich ontwikkelt. Wanneer de bank het relatief beter doet dan de concurrentie, kan het slim zijn om te investeren in Banco Santander aandelen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *