CaixaBank aandelen kopen

De CaixaBank is een Spaans bedrijf in financiële diensten met het hoofdkantoor in Barcelona. De bank houdt zich bezig met Bankieren, vermogensbeheer en verzekeringen. Op deze pagina lees je hoe je in de CaixaBank kunt beleggen in CaixaBank aandelen te kopen. Ook vind je hier de actuele koers van het aandeel.

Waar kan je CaixaBank aandelen kopen?

CaixaBank is een grote, Spaanse bank. De prestaties van een bank hangen vaak sterk samen met de economische situatie. Gaat het economisch gezien voor de wind? Dan kan het kopen van CaixaBank aandelen zomaar een goede beslissing zijn. Je kan CaixaBank aandelen kopen bij een online broker.

In de onderstaande tabel zie je bij welke brokers je aandelen CaixaBank kunt kopen.

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Caixabank. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Caixabank & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in Caixabank tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in CaixaBank?

Steeds meer mensen kiezen ervoor om via het internet actief te beleggen. Dit kan je natuurlijk ook doen met CaixaBank aandelen. Door actief te beleggen in de koers van het aandeel CaixaBank kan je inspelen op de laatste ontwikkelingen. Wanneer er een winstwaarschuwing volgt, kan je bijvoorbeeld een positie innemen op een dalende koers. Bij Plus500 kan je door middel van CFD’s actief beleggen in de koers van het aandeel. Je kan de onderstaande knop gebruiken om een gratis account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van CaixaBank?

Wil je weten hoe de koers van de CaixaBank zich ontwikkelt? In het onderstaande overzicht zie je direct hoe de koers het de afgelopen periode heeft gedaan. Ook kan je met de knoppen direct een nieuwe belegging in het aandeel openen.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van CaixaBank

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van CaixaBank.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van CaixaBank zien van de laatste 5 dagen:

Geschiedenis van de CaixaBank

Een voorloper van de CaixaBank is Criteria CaixaCorp welke werd opgericht in 2007. Het bedrijf ging naar de beurs wat de grootste beursgang in Spanje ooit was. In 2011 werden de vennootschappen van deze financiële dienstverlener geherstructureerd en de naam van het bedrijf werd gewijzigd in CaixaBank.

CaixaBank wil verder groeien. In maart 2012 liet de CaixaBank weten te willen fuseren met de Banca Civica, wat in het derde kwartaak van 2012 werd uitgevoerd. Door deze fusie ontstond de grootste bank in Spanje.

In 2017 laat Caixabank weten zijn hoofdkantoor te verplaatsen van Barcelona naar Valencia. De reden achter de verplaatsing is de politieke onzekerheid in Catalonië.

Caixabank

2018: verlies van banen bij CaixaBank

In 2018 heeft de CaixaBank 36.972  werknemers. CaixaBank laat weten van plan te zijn om circa 2.500 banen te schrappen. Het schrappen van de banen is onderdeel van een nieuw strategisch plan. Eerder had CaixaBank al laten weten meer dan 800 vestigingen van de bank te willen sluiten. CaixaBank gaat normale bankfilialen ombouwen tot bank-winkels. Het bedrijf hoopt zo de winstgevendheid van het bedrijf te kunnen verbeteren. Geloof je dat deze beslissing gaat bijdragen aan de resultaten bij CaixaBank? Dan kan het interessant zijn om te investeren in de CaixaBank.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *