CaixaBank aandelen kopen (2024) – koers & analyse

CaixaBank is een bekende Spaanse bank. Wil je beleggen in aandelen CaixaBank? In dit artikel lees je direct hoe je CaixaBank aandelen kunt kopen.

Waar kan je CaixaBank aandelen kopen?

CaixaBank is een grote, Spaanse bank. De prestaties van een bank hangen vaak sterk samen met de economische situatie. Gaat het economisch gezien voor de wind? Dan kan het kopen van CaixaBank aandelen zomaar een goede beslissing zijn. Je kan CaixaBank aandelen kopen bij een online broker:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Caixabank. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Caixabank! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van CaixaBank?

Wil je weten hoe de koers van de CaixaBank zich ontwikkelt? In het onderstaande overzicht zie je direct hoe de koers het de afgelopen periode heeft gedaan. Ook kan je met de knoppen direct een nieuwe belegging in het aandeel openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van CaixaBank

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van CaixaBank.

Beurskoersen van CaixaBank over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van CaixaBank zien van de laatste 5 dagen:

Wat kan het interessant maken om aandelen CaixaBank te kopen?

 • Leidende positie op de Spaanse markt: CaixaBank is één van de grootste banken van Spanje en biedt een uitgebreid aanbod aan bancaire diensten aan.
 • Diversificatie: CaixaBank is actief in verschillende zakelijke segmenten waaronder retail banking, asset management en verzekeringen.
 • Digitale transformatie: CaixaBank investeert actief in digitale transformatie initiatieven zoals banking applicaties & online trading platforms.
 • Sterk risicomanagement: CaixaBank is relatief gezond vergeleken met de concurrentie, doordat ze verstandig omgaan met hun risico’s.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Caixabank aandelen?

 • Economische risico’s: wanneer het minder goed gaat met de economie in Spanje, kunnen de resultaten van de bank onder druk komen te staan.
 • Regulaties: veranderingen in de wetten en compliance vereisten kunnen een sterke invloed hebben op de kosten voor CaixaBank.
 • Concurrentie: de financiële industrie in Spanje is erg competitief, waardoor CaixaBank constant haar aanbod moet aanpassen om nieuwe klanten aan te spreken.
 • Technologische risico’s: cyberattacks, datalekken en verstoringen in de IT-infrastructuur kunnen de reputatie & financiële resultaten van de bank schaden.

Wat zijn de grootste concurrenten van Caixabank?

Hoe kan je aandelen CaixaBank kopen?

 • Stap 1: open eerst een beleggingsrekening bij een broker die je vertrouwt.
 • Stap 2: activeer je aandelen rekening door een kopie van je paspoort te uploaden.
 • Stap 3: stort nu voldoende geld op je beleggingsrekening om te investeren in CaixaBank.
 • Stap 4: selecteer het aandeel CaixaBank en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 • Stap 5: kies een marktorder om direct te investeren of een limietorder voor een specifieke prijs
 • Stap 6: koop CaixaBank aandelen en houd je belegging nauwlettend in de gaten.

Geschiedenis van de CaixaBank

Een voorloper van de CaixaBank is Criteria CaixaCorp welke werd opgericht in 2007. In 2011 werden de vennootschappen van deze financiële dienstverlener geherstructureerd en de naam van het bedrijf werd gewijzigd in CaixaBank.

In maart 2012 liet de CaixaBank fuseerde de bank met Banca Civica, wat het de grootste bank van Spanje maakte.

In 2017 liet Caixabank weten zijn hoofdkantoor te verplaatsen van Barcelona naar Valencia vanwege de politieke onzekerheid in Catalonië.

Caixabank

Wel of niet aandelen CaixaBank kopen?

Beleggen in een bankaandeel als CaixaBank is niet voor iedereen weggelegd. De balans van een (internationale) bank is namelijk lastig te doorgronden. Zelfs professionele beleggers worden soms verrast door verborgen verplichtingen die een bank van de ene op de andere dag in de problemen kunnen brengen. Houd in ieder geval in de gaten of de bank nog voldoende vertrouwen geniet; wanneer een bank het vertrouwen van haar klanten verliest, zie je vaak dat de aandelenkoers fors onder druk komt te staan.

Wanneer je een belegging in CaixaBank aandelen overweegt, is het verstandig om de economische situatie goed te analyseren. Gedurende onstuimige tijden kan een bank sneller in de problemen raken. In het geval van de CaixaBank is het extra belangrijk om de Spaanse markt en economie goed te analyseren.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *