Goldman Sachs aandelen kopen

Goldman Sachs is een bekende of zelfs bijna beruchte bank. Zo was de bank medeverantwoordelijk voor de kredietcrisis van 2008. Toch is het ze jaar in jaar uit gelukt om mooie resultaten neer te zetten. Een investering in Goldman Sachs aandelen kan dan ook goed uitpakken. In dit artikel bekijken we hoe je het beste Goldman Sachs aandelen kunt kopen. Ook kan je in dit artikel de actuele aandelenkoers van het aandeel vinden.

Hoe kan je Goldman Sachs aandelen kopen?

Goldman Sachs is een vrij sluwe bank. Het is ze gelukt om de kredietcrisis te veroorzaken & te overleven. Ze hebben het nodige inzicht in de markten en de kans is dan ook groot dat ze het ook in de toekomst goed blijven doen. Laten we zeggen dat de bank wel tegen een stootje kan. Een investering in Goldman Sachs aandelen kan dan ook goed uitpakken. Maar waar kan je nu eigenlijk Goldman Sachs aandelen kopen?

Hieronder zie je een overzicht van goede brokers waar je Goldman Sachs en andere Amerikaanse aandelen kunt kopen. Druk op de aanmeldknop om direct een account te openen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Goldman Sachs. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
DEGIRO-review-logo€0,50 + $0,04 voor Goldman Sachs
$0,01 per aandeel met $5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Hoe kan je actief in Goldman Sachs aandelen beleggen?

Bankaandelen zijn vaak erg afhankelijk van de economische situatie. Tijdens een economische crisis zie je dat banken het direct minder goed doen. Investeringen brengen dan minder geld binnen en leningen worden minder snel terugbetaald. Goldman Sachs is hier geen uitzondering op. Als actieve handelaar kan je speculeren in aandelen Goldman Sachs door rekening te houden met de wereldwijde economische situatie.

Een goede broker waar je actief kunt speculeren op Goldman Sachs aandelen is Plus500. Bij Plus500 speculeer je in aandelen door gebruik te maken van CFD’s. Met CFD’s kan je aangeven of je verwacht dat een aandeel gaat stijgen of dalen. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demo te openen bij Plus500:

72% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Goldman Sachs?

Ben je benieuwd naar de (historische) aandelenkoers van Goldman Sachs? Bekijk dan direct de grafiek op deze pagina! Met de knoppen open je een CFD-positie op het aandeel.

Wat doet het bedrijf Goldman Sachs?

Marcus Goldman richtte in 1869 de Amerikaanse bank Goldman Sachs op. Tegenwoordig is Goldman Sachs een wereldwijd bekende & succesvolle bank. De bank biedt klanten wereldwijd diverse diensten aan. De klanten van Goldman Sachs zijn vermogende particulieren, bedrijven, financiële instellingen en de overheid.

Over de gehele wereld heeft deze onderneming de volgende hoofdactiviteiten: Trading en Principiële Investeringen, Investment Banking en Asset Management. Het hoofdkantoor van de bank bevindt zich in New York. Sinds 2010 bevindt het hoofdkantoor zich in Lower Manhattan op 200 West Street.

Goldman Sachs aandelen kopen

De oprichting van het bedrijf

Bij de oprichting van het bedrijf in 1869 was de naam van de bank Goldman. De oprichter Marcus Goldman was een Duits-joodse immigrant. Samuel Sachs, de schoonzoon van Goldman, werd tussen 1870 en 1890, partner in de onderneming. Vanwege de toetreding van Samuel Sachs werd de naam van de bank aangepast naar Goldman Sachs.

Een toonaangevende onderneming

Goldman Sachs is een toonaangevende onderneming doordat de bank enkele van de grootse ondernemingen in de wereld, overheden en de rijkste families financieel adviseert. Dat het een toonaangevende onderneming is blijkt ook uit het feit dat bankiers die bij de bank hebben gewerkt, zoals Marin Draghi en Mario Monti, belangrijke posities in de politiek en op de effectenbeurs wisten te bemachtigen.

De kredietcrisis in 2008 bleef ook voor deze toonaangevende bank niet zonder gevolgen. Goldman Sachs werd van een zakenbank omgevormd tot financiële holding. De bank besloot dit te doen zodat ze konden profiteren van de Amerikaanse maatregelen om bedrijven te ondersteunen.

Een snel groeiende onderneming

Vanaf 2000 maakte Goldman Sachs een snelle groei door. In 2008 kwam er door de kredietcrisis een einde aan die snelle groei. Wel slaagde het de bank erin om, ondanks de grote verliezen in de financiële sector, ook na de kredietcrisis alle jaren een nettowinst te behalen.

Door de bank verstrekte rommelhypotheken

In 2015 moest er een grote voorziening woerden getroffen. Dit kwam doordat de bank waardeloze hypotheken had verpakt in zogenaamd aantrekkelijke beleggingsproducten.  De winst zou dat jaar zonder die voorziening 3 miljard dollar hoger zijn geweest. De kwestie met de rommelhypotheken werd afgehandeld in 2016. De bank ging akkoord met een schikking door de Amerikaanse justitie van 5,1 miljard dollar. Met dit bedrag werden de beschuldigingen over het verpakken en doorverkopen van waardeloze hypotheken afgekocht.

Kwartaalverlies in 2017

In het vierde kwartaal van 2017 leed Goldman Sachs een netto kwartaalverlies van 1,9 miljard dollar. Dit verlies, het eerste kwartaalverlies is in zes jaar, werd veroorzaakt door de Amerikaanse belastinghervormingen. Voor heel 2017 was er nog wel een winst van 4,3 miljard dollar. In dat jaar was de omzet 32 miljard dollar.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *