Goldman Sachs aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Goldman Sachs is een bekende of zelfs bijna beruchte bank. Zo was de bank medeverantwoordelijk voor de kredietcrisis van 2008. Toch is het ze jaar in jaar uit gelukt om mooie resultaten neer te zetten. Een investering in Goldman Sachs aandelen kan dan ook goed uitpakken. In dit artikel bekijken we hoe je het beste Goldman Sachs aandelen kunt kopen. Ook kan je in dit artikel de actuele aandelenkoers van het aandeel vinden.

Hoe kan je Goldman Sachs aandelen kopen?

Goldman Sachs is een vrij sluwe bank. Het is ze gelukt om de kredietcrisis te veroorzaken & te overleven. Ze hebben het nodige inzicht in de markten en de kans is dan ook groot dat ze het ook in de toekomst goed blijven doen. Laten we zeggen dat de bank wel tegen een stootje kan. Een investering in Goldman Sachs aandelen kan dan ook goed uitpakken. Maar waar kan je nu eigenlijk Goldman Sachs aandelen kopen?

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Goldman Sachs koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Goldman Sachs. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Goldman Sachs & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Goldman Sachs?

Ben je benieuwd naar de (historische) aandelenkoers van Goldman Sachs? Bekijk dan direct de grafiek op deze pagina! Met de knoppen open je eenpositie op het aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Goldman Sachs

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Goldman Sachs.

Analyse van Goldman Sachs

Voordat je besluit of je Goldman Sachs wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Goldman Sachs zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Goldman Sachs over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Goldman Sachs zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Goldman Sachs in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Goldman Sachs gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Goldman Sachs is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Goldman Sachs?

  • Sterke investeringsbank: Goldman Sachs is één van de bekendste investeringsbanken van de wereld wat het een competitief voordeel geeft.
  • Globaal actief: Goldman Sachs is actief in meer dan 30 landen en profiteert ook van de ontwikkelingen in opkomende economieën.
  • R&D: Goldman Sachs investeert sterk in R&D en kan op die manier steeds betere analyses uitvoeren.
  • Dividend: Goldman Sachs keert elk jaar dividend uit, waardoor je met een investering in de bank een mooi inkomen kan opbouwen.

Wat zijn de risico’s van aandelen Goldman Sachs?

  • Economische situatie: de economische situatie heeft een sterke invloed op de vraag naar investeringen. Wanneer het minder goed gaat met de concurrentie, kan de vraag naar de diensten van Goldman Sachs afnemen.
  • Concurrentie: Goldman Sachs moet concurreren met investeringsbanken in Amerika, maar ook in de opkomende economieën.
  • Lastig te doorgronden: aandelen van banken zoals Goldman Sachs zijn lastig te doorgronden voor beginnende beleggers, aangezien er veel immateriële assets op de balans staan.
  • Vertrouwen: de bankensector draait om vertrouwen. Wanneer het vertrouwen in Goldman Sachs sterk daalt, kan je als belegger een groot deel van je inleg verliezen.

Wat zijn de grootste concurrenten van Goldman Sachs?

Hoe kan je beleggen in aandelen Goldman Sachs?

Je kunt aandelen Goldman Sachs kopen bij een aandelen broker. Een aandelen broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt om te investeren in aandelen die genoteerd staan op de Amerikaanse aandelenbeurs. Klik hier om direct de beste brokers voor het kopen & verkopen van Amerikaanse aandelen met elkaar te vergelijken.

Voordat je kunt beleggen in aandelen, moet je eerst je beleggingsrekening activeren. Je doet dit door een kopie van je paspoort en adres te uploaden. Stort vervolgens voldoende geld op je beleggingsrekening en selecteer het aandeel Goldman Sachs. Je kunt tijdens de openingstijden van de Amerikaanse beurs direct de aandelen kopen met een marktorder, maar je kunt de order ook inplannen met een limietorder

Wat doet het bedrijf Goldman Sachs?

Marcus Goldman richtte in 1869 de Amerikaanse bank Goldman Sachs op. Tegenwoordig is Goldman Sachs een wereldwijd bekende & succesvolle bank. De bank biedt klanten wereldwijd diverse diensten aan. De klanten van Goldman Sachs zijn vermogende particulieren, bedrijven, financiële instellingen en de overheid.

Over de gehele wereld heeft deze onderneming de volgende hoofdactiviteiten: Trading en Principiële Investeringen, Investment Banking en Asset Management. Het hoofdkantoor van de bank bevindt zich in New York.

Goldman Sachs aandelen kopen

De oprichting van het bedrijf

Bij de oprichting van het bedrijf in 1869 was de naam van de bank Goldman. De oprichter Marcus Goldman was een Duits-joodse immigrant. Samuel Sachs, de schoonzoon van Goldman, werd tussen 1870 en 1890, partner in de onderneming. Vanwege de toetreding van Samuel Sachs werd de naam van de bank aangepast naar Goldman Sachs.

Een toonaangevende onderneming

Goldman Sachs is een toonaangevende onderneming doordat de bank enkele van de grootse ondernemingen in de wereld, overheden en de rijkste families financieel adviseert. Dat het een toonaangevende onderneming is, blijkt ook uit het feit dat bankiers die bij de bank hebben gewerkt, zoals Marin Draghi en Mario Monti, belangrijke posities in de politiek en op de effectenbeurs wisten te bemachtigen.

De kredietcrisis in 2008 bleef ook voor deze toonaangevende bank niet zonder gevolgen. Goldman Sachs werd van een zakenbank omgevormd tot financiële holding. De bank besloot dit te doen, zodat ze konden profiteren van de Amerikaanse maatregelen om bedrijven te ondersteunen.

Een snel groeiende onderneming

Vanaf 2000 maakte Goldman Sachs een snelle groei door. In 2008 kwam er door de kredietcrisis een einde aan die snelle groei. Wel slaagde de bank erin om, ondanks de grote verliezen in de financiële sector, ook na de kredietcrisis alle jaren een nettowinst te behalen.

Rommelhypotheken van Goldman Sachs

In 2015 moest de bank een grote voorziening treffen vanwege de waardeloze hypotheken die de bank hard verpakt als aantrekkelijke beleggingsproducten.  De winst zou dat jaar zonder die voorziening drie miljard dollar hoger zijn geweest. De kwestie met de rommelhypotheken werd afgehandeld in 2016. De bank ging akkoord met een schikking door de Amerikaanse justitie van 5,1 miljard dollar. Met dit bedrag werden de beschuldigingen over het verpakken en doorverkopen van waardeloze hypotheken afgekocht.

Wel of niet Goldman Sachs aandelen kopen?

Je kunt nooit met zekerheid zeggen of het nu verstandig is om Goldman Sachs aandelen te kopen. Wanneer het vertrouwen in de bank plotseling verdwijnt, kan de aandelenkoers fors dalen. In het verleden vielen Amerikaanse banken zelfs om. Wel is Goldman Sachs een bank met een sterke reputatie, wat het een potentieel interessante belegging kan maken.

Wanneer je wilt beleggen in de financiële sector, is het verstandig om Goldman Sachs te vergelijken met andere bankaandelen. Op die manier kan je bepalen of Goldman Sachs op dit moment de beste belegging is.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *