Citigroup aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Citigroup is één van de grootste banken van de wereld. Wil je Citigroup aandelen kopen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je begint met beleggen in aandelen Citigroup!

Hoe kan je Citigroup aandelen kopen?

Citigroup wordt tegenwoordig gezien als een redelijk stabiel & krachtig aandeel. Tijdens een economische crisis kan de koers even flink dalen, omdat beleggers dan bang zijn dat ze veel leningen niet meer terugkrijgen. Wanneer dit blijkt mee te vallen kan de koers weer herstellen. Zeker tijdens dit soort dipjes in de koers kan het aantrekkelijk zijn om Citigroup aandelen te kopen. Je kunt Citigroup aandelen kopen bij één van de onderstaande brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Citigroup. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Citigroup! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Citigroup?

De koers van een bankaandeel is erg cyclisch en kan daardoor volatiel zijn. In de grafiek zie je het koersverloop van hetaandeel Citigroup. Met de knoppen kan je direct een positie openen op het aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Citigroup

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Citigroup.

Analyse van Citigroup aandelen

Voordat je besluit of je Citigroup wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Citigroup zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Citigroup over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Citigroup zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Citigroup in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Citigroup gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Citigroup is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Citigroup?

 • Bekende bank: Citigroup is één van de bekendste banken wereldwijd, waardoor de bank hogere tarieven kan rekenen dan kleinere concurrenten.
 • Globaal actief: Citigroup is actief in meer dan 160 landen en groeit nog steeds in opkomende economieën.
 • Nieuwe diensten: Citigroup investeert in de ontwikkeling van nieuwe producten en diensten. Citigroup heeft bijvoorbeeld een nieuwe banking applicatie en een nieuw trading platform uitgebracht.
 • Dividend: Citigroup keert een aantrekkelijk, jaarlijks dividend uit.

Wat zijn de risico’s van aandelen Citigroup?

 • Economische situatie: wanneer het slecht gaat met de economie kan de winstgevendheid van de bank onder druk komen te staan.
 • Concurrentie: Citigroup moet constant de concurrentie aangaan met andere banken die de winstgevendheid en winstmarges onder druk kunnen zetten.
 • Kosten: de kosten voor Citigroup nemen toe door inflatie en stijgende rentetarieven.
 • Politieke risico’s: het toezicht op banken wordt steeds strenger. Citigroup moet hierdoor steeds meer geld uitgeven om aan alle wetten en regels te voldoen.

Wat zijn de grootste concurrenten van Citigroup?

Hoe kan je beleggen in Citigroup aandelen?

Je kunt Citigroup aandelen kopen bij een aandelen broker, volg hiervoor de volgende stappen:

 • Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker
 • Neem de tijd om je beleggingsrekening te activeren
 • Stort vervolgens voldoende geld op je rekening om Citigroup aandelen te kopen
 • Selecteer het aandeel Citigroup binnen het beleggingsplatform
 • Vul het bedrag in dat je wilt investeren in Citigroup aandelen
 • Druk op kopen om direct aandelen Citigroup te kopen

Citigroup aandelen kopen

Over Citigroup

Citigroup heeft ongeveer 200 miljoen cliëntenrekeningen in beheer verspreid over meer dan 100 landen. Het bedrijf biedt ondernemingen, overheidsinstellingen, instanties en particulieren een breed pakket aan financiële producten en diensten aan. Denk hierbij aan onder andere kredietverlening, zakelijk bankieren, investeringsbankieren, particulier bankieren, effectenbemiddeling en vermogensbeheer.

Miljoenenboete voor Citigroup

In 2017 kreeg Citigroup een boete van 11,5 miljoen dollar vanwege het verstrekken van verkeerde adviezen aan enkele klanten. In plaats van het bedoelde verkoopadvies, werd er een koopadvies verstrekt. Dit probleem ontstond door een technisch probleem, maar ondanks diverse waarschuwingen van de bank werd het probleem niet snel opgelost. Dit soort problemen kunnen de reputatie van een bank schaden; let daarom goed op wanneer je wilt beleggen in Citigroup aandelen.

Overname Banamex

In 2001 nam Citigroup Banamex over, wat de tweede bank van Mexico is voor een bedrag van 12,5 miljard dollar. Met de overname wilde de bank haar positie in Mexico versterken en toegang krijgen tot de 21 miljoen Mexicanen die in de Verenigde Staten wonen.

Citibank was al vanaf 1929 actief in Mexico. Alle Mexicaanse banken, dus ook Banamex, werden in 1981 genationaliseerd. De bank kreeg toen toch, als een van de weinige buitenlandse banken, toestemming om actief te blijven in Mexico.

De onderdelen van Citigroup

Citigroup is verdeeld over drie bedrijfsonderdelen, waarvan Global Consumer Banking en de Institutional Clients Group de belangrijkste zijn. Het derde onderdeel is Citi-Holdings en hieronder vallen alle overige activiteiten.

Wel of niet Citigroup aandelen kopen?

Beleggen in een bankaandeel als Citigroup is niet voor elk type belegger weggelegd. De balans van een bank is vaak lastig te doorgronden: dit komt doordat financiële assets immaterieel zijn. Banken kunnen bovendien omvallen wanneer ze een verkeerde beslissing nemen, je verliest dan als aandeelhouders het volledige bedrag van je investering.

Neem daarom de tijd om de risico’s van een belegging in Citigroup te doorgronden voordat je een beleggingspositie opent. Er bestaan veel banken; een concurrent kan eventueel ook een interessante belegging zijn. Voorkom dat je al je geld in bancaire aandelen investeert; door je vermogen te spreiden verklein je het risico van je algehele beleggingsportfolio.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *