Citigroup aandelen kopen

Citigroup is een grote Amerikaanse bank. Het bedrijf was, volgens Forbes, zowel in 2000 als in 2007, het grootste bedrijf in de wereld. Citigroup staat in de top 5 van de grootste banken in de wereld. Andere banken in de top 5 zijn onder andere de Deutsche Bank en UBS. Wat betreft haar activiteiten op de kapitaalmarkt is de bank een echte wereldleider. De bank is ook sterk in obligatie- en aandelenemissies. Het hoofdkantoor van de bank bevindt zich in New York.

Wil je beleggen in deze grote bank? In dit artikel lees je direct hoe je Citigroup aandelen kunt kopen.

Hoe kan je Citigroup aandelen kopen?

Citigroup wordt tegenwoordig gezien als een redelijk stabiel & krachtig aandeel. Tijdens crisissen kan de koers even flink dalen. Beleggers zijn dan bang dat de bank veel leningen niet terug zal zien. Wanneer dit blijkt mee te vallen kan de koers weer herstellen. Zeker tijdens dit soort dipjes in de koers kan het aantrekkelijk zijn om Citigroup aandelen te kopen.

Wil je beleggen in Citigroup? Kies dan een broker met gunstige voorwaarden! In de tabel zie je direct bij welke partijen je in dit aandeel kunt beleggen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Citigroup. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Citigroup
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Citigroup aandelen?

Citigroup is een perfect aandeel om actief in te beleggen. Bankaandelen zijn erg volatiel: zeker in financieel slechte tijden zie je dat de koers flink kan dalen. Dit gebeurde bijvoorbeeld in 2008 toen de koers daalde van $500 naar minder dan $50. Ook tijdens de corona pandemie daalde de koers van het aandeel tientallen procenten. Als actieve belegger kan je hierop speculeren.

Dit doe je door gebruik te maken van CFD’s. Met een CFD kan je namelijk een short positie openen. Met een short positie, speculeer je juist op een dalende koers. Dit kan bij een bewegelijk aandeel dus goed uitpakken. Bovendien kan je een hefboom toepassen waardoor je met een klein bedrag een grotere positie kunt openen.

Een goede partij om actief te speculeren op Citigroup aandelen met CFD’s is Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden 100% zonder risico proberen met een gratis demo. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Citigroup?

De koers van een bankaandeel is erg cyclisch en kan daardoor volatiel zijn. In de grafiek zie je het koersverloop van het CFD-aandeel Citigroup. Met de knoppen kan je direct een positie openen op het aandeel.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Citigroup

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Citigroup.

Analyse van Citigroup

Voordat je besluit of je Citigroup wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Citigroup zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Citigroup zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Citigroup in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Citigroup gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Citigroup is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Het ontstaan van Citigroup

Citigroup ontstond in ontstond in oktober 1988. Toen fuseerden Citicorp en Travelers Group. Citticorp was een groot bankbedrijf dat actief was in 100 landen. Door de Travelers Group werd een breed pakket aan financiële diensten aangeboden. Welke financiële diensten? Creditcards, levens- en schadeverzekeringen, consumentenkredieten en effectenhandel. De twee fusiepartners hadden een gezamenlijk balanstotaal van 700 miljard dollar. Na de fusie wist het bankbedrijf zich in rap tempo uit te breiden.

Citigroup aandelen kopen

Overname Banamex

In 2001 werd door Citigroup Banamex overgenomen. Dit is de tweede bank van Mexico.  Voor de overname werd 12,5 miljard dollar betaald. Waarom werd Banamex overgenomen? Omdat de bank mogelijkheden zag om te groeien in Mexico. Bovendien wilde de bank toegang krijgen tot de 21 miljoen in de VS wonende Mexicanen.

De bank was overigens al vanaf 1929 actief in Mexico. Alle Mexicaanse banken, dus ook Banamex, werden in 1981 genationaliseerd. De bank kreeg toen toch, als een van de weinige buitenlandse banken, toestemming om actief te blijven in Mexico.

Miljoenenboete voor Citigroup

In 2017 kreeg Citigroup een boete van 11,5 miljoen dollar. Waarom? De bank had jarenlang, tussen 2011 en 2015, een aantal klanten verkeerde adviezen gegeven. Zo waren er brokers en beleggers die het verkeerde advies kregen om aandelen te kopen. De bank wilde juist adviseren om de aandelen te verkopen.

Hoe heeft dit kunnen gebeuren? Door een technisch mankement. De toezichthouder waarschuwde de bank meerdere malen. Er werd door de bank niet adequaat gereageerd. De problemen werden niet opgelost. Bovendien lieten controles te wensen over.

Citigroup op dit moment

Deze vooraanstaande aanbieder van financiële diensten heeft circa 200 miljoen cliëntenrekeningen in beheer. Deze cliëntenrekeningen zijn verspreid over meer dan 100 landen. Het bedrijf biedt ondernemingen, overheidsinstellingen, instanties en particulieren een breed pakket aan financiële producten en diensten.

Voorbeelden van deze diensten zijn kredietverlening, zakelijk bankieren, investeringsbankieren, particulier bankieren, effectenbemiddeling en vermogensbeheer.

De onderdelen van de bank

Citigroup heeft drie bedrijfsonderdelen. De twee belangrijkste zijn Global Consumer Banking en Institutional Clients Group. Het laatstgenoemde onderdeel heeft vooral bedrijven en institutionele beleggers als klanten. Als naar de omzet wordt gekeken zijn de beide groepen vergelijkbaar in omvang. De laatstgenoemde groep is echter winstgevender. Het derde onderdeel is Citi-Holdings. Dit is de groep waarin de niet-kernactiviteiten van het bedrijf zijn ondergebracht.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *