Morgan Stanley aandelen kopen

Morgan Stanley is een bekende Amerikaanse bank met een lange geschiedenis. Een investering in Morgan Stanley aandelen kan dan ook goed uitpakken: maar waar moet je op letten wanneer je wilt beleggen in Morgan Stanley aandelen? In dit artikel bespreken we hoe je het beste kunt investeren in Morgan Stanley & we laten ook de laatste aandelenkoers van het bedrijf zien.

Hoe kan je actief beleggen in Morgan Stanley?

De aandelenkoers van Morgan Stanley schommelt constant: het kan dan ook slim zijn om hier op in te spelen door zowel posities te openen op stijgende als dalende koersen. Bankenaandelen doen het vaak extra slecht tijdens een economische crisis en extra goed in tijden van welvaart. Hierdoor kan je door goed in te spelen op de laatste koersontwikkelingen goede resultaten behalen met beleggingen in Morgan Stanley.

Een goede partij waar je actief kunt beleggen in Morgan Stanley CFD-aandelen is Plus500. Vergeet niet om de positie van de bank in verhouding met de concurrentie goed te analyseren: op die manier kan je vaststellen of het op dit moment aantrekkelijk is om de CFD-aandelen te kopen. Gebruik de onderstaande knop om het verhandelen van CFD Morgan Stanley aandelen gratis te proberen met een risicovrije demo:

Waar kan je Morgan Stanley aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Morgan Stanley? Feit is dat het een slimme bank is die zich goed weet aan te passen naar de laatste ontwikkelingen. Zo heeft het bedrijf verschillende acquisities uitgevoerd: het bedrijf kocht bijvoorbeeld e-Trade en Eaton Vance waarmee het bedrijf betere bedrijfsresultaten hoopt neer te zetten.

Geloof je ook dat de winstgevendheid van Morgan Stanley in de toekomst verder zal stijgen? Dan kan het aantrekkelijk zijn om direct Morgan Stanley aandelen te kopen. Dit kan je het beste doen bij een broker die lage transactiekosten rekent, hieronder zie je direct waar je dit kunt doen:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€0,50 + $0,04 voor Morgan Stanley
eToro logo aandelen€0 voor Morgan Stanley. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
$0,01 per aandeel met $5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Wat is de aandelenkoers van Morgan Stanley?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Morgan Stanley zich ontwikkelt? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je CFD-aandelen Morgan Stanley kunt verhandelen.

Over het bedrijf Morgan Stanley

De Amerikaanse bank Morgan Stanley, dat zijn hoofdkwartier heeft in New York City, New York, heeft drie hoofdactiviteiten:

  • Het onderdeel Institutional Securities is verantwoordelijk voor de handel in effecten, grondstoffen en financiële derivaten voor klanten en voor eigen rekening. Door dit onderdeel worden ook bedrijven naar de markt gebracht, leningen in de markt geplaatst en grote corporaties geadviseerd over fusies.
  • Het onderdeel Wealth Management verzorgt het vermogensbeheer voor rijke particulieren.
  • Het onderdeel Investment Management doet aan vermogensbeheer. Dit wordt gedaan met traditionele beleggingsfondsen, vastgoedbeleggingen en private equity investeringen.

De geschiedenis van het bedrijf

In 1935 werd het verboden om tegelijkertijd zakenbank en particuliere bank te zijn. In dat jaar ontstond, als afsplitsing van de bank JPMorgan & Co. de zakenbank Morgan Stanley. Na een fusie in 1997 van deze zakenbank met Dean Witter Reynolds en de creditcardmaatschappij Discover van Sears Roebuck werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Morgan Stanley Dean Witter Discover & Company. In 2001 werd de naam van het bedrijf weer gewijzigd in Morgan Stanley.

Morgan Stanley kwam in 2008, tijdens de kredietcrisis, in financiële problemen. Die problemen konden niet worden opgelost door de risicovolle beleggingen en investeringen te reduceren. Om Morgan Stanley te redden, werd het bedrijf omgevormd tot een financiële holding. Het bedrijf kon nu geld lenen van de centrale Amerikaanse bank. Bovendien kocht een grote Japanse bank een belang van 21% in het bedrijf. De bank betaalde daar een bedrag van 21 miljard dollar voor.

In 2008 kwam Citigroup, een concurrent van Morgan Stanley, in de financiële problemen. Een aandeel van 51% van de vermogens afdeling van Citigroup werd verkocht aan Morgan Stanley. Vervolgens gingen de twee bedrijven verder als Morgan Stanley Smith Barney. In 2020 besloot City Group alle resterende aandelen aan Morgan Stanley te verkopen. De naam van de vermogens afdeling werd gewijzigd in Morgan Stanley Wealth Management.

Het bedrijf gaat naar de beurs

In 1942 kreeg het bedrijf een notering aan de New York Stock Exchange.

Morgan Stanley krijgt hoge boete wegens koersmanipulatie

In december 2019 maakte het sanctiecomité van de Franse toezichthouder bekend dat de zakenbank Morgan Stanley een boete van 20 miljoen euro had gekregen wegens vermoedelijke koersmanipulatie.

Op 16 juni 2015 zou de zakenbank in een kwartier tijd een groot aantal contracten voor overheidsobligaties hebben gekocht. Die contracten werden gekocht met als doel om de prijs van de Belgische en Franse staatsobligaties kunstmatig te verhogen. Na de prijsverhoging werden de obligaties op een agressieve manier verkocht. Ook bij een future-contract zou er sprake zijn geweest van manipulaties. Morgan Stanley noemt de aantijgingen onterecht en disproportioneel. De zakenbank gaat daarom in beroep tegen de boete.

Het is verstandig om dit soort nieuwsberichten goed in de gaten te houden wanneer je een investering in Morgan Stanley aandelen overweegt. Negatief nieuws kan de aandelenkoers onder druk zetten waardoor het minder aantrekkelijk zijn om aandelen te kopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *