Morgan Stanley aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Morgan Stanley is een bekende Amerikaanse bank met een lange geschiedenis. Een investering in Morgan Stanley aandelen kan dan ook goed uitpakken: maar waar moet je op letten wanneer je wilt beleggen in Morgan Stanley aandelen? In dit artikel bespreken we hoe je het beste kunt investeren in Morgan Stanley & we laten ook de laatste aandelenkoers van het bedrijf zien.

Hoe kan je Morgan Stanley aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Morgan Stanley? Feit is dat het een slimme bank is die zich goed weet aan te passen naar de laatste ontwikkelingen. Zo heeft het bedrijf verschillende acquisities uitgevoerd: het bedrijf kocht bijvoorbeeld e-Trade en Eaton Vance waarmee het bedrijf betere bedrijfsresultaten hoopt neer te zetten.

Geloof je ook dat de winstgevendheid van Morgan Stanley in de toekomst verder zal stijgen? Dan kan het aantrekkelijk zijn om direct Morgan Stanley aandelen te kopen. Dit kan je het beste doen bij een broker die lage transactiekosten rekent:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Morgan Stanley. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Morgan Stanley & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Morgan Stanley?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Morgan Stanley zich ontwikkelt? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je aandelen Morgan Stanley kunt verhandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Morgan Stanley

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Morgan Stanley.

Analyse van Morgan Stanley aandelen

Voordat je besluit of je Morgan Stanley wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Morgan Stanley zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Morgan Stanley zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Morgan Stanley in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Morgan Stanley gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Morgan Stanley is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de voordelen van beleggen in Morgan Stanley aandelen?

 • Sterke marktpositie: Morgan Stanley heeft een sterke positie opgebouwd binnen de financiële industrie en is vooral sterk op het gebied van investment banking.
 • Diversificatie van inkomsten: Morgan Stanley ontvangt inkomsten uit investment banking, wealth management en trading operations.
 • Financiële kracht: Morgan Stanley heeft consistent goede resultaten neergezet, wat het een interessante belegging maakt voor investeerders die op zoek zijn naar een stabiel rendement.

Wat zijn de risico’s van investeren in Morgan Stanley aandelen?

 • Onzekerheid op de markt: banken zijn sterk afhankelijk van economische ontwikkelingen. Wijzigingen in de rentetarieven of het vertrouwen in de bank kunnen de resultaten sterk beïnvloeden.
 • Concurrentie: Morgan Stanley heeft te maken met sterke concurrentie vanuit Goldman Sachs en JPMorgan Chase.
 • Regelgeving: Morgan Stanley heeft te maken met steeds strengere regelgeving. Wanneer de bank de fout in gaat, kunnen ze een hoge boete verwachten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Morgan Stanley?

Hoe kan je aandelen Morgan Stanley kopen?

 1. Brokers vergelijken: neem de tijd om de verschillende aandelen brokers met elkaar te vergelijken en kies een partij die bij je past.
 2. Activeer je beleggingsrekening: activeer je beleggingsrekening door een kopie van je paspoort en adres te uploaden.
 3. Geld storten: bepaal voor welk bedrag je Morgan Stanley aandelen wilt kopen en stort voldoende geld op je beleggingsrekening.
 4. Morgan Stanley aandelen kopen: selecteer nu het aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren.
 5. Evalueer je belegging: vergeet niet om regelmatig je investering in Morgan Stanley aandelen te evalueren.

Over het bedrijf Morgan Stanley

De Amerikaanse bank Morgan Stanley, dat zijn hoofdkwartier heeft in New York City, New York, heeft drie hoofdactiviteiten:

 • Het onderdeel Institutional Securities is verantwoordelijk voor de handel in effecten, grondstoffen en financiële derivaten voor klanten en voor eigen rekening. Door dit onderdeel worden ook bedrijven naar de markt gebracht, leningen in de markt geplaatst en grote corporaties geadviseerd over fusies.
 • Het onderdeel Wealth Management verzorgt het vermogensbeheer voor rijke particulieren.
 • Het onderdeel Investment Management doet aan vermogensbeheer. Dit wordt gedaan met traditionele beleggingsfondsen, vastgoedbeleggingen en private equity investeringen.

De geschiedenis van het bedrijf

In 1935 werd het verboden om tegelijkertijd zakenbank en particuliere bank te zijn. In dat jaar ontstond, als afsplitsing van de bank JPMorgan & Co. de zakenbank Morgan Stanley.

Na een fusie in 1997 van deze zakenbank met Dean Witter Reynolds en de creditcardmaatschappij Discover van Sears Roebuck werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Morgan Stanley Dean Witter Discover & Company. In 2001 werd de naam van het bedrijf weer gewijzigd in Morgan Stanley.

Morgan Stanley kwam in 2008 tijdens de kredietcrisis in financiële problemen. Die problemen konden niet worden opgelost door de risicovolle beleggingen en investeringen te reduceren. Om Morgan Stanley te redden, werd het bedrijf omgevormd tot een financiële holding waardoor het bedrijf geld kon lenen van de centrale Amerikaanse bank. Bovendien kocht een grote Japanse bank een belang van 21% in het bedrijf voor een bedrag van 21 miljard dollar.

In 2008 kwam Citigroup, een concurrent van Morgan Stanley, in de financiële problemen. Citigroup verkocht 51% van de vermogens afdeling aan Morgan Stanley. Vervolgens gingen de twee bedrijven verder als Morgan Stanley Smith Barney.

In 2020 besloot City Group alle resterende aandelen aan Morgan Stanley te verkopen. De naam van de vermogens afdeling werd gewijzigd in Morgan Stanley Wealth Management.

Morgan Stanley krijgt hoge boete wegens koersmanipulatie

In december 2019 maakte het sanctiecomité van de Franse toezichthouder bekend dat de zakenbank Morgan Stanley een boete van twintig miljoen euro kreeg vanwege koersmanipulatie.

Op 16 juni 2015 zou de zakenbank in een kwartier tijd een groot aantal contracten voor overheidsobligaties hebben gekocht. De bank kocht die contracten om de prijs van de Belgische en Franse staatsobligaties kunstmatig te verhogen. Na de prijsverhoging werden de obligaties op een agressieve manier verkocht. Ook bij een future-contract zou er sprake zijn geweest van manipulaties. Morgan Stanley noemt de aantijgingen onterecht en disproportioneel.

Het is verstandig om dit soort nieuwsberichten goed in de gaten te houden wanneer je een investering in Morgan Stanley aandelen overweegt. Negatief nieuws kan de aandelenkoers onder druk zetten waardoor het minder aantrekkelijk zijn om aandelen te kopen.

Wel of niet Morgan Stanley aandelen kopen?

Bankenaandelen zijn lastig te analyseren: op de balans vind je namelijk veel financiële activa waarvan de risico’s lastig zijn te doorgronden. Een belegging in Morgan Stanley is dan ook per definitie risicovol; banken zijn in het verleden door een gebrek aan vertrouwen namelijk regelmatig in de problemen gekomen.

Toch kunnen financiële aandelen aantrekkelijk zijn, aangezien ze vaak een aantrekkelijk en stabiel dividendrendement uitkeren. Morgan Stanley is bovendien een bank die over de afgelopen jaren sterke financiële prestaties heeft neergezet. Onderzoek voordat je belegt of je bereid bent om de risico’s te lopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *