Morgan Stanley aandelen kopen

Morgan Stanley is een bekende Amerikaanse bank met een lange geschiedenis. Een investering in Morgan Stanley aandelen kan dan ook goed uitpakken: maar waar moet je op letten wanneer je wilt beleggen in Morgan Stanley aandelen? In dit artikel bespreken we hoe je het beste kunt investeren in Morgan Stanley & we laten ook de laatste aandelenkoers van het bedrijf zien.

Waar kan je Morgan Stanley aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van Morgan Stanley? Feit is dat het een slimme bank is die zich goed weet aan te passen naar de laatste ontwikkelingen. Zo heeft het bedrijf verschillende acquisities uitgevoerd: het bedrijf kocht bijvoorbeeld e-Trade en Eaton Vance waarmee het bedrijf betere bedrijfsresultaten hoopt neer te zetten.

Geloof je ook dat de winstgevendheid van Morgan Stanley in de toekomst verder zal stijgen? Dan kan het aantrekkelijk zijn om direct Morgan Stanley aandelen te kopen. Dit kan je het beste doen bij een broker die lage transactiekosten rekent, hieronder zie je direct waar je dit kunt doen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Morgan Stanley. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Morgan Stanley
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Morgan Stanley met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Morgan Stanley?

De aandelenkoers van Morgan Stanley schommelt constant: het kan dan ook slim zijn om hier op in te spelen door zowel posities te openen op stijgende als dalende koersen. Bankenaandelen doen het vaak extra slecht tijdens een economische crisis en extra goed in tijden van welvaart. Hierdoor kan je door goed in te spelen op de laatste koersontwikkelingen goede resultaten behalen met beleggingen in Morgan Stanley.

Een goede partij waar je actief kunt beleggen in Morgan Stanley CFD-aandelen is Plus500. Vergeet niet om de positie van de bank in verhouding met de concurrentie goed te analyseren: op die manier kan je vaststellen of het op dit moment aantrekkelijk is om de CFD-aandelen te kopen of verkopen. Gebruik de onderstaande knop om het verhandelen van CFD Morgan Stanley aandelen gratis te proberen met een risicovrije demo:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Morgan Stanley?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Morgan Stanley zich ontwikkelt? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je CFD-aandelen Morgan Stanley kunt verhandelen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Morgan Stanley

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Morgan Stanley.

Analyse van Morgan Stanley

Voordat je besluit of je Morgan Stanley wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Morgan Stanley zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Morgan Stanley zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Morgan Stanley in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Morgan Stanley gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Morgan Stanley is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Morgan Stanley

De Amerikaanse bank Morgan Stanley, dat zijn hoofdkwartier heeft in New York City, New York, heeft drie hoofdactiviteiten:

  • Het onderdeel Institutional Securities is verantwoordelijk voor de handel in effecten, grondstoffen en financiële derivaten voor klanten en voor eigen rekening. Door dit onderdeel worden ook bedrijven naar de markt gebracht, leningen in de markt geplaatst en grote corporaties geadviseerd over fusies.
  • Het onderdeel Wealth Management verzorgt het vermogensbeheer voor rijke particulieren.
  • Het onderdeel Investment Management doet aan vermogensbeheer. Dit wordt gedaan met traditionele beleggingsfondsen, vastgoedbeleggingen en private equity investeringen.

De geschiedenis van het bedrijf

In 1935 werd het verboden om tegelijkertijd zakenbank en particuliere bank te zijn. In dat jaar ontstond, als afsplitsing van de bank JPMorgan & Co. de zakenbank Morgan Stanley. Na een fusie in 1997 van deze zakenbank met Dean Witter Reynolds en de creditcardmaatschappij Discover van Sears Roebuck werd de naam van het bedrijf gewijzigd in Morgan Stanley Dean Witter Discover & Company. In 2001 werd de naam van het bedrijf weer gewijzigd in Morgan Stanley.

Morgan Stanley kwam in 2008, tijdens de kredietcrisis, in financiële problemen. Die problemen konden niet worden opgelost door de risicovolle beleggingen en investeringen te reduceren. Om Morgan Stanley te redden, werd het bedrijf omgevormd tot een financiële holding. Het bedrijf kon nu geld lenen van de centrale Amerikaanse bank. Bovendien kocht een grote Japanse bank een belang van 21% in het bedrijf. De bank betaalde daar een bedrag van 21 miljard dollar voor.

In 2008 kwam Citigroup, een concurrent van Morgan Stanley, in de financiële problemen. Een aandeel van 51% van de vermogens afdeling van Citigroup werd verkocht aan Morgan Stanley. Vervolgens gingen de twee bedrijven verder als Morgan Stanley Smith Barney. In 2020 besloot City Group alle resterende aandelen aan Morgan Stanley te verkopen. De naam van de vermogens afdeling werd gewijzigd in Morgan Stanley Wealth Management.

Het bedrijf gaat naar de beurs

In 1942 kreeg het bedrijf een notering aan de New York Stock Exchange.

Morgan Stanley krijgt hoge boete wegens koersmanipulatie

In december 2019 maakte het sanctiecomité van de Franse toezichthouder bekend dat de zakenbank Morgan Stanley een boete van 20 miljoen euro had gekregen wegens vermoedelijke koersmanipulatie.

Op 16 juni 2015 zou de zakenbank in een kwartier tijd een groot aantal contracten voor overheidsobligaties hebben gekocht. Die contracten werden gekocht met als doel om de prijs van de Belgische en Franse staatsobligaties kunstmatig te verhogen. Na de prijsverhoging werden de obligaties op een agressieve manier verkocht. Ook bij een future-contract zou er sprake zijn geweest van manipulaties. Morgan Stanley noemt de aantijgingen onterecht en disproportioneel. De zakenbank gaat daarom in beroep tegen de boete.

Het is verstandig om dit soort nieuwsberichten goed in de gaten te houden wanneer je een investering in Morgan Stanley aandelen overweegt. Negatief nieuws kan de aandelenkoers onder druk zetten waardoor het minder aantrekkelijk zijn om aandelen te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *