JP Morgan Chase & Co. aandelen kopen

JP Morgan Chase & Co . is een enorm waardevolle bank met een hoge marktkapitalisatie. Ondanks vele schandalen kan een investering in de bank nog steeds interessant zijn. In dit artikel kan je lezen hoe je kunt investeren in JP Morgen Chase & Co. door aandelen te kopen. Ook kan je hier de actuele aandelenkoers van JP Morgen Chase vinden.

Waar kan je JP Morgan Chase aandelen kopen?

Een investering in JP Morgan Chase kan een goed idee zijn. De bank heeft de kredietcrisis goed weerstaan en kan dus zeker tegen een stootje. Bovendien proberen ze nieuwe marktsegmenten te bereiken door fysieke kantoren te openen en door de lancering van een nieuwe beleggingsapp. Denk je dat het bedrijf hiermee een nog sterkere positie kan opbouwen? Dan kan het slim om JP Morgan Chase aandelen te kopen.

Dit kan je het beste doen bij een betrouwbare broker. In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke partijen je tegen gunstige tarieven aan de slag kunt gaan:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor JP Morgan Chase. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor JP Morgan Chase
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel JP Morgan Chase met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in JP Morgen Chase?

JP Morgen Chase is een goed aandeel om actief in te beleggen. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld meerdere schandalen moeten doorstaan. Een schandaal kan de aandeelkoers van een bedrijf flink onder druk zetten. De koers kan dan zeker op de korte termijn even dalen. Slimme beleggers weten dat ze zelfs bij een dalende koers een goed resultaat kunnen neerzetten door een short positie te openen. Met een short positie zet je juist bij een dalende koers een goed resultaat neer.

Dit kan je doen bij de CFD-broker Plus500. Binnen de gebruiksvriendelijke software kan je orders plaatsen op zowel stijgende als dalende koersen. Wil je de mogelijkheden gratis uitproberen? Open dan een gratis demoaccount en ga direct aan de slag:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van JP Morgan Chase?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van JP Morgan Chase zich ontwikkeld? In de grafiek kan je met de kopen en verkopen knoppen direct een CFD-beleggingspositie openen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Co

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Co.

Analyse van Co

Voordat je besluit of je Co wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Co zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Co zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Co in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Co gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Co is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf JP Morgen Chase & Co.

De zeer grote Amerikaanse bank JP Morgan Chase & Co. is in 2000 ontstaan door de fusie van JP Morgan en Chase Manhattan. De miljoenen klanten van deze Amerikaanse bank wonen in de Verenigde Staten of in één van de belangrijke economische gebieden in de wereld. Deze bank, die één van de grootste Investment Banks in de wereld is, verricht financiële diensten aan bedrijven en consumenten.

Daarnaast is de bank actief in Vermogensbeheer, Private Equity, Asset Management en financiële transacties. Ook geeft de bank adviezen over de belangrijkste Europese aandelen en over de Dow Jones. Het hoofdkantoor van JP Morgan Chase is gevestigd in New York.

J.P. Morgan aandelen kopen

Overname van banken tijdens de kredietcrisis

JP Morgan Chase is zo groot kunnen worden door allerlei fusies en overnames. Zo werden er tijdens de kredietcrisis in 2008 de in financiële problemen geraakte banken Bear Steams en Washington Mutual gekocht. De overgenomen bank Bear Steams was een van grootste zakenbanken in Amerika. De ondergang van Washington Mutual was het grootste faillissement in de geschiedenis van de Amerikaanse banken. Na het faillissement nam JP Morgan Chase de bank over.

Betrokken bij schandalen

De bank JP Morgan Chase is na de kredietcrisis betrokken geweest in een aantal schandalen.

In april 2012 werd bekend dat een medewerker van een kantoor in Londen grote verliezen had geleden bij de handel in derivaten: het verlies bedroeg circa 6 miljard dollar. De medewerker, zijn leidinggevende en een collega werden ontslagen. Met een bedrag van bijna een miljard dollar kon de strafvervolging worden afgekocht.

In augustus 2013 doorzocht het Amerikaanse ministerie van Justitie de bank. Dit deden ze omdat de bank in de aanloop naar de kredietcrisis, gedurende de periode 2005 tot 2007, gebundelde hypotheken had doorverkocht. Er werd geschikt met de Amerikaanse ministerie voor een bedrag van 13 miljard dollar. Bovendien werd er voor 4,5 miljard dollar geschikt met 21 ontevreden institutionele beleggers. Voor een schikking met de overheid had de bank eerder al 5,1 miljard dollar betaald.

JP Morgan Chase betaalde in 2013 1,7 miljard dollar omdat de bank nauw betrokken was bij de fraudezaak van de Madoff Piramide van Bernard Madoff. Interne twijfels binnen de bank over de handelswijze van Madoff werden jarenlang verzwegen wat de bank zwaar werd aangerekend.

In november 2014 moest JP Morgan Chase, samen met 4 andere banken, forse boetes betalen vanwege wisselkoersfraude. Aan de gezamenlijke toezichthouders werd door de bank een bedrag betaald van 662 miljoen dollar.

Zoals je ziet is de bank JP Morgan Chase regelmatig bij allerlei schandalen betrokken. Dit soort nieuwberichten zijn natuurlijk niet goed voor de reputatie van het bedrijf. Bovendien drukken de boetes het bedrijfsresultaat wat de aandelenkoers onder druk zet. Door actief te beleggen op het aandeel kan je goed inspelen op dit soort gebeurtenissen.

Gratis Trading App voor klanten van JP Morgan Chase

In 2018 introduceert JP Morgan Chase de app You Invest. Met deze gratis trading app kunnen klanten van de bank kosteloos aandelen en indextrackers verhandelen. Het aantal gratis online trades is 100 per jaar, daarna betalen klanten 2,95 dollar per trade. Klanten met grote tegoeden hebben de mogelijkheid om kosteloos ongelimiteerd te traden. Met deze gratis app gaat de bank de strijd aan met de fintechs die veel jongeren bedienen.

Denk je dat deze app veel nieuwe klanten naar JP Morgan Chage gaat lokken? Dan kan het slim zijn om in de bank te investeren door de aandelen te kopen.

Opening van nieuwe bankfilialen

In 2019 kondigt JP Morgan Chase aan dat de bank 400 nieuwe vestigingen gaat openen, waarvan 90 al in 2019. Dit is opmerkelijk nieuws aangezien veel banken de afgelopen jaren juist diverse filialen hebben gesloten. Steeds meer mensen doen hun bankzaken via het internet waardoor fysieke locaties minder belangrijk worden. Het bedrijf hoopt dat meer menselijk contact nieuwe klantsegmenten kunnen aanspreken. Denk je dat dit gaat werken? Dan kan je een investering in JP Morgan overwegen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *