JP Morgan Chase aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je JP Morgan Chase & Co aandelen kopen? Ondanks vele schandalen kan een investering in de bank nog steeds interessant zijn. In dit artikel kan je lezen hoe je kunt beleggen in aandelen JP Morgen Chase. Ook kan je hier de actuele aandelenkoers van JP Morgen Chase vinden.

Hoe kan je JP Morgan Chase aandelen kopen?

Een investering in JP Morgan Chase aandelen kan een goed idee zijn. De bank heeft de kredietcrisis goed weerstaan en kan dus zeker tegen een stootje. Bovendien proberen ze nieuwe marktsegmenten te bereiken door fysieke kantoren te openen en door de lancering van een nieuwe beleggingsapp. Denk je dat het bedrijf hiermee een nog sterkere positie kan opbouwen? Dan kan het slim om JP Morgan Chase aandelen te kopen.

In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke brokers je Morgan Chase aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor JP Morgan Chase. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen JP Morgan Chase & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Waarom kan het slim zijn om JP Morgan aandelen te kopen?

 • Diversificatie: JP Morgan heeft een sterke mate van diversificatie: de bank verdient geld via investment banking, commercieel bankieren, asset management en retail banking. Hierdoor kan het bedrijf ook in mindere economische situaties goede resultaten neerzetten.
 • Technische innovatie: JP Morgan innoveert regelmatig wat gunstig is voor de bedrijfsresultaten. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld Chase Pay ontwikkelt, waarmee klanten via blockchain technologie betalingen kunnen uitvoeren.
 • Globaal actief: doordat JP Morgan actief is in meer dan 100 landen, zijn de risico’s verspreidt over meerdere regio’s.
 • Sterke financiële positie: JP Morgen heeft een sterke balans met een goede cash positie.

De risico’s van beleggen in JP Morgan aandelen

 • Economische situatie: de economische situatie heeft een sterke invloed op de resultaten van JP Morgan.
 • Juridische problemen: JP Morgan kwam in het verleden in de problemen door juridische problemen rondom anti-witwas regelgeving.
 • Concurrentie: de financiële industrie is erg competitief en JP Morgan moet constant de concurrentie aangaan met andere banken.
 • Cybersecurity: hacks kunnen de reputatie van het bedrijf onder druk zetten.

Wat zijn de concurrenten van JP Morgan?

Hoe kan je beleggen in JP Morgan aandelen?

 1. Open eerst een account bij een aandelen broker
 2. Onderzoek of het interessant is om JP Morgan aandelen te kopen
 3. Selecteer vervolgens het aandeel JP Morgan binnen het handelsplatform
 4. Vul het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen
 5. Evalueer vervolgens regelmatig je belegging in JP Morgan aandelen

Wat is de aandelenkoers van JP Morgan Chase?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van JP Morgan Chase zich ontwikkeld? In de grafiek kan je met de kopen en verkopen knoppen direct een beleggingspositie openen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van JP Morgan Chase

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van JP Morgan:.

Analyse van JP Morgan Chase aandelen

Voordat je besluit of je JP Morgan Chase aandelen wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe JP Morgan Chase zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van JP Morgan Chase zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van JP Morgan Chase in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat JP Morgan Chase gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van JP Morgan Chase is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf JP Morgen Chase & Co.

De grote Amerikaanse bank JP Morgan Chase & Co. is in 2000 ontstaan door de fusie van JP Morgan en Chase Manhattan. De miljoenen klanten van deze Amerikaanse bank wonen in de Verenigde Staten of in één van de belangrijke economische gebieden in de wereld. Deze bank, die één van de grootste Investment Banks in de wereld is, verricht financiële diensten aan bedrijven en consumenten.

Daarnaast is de bank actief in Vermogensbeheer, Private Equity, Asset Management en financiële transacties. Ook geeft de bank adviezen over de belangrijkste Europese aandelen en over de Dow Jones. Het hoofdkantoor van JP Morgan Chase is gevestigd in New York.

J.P. Morgan aandelen kopen

Overname van banken tijdens de kredietcrisis

JP Morgan Chase is zo groot geworden door diverse fusies en overnames. Zo kocht JP Morgan Chase tijdens de kredietcrisis in 2008 de banken Bear Steams en Washington Mutual gekocht.

Schandalen bij JP Morgan Chase

6 miljard verlies in derivatenhandel

In april 2012 leed een medewerker enorme verliezen voor JP Morgan met de handel in derivaten: het verlies bedroeg ongeveer 6 miljard dollar. De medewerker, zijn leidinggevende en een collega werden ontslagen. Met een bedrag van bijna een miljard dollar kon de strafvervolging worden afgekocht.

Verkoop van ‘rommelhypotheken’

In augustus 2013 doorzocht het Amerikaanse ministerie van Justitie de bank. Dit deden ze omdat de bank in de aanloop naar de kredietcrisis, gedurende de periode 2005 tot 2007, gebundelde hypotheken had doorverkocht. Er werd geschikt met de Amerikaanse ministerie voor een bedrag van 13 miljard dollar. Bovendien werd er voor 4,5 miljard dollar geschikt met 21 ontevreden institutionele beleggers. Voor een schikking met de overheid had de bank eerder al 5,1 miljard dollar betaald.

Piramidefraude

JP Morgan Chase betaalde in 2013 1,7 miljard dollar omdat de bank nauw betrokken was bij de fraudezaak van Bernard Madoff. Interne twijfels binnen de bank over de handelwijze van Madoff werden jarenlang verzwegen wat de bank zwaar werd aangerekend.

Wisselkoersfraude

In november 2014 moest JP Morgan Chase, samen met 4 andere banken, forse boetes betalen vanwege wisselkoersfraude. Aan de toezichthouders werd door de bank een bedrag betaald van 662 miljoen dollar.

Zoals je ziet is de bank JP Morgan Chase regelmatig bij allerlei schandalen betrokken. Dit soort nieuwsberichten zijn natuurlijk niet goed voor de reputatie van de bank. Bovendien drukken de boetes het bedrijfsresultaat wat de aandelenkoers onder druk zet. Door actief te beleggen op het aandeel kan je goed inspelen op dit soort gebeurtenissen.

Gratis trading applicatie voor klanten van JP Morgan Chase

In 2018 introduceert JP Morgan Chase de app You Invest. Met deze gratis trading app kunnen klanten van de bank kosteloos aandelen en indextrackers verhandelen. Het aantal gratis online trades is 100 per jaar, daarna betalen klanten 2,95 dollar per trade. Klanten met grote banktegoeden hebben de mogelijkheid om kosteloos ongelimiteerd te traden. Met deze gratis app gaat de bank de strijd aan met de fintechs die veel jonge klanten aantrekken.

Denk je dat deze applicatie veel nieuwe klanten naar JP Morgan Chage gaat lokken? Dan kan het slim zijn om in de bank te investeren door de aandelen te kopen.

Opening van nieuwe bankfilialen

In 2019 kondigt JP Morgan Chase aan dat de bank 400 nieuwe vestigingen gaat openen. Dit is opmerkelijk nieuws, aangezien veel banken de afgelopen jaren juist diverse filialen hebben gesloten.

JP Morgan Chase hoopt dat meer menselijk contact nieuwe klantsegmenten kunnen aanspreken. Denk je dat dit gaat werken? Dan kan je een investering in JP Morgan aandelen overwegen.

Wel of niet aandelen JP Morgan kopen?

Beleggen in een bankaandeel als JP Morgan kan ingewikkeld zijn. Doordat banken in veel verschillende sectoren actief zijn, kan het lastig zijn om de bedrijfsactiviteiten volledig te doorgronden. Neem daarom de tijd om JP Morgan te analyseren voordat je de aandelen koopt.

Vergelijk JP Morgan bijvoorbeeld eerst met de concurrentie: een andere bank kan zomaar een interessantere belegging zijn. Ook is het belangrijk om de financiële positie en reputatie van de bank goed te onderzoeken.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *