Bank of America aandelen kopen

Wat is de Bank of America ? Dit in 1928 opgerichte bedrijf is de grootse financiële bank van de Verenigde Staten. Het is een van de grootse ondernemingen in de wereld.  Door deze toonaangevende financiële instelling worden diensten verleent aan individuele consumenten en aan kleine, middelgrote en grote bedrijven. De bank beschikt daarvoor over een breed assortiment van bank-, beleggings- en vermogensbeheer. Wil je ook beleggen in deze enorme bank? Lees dan snel hoe je aandelen Bank of America kunt kopen!

Hoe kan je Bank of America aandelen kopen?

Bank of America is de grootse bank van Amerika. Wereldwijd hoort Bank of America zelfs thuis in het lijstje met grootste bedrijven. Het bedrijf heeft meerdere crisissen overleefd en lijkt nieuwe technieken goed te omarmen. Een lange termijn investering in Bank of America kan dan ook goed uitpakken.

Het is belangrijk om bij het kopen van aandelen goed op de transactiekosten te letten. Veel mensen verliezen geld doordat ze te hoge transactiekosten betalen. Voor de meeste mensen is het slim om aandelen te kopen bij de meest voordelige partij. Bekijk direct waar je Bank of America aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Bank of America. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Bank of America & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in Bank of America tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Bank of America?

De koers van een bankaandeel als Bank of America kan sterk schommelen. Hier kan je als slimme belegger goed op inspelen. Je hebt namelijk de mogelijkheid om een short positie te openen. Met een short speculeer je bijvoorbeeld op een dalende koers. Hierdoor kan je ook tijdens een crisis actief handelen in aandelen Bank of America.

Denk je erover na om actief te beleggen in aandelen? Dan is Plus500 een goede keuze! Bij Plus500 kan je met CFD’s zonder vaste commissies handelen in alle bekende Amerikaanse aandelen. Het mooie aan deze aanbieder is dat je de mogelijkheden geheel gratis en zonder risico kunt uitproberen. Gebruik de onderstaande knop om direct een gratis demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de koers van Bank of America?

Wil je weten hoe het aandeel Bank of America presteert? Neem dan een kijkje in de onderstaande grafiek. Hier zie je direct de CFD prijs van Bank of America aandelen. Ook kan je met de knoppen direct een belegging openen in het aandeel.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van America

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van America.

Analyse van America

Voordat je besluit of je America wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe America zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van America zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van America in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat America gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van America is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Stappenplan investeren in Bank of America aandelen

Voordat je een aandeel Bank of America kunt kopen, moet je eerst enkele stappen doorlopen. Eerst moet je een goede strategie opstellen. Een strategie moet in ieder geval de volgende onderdelen bevatten:

  • Entry strategie: wanneer stap je in en koop je het aandeel?
  • Exit strategie: wanneer stap je weer uit en verkoop je het aandeel?

Veel beginnende beleggers kiezen deze momenten vrij willekeurig. Dit is echter niet aan te raden! Uit onderzoek is gebleken dat beleggers die goed nadenken over het waarom achter hun handelen, betere resultaten neerzetten. Het is dan ook slim om eerst een analyse uit te voeren. Je kan hiervoor kiezen uit twee bekende stromingen:

Nadat je een goede strategie hebt opgesteld, moet je nog een account openen bij een broker. Een broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt voor particulieren om aandelen te kopen en verkopen. Let in ieder geval goed op de kosten en de betrouwbaarheid van de partij waarbij je een account wilt openen. We hebben een lijstje gemaakt met goede en betrouwbare partijen waarbij je Bank of America aandelen kunt kopen:

Tot slot wil ik je nog de tip geven om gespreid in te stappen. Het is lastig om vast te stellen of het aandeel nog verder gaat stijgen of dat het juist eerst fors gaat dalen. Wanneer je elke maand een vast bedrag inlegt, zorg je ervoor dat je stabielere resultaten behaalt met je investeringen.

Bank of America aandelen kopen

Kansen en innovaties

Bank of America lijkt een goede, strategische koers te trekken. Na diverse overnames focussen zich nu op een stabiele groei. Hierbij weten ze moderne technieken goed te omarmen. Een goed voorbeeld hiervan is de digitale assistent Erica die sinds 2017 bestaat. Klanten kunnen door hun stem te gebruiken advies aanvragen en rekeningen betalen.

In moderne tijden is het belangrijk dat een bank goed weet om te gaan met nieuwe technieken. Hier lijkt Bank of America goed voor te slagen. Dit kan dan ook een goede reden zijn om de aandelen te kopen.

Crisisbestendig

Een ander goed argument voor een investering in Bank of America, is de crisisbestendigheid van de bank. De bank heeft de financiële crisis van 2008 overleeft. Ook de corona pandemie lijkt geen probleem voor de bank. Het bedrijf leent fors meer geld uit tijdens deze periode. Door de digitale aanwezigheid van het bedrijf kan de bank alsnog haar normale diensten leveren. Ook in deze slechte tijden, betaalt het bedrijf nog dividend uit. Al met al kan een investering in Bank of America dan ook goed uitpakken.

Een hele grote bank

Uit de cijfers blijkt dat de Bank of America een heel grote bank is. Zo heeft de bank 4400 financiële Retail centra. Die bedienen 47 miljoen consumenten en kleine zakelijke relaties. Ruim 46 miljoen mensen maken actief gebruik van het internetbankieren. De bank of America heeft ongeveer 16.000 geldautomaten.

Veel producten en diensten zijn online. Door gebruik te maken van innovatieve, simpel en online te gebruiken diensten en producten worden ruim 3 miljoen eigenaren van kleine ondernemingen ondersteund. Er zijn ook klanten buiten de VS. Het bedrijf is actief in 35 landen.

Bank of America investering

Overname La Salle Corporation

In 2007 kreeg de Bank van America toestemming van de Centrale Bank van de Verenigde Staten van Amerika om La Salle Corporation van ABN-AMRO over te nemen.  Een Nederlandse rechter slaagde er niet in om de deal te blokkeren. Er werd een bedrag betaald van 21 miljard dollar. Door deze deal was de Bank of America meer aanwezig in Illinois, Michigan en Indiana. De deal leverde 411 vestigingen, 17.000 commerciële klanten, 1,4 miljoen particuliere klanten en 1500 geldautomaten op. Bovendien werd het bedrijf door de deal met 117 vestigingen de grootse bank in Chicago.

Overname Merrill Lynch

In 2008 neemt Bank of America de zakenbank Merrill Lynch over. De overname wordt betaald in aandelen. Het te betalen bedrag is circa 50 miljard dollar. Hiermee werd het omvallen van deze zakenbank voorkomen. De zakenbank had meer dan 40 miljard dollar moeten afschrijven op riskante hypotheekproducten. Waarom werd Merrill Lynch overgenomen? Omdat het grootste effectenhuis ter wereld en een belangrijke zakenbank volgens analisten een welkome aanvulling is.

Denk je dat deze overnames zullen bijdragen aan de resultaten van Bank of America? Dan kan het aantrekkelijk zijn om aandelen Bank of America te kopen.

De acht bedrijfstakken van de bank

De Bank of America richt zich op iedereen. Dat doet de bank door met acht bedrijfsklassen te werken. Voor particulieren werkt de bank met de bedrijfsklassen de kleinhandel, de preferred en small business, het Amerikaanse trust en de merrill lynch wealth management. Voor bedrijven zijn er de bedrijfsklassen zakelijk bankieren, wereldwijd commercieel bankieren en global corporate & investment banking. Voor institutionele beleggers werkt de bank met het bedrijfsonderdeel wereldmarkten.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *