Bank of America aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je aandelen Bank of America kopen? In dit artikel vind je een uitgebreide analyse van de Bank of America aandelen & kan je direct de laatste aandelenkoers bekijken.

Hoe kan je Bank of America aandelen kopen?

Bank of America is de grootse bank van Amerika. De bank heeft meerdere economische crisissen overleefd en lijkt nieuwe technieken goed te omarmen. Een lange termijn investering in Bank of America kan dan ook goed uitpakken. Je kunt Bank of America aandelen kopen bij één van deze betrouwbare aandelen brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Bank of America. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Bank of America! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de koers van Bank of America?

Wil je weten hoe het aandeel Bank of America presteert? Neem dan een kijkje in de onderstaande grafiek. Hier zie je direct de prijs van Bank of America aandelen. Ook kan je met de knoppen direct een belegging openen op het aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Bank of America

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Bank of America.

Analyse van Bank of America

Voordat je besluit of je aandelen Bank of America wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Bank of America zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van America zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van America in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat America gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van America is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Bank of America?

  • Diversificatie: Bank of America is één van de grootste Amerikaanse banken en biedt een groot arsenaal aan diensten aan. Deze diversificatie verlaagt het risico van een investering in het aandeel Bank of America.
  • Sterke financiële resultaten: Bank of America heeft in de afgelopen jaren constant winst gemaakt. Door de sterke financiële resultaten kan de bank een stootje hebben en keert het bovendien regelmatig dividend uit.
  • Potentie voor groei: Bank of America kan verder groeien door de stijging van de Amerikaanse economie. Bovendien heeft de bank een sterke positie om ook binnen opkomende markten te profiteren.

Wat zijn de risico’s van aandelen Bank of America?

  • Regelgeving: Bank of America heeft te maken met strenge regels wat de winstgevendheid beperkt en de kosten verhoogt.
  • Rente: rentetarieven beïnvloeden de resultaten van de Bank of America.
  • Concurrentie: Bank of America strijdt met andere banken & fintech bedrijven om marktaandeel.
  • Economisch risico: wanneer er sprake is van een recessie of economische crisis kan de winstgevendheid van Bank of America onder druk komen te staan.

Stappenplan investeren in Bank of America aandelen

Stap 1: stel een strategie op

Voordat je een aandeel Bank of America kunt kopen, moet je eerst enkele stappen doorlopen. Eerst moet je een goede strategie opstellen. Een strategie moet in ieder geval de volgende onderdelen bevatten:

  • Entry strategie: wanneer stap je in en koop je het aandeel?
  • Exit strategie: wanneer stap je weer uit en verkoop je het aandeel?

Veel beginnende beleggers kiezen deze momenten vrij willekeurig. Dit is echter niet aan te raden! Uit onderzoek is gebleken dat beleggers die goed nadenken over het waarom achter hun handelen, betere resultaten neerzetten. Het is dan ook slim om eerst een analyse uit te voeren. Je kan hiervoor kiezen uit twee bekende stromingen:

Stap 2: account openen bij een betrouwbare broker

Nadat je een goede strategie hebt opgesteld, moet je nog een account openen bij een broker. Een broker is een bedrijf dat het mogelijk maakt voor particulieren om aandelen te kopen en verkopen. Let in ieder geval goed op de kosten en de betrouwbaarheid van de partij waarbij je een account wilt openen. We hebben een lijstje gemaakt met goede en betrouwbare partijen waarbij je Bank of America aandelen kunt kopen:

Tot slot wil ik je nog de tip geven om gespreid in te stappen. Het is lastig om vast te stellen of het aandeel nog verder gaat stijgen of dat het juist eerst fors gaat dalen. Wanneer je elke maand een vast bedrag inlegt, zorg je ervoor dat je stabielere resultaten behaalt met je investeringen.

Bank of America aandelen kopen

Kansen en innovaties

Bank of America omarmd nieuwe technieken. Een goed voorbeeld hiervan is de digitale assistent Erica die sinds 2017 bestaat. Klanten kunnen door hun stem te gebruiken advies aanvragen en rekeningen betalen. In moderne tijden is het belangrijk dat een bank goed weet om te gaan met nieuwe technieken en Bank of America slaagt hierin. Dit kan dan ook een goede reden zijn om de aandelen te kopen.

Crisisbestendig

Een ander goed argument voor een investering in Bank of America, is de crisisbestendigheid van de bank. De bank heeft de financiële crisis van 2008 overleeft. Ook de corona pandemie lijkt geen probleem voor de bank. Het bedrijf leent fors meer geld uit tijdens deze periode. Door de digitale aanwezigheid van het bedrijf kan de bank alsnog haar normale diensten leveren. Ook in deze slechte tijden, betaalt het bedrijf nog dividend uit. Al met al kan een investering in Bank of America aandelen dan ook goed uitpakken.

Bank of America investering

Over Bank of America

Uit de cijfers blijkt dat de Bank of America een heel grote bank is. Zo heeft de bank ongeveer 4000 financiële Retail centra waarmee ze 47 miljoen consumenten en kleine zakelijke relaties bedienen.

Overname La Salle Corporation

In 2007 kreeg de Bank van America toestemming van de Centrale Bank van de Verenigde Staten van Amerika om La Salle Corporation van ABN-AMRO over te nemen voor 21 miljard dollar.  Een Nederlandse rechter slaagde er niet in om de deal te blokkeren. Door deze deal vergrootte Bank of America haar aanwezigheid in Illinois, Michigan en Indiana. De deal leverde 411 vestigingen, 17.000 commerciële klanten, 1,4 miljoen particuliere klanten en 1500 geldautomaten op. Bovendien werd het bedrijf door de deal met 117 vestigingen de grootse bank in Chicago.

Overname Merrill Lynch

In 2008 nam Bank of America de zakenbank Merrill Lynch over 50 miljard dollar in aandelen te betalen. Hiermee werd het omvallen van deze zakenbank voorkomen. De zakenbank moest meer dan 40 miljard dollar afschrijven op riskante hypotheekproducten.

Denk je dat deze overnames zullen bijdragen aan de resultaten van Bank of America? Dan kan het aantrekkelijk zijn om aandelen Bank of America te kopen.

Wel of niet aandelen Bank of America kopen?

Bank of America is één van de grootste banken van de wereld, wat het een potentieel interessante investering maakt. Wel is het belangrijk om de economische situatie goed in de gaten te houden: de economische groei, inflatie en rentetarieven beïnvloeden de resultaten namelijk sterk. Ook is het belangrijk om de concurrentie van Bank of America goed in de gaten te houden.

Beleggen in Bank of America kan complex zijn: de bank is enorm waardoor het lastig kan zijn om alle activiteiten van de bank te doorgronden. Onthoud verder dat beleggen in aandelen altijd risicovol is!

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *