Hoe kan je beleggen in Zweedse aandelen?

Denk je erover om te beleggen in Zweden door Zweedse aandelen te kopen? Dan ben je op deze pagina aan het juiste adres! Hier vind je informatie over verschillende Zweedse bedrijven. Ook zie je hier overzichtelijk bij welke brokers je het goedkoopste Zweedse aandelen kunt kopen.

Hoe kan je actief beleggen in Zweedse aandelen? 

Wanneer je gaat beleggen in Zweden, wil je dit natuurlijk doen bij een goedkope partij. Maar wat is nu een voordelige optie?

Wanneer je actief wilt beleggen is Plus500 een goede optie. Je kan bij deze broker door middel van CFD’s handelen in prijsverschillen op de beurs. Wil je de mogelijkheden geheel gratis en zonder risico uitproberen? Gebruik dan de onderstaande knop om direct een gratis demoaccount te openen (76,4% van de retailbeleggers verliest geld met CFD's):

Plus500 aanmelden

Waar kan je goedkoop Zweedse aandelen kopen?

Je kan er ook voor kiezen om Zweedse aandelen te kopen bij een online broker. Een goede keuze hiervoor is eToro, aangezien je bij deze broker geen commissies betaalt op aandelen. Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen bij eToro:

eToro aanmelden

Wil je weten bij welke andere brokers je kunt beleggen in Zweden? In de onderstaande tabel zie je bij welke brokers je dit het beste kunt doen:

Broker
DEGIRO aandelen €4 + 0,05% voor Zweden Meer informatie Aanmelden
Flatex aandelen kopen €0 voor Zweedse aandelen Meer informatie Aanmelden
Binck aandelen handelen €1 + 0,1% met €6 minimum Meer informatie Aanmelden
Lynx aandelen verkopen 0,15% met SEK 400 minimum Meer informatie Aanmelden

Let op de wisselkoers

Wanneer je belegt in Zweedse aandelen, is het belangrijk om op het zogenaamde wisselkoersrisico te letten. Tenzij je zelf de Zweedse kroon gebruikt, koop je de aandelen in een andere valuta. Wanneer je eigen valuta minder waard wordt in verhouding met de Zweedse dan kan je hierdoor geld verliezen.

Ook moet je bij brokers opletten op eventuele extra kosten voor het omwisselen van geld. Veel brokers rekenen een extra premie wanneer je aandelen koopt in een vreemde valuta.

Wat zijn de beste Zweedse aandelen voor een investering?

Je wilt natuurlijk beleggen in Zweedse aandelen met een goed resultaat. Het is dan belangrijk om goed in de gaten te houden hoe bedrijven presteren. Op die manier kan je bepalen wat het beste Zweedse aandeel is waarin je kunt beleggen.

Zelf gebruik ik hiervoor vaak technische- of fundamentele analyse. Met deze analyses kan je bepalen of een aandeel ondergewaardeerd of overgewaardeerd is. Het is natuurlijk aan te raden om vooral ondergewaardeerde aandelen te kopen.

Hoe bepaal je de beste resultaten?

Je wilt natuurlijk de beste resultaten neerzetten met je beleggingen! Met deze simpele tips behaal je betere beleggingsresultaten in zweden.

Het is belangrijk om de economische situatie in het land goed te onderzoeken. Zweden is een welvarende economie met veel rijke mensen. Doordat het een verzorgingsstaat is, vallen de sociale problemen vaak mee. Dit kan het extra aantrekkelijk maken om in Zweden te investeren.

In de bredere linie is het belangrijk om je risico’s te spreiden. Beleg niet al je geld in één bekend Zweeds aandeel: het is verstandiger om dit een beetje te spreiden. Je kan er ook voor kiezen om in de OMX Nordic 30 te investeren waarmee je de 39 grootste bedrijven van het land kunt volgen.

Tenslotte is het belangrijk om alleen te beleggen met geld dat je echt kunt missen. Op die manier voorkom je dat je uit paniek een verkeerde beleggingsbeslissing neemt.

Tip: bekijk hier de openingstijden van de beurs van Zweden.

Electrolux aandelen kopen

Electrolux is een bekend Zweeds elektronica bedrijf waar bekende merken als AEG en Zanussi onder vallen. Wil je beleggen in Elctrolux door de aandelen te kopen? In dit artikel kan je lezen hoe die dit het beste kunt doen! Hoe kan je actief beleggen…

Lees meer: Electrolux aandelen kopen

Essity aandelen kopen

Essity is een bekend Zweeds bedrijf dat hygiëne en gezondheidsproducten produceert. Wil je beleggen in Essity door de aandelen te kopen? In dit artikel bespreken we waar je dat het beste kunt doen! Hoe kan je beleggen in Essity? Een goede broker…

Lees meer: Essity aandelen kopen

H&M aandelen kopen

H&M is een bekende en relatief gezien voordelige modeketen. Het bedrijf heeft grote ambities en groeit jaarlijks nog steeds. Een investering in H&M aandelen kan dan ook erg winstgevend uitpakken. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste…

Lees meer: H&M aandelen kopen

Ikea aandelen kopen

Ikea is van oorsprong een Zweedse multinationale groep. Het bedrijf ontwerpt en verkoopt onder andere kant-en-klare meubels, woonaccessoires en keukens. Dit Zweedse bedrijf werd in 1943 opgericht door de 17-jarige Ingvar Kamprad. Sinds 2008 is Ikea…

Lees meer: Ikea aandelen kopen

Skanska aandelen kopen

Skansa is een groot Zweeds bouwbedrijf dat ook buiten Europa veel projecten opzet. Deze spreiding over verschillende regio’s kan een investering in Skansa aantrekkelijk maken. In dit artikel bespreken we hoe je het beste in Skansa aandelen kunt…

Lees meer: Skanska aandelen kopen

Volvo aandelen kopen

Volvo is een bekend Zweeds automerk. Vooral in economisch goede tijden kopen mensen veel auto’s: een investering in een automerk als Volvo kan dan een goed idee zijn. In dit artikel bekijken we hoe je Volvo aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de…

Lees meer: Volvo aandelen kopen