Openingstijden beurs Zweden (2024)

Wil je weten op welke speciale dagen de beurs van Stockholm of Nasdaq Stockholm sluit? Dan ben je op deze pagina een het goede adres.

Wat zijn de openingstijden van de Zweedse beurs?

De beurs van Zweden is alleen open op weekdagen. Je kan dus beleggen in Zweedse aandelen van maandag tot vrijdag. De openingstijden van de aandelenbeurs van Zweden zijn 9:00 tot 17:25.

Buiten deze uren kan je soms in de voorbeurs of nabeurs in Zweedse aandelen handelen. Dit is vaak prijziger vanwege het lagere aantal beleggers.

beleggen zweden

Op welke dagen sluit de beurs van Zweden in 2023?

De beurs van Zweden sluit in alle weekenden. Daarnaast gaat de beurs van Zweden ook dicht tijdens de volgende speciale dagen:

DatumFeestdagOpeningstijden
1 januariNieuwjaarsdagGesloten
5 januariEpiphany9:00 tot 13:00
28 maartMaundry Thursday9:00 tot 13:00
29 maartGoede VrijdagGesloten
1 aprilPasenGesloten
30 aprilDag van de arbeid9:00-13:00
1 meiDag van de ArbeidGesloten
6 JuniNationale dagGesloten
21 juniMidsummer DayGesloten
1 novemberAll Saint's dag9:00 tot 13:00
24-26 decemberKerstGesloten
31 decemberOudjaarGesloten

Openingstijden OMX Stockholm 30

Je kunt ook beleggen in Zweden door te handelen in de OMX Stockholm 30. Dit is een index die de 30 meest verhandelde aandelen bevat.De openingstijden van de OMX Stockholm 30 zijn volledig identiek aan die van de Zweedse beurs: van 9:00 tot 17:25.

Wil je zelf beleggen in de Zweedse aandelenbeurs?

Heb je interesse om zelf te beleggen in Zweden? Verlies dan de kosten niet uit het oog! Hieronder zie je een overzicht van Nederlandse brokers die beleggen in Zweden mogelijk maken. Kies een partij waar je dit voordelig doet. Op die manier behaal je automatisch een gunstiger rendement!

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten per aandeel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoBeleg gratis in bekende ETF's & investeer goedkoop in aandelen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wil je in details lezen hoe je kunt beleggen in Zweden? Lees dan dit artikel!

Achtergrondinformatie Zweedse beurs

De Nasdaq Stockholm werd al opgericht in 1863 en is in 1998 overgekocht door OMX. In 2003 werden de activiteiten van de Nasdaq Stockholm en de beurs van Helsinki samengevoegd

Aandelen op de Zweedse beurs worden verhandeld in de Zweedse kroon (kr). Houd er rekening mee dat je belegging in waarde kan afnemen wanneer je eigen munt sterker wordt in verhouding met de munt van Zweden.

De beurs van Zweden is te vinden in Stockholm, wat de hoofdstad is van Zweden. Je kunt de website van de beurs hier bezoeken. De volledige adresgegevens zijn:

Tullvaktsvägen 15
115 56 Stockholm, Sweden

Je kunt de beurs ook bereiken via [email protected] of +46 8 405 60 00.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *