Herbalife aandelen kopen

Herbalife is een zogenaamd MLM of multi-level marketing bedrijf. Klanten van Herbalife kunnen nieuwe klanten aanbrengen en ontvangen vervolgens een commissie over de producten die ze verkopen. Dit business model lijkt niet altijd even succesvol voor de gebruikers zelf, maar levert wel veel geld op voor het bedrijf zelf. In dit artikel kan je lezen hoe je wel zelf kunt inspelen op het succes van Herbalife: namelijk door aandelen te kopen! Ook kan je hier de actuele aandelenkoers van Herbalife raadplegen.

Hoe kan je Herbalife aandelen kopen?

Ondanks de vele schandalen weet Herbalife nog steeds goede resultaten neer te zetten. Ik zou het niemand aanraden om zelf een verkoper te worden voor het bedrijf, maar een investering in het aandeel is zeker het overwegen waard. Nieuwe, moderne verkoopmodellen passen namelijk goed in een tijd waar mensen steeds vaker op zoek zijn naar manieren om zelf hun leven in te delen.

Het is belangrijk om de aandelen te kopen bij een broker met lage transactiekosten. Op die manier verspil je geen kosten aan je broker waardoor je een grotere investering kunt doen.

Ben je benieuwd wat een goede broker kan zijn voor het kopen & verkopen van Herbalife aandelen? Bekijk dan ons overzicht:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Herbalife. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Herbalife & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Herbalife koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Herbalife?

Je kan je rendement verhogen door actief te speculeren op het koersverloop van het aandeel Herbalife. Het bedrijf Herbalife staat regelmatig op negatieve manier in de schijnwerper. Het hele MLM-systeem ligt dichtbij een piramide scam, waardoor organisaties en overheden het bedrijf regelmatig aanklagen of in een kwaad daglicht plaatsen. Dit soort gebeurtenissen kunnen de aandelenkoers direct onder druk zetten.

Gelukkig kan je juist als actieve belegger inspelen op dit soort ontwikkelingen. Dit doe je door een short positie in te nemen. Met een short positie speculeer je op een dalende koers van het Herbalife aandeel.

Dit kan je doen door gebruik te maken van CFD’s bij de broker Plus500. Wil je deze manier van actief beleggen zonder risico met een demo proberen? Gebruik dan de onderstaande knop om een gratis demo te openen bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Herbalife?

Ben je benieuwd naar de prestaties van het CFD-aandeel Herbalife? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe het aandeel het de afgelopen periode heeft gedaan. Je kan met de knoppen eventueel direct een beleggingspositie op het CFD-aandeel openen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Herbalife

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Herbalife.

Analyse van Herbalife

Voordat je besluit of je Herbalife wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Herbalife zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Herbalife zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Herbalife in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Herbalife gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Herbalife is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Herbalife

Mark Hughes richtte in 1980 Herbalife op. De toen 19-jarige Hughes had een moeder die verslaafd was aan vermageringspillen. Nadat ze per ongeluk een overdosis vermageringspillen innam overleed ze. Daarom wilde hij een manier vinden om mensen effectief en veilig te laten afvallen.

Belangrijk daarbij was goede voeding. Dankzij de Herbalife producten kunnen mensen hun gewicht op een veilige manier verminderen. De door Mark Hughes opgerichte onderneming werd een succes. De omzet aan het einde van het eerste jaar bedroeg maar liefst 2 miljoen dollar. Het hoofdkantoor van Herbalife bevindt zich in Los Angeles, Californië.

Herbalifeaandelen kopen

Producten van Herbalife.

Het bedrijf Herbalife Nutrition verkoopt voedingsproducten. De gebieden waar het bedrijf zich op richt zijn gewichtsverlies, gezichtsverzorging, lichaamsverzorging, sport en ontbijten. Enkele producten die ze verkopen zijn eiwitshakes, eiwitrepen, thee, aloë en vitamines. Het eerste product van dit bedrijf was de op soja gebaseerde maaltijd vervangende shake Formula 1.

In de producten van het bedrijf ligt de nadruk op kruiden en andere natuurlijke ingrediënten. Een door het bedrijf opgerichte wetenschappelijke adviesraad garandeert de kwaliteit van de producten. Het bedrijf heeft aan de universiteit van Los Angeles een eigen Cellular en Molecular Nutrion Labatory.

Fabrieken van Herbalife

In de VS en in China heeft het bedrijf 5 productiebedrijven. Daarnaast worden er producten gefabriceerd door productiebedrijven van externe partners. In China bevindt zich sinds 2013 een botanische extractiefaciliteit in Changsa, Provincie Hunan. Hier worden de in veel producten van Herbalifegebruikte botanische extracten, zoals kamille, guaraná, broccoli en bosbes gefabriceerd.

De verkoop van de producten

Het bedrijf doet aan multi-level marketing. Producten worden verkocht door directe verkoop aan klanten. Bovendien verdient Herbalife geld door de verkoop van hun producten aan distributeurs. Een netwerk van circa 2,7 miljoen onafhankelijke verkopers distribueert hun producten in meer dan 90 landen.

Daarnaast is er ook nog de indirecte verkoop. Via onder andere websites en advertenties in grote kranten worden nieuwe leden geworven. Iemand die al Herbalife producten verkoopt brengt een nieuw lid aan. Het nieuwe lid koopt de producten bij hem en het bestaande lid krijgt daarvoor een commissie.

Nieuwe leden kunnen ook zelf nieuwe leden aanbrengen. Zowel het nieuwe lid als de oorspronkelijke verkoper ontvangen dan een commissie. Hij wordt dus zowel beloond voor zijn eigen verkopen als voor de verkopen van leden uit een onder hem liggende laag.

Meerdere malen beschuldigd van piramide-verkoop

Herbalife is meerdere malen beschuldigd van piramide-verkoop. De Belgische consumentenorganisatie Test-aankoop spande een procedure aan tegen het bedrijf wegens illegale piramideverkoop. Dit deden ze omdat ieder medewerker van het bedrijf hoofdzakelijk geld kon verdienen door het aanbrengen van nieuwe leden: er zou sprake zijn van een gesloten verkoopcircuit. Na aanvankelijk door de rechter in het gelijk te zijn gesteld, werd het vonnis in hoger beroep verworpen.

Ook de Amerikaanse investeerder Bill Ackmann karakteriseerde de verkoopmethode van het bedrijf als een piramidespel. Na zijn opmerkingen in 2015 daalde de beurswaarde van het bedrijf. Ackmann, die voor 1 miljard short ging op de aandelen van Herbal Life,  had zelf belang bij die opmerkingen. De FBI onderzocht of Ackmann de koers van het bedrijf niet opzettelijk had gemanipuleerd.

De U.S. Federal Trade Commission en de staat Illinois onderzocht de handelwijze van Herbalifein 2014. Dit onderzoek bleef niet zonder gevolgen. In 2016 besloot het bedrijf om zijn businessmodel in de VS te wijzigen. Bovendien werd er een schikking betaald van 200 miljoen dollar.

Het business model van Herbalife ligt soms dicht tegen fraude aan. Dit is een risico waar je je als belegger bewust van moet zijn. Houdt daarom de wetgevingen rondom MLM-marketing goed in de gaten voordat je Herbalife aandelen koopt.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *