CVS Health aandelen kopen

CVS Health is een groot conglomeraat actief op de gezondheidsmarkt. Het aandeel lijkt weerstand te bieden tegen een matig economisch klimaat. Beleggen in CVS Health aandelen kan dan ook zeker de moeite waard zijn. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste CVS Health aandelen kopen en wat is de actuele aandelenkoers?

Waar kan je CVS Health aandelen kopen?

CVS Health heeft een sterke positie opgebouwd wat het aantrekkelijk kan maken om CVS Health aandelen te kopen. Je kan de aandelen het beste kopen bij een betrouwbare broker die lage transactiekosten rekent.

Wil je weten bij welke brokers je dit kunt doen? Bekijk dan direct het overzicht:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor CVS Health. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen CVS Health! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in CVS Health aandelen?

Een goede manier om actief te beleggen in CVS Health aandelen, is door gebruik te maken van CFD’s. Met CFD’s kan je namelijk speculeren op zowel koersstijgingen en –dalingen en doordat je een hefboom kunt inzetten kan je ook met een klein bedrag een grote positie innemen. Bij Plus500 kan je zonder vaste commissies te betalen het CFD-aandeel CVS Health verhandelen. Wil je de mogelijkheden gratis & zonder risico uitproberen met een demo? Gebruik dan de knop om direct een account te openen:

80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.80% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. Promotie link.

Wat is de actuele koers van CVS health?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van CVS Health zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je CVS Health aandelen kunt kopen en verkopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van CVS Health

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van CVS Health.

Analyse van CVS Health

Voordat je besluit of je CVS Health wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe CVS Health zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van CVS Health zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van CVS Health in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat CVS Health gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van CVS Health is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in CVS Health?

Wanneer je CVS Health aandelen koopt, investeer je in een flexibel en krachtig bedrijf. De retailwinkels van CVS Health zijn maar gedeeltelijk verantwoordelijk voor de omzet: zo’n 7 procent van de inkomsten worden hier gerealiseerd. Het bedrijf is daarnaast ook actief in Medicare pakketten en biedt ook diverse gezondheidsdiensten aan.

Een andere aantrekkelijke reden om CVS Health aandelen te kopen is het dividendbeleid. Van 2008 tot 2017 zijn de dividendbetalingen gestegen met maar liefst 733%. Natuurlijk kan deze groei niet altijd doorzetten: zeker tijdens economisch onzekere tijden. Toch heeft het bedrijf een goede positie opgebouwd en weet het goed in te spelen op de markt voor gezondheidsvoordelen. Een belegging in CVS Health is het overwegen dan ook zeker waard.

CSV Health aandelen kopen

Over het bedrijf CVS Health

Het Amerikaanse bedrijf CVS Health, voorheen CVS Corporation of CVS Caremark Corporation, is actief in de gezondheidszorg. Het bedrijf is eigenaar van de bedrijven CVS Pharmacy, CVS Care Mark en Aetna.

CVS Pharmacy een keten van apotheken, CVS Caremark is een apotheekvergoedingsmanager en Aetna is een zorgverzekeraar. CVS stemde er in december 2017 mee in om Aetna over te nemen voor 69 miljard dollar. De overname werd in november 2018 voltooid. Het hoofdkantoor van dit Amerikaanse bedrijf is gevestigd in Woonsocket, Rhode Island.

De geschiedenis van het bedrijf

Drie partners hebben in 1963 consumer value stores (CVS) opgericht. De broers Stanley en Sidney Goldstein en Ralph Hoagland, bouwden de onderneming uit vanuit een moedermaatschappij. Die moedermaatschappij was Mark Steven, Inc., een bedrijf dat retailers hielp om hun productielijnen voor gezondheids- en schoonheid hulpmiddelen te beheren. Bij de start van het bedrijf was het een keten van gezondheids- en schoonheidswinkels en enkele jaren later kwamen daar de apotheken bij.

Het bedrijf sloot zich om groei en expansie mogelijk te maken aan bij Melville Corporation. Dit bedrijf leidde een reeks retailbedrijven. In de jaren tachtig en negentig maakte het bedrijf een groei door. In 1996 verliet CVS Corporation Melville wat een op zichzelf staand bedrijf werd. Op de New York Stock Exchange werden de aandelen van het bedrijf verhandeld als CVS.

Na de fusie met Caremark Rx, een bedrijf voor het beheer van apotheken, werd de naam van het bedrijf gewijzigd in CVS Caremark Corporation. In 2014 besloot men om tabaksproducten uit de schappen van CVS Pharmacy te halen. Toen werd de naam van het bedrijf gewijzigd in CVS Health. Tot de activa van het bedrijf behoren CVS Pharmacy, CVS Caremark, CVS Speciality en de retail kliniek MinuteClinic. Zoals je ziet vallen er diverse merken onder het bedrijf, waardoor de risico’s wat meer gespreid zijn. Dit maakt een investering in CSV Health wat veiliger.

Een bij de gemeenschap en filantropie betrokken bedrijf

Het door het bedrijf opgerichte CVS Caremark Charitable Trust biedt financiering voor initiatieven op het gebied van gezondheidszorg, onderwijs en maatschappelijke betrokkenheid. CVS Samaritan Vans bieden vanaf 1978 in tal van steden gratis pechhulp aan automobilisten en aan de gemeenschap. Deze hulpverleningsvoertuigen patrouilleren op snelwegen. De golfclub CVS Caremark Charity  in Rhode Irlsnad heeft al meer dan 8 miljard dollar opgebracht voor het goede doel. Wanneer je het belangrijk vindt dat een bedrijf goed rekening houdt met de andere stakeholders, dan kan het kopen van CSV Health aandelen een goed idee zijn.

CVS Health zet in op Covid-19

Het bedrijf CVS Health maakte in oktober 2020 bekend circa 15.000 mensen te gaan aannemen. Die mensen worden ingezet in de strijd tegen het coronavirus. In maart 2020 had het bedrijf al aangekondigd om 50.000 mensen in dienst te nemen. Door het bedrijf, dat in de winter ook een toename van het aantal griepgevallen verwacht, worden dus veel mensen ingezet in de strijd tegen het coronavirus.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *