Eldorado Gold aandelen kopen

Wil je beleggen in het bedrijf Eldorado Gold ? Dat kan! In dit artikel kan je lezen hoe je Eldorado Gold aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel opvragen.

Waar kan je Eldorado Gold aandelen kopen?

Goud is zeker in onzekere tijden nog erg in trek. Je kunt ervoor kiezen om goud zelf op te kopen. Een andere mogelijkheid is het kopen van aandelen in een bedrijf dat bezig is met goud. Je kan dit aandeel het beste bij een betrouwbare broker kopen.

Hieronder zie je een overzicht van de brokers waar je de aandelen Eldorado Gold tegen lage tarieven kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Eldorado Gold. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Eldorado Gold
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Eldorado Gold met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Eldorado Gold?

Denk je erover na om actief te beleggen in het goudaandeel Eldorado Gold? Dat kan met CFD’s. Met CFD’s kan je orders plaatsen op zowel stijgende als dalende koersen. Gebruik de onderstaande knop om een gratis demoaccount aan te maken bij Plus500 en probeer actief beleggen in Eldorado Gold zelf uit :

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van Eldorado Gold?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Eldorado Gold? In de onderstaande grafiek zie je direct de huidige waarde van het aandeel Eldorado Gold. Ook kan je met de knoppen direct een nieuwe positie openen:

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Eldorado Gold

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Eldorado Gold.

Analyse van Eldorado Gold

Voordat je besluit of je Eldorado Gold wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Eldorado Gold zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Eldorado Gold zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Eldorado Gold in 2022?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Eldorado Gold gaat doen in 2022 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Eldorado Gold is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in Eldorado Gold?

Of het verstandig is om te investeren in Eldorado Gold aandelen, hangt sterk af van de economische situatie. Wanneer er veel onzekerheid heerst over de economische toekomst, dan kan het slim zijn om te beleggen in een bedrijf dat zich bezig houdt met goud. De winstmarges op de grondstof nemen dan toe waardoor een bedrijf als Eldorado Gold meer winst kan maken.

Ook is het belangrijk om de ontwikkeling van nieuwe mijnen in de gaten te houden. Eldorado Gold is bijvoorbeeld bezig met het opzetten van een project in de Skouries mijn in Griekenland. Deze mijn bevat 140.000 ounces goud. Ze onderzoeken daarnaast ook een mijn in Canada die 150.000 ounces aan goud bevat. Wanneer het Eldorado Gold lukt om dit soort nieuwe mijnen te claimen en exploiteren dan kan dit de winstgevendheid van het bedrijf verhogen. Dit kan dan ook een goede reden zijn om Eldorado Gold aandelen te kopen.

Toch zijn er ook belangrijke kanttekeningen: de Griekse overheid moet bijvoorbeeld willen samenwerken met Eldorado Gold. Ook zijn de bouwkosten van een mijn erg hoog: de kosten lopen in de honderden miljoenen. Het is daarnaast aan te raden om het bedrijf te vergelijken met concurrerende goudmijnen: andere goudmijnen betalen bijvoorbeeld dividend uit wat het een aantrekkelijkere investering kan maken.

Over het bedrijf Eldorado Gold

Eldorado Gold is een Canadese producent van goud en basismetalen. Het bedrijf heeft ruim 25 jaar ervaring in het bouwen en het exploiteren van mijnen in Europa, Azië en in Amerika. Het bedrijf opereert wereldwijd. Eldorado Gold heeft mijnen in Canada, Turkije, Griekenland, Roemenië, Servië en Brazilië. Het bedrijf houdt zich bezig met alle facetten van de mijnbouw. Die facetten zijn onderzoeken, ontwikkelen, produceren en ontginnen. Het in 1992 opgerichte bedrijf heeft zijn hoofdkantoor in Vancouver, Canada.

eldorado gold

Een gedecentraliseerd bedrijf

Het bedrijf bestaat uit een aantal gedecentraliseerde business units. In diverse landen bevinden zich dus kantoren van het bedrijf. De bij het bedrijf werkzame werknemers en management zijn doorgaans afkomstig uit het land waar het kantoor is gevestigd.

Overnames

Eldorado Gold heeft enkele bedrijven overgenomen. In december 2011 kondigde het bedrijf aan het op Europa gericht Canadese mijnbedrijf European Goldfield over te nemen. Het bedrijf werd in februari 2012 overgenomen. Door de overname kwam het bedrijf in het bezit van de Sertej mijn in Roemenië en de Sartoni mijn in Griekenland.

In mei 2017 kondigde het bedrijf aan het Canadese junior bedrijf Integra Gold Corp over te nemen. Deze overname was in juni 2017 een feit. Door de overname kwam het bedrijf in het bezit van de Lamaque mijn in Canada.

Denk je dat het bedrijf in de toekomst nog meer interessante overnames gaat doen? Dit kan de koers van het aandeel Eldorado Gold zomaar beïnvloeden.

2015: belastingontduiking

Nederland helpt in 2015 bedrijven om belastingen in Griekenland te ontduiken. Zo maakte het bedrijf Eldorado Gold gebruik van lege Nederlandse brievenbusfirma’s. Dit zijn bedrijven die geen personeel in dienst hebben en die alleen zijn opgericht om belasting te kunnen ontwijken. Rente-inkomsten van een Grieks dochterbedrijf worden via de Nederlandse brievenbusfirma verschoven naar Barbados.

2017: productie

In 2017 wordt er door Eldorado Gold circa 393,000 ounces goud geproduceerd. Eind 2017 heeft het bedrijf een bewezen en waarschijnlijke goudreserve van circa 17,3 miljoen ounces. De grootste goudmijn in Turkije wordt geëxploiteerd door Eldorado Gold. In Griekenland is het bedrijf een van de grootste buitenlandse investeerders.

Eldorado Gold is een succesvolle onderneming

Waarom is het bedrijf succesvol? Het bedrijf heeft  toegewijde en hoogopgeleide werknemers. Door het bedrijf wordt veilig en verantwoord gewerkt. Het bedrijf heeft een portfolio van mijnen van hoge kwaliteit. Ook heeft het bedrijf langdurige partnerschappen met de gemeenschap in de landen waar het bedrijf actief is. Denk je dat het slim is om nu te beleggen in Eldorado Gold?

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *