Lyft aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Lyft is een concurrent van Uber die voornamelijk actief is in de Verenigde Staten. Binnen de VS heeft het bedrijf een aanzienlijk marktaandeel. Toch maakt het bedrijf nog steeds enorme verliezen. Hoe kan je zelf aandelen in Lyft kopen en verkopen? En waar moet je op letten voordat je gaat beleggen in Lyft? Hier lees je alles wat je moet weten over het bedrijf!

Hoe kan je Lyft aandelen kopen en verkopen?

Je kan er voor kiezen om de aandelen in Lyft fysiek te kopen. Dit is verstandig wanneer je een sterk vertrouwen hebt in het koersverloop van Lyft. Wanneer je aandelen fysiek koopt ontvang je bijvoorbeeld dividend wanneer het bedrijf dit besluit uit te keren. Bovendien kan je profiteren van de lange termijn koersbeweging van het bedrijf.

Wil je aandelen Lyft kopen? Dit kan je goedkoop doen bij een online broker. Hieronder zie je een overzicht met betrouwbare brokers waar je Lyft aandelen kunt kopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Lyft. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Lyft & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Beleggen in Lyft

Wat is de actuele aandelenkoers van Lyft?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Lyft zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je aandelen Lyft kunt kopen en verkopen:

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Lyft

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Lyft.

Analyse van Lyft aandelen

Voordat je besluit of je Lyft wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Lyft zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Lyft zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Lyft in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Lyft gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Lyft is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om Lyft aandelen te kopen?

  • Groeimarkt: de taximarkt groeit sterk en Lyft heeft een sterke positie opgebouwd.
  • Grote klantenbasis: Lyft heeft een grote basis van chauffeurs en gebruikers
  • Innovatie: Lyft investeert in de ontwikkeling van autonome voertuigen. In de toekomst kunnen robot taxi’s tegen lage kosten mensen op hun bestemming afzetten.
  • Diversificatie: Lyft is ook actief in de markt van deelvoertuigen. Je kunt met Lyft bijvoorbeeld een scooter huren.
  • Samenwerkingen: Lyft werkt samen met grote bedrijven als Waymo en General Motors voor de ontwikkeling van autonome voertuigen.

De risico’s van beleggen in Lyft

  • Afhankelijkheid markt: Lyft is sterk afhankelijk van Noord-Amerika voor haar omzet. Wanneer het slecht gaat met de economie in de Verenigde Staten, kan de winstgevendheid onder druk komen te staan.
  • Concurrentie: Lyft heeft te maken met sterke concurrentie en moet daardoor strijden voor haar marktaandeel.
  • Afhankelijkheid van chauffeurs: wanneer de chauffeurs hogere betalingen eisen of overstappen naar een ander platform, kan Lyft geen winst meer maken.
  • Afhankelijkheid van gebruikers: gebruikers kunnen makkelijk overstappen naar een ander platform, wat de winstgevendheid onder druk kan zetten.

Wat zijn de concurrenten van Lyft?

Hoe kan je beleggen in Lyft aandelen?

Om in Lyft aandelen te kunnen beleggen, heb je een account nodig bij een aandelen broker. Een aandelen broker maakt het mogelijk om Amerikaanse aandelen te kopen en verkopen. Het is verstandig om op de transactiekosten en de valutakosten te letten wanneer je wilt investeren in Lyft.

Doorloop vervolgens de stappen om je beleggingsrekening te activeren. Je activeert je rekening door een kopie van je paspoort en adres te uploaden.

Nadat je beleggingsrekening volledig is geactiveerd, kan je direct het Lyft aandeel selecteren. Je kunt vervolgens kiezen tussen een marktorder en een limietorder. Met een marktorder open je de beleggingspositie direct tegen de geldende prijs en met een limietorder stel je een prijs in die je bereid bent om te betalen.

Wat zijn de activiteiten van Lyft?

In Europa kent iedereen Uber wel, Lyft is hier echter niet heel bekend. Dit komt doordat het bedrijf in Europa nog geen sterke aanwezigheid heeft. Pas recent heeft Lyft haar eerste kantoor geopend in Europa. Op dit moment is het bedrijf dan ook alleen actief in Amerika en in Canada. De voornaamste activiteit van Lyft is vergelijkbaar met die van Uber: je kunt met Lyft eenvoudig taxiritjes boeken.

Het verdienmodel is vervolgens simpel. Op iedere rit pakt Lyft een commissie van 20 tot 25 procent. Lyft is vrij populair in Amerika. Dit komt onder andere doordat de taxiritjes die je boekt via Lyft een stuk goedkoper zijn dan de taxiritjes die je boekt via bijvoorbeeld de centrale. Bovendien is het gebruik van de applicatie erg transparant, doordat je direct ziet waar de chauffeur zich bevindt. De kwaliteit van de ritjes worden bijgehouden door beoordelingen en Lyft heeft eisen gesteld aan de kwaliteit van de chauffeurs.

Lyft aandelen kopen

Wat zijn de toekomstplannen van Lyft?

Wanneer je wilt besluiten of je aandelen Lyft wilt kopen, is het belangrijk om de toekomstplannen van Lyft goed te kennen. Een logische stap voor Lyft is uitbreiding zoeken naar andere markten. Dit kan vrij lastig zijn doordat Uber al een dominante positie heeft in veel Europese landen. De Aziatische markt kan nog lastiger zijn doordat veel lokale bedrijven hier de markt al domineren. Lyft zal dus een erg sterke marketing strategie moeten toepassen om op een nieuwe markt door te breken.

Voor de rest legt Lyft erg sterk de nadruk op autonome auto’s. In Las Vegas hebben ze al ruim 5000 ritten uitgevoerd door middel van zelfrijdende auto’s. In de verre toekomst worden zelfrijdende auto’s misschien significant populairder dan auto’s bestuurd door een chauffeur van vlees en bloed. De rit kan dan namelijk veel soepeler verlopen en er zijn minder risico’s op ongewenste aandacht. Het is voor nu nog de vraag of Lyft voldoende resources heeft om autonome auto’s verder door te ontwikkelen. Wel hebben ze verschillende samenwerkingen gesloten met bedrijven in de sector wat de kansen zeker vergroten.

Denk je dat het Lyft lukt om verder uit te bereiden daar nieuwe regio’s? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Lyft aandelen te kopen.

Beleggen in Lyft: kans of risico?

Toch is beleggen in Lyft zeker niet zonder risico. Het bedrijf maakt namelijk enorme verliezen. Sinds de lancering is het Lyft nog niet gelukt om een positief resultaat neer te zetten. Tot nu toe lijkt het er ook op dat de verliezen van Lyft verder zullen toenemen. Toch stijgt de omzet nog veel sterker. In 2017 met 200% en in 2018 ruim 100%. Het is deze enorme groei die Lyft interessant maakt voor investeerders.

Toch is de toekomst nog niet erg zeker. Het is bijvoorbeeld de vraag of Lyft een nieuwe recessie zou overleven. Het kopen van aandelen Lyft is op de lange termijn dan ook vrij risicovol.

Uber verliest marktaandeel

Uber verliest marktaandeel aan Lyft

Beursgang Lyft

Feit is dat de naamsbekendheid is toegenomen door de beursgang van Lyft. Hierdoor kan Lyft makkelijker de Amerikaanse markt veroveren. Het is Lyft in ieder geval gelukt om buiten vervelende schandalen te blijven, wat natuurlijk goed is voor de stabiliteit van het bedrijf. Aandelen Lyft kopen voor de lange termijn is wellicht alleen geschikt voor beleggers die graag grote risico’s nemen.

Is het verstandig om te investeren in Lyft aandelen?

Een investering in Lyft aandelen is zeker niet zonder risico. Lyft is een typisch groeiaandeel, wat betekent dat het bedrijf de nadruk ligt op het verkrijgen van een hogere omzet en niet op het behalen van winst. Wanneer het Lyft lukt om te blijven groeien, dan zal de aandelenkoers waarschijnlijk blijven stijgen. Grotere ondernemingen zoals Google en General Motors bezitten ook een groot deel van de aandelen wat kan worden gezien als een steunbetuiging.

Lyft is bovendien bezig met enkele interessante ontwikkelingen. Zo ontwerpen ze zelfrijdende auto’s en zijn ze ook bezig met de verhuur van elektrische fietsen en scooters. Een andere service waar ze aan werken is een rijderscentrum waar Lyft-bestuurders hun auto’s kunnen laten onderhouden. Dit soort nieuwe innovaties kunnen bijdragen aan het succes van Lyft en een goede reden zijn om de aandelen te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *