Lyft aandelen kopen: beleggen in Lyft

Lyft is een concurrent van Uber die voornamelijk opereert in de Verenigde Staten. Binnen de VS heeft het bedrijf een aanzienlijk marktaandeel. Toch maakt het bedrijf nog steeds enorme verliezen. Hoe kan je zelf aandelen in Lyft kopen en verkopen? En waar moet je op letten voordat je gaat beleggen in Lyft? Hier lees je alles wat je moet weten over het bedrijf!

Hoe kan je Lyft aandelen kopen en verkopen?

Lyft is een interessant bedrijf en vrij nieuw bedrijf op de beurs. Het is dan ook waarschijnlijk dat de koers nog vrij bewegelijk zal zijn. Je kan van deze volatiliteit profiteren door actief te handelen in het aandeel. Je moet het aandeel dan regelmatig kopen en weer verkopen. Het kan soms zelfs verstandig zijn om short te gaan: je verdient dan geld bij een dalende koers wat aantrekkelijk is wanneer er negatief nieuws uitkomt rondom het merk.

Lyft aandelen verhandelen

De beste manier om actief te handelen is door gebruik te maken van derivaten. De beste broker waarbij je actief kan handelen in Lyft door CFD’s te gebruiken is Plus500. Bij Plus500 kan je de mogelijkheden geheel risicoloos uitproberen met een demo. Dankzij de aanwezigheid van een hefboom kan je ook met een kleiner bedrag een grote positie innemen op Lyft. Gebruik de onderstaande knop om een gratis account te openen bij Plus500:

Lyft aandelen kopen

Je kan er ook voor kiezen om de aandelen in Lyft fysiek te kopen. Dit is verstandig wanneer je een sterk vertrouwen hebt in het koersverloop van Lyft. Wanneer je aandelen fysiek koopt ontvang je bijvoorbeeld dividend wanneer het bedrijf dit besluit uit te keren. Bovendien kan je profiteren van de lange termijn koersbeweging van het bedrijf.

Wil je aandelen Lyft kopen? Dit kan je goedkoop doen bij een online broker. Hieronder zie je een overzicht met de beste brokers om Lyft aandelen te kopen:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€0,50 + $0,04 voor Lyft
eToro logo aandelen€0 voor Lyft. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
$0,01 per aandeel met $5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Beleggen in Lyft

Is het verstandig om te investeren in Lyft?

Een investering in Lyft aandelen is zeker niet zonder risico. Lyft is een typisch groeiaandeel, wat betekent dat het bedrijf de nadruk ligt op het verkrijgen van een hogere omzet en niet op het behalen van winst. Wanneer het Lyft lukt om te blijven groeien, dan zal de aandelenkoers waarschijnlijk blijven stijgen. Grotere ondernemingen zoals Google en General Motors bezitten ook een groot deel van de aandelen wat kan worden gezien als een steunbetuiging.

Lyft is bovendien bezig met enkele interessante ontwikkelingen. Zo ontwerpen ze zelfrijdende auto’s en zijn ze ook bezig met de verhuur van elektrische fietsen en scooters. Een andere service waar ze aan werken is een rijderscentrum waar Lyft-bestuurders hun auto’s kunnen laten onderhouden. Dit soort nieuwe innovaties kunnen bijdragen aan het succes van Lyft en een goede reden zijn om de aandelen te kopen.

Wat is de actuele aandelenkoers van Lyft?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Lyft zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je CFD-aandelen Lyft kunt kopen en verkopen:

Wat zijn de activiteiten van Lyft?

In Europa kent iedereen Uber wel, Lyft is hier echter niet heel bekend. Dit komt doordat het bedrijf in Europa nog geen sterke aanwezigheid heeft. Pas recent heeft Lyft haar eerste kantoor geopend in Europa. Momenteel is het bedrijf dan ook alleen actief in Amerika en in Canada. De voornaamste activiteit van Lyft is vergelijkbaar met die van Uber. Door middel van Lyft kan je eenvoudig taxiritjes boeken.

Het verdienmodel is vervolgens simpel. Op iedere rit pakt Lyft een commissie van 20 tot 25 procent. Lyft is vrij populair in Amerika. Dit komt onder andere doordat de taxiritjes die je boekt via Lyft een stuk goedkoper zijn dan de taxiritjes die je boekt via bijvoorbeeld de centrale. Bovendien is het gebruik van de applicatie erg transparant doordat je direct ziet waar de chauffeur zich bevindt. De kwaliteit van de ritjes worden bijgehouden door beoordelingen en Lyft heeft eisen gesteld aan de kwaliteit van de chauffeurs.

Lyft aandelen kopen

Wat zijn de toekomstplannen van Lyft?

Wanneer je wilt besluiten of je aandelen Lyft wilt kopen, is het belangrijk om de toekomstplannen van Lyft goed te kennen. Een logische stap voor Lyft is uitbreiding zoeken naar andere markten. Dit kan vrij lastig zijn doordat Uber al een dominante positie heeft in veel Europese landen. De Aziatische markt kan nog lastiger zijn doordat veel lokale bedrijven hier de markt al domineren. Lyft zal dus een erg sterke marketing strategie moeten toepassen om op een nieuwe markt door te breken.

Voor de rest legt Lyft erg sterk de nadruk op autonome auto’s. In Las Vegas hebben ze al ruim 5.000 ritten uitgevoerd door middel van zelfrijdende auto’s. In de verre toekomst worden zelfrijdende auto’s wellicht significant populairder dan auto’s bestuurd door een chauffeur van vlees en bloed. De rit kan dan immers veel soepeler verlopen en er zijn minder risico’s op ongewenste aandacht. Het is voor nu nog de vraag of Lyft voldoende resources heeft om autonome auto’s verder door te ontwikkelen. Wel hebben ze verschillende samenwerkingen gesloten met bedrijven in de sector wat de kansen zeker vergroten.

Denk je dat het Lyft lukt om verder uit te bereiden daar nieuwe regio’s? Dan kan het aantrekkelijk zijn om Lyft aandelen te kopen.

Beleggen in Lyft: kans of risico?

Toch is beleggen in Lyft zeker niet zonder risico. Het bedrijf maakt namelijk enorme verliezen. Sinds de lancering is het Lyft nog niet gelukt om een positief resultaat neer te zetten. Tot nu toe lijkt het er ook op dat de verliezen van Lyft verder zullen toenemen. Toch stijgt de omzet nog veel sterker. In 2017 met 200% en in 2018 ruim 100%. Het is deze enorme groei die Lyft interessant maakt voor investeerders.

Toch is de toekomst nog niet erg zeker. Het is bijvoorbeeld maar de vraag of Lyft een nieuwe recessie zou overleven. Het kopen van aandelen Lyft is op de lange termijn dan ook vrij risicovol.

Uber verliest marktaandeel

Uber verliest marktaandeel aan Lyft

Beursgang Lyft

Feit is dat de beursgang de naamsbekendheid van Lyft tegenover Uber heeft verhoogt. Dit kan wellicht bijdragen aan het verder veroveren van de Amerikaanse markt. Het is Lyft in ieder geval gelukt om buiten vervelende schandalen te blijven wat natuurlijk goed is voor de stabiliteit van het bedrijf. Aandelen Lyft kopen voor de lange termijn is wellicht alleen geschikt voor beleggers die graag grote risico’s nemen.

Op de middel en korte termijn kan je echter prima actief beleggen in Lyft. Door in korte termijn aandelen te kopen en verkopen kan je namelijk profiteren van elke beweging op het aandeel. En wanneer er één ding zeker is, dan is het wel dat de koers van Lyft nog wel eens flink kan gaan bewegen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *