Roblox aandelen kopen (2024) – koers & uitgebreide analyse

Denk je erover om te beleggen in Roblox ? Het bedrijf speelt in op een actieve trend kan daardoor zomaar een goede investering zijn. In dit artikel bespreken we hoe je het beste Roblox aandelen kunt kopen.

Waar kan je Roblox aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomstplannen van Roblox? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Doe wel eerst voldoende onderzoek en bepaal of dit het beste moment is om te investeren in Roblox.

Ben je benieuwd waar je voordelig Roblox aandelen kunt kopen? In de onderstaande tabel zie je direct bij welke brokers je Roblox aandelen kunt verhandelen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor ”Roblox”. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen ”Roblox” & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Bedrijfsgegevens van Roblox

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Roblox.

Analyse van Roblox

Voordat je besluit of je Roblox wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Roblox zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Roblox zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Roblox in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Roblox gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Roblox is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het slim zijn om Roblox aandelen te kopen?

 • Groeiende markt: de markt voor online gaming en user-generated content groeit nog steeds snel.
 • Veel gebruikers: Roblox trekt veel jonge gebruikers aan. Hieruit ontstaan sterke community’s van ontwikkelaars, wat de groei van het platform verder kan versnellen.
 • User-generated content: doordat de gebruikers zelf content creëren, kan er een divers aanbod aan ervaringen worden aangeboden. Hierdoor blijven de gebruikers vaak lang hangen wat positief is voor Roblox.
 • Inkomsten: het bedrijf biedt ontwikkelaars diverse manieren aan om geld te verdienen. Denk hierbij aan virtuele valuta’s en in-game aankopen. Hierdoor kan Roblox ook geld verdienen aan het platform.
 • Innovatie: Roblox staat bekend om haar hoge niveau van innovatie op het gebied van ontwikkelingstools & ondersteuning.
 • Virtuele valuta: het grootste deel van de inkomsten komt uit in-game aankopen die betaalt worden met virtueel geld.
 • Blockchain integratie: Roblox experimenteert met NFT’s, met de hype rondom crypto kan dit een slimme zet zijn.

Wat zijn de risico’s van beleggen in Roblox aandelen?

 • Afhankelijk van key ontwikkelaars: wanneer belangrijke ontwikkelaars besluiten om te stoppen met Roblox, kan het de resultaten van het bedrijf onder druk zetten.
 • Toezicht: het kan een uitdaging zijn om toe te zien op de user-generated content van de gebruikers. Bij veiligheidsproblemen kan Roblo te maken krijgen met negatieve publicaties of zelfs boetes. Bovendien zijn de meeste gebruikers jong, waardoor dit extra belangrijk is.
 • Concurrentie: Roblox ervaart veel concurrentie van andere gaming platformen.
 • Amerika: Roblox is vooral binnen Amerika bekend en heeft in het buitenland nog weinig marktaandeel verovert.
 • Trends: jonge gebruikers stappen vaak snel over op een nieuwe trend. Dit is een groot risico voor de toekomst resultaten van Roblox.
 • Dalende verkopen: na de pandemie brengen mensen minder tijd door voor hun computer, wat niet goed is voor de resultaten van Roblox.

Wat zijn de grootste concurrenten van Roblox?

 • Minecraft: met Minecraft kunnen spelers een virtuele wereld bouwen. Dit spel heeft een trouwe userbase.
 • GameMaker Studio: ontwikkelaars kunnen games ontwikkelen voor verschillende platforms met deze tool.
 • Unity: met deze game-engine kunnen ontwikkelaars games ontwikkelen en delen over verschillende platforms.
 • Fortnite: deze battle royale game is populair onder een jong publiek en trekt grote hoeveelheden spelers aan.

Waar moet je op letten wanneer je gaat beleggen in Roblox?

Wanneer je aandelen koopt, is het belangrijk om de situatie eerst goed te onderzoeken. Bekijk bijvoorbeeld of het bedrijf in een groeimarkt zit: is de kans groot dat de activiteiten van het bedrijf in de toekomst in waarde toenemen? In het geval van Roblox is het antwoord waarschijnlijk ja: gaming wordt steeds populairder en ook de doelgroep is steeds breder.

Natuurlijk zijn er veel bedrijven actief op het gebied van gaming. Het is daarom voordat je Roblox aandelen koopt belangrijk om te onderzoeken of het bedrijf de concurrentie kan bijbenen. Dit lijkt Roblox te lukken, juist door een bepaald niveau van laagdrempeligheid te bieden. Hierdoor kunnen ook mensen met weinig gaming ervaring aan de slag. Bovendien wordt het platform gratis aangeboden waardoor verdere groei zeker mogelijk is.

Zorg voor een goede timing wanneer je Roblox aandelen koopt. Je resultaten op je beleggingen kunnen sterk schommelen afhankelijk van je strategie. De prijs van Roblox aandelen verdubbelde na de IPO in 2021 om vervolgens weer met meer dan 70% in te zakken.

Over het bedrijf Roblox

Roblox is een platform voor het spelen van platformspellen, waar je als speler op avontuur gaat en hogere levels probeert te halen. Deze levels kunnen gebruikers zelf maken, maar ze kunnen ook de werelden van andere gebruikers uitproberen. Hierdoor is Roblox niet alleen een gamesysteem om games te spelen, maar ook om deze zelf te maken en om nieuwe mensen te leren kennen.

Doordat Roblox een vrij laagdrempelige game is, kan het bedrijf eenvoudig nieuwe spelers aantrekken. Gaming wordt sowieso steeds populairder en is niet meer iets voor nerds. Door te beleggen in Roblox kan je dan ook inspelen op een groeiende trend.

Een gratis platform met mooie verdiensten

Roblox is een gamesysteem dat gratis te gebruiken is voor de spelers. Het enige wat je hoeft te doen is een account aan te maken, waarin je je gebruikersnaam, je geboortedatum en eventueel je geslacht aangeeft.

Zodra dat is gedaan, kan de gebruiker zelf beginnen met spelen. Er zijn verschillende thema’s die gebruikt kunnen worden om je eigen werelden in te bouwen, van fantasy tot actie en van vechten tot speurtochten. Dit allemaal met simpele en herkenbare poppetjes die in alle werelden tot hun recht komen.

Roblox verdient geld aan advertentie-inkomsten en in-game aankopen. In het spel wordt gebruikgemaakt van fictief geld in de vorm van Robux. Dit verdienmodel is bewezen effectief: het bekende Fortnite ontwikkelt door Tencent werkt ook volgens dit model. Dit kan het interessant maken om te beleggen in een bedrijf als Roblox.

De doelgroep van Roblox

Vroeger waren videospellen vooral bedoeld voor kinderen, maar tegenwoordig kan iedereen zonder schaamte laten zien dat hij of zij aan het gamen is. Videogames spelen nu al enkele decennia een grote rol in de interesses van veel jonge mensen en ook de kinderen van toen hebben hun nostalgie nog niet losgelaten.

Daarom zijn er vaak ook gebruikers van Roblox die misschien zelf al kinderen hebben. Met meer dan 200 miljoen actieve gebruikers per maand op het platform is het daarom ook niet zo vreemd om te zien dat zoveel verschillende soorten mensen het spel spelen.

Hoe kan je beleggen in Roblox?

 1. Stap 1: open een account bij een betrouwbare aandelen broker, zodat je direct kunt beginnen met het verhandelen van aandelen.
 2. Stap 2: stort direct geld vanaf je bankrekening naar je aandelen broker account.
 3. Stap 3: selecteer het Roblox aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Druk vervolgens op kopen om de order direct naar de beurs te versturen.

Wel of niet Roblox aandelen kopen?

Gaming is een groeimarkt, maar er is ook sprake van veel concurrentie. De jonge doelgroep stapt regelmatig over op een nieuwe trend waardoor Roblox veel gebruikers kan verliezen in een korte tijd. Dit maakt een investering in Roblox vrij risicovol. vraag jezelf daarom af of een investering in Roblox bij je risicotolerantie past.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *