Roblox aandelen kopen

Denk je erover om te beleggen in Roblox? Het bedrijf speelt in op een actieve trend kan daardoor zomaar een goede investering zijn. In dit artikel bespreken we hoe je het beste Roblox aandelen kunt kopen.

Waar kan je Roblox aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomstplannen van Roblox? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Doe wel eerst voldoende onderzoek en bepaal of dit het beste moment is om te investeren in Roblox.

Ben je benieuwd waar je voordelig Roblox aandelen kunt kopen? In de onderstaande grafiek zie je direct bij welke brokers je Roblox aandelen kunt verhandelen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor ”Roblox”. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor ”Roblox”
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel ”Roblox” met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!
Hoe kan je actief beleggen in Roblox?

Aandelenkoersen kunnen flink schommelen onder invloed van het laatste nieuws. Dit geldt ook voor het aandeel Roblox. Je kunt hierop inspelen door actief te handelen in CFD Roblox aandelen met Plus500. Bij Plus500 kan je met een short positie ook speculeren op een dalende koers. Gebruik de onderstaande knop om de mogelijkheden gratis uit te proberen met een demo:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.[/geot_filter]]

Waar moet je op letten wanneer je gaat beleggen in Roblox?

Wanneer je aandelen koopt, is het belangrijk om de situatie eerst goed te onderzoeken. Bekijk bijvoorbeeld of het bedrijf in een groeimarkt zit: is de kans groot dat de activiteiten van het bedrijf in de toekomst in waarde toenemen? In het geval van Roblox is het antwoord waarschijnlijk ja: gaming wordt steeds populairder en ook de doelgroep is steeds breder.

Natuurlijk zijn er veel bedrijven actief op het gebied van gaming. Het is daarom voordat je Roblox aandelen koopt belangrijk om te onderzoeken of het bedrijf de concurrentie kan bijbenen. Dit lijkt Roblox te lukken, juist door een bepaald niveau van laagdrempeligheid. Hierdoor kunnen ook mensen met weinig gaming ervaring aan de slag. Bovendien wordt het platform gratis aangeboden waardoor verdere groei zeker mogelijk is.

Zorg voor een goede timing wanneer je Roblox aandelen koopt. Je resultaten op je beleggingen kunnen sterk schommelen afhankelijk van je strategie.

Over het bedrijf Roblox

Met de digitale revolutie komen niet alleen nieuwe toepassingen die te maken hebben met de zakelijke interacties aan te pas. Ontspanning en plezier spelen ook altijd een grote rol en daardoor zijn videogames populair onder de verschillende lagen van de samenleving, van jong naar oud en van rijk tot arm. Je ziet hierdoor ook steeds vaker verschillende videospelbedrijven opgericht worden en Roblox is hiervan een goed voorbeeld.

Roblox is een platform voor het spelen van platformspellen, waar je als speler op avontuur gaat en hogere levels probeert te halen. Deze levels kunnen gebruikers zelf maken, maar ze kunnen ook de werelden van andere gebruikers uitproberen. Hierdoor is Roblox niet alleen een gamesysteem om games te spelen, maar ook om deze zelf te maken en om nieuwe mensen te leren kennen. Dit maakt het platform een voor zowel vrijetijdsbesteding als het opbouwen van nieuwe netwerken en mensen leren kennen.

Doordat Roblox een vrij laagdrempelige game is, kan het bedrijf eenvoudig nieuwe spelers aantrekken. Gaming wordt sowieso steeds populairder en is niet meer iets voor nerds. Door te beleggen in Roblox kan je dan ook inspelen op een groeiende trend.

Een gratis platform met mooie verdiensten

Roblox is een gamesysteem dat gratis te gebruiken is voor de spelers. Het enige wat je hoeft te doen is een account aan te maken, waarin je je gebruikersnaam, je geboortedatum en eventueel je geslacht aangeeft. Zodra dat is gedaan, kan de gebruiker zelf beginnen met spelen. Er zijn verschillende thema’s die gebruikt kunnen worden om je eigen werelden in te bouwen, van fantasy tot actie en van vechten tot speurtochten. Dit allemaal met simpele en herkenbare poppetjes die in alle werelden tot hun recht komen.

Ook al is Roblox gratis te gebruiken, toch is er goed te verdienen aan het platform. Zo hebben de oprichters en belanghebbenden op het moment al meer dan 200 miljoen Amerikaanse dollar verdiend, sinds de oprichting van het platform in 2008. Dit komt onder andere door advertentie-inkomsten en dat je ondanks dat het niet nodig is in-game aankopen kunt doen. In het spel wordt gebruikgemaakt van fictief geld in de vorm van Robux, de manier om in het spel bepaalde items los te kunnen krijgen. Desondanks zorgt er virtuele geld ervoor dat er ook echt geld in het laatje komt.

Dit verdienmodel is bewezen effectief: het bekende Fortnite ontwikkelt door Tencent zet meer dan een miljoen op. Dit kan het interessant maken om te beleggen in een bedrijf als Roblox.

De doelgroep van Roblox

Vroeger waren videospellen vooral bedoeld voor kinderen, maar tegenwoordig kan iedereen zonder schaamte laten zien dat hij of zij aan het gamen is. Videogames spelen nu al een aantal decennia een grote rol in de interesses van veel jonge mensen en ook de kinderen van toen hebben hun nostalgie nog niet losgelaten. Daarom zijn er vaak ook gebruikers van Roblox die misschien zelf al kinderen hebben. Met meer dan 164 miljoen actieve gebruikers per maand op het platform is het daarom ook niet zo vreemd om te zien dat zoveel verschillende soorten mensen het spel spelen.

Daarnaast is het een groot voordeel voor de ontwikkelaars en belanghebbenden dat het spel niet alleen eenvoudig gehouden is, maar ook zoveel verschillende genres in één bevat. Dit is ook een van de redenen waarom zoveel verschillende soorten spelers zo erg actief zijn bij Roblox.

De groei van Roblox

Roblox begon in 2006 als onderneming en heeft in deze tijd meerdere waardestijgingen gehad. Zo ging de waarde van Roblox in 2010 al aardig omhoog, waardoor het platform enorme winsten wist te maken. Deze groei heeft nooit echt gedaald en gaat zelfs alleen nog maar omhoog.

Videogames spelen winnen nog steeds aan terrein, zeker met de huidige globale omstandigheden. Omdat men steeds meer binnen moet blijven zitten en er buiten de deur steeds minder te doen is, zoekt men steeds meer naar activiteiten indoor. Gamen hoort daar ook steeds meer bij en daardoor ziet het ernaar uit dat als je wilt investeren in aandelen van Roblox je zonder al te veel twijfel je inleg al gauw kunt terugverdienen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *