Hertz aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Hertz is een bekend autoverhuurbedrijf met een rijke geschiedenis. Ben je benieuwd hoe je Hertz aandelen kunt kopen? In dit artikel lees je direct hoe je kunt beleggen in aandelen Hertz.

Hoe kan je Hertz aandelen kopen?

Wil je Hertz aandelen kopen? In het onderstaande overzicht zie je direct bij welke brokers je in aandelen Hertz kunt investeren:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Hertz. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Hertz! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Waarom kan het slim zijn om Hertz aandelen te kopen?

 • Sterk merk: Hertz is een bekende naam binnen de autoverhuur, waardoor klanten eerder voor deze partij zullen kiezen.
 • Globaal actief: Hertz is actief in meer dan 150 landen, waardoor het minder afhankelijk is van de economie binnen één specifieke regio.
 • Innovatie: Hertz luistert constant naar klanten. Met het Ultimate Choice programma kunnen klanten bijvoorbeeld specifiek hun eigen auto kiezen, wat erg populair is.
 • Veel modellen: Hertz heeft een uitgebreid arsenaal aan auto’s onder beheer.

De risico’s van beleggen in Hertz

 • Economie: Hertz is sterk afhankelijk van de economische situatie. Tijdens de corona pandemie stopten mensen bijvoorbeeld met reizen, waardoor het bedrijf veel minder auto’s kon verhuren.
 • Concurrentie: steeds meer partijen verhuren auto’s. Deze toegenomen concurrentie kan zowel het marktaandeel als de winstmarge van Hertz onder druk zetten.
 • Afhankelijkheid: Hertz is voor haar resultaten afhankelijk van verschillende partijen voor het onderhoud van haar vloot.

Wat zijn de concurrenten van Hertz?

 • Avis Budget
 • Enterprise Holdings
 • Europacar
 • Sixt SE
 • Dollar Thrifty Automotive Group

Hoe kan je beleggen in Hertz aandelen?

 1. Neem eerst de tijd om de aandelen Hertz te bestuderen. Duik in de financiële cijfers en bepaal of het verstandig is om nu in de aandelen te investeren.
 2. Wanneer je zeker weet dat je aandelen Hertz wilt kopen, heb je eerst een account nodig bij een betrouwbare aandelen broker.
 3. Stort vervolgens voldoende geld op je aandelen account zodat je zoveel Hertz aandelen kunt kopen als je wilt.
 4. Selecteer het aandeel Hertz binnen de trading software en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Druk op kopen om de order direct naar de beurs te versturen.
 5. Je ziet de aandelen Hertz nu direct terug in het overzicht van je beleggingen. Je kunt deze vervolgens op elk gewenst moment weer verkopen.

Wat doet het bedrijf Hertz?

Het Amerikaanse bedrijf Hertz houdt zich vooral bezig met het verhuren van auto’s. Hertz is actief in ruim 150 landen en op ruim 12.000 locaties. Veel van deze vestigingen zijn terug te vinden op vliegvelden en opereren als franchise.

Hertz is op dit moment het grootste verhuurbedrijf van voertuigen in de wereld. Ongeveer 60% van de auto’s van Hertz wordt gehuurd door zakenmensen.  De Hertz Corporation is niet alleen eigenaar van het merk Hertz, maar ook van Dollar Rent A Car en Thrifty Car Rental.

Hertz aandelen kopen

De geschiedenis van Hertz

Hertz werd opgericht in 1918 door Walter R. Jacobs in Chicago. Hij begon met een dozijn door hem zelf gerepareerde en overgespoten T-Fords. Zijn bedrijf werd, met een jaarlijkse omzet van 1 miljoen dollar in 1923, een groot succes. Jacobs verkocht zijn bedrijf in 1923 aan John T. Hertz, de toenmalige president-directeur van Yellow Cab en Yellow Club en Coach Manufacturing Company.

Het verhuurbedrijf van John Hertz, met de naam Hertz Drive-Ur-Self, werd op zijn beurt in 1926 overgenomen door General Motors.

De door Hertz verhuurde voertuigen

Hertz verhuurt veel voertuigen: zo had het bedrijf in 2019 in totaal 790.000 voertuigen in verhuur. Van dit totale aantal voertuigen waren er 204.000 verhuurd buiten de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten blijft een voertuig gemiddeld 12 maanden bij het bedrijf en in de rest van de wereld is dat gemiddeld 18 maanden.

Hertz heeft afspraken met veel verschillende autofabrikanten. Door Hertz verhuurde auto’s worden tegen een vooraf vastgestelde prijs formule weer verkocht aan de fabrikant. De helft van alle door Hertz verhuurde auto’s wordt geleverd door de Amerikaanse autofabrikanten Ford, Fiat Chrysler en GM.

Beursnotatie Hertz

Tot 2001 stond Hertz als HRZ genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE). Het bedrijf verdween echter van de beurs toen Ford het bedrijf in 2001 opkocht. Het bedrijf werd in 2015 verkocht aan een groep private investeerders voor een bedrag van 15 miljard dollar.

Deze particuliere investeerders zorgden weer voor een beursnotering. De openingskoers van het aandeel, met als afkorting HTZ, was 15 dollar. Het aandeel bereikte in augustus 2014 de hoogste koers van 100 dollar, om vervolgens te dalen.

Wel of niet aandelen Hertz kopen?

Het is belangrijk om de financiële positie van Hertz goed te onderzoeken, aangezien Hertz in 2020 te maken had met een faillissement. Onder druk van de coronapandemie ging het niet langer goed met de aandelen Hertz.

Onderzoek bovendien goed hoe Hertz het doet in verhouding met de concurrentie. Op die manier kan je vaststellen of een belegging in Hertz binnen je risicoprofiel past.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *