Hertz aandelen kopen
Hertz is een bekend autoverhuurbedrijf met een rijke geschiedenis. Toch heeft het bedrijf de coronacrisis niet overleefd en het bedrijf is dan ook praktisch failliet. Normaal gesproken daalt de waarde van een aandeel van een failliet bedrijf direct naar 0 euro. Speculanten kopen echter nog steeds aandelen waardoor je als belegger nog steeds kunt investeren in Hertz. Is dit verstandig?
Waar kan je Hertz aandelen kopen?
Vind je risico’s prachtig en wil je toch Hertz aandelen kopen? Dan kan je dit doen bij een online broker. Ben je benieuwd waar je het beste Hertz aandelen kunt kopen? Bekijk dan het overzicht met de beste brokers:
Broker | Kosten | Aanmelden |
---|---|---|
€0 aan kosten voor Hertz. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing. | ||
Koop goedkoop aandelen Hertz & beleg gratis in ETF's! | ||
Speculeer actief op stijgende & dalende Hertz koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs. | ||
Voor €2,99 per maand commissievrij beleggen | ||
Vergelijken? | Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo! |
Hoe kan je actief handelen in Hertz aandelen?
Op het moment van schrijven (oktober 2020) is het bedrijf Hertz eigenlijk failliet. Sommige speculanten kopen de aandelen alsnog en hopen dat het bedrijf eruit komt. Dit werkt eigenlijk alleen wanneer mensen plotseling weer veel reizen en de coronacrisis verhoogt de kansen hierop niet. Het kopen van Hertz aandelen is dan ook enorm risicvol.
Toch kan je nog wel goede resultaten halen met beleggingen in Hertz wanneer je op de korte termijn speculeert. Dit is wel risicovol: je kan zomaar je volledige inleg verliezen. Je kan dan op zoek gaan naar aantrekkelijke momenten om het aandeel snel te kopen en later weer te verkopen. Een andere optie is het openen van een short positie waarmee je een positief resultaat haalt bij een dalende koers.
Wil je actief handelen in Hertz aandelen proberen door gebruik te maken van CFD’s? Open dan direct een account bij Plus500 & probeer de mogelijkheden met een gratis demo:
Wat doet het bedrijf Hertz?
Het Amerikaanse bedrijf Hertz houdt zich vooral bezig met het verhuren van auto’s. Hertz is actief in ruim 150 landen en op ruim 12.000 locaties. Vaak zijn vestigingen van het bedrijf te vinden op vliegvelden en in stadscentra. Deze vestigingen zijn deels eigendom en deels franchise.
Hertz is op dit moment het grootste verhuurbedrijf van voertuigen in de wereld. Circa 60% van de auto’s wordt gehuurd door zakenmensen. De Hertz Corporation is niet alleen eigenaar van het merk Hertz, maar ook van Dollar Rent A Car en Thrifty Car Rental.
De geschiedenis van Hertz
De Oprichter van het bedrijf is Walter R. Jacobs. Hij begon in 1918 in Chicago met zijn autoverhuurbedrijf. Hij begon met een dozijn door hem zelf gerepareerde en overgespoten T-Fords. Zijn bedrijf werd, met een jaarlijkse omzet van 1 miljoen dollar in 1923, een groot succes. Jacobs verkocht zijn bedrijf in 1923 aan John T. Hertz, de toenmalige president-directeur van Yellow Cab en Yellow Club en Coach Manufacturing Company.
Het verhuurbedrijf van John Hertz, met de naam Hertz Drive-Ur-Self, werd op zijn beurt in 1926 overgenomen door General Motors. John Hertz begon het bedrijf Hertz-Rent-A-Car. In 1932 opende dit bedrijf zijn eerste verhuur vestiging op een vliegveld op het vliegveld Midway van Chicago.
De door Hertz verhuurde voertuigen
Hertz verhuurt veel voertuigen. Zo had het bedrijf in 2019 in totaal 790.000 voertuigen in verhuur. Van dit totale aantal voertuigen waren er 204.000 in verhuur buiten de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten blijft een voertuig gemiddeld 12 maanden bij het bedrijf en in de rest van de wereld is dat gemiddeld 18 maanden.
Hertz heeft afspraak gemaakt met veel autofabrikanten. Door Hertz verhuurde auto’s worden tegen een vooraf vastgestelde prijs formule weer verkocht aan de fabrikant. De helft van alle door Hertz verhuurde auto’s wordt geleverd door de Amerikaanse autofabrikanten Ford, Fiat Chrysler en GM. Het bedrijf doet ook zaken met de Zuid-Koreaanse autofabrikant Kia.
Beursnotatie Hertz
Tot 2001 was Hertz als HRZ genoteerd aan de New York Stock Exchange (NYSE). Het bedrijf verdween van de beurs toen Ford het bedrijf in 2001 opkocht. Het bedrijf werd in 2015 verkocht aan een groep private investeerders voor een bedrag van 15 miljard dollar, inclusief schulden.
Deze particuliere investeerders zorgden weer voor een beursnotering. De openingskoers van het aandeel, met als afkorting HTZ, was 15 dollar. Het aandeel bereikte in augustus 2014 de hoogste koers van 100 dollar. Na die datum is de koers van het aandeel voornamelijk gedaald.
Hertz is bijna failliet
Op dit moment gaat het slecht met het bedrijf. In mei 2020 heeft het bedrijf faillissement aangevraagd in Noord-Amerika. In juni 2020 besloot Hertz om af te zien van een geplande emissie in aandelen van 500 miljoen dollar. Ze besloten hiertoe, omdat het risico bestond dat het aandeel na het faillissement geen waarde meer zou hebben.
In oktober 2020 vond het met een megaschuld van 19 miljard dollar kampende autoverhuurbedrijf 1,65 miljard aan financiering. Het is een debtor-in-possession financiering. Dit is een speciale financiering voor een bedrijf dat faillissement heeft aangevraagd. Op de dag dat dit nieuws bekend werd steeg de koers van het aandeel van 1,03 dollar naar 2,38 dollar. Het is echter de vraag of er na een herstructurering of een faillissement nog een dollar voor de aandeelhouders overblijft.
Het kopen van Hertz aandelen voor de lange termijn is dan ook erg risicovol. Pas goed op bij investeringen in Hertz!
Auteur
Over Alex Mostert
Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!