FIAT aandelen kopen (2024) – hoe kan je beleggen in Fiat?

Fiat is een bekend, Italiaans automerk waar je in kunt beleggen. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste Fiat Chrysler aandelen kopen? En wat is de actuele aandelenkoers van het aandeel Fiat? In dit artikel lees je alle details!

Let op: Fiat maakt tegenwoordig onderdeel uit van Fiat Chrysler, aangezien de bedrijven gefuseerd zijn!

Hoe kan je Fiat aandelen kopen?

Denk je dat de autofabrikant in de toekomst meer auto’s gaat verkopen? Dan kan het slim zijn om te investeren in Fiat Chrysler aandelen. Vergelijk direct de beste partijen om Fiat aandelen bij te verhandelen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Fiat. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Fiat! Je kunt je inleg verliezen.
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Fiat?

Ben je benieuwd hoe het aandeel Fiat zich de afgelopen periode heeft ontwikkeld? In de grafiek zie je precies hoe het aandeel zich heeft ontwikkeld in de afgelopen weken. Gebruik de knoppen om direct een positie te openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Fiat Chrysler

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Fiat.

Beurskoersen van Fiat over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Fiat zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Fiat Chrysler ?

 • Sterk merk: FCA bezit verschillende bekende merken waaronder Fiat, Chrystler, Jeep, Dodge en Alfa Romeo. Doordat er verschillende merken onder het bedrijf vallen, kunnen slechte resultaten van één merk worden opgevangen door goede resultaten met een ander merk.
 • Globaal actief: FCA is actief in meer dan 100 landen, waardoor het ook kan profiteren van groei in opkomende markten.
 • R&D: Fiat investeert veel in research & development waarmee het nieuwe technieken voor auto’s ontwikkelt.
 • Dividend: FCA (Fiat) keert een stabiel dividendrendement uit.

Wat zijn de risico’s van aandelen Fiat?

 • Economische situatie: mensen stellen het kopen van een nieuwe auto vaak uit wanneer het minder goed gaat met de economie. Het is daarom verstandig om de economische situatie goed in de gaten te houden.
 • Concurrentie: FCA & Fiat heeft te maken met concurrentie vanaf diverse andere automerken.
 • Kosten & regulatie: stijgende kosten en strengere regels kunnen de bedrijfsresultaten van Fiat onder druk zetten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Fiat?

Hoe kan je beleggen in Fiat Chrysler aandelen?

 • Stap 1: klik hier om direct de verschillende aandelen brokers met elkaar te vergelijken.
 • Stap 2: activeer je beleggingsrekening & stort voldoende geld om Fiat aandelen te kopen.
 • Stap 3: selecteer het Fiat aandeel binnen het beleggingsplatform.
 • Stap 4: vul het bedrag in dat je in Fiat aandelen wilt investeren.
 • Stap 5: druk op kopen om de order direct naar de aandelenbeurs te versturen.
 • Stap 6: evalueer je belegging & verkoop de aandelen wanneer de tijd juist is.

Over het bedrijf FIAT

FIAT was tot 2014 een bekende Italiaanse autoproducent. Deze vier bekende letters staan voor de woorden Fabbricia Italiana Autimobili Torino. De laatste letter verwijst naar de oorspronkelijke vestigingsplaats van het bedrijf, Turijn. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Turijn.

De beginjaren van FIAT

In 1899 besloot Giovanni Agnelli om een autofabriek te openen waarvan hij zelf de directeur werd. Een jaar later werden de eerste 24 auto’s geproduceerd.

FIAT overtuigde consumenten van de kwaliteit van haar auto’s door ze in te zetten in diverse autorally’s. In 1908 maakte het bedrijf de overstap naar Amerika. Die vroege overstap maakte een flinke groei van het bedrijf mogelijk.

Fiat aandelen kopen

De merken van FIAT

Tot de autoactiviteiten van het bedrijf behoort niet alleen het automerk Fiat. In 1979 was Fiat een autofabriek waarin door de merken Fiat, Lancia, Abarth, Autobianchi en Ferrari werd samengewerkt. In 1984 werd het bedrijf uitgebreid met het merk Alfa Romeo. In 1993 volgde een verdere uitbreiding met het merk Maserati.

De succesvolle nieuwe Fiat 500

Eén van de succesvolste Fiatmodellen is ongetwijfeld de Fiat 500. De eerste exemplaren liepen in 2007 van de band in Turijn. Op die plaats liep 50 jaar eerder de eerste originele Fiat 500 van de band. De nieuwe 500 is, hoewel de auto een stuk groter is, duidelijk geïnspireerd op zijn bekende kleine voorganger.

De nieuwe Fiat 500 met zijn retro-design werd een succes. De gehele productie van het eerste productiejaar was binnen twee weken uitverkocht. In 2008 werd de nieuwe Fiat 500 winnaar van de titel auto van het Jaar. Inmiddels zijn er ruim 2,1 miljoen auto’s van dit model verkocht.

Denk je dat Fiat in de toekomst met een nieuw, innovatief model komt? Dan kan het interessant zijn om Fiat aandelen te kopen.

Splitsing van het bedrijf

In 2010 besloten de aandeelhouders dat de onderneming noest worden gesplitst. De autoactiviteiten werden ondergebracht in Fiat S.p.A, terwijl het bedrijf Fiat Industrials richt zich op de overige activiteiten van het bedrijf. Dan is er ook nog Fiat Power Trains Technologies. Dit bedrijf houdt zich onder andere bezig met de productie van motoren voor industriële toepassingen. Bovendien produceert dit bedrijf versnellingsbakken en de motoren voor Fiat, Alfa Romeo en Lancia.

Fusie van Fiat en Chrysler

In 2014 fuseerden de bedrijven Fiat en Chrysler met elkaar. Zo ontstond Fiat Chrysler Automobiles N.V. (FCA). Het fusiebedrijf bestaat hoofdzakelijk uit de volgende twee dochterondernemingen:

 • De voormalige FIAT-groep werd FCA-Italy. Tot deze dochteronderneming behoren de automerken Fiat Alfa Romeo en Lancia, de motorfabrikant VM Motori en de tuning-divisie Abarth.
 • De voormalige Chrysler-groep werd FCA-US. Tot deze dochteronderneming behoren de automerken Chrysler, Jeep, Dodge en RAM Truck, de tuning-divisie Street en Racing Technologie en de onderdelen- en serviceafdeling Movar.

Wel of niet Fiat Chrysler aandelen kopen?

Ik kan je geen objectief antwoord geven op de vraag of je nu Fiat aandelen moet kopen. Of een belegging bij je past, hangt uiteindelijk volledig van je eigen situatie af. Het is in ieder geval verstandig om het automerk Fiat te vergelijken met de concurrentie. Automerken concurreren intensief met elkaar en de smaak van de consument is uiteindelijk bepalend. De meeste mensen kopen slechts eens in de zoveel tijd een auto, waardoor deze smaak erg belangrijk is.

Onderzoek daarom goed wat de plannen van Fiat zijn voor de toekomst. Komt het automerk in de toekomst met nieuwe, interessante automodellen? En is de financiële positie sterk? Wanneer dit het geval is kan je een belegging in aandelen Fiat overwegen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *