Fiat aandelen kopen

Fiat is een bekend, Italiaans automerk waar je als beurshandelaar in kunt beleggen. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste Fiat aandelen kopen? En wat is de actuele aandelenkoers van het aandeel Fiat? In dit artikel lees je alle details!

Hoe kan je Fiat aandelen kopen?

Denk je dat de autofabrikant in de toekomst meer auto’s gaat verkopen? Dan kan het slim zijn om te investeren in Fiat aandelen. Vergelijk direct de beste partijen om Fiat aandelen bij te verhandelen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Fiat. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Fiat & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in Fiat tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Fiat?

Mensen kopen sneller een nieuwe auto wanneer ze veel geld te besteden hebben. Een aandeel als Fiat is dan ook cyclisch, wat betekent dat de koers positief correleert met de economische ontwikkelingen. Wanneer het goed gaat met de economie dan is de kans groter dat het bedrijf goede resultaten neerzet. Tegelijkertijd kunnen gebeurtenissen zoals de kredietcrisis en de coronacrisis de aandelenkoers van het bedrijf flink onder druk zetten. Als actieve belegger kan je optimaal profiteren van zowel de bewegingen naar beneden als de bewegingen omhoog.

Een goede partij waar je kunt speculeren op het CFD-aandeel Fiat is Plus500. Bij Plus500 kan je met de gebruiksvriendelijke software snel een nieuwe order op het aandeel openen. Wil je de mogelijkheden gratis proberen met een demo? Gebruik dan de onderstaande knop om direct aan de slag te gaan:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Fiat?

Ben je benieuwd hoe het CFD-aandeel Fiat zich de afgelopen periode heeft ontwikkeld? In de grafiek zie je precies hoe het aandeel zich heeft ontwikkeld in de afgelopen weken. Gebruik de knoppen om direct een positie te openen.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Fiat

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Fiat.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Fiat zien van de laatste 5 dagen:

Over het bedrijf FIAT

FIAT was tot 2014 een bekende Italiaanse autoproducent. Deze 4 bekende letters staan voor de woorden Fabbricia Italiana Autimobili Torino. De laatste letter verwijst naar de oorspronkelijke vestigingsplaats van het bedrijf. Turijn was bij de oprichting van het bedrijf in 1899 de vestigingsplaats. Het hoofdkantoor van dit bedrijf bevindt zich in Turijn.

De beginjaren van FIAT

In 1899 besloot Giovanni Agnelli om een autofabriek te beginnen waarvan hij zelf de directeur werd. Een jaar later werden de eerste auto’s gemaakt. Met de 24 auto’s die in dat jaar werden geproduceerd was de start van Fiat als autoproducent een feit.

Hoe wist Fiat de consumenten te overtuigen van de goede kwaliteit van de door het bedrijf geproduceerde auto’s? Dit deden ze door succesvolle resultaten neer te zetten in diverse autorally’s. In 1908 maakte het bedrijf de overstap naar Amerika. Die  vroege overstap maakte een flinke groei van het bedrijf mogelijk: zo kon de basis gelegd worden voor Fiat anno nu.

Fiat aandelen kopen

Het merk Fiat en veel andere automerken

Tot de autoactiviteiten van het bedrijf behoort niet alleen het automerk Fiat. In 1979 was Fiat een autofabriek waarin door de merken Fiat, Lancia, Abarth, Autobianchi en Ferrari werd samengewerkt. In 1984 werd het bedrijf uitgebreid met het merk Alfa Romeo. In 1993 volgde een verdere uitbreiding met het merk Maserati.

De succesvolle nieuwe Fiat 500

Eén van de succesvolste Fiatmodellen is ongetwijfeld de Fiat 500. De eerste exemplaren liepen in 2007 van de band in Turijn. Op die plaats liep 50 jaar eerder de eerste originele Fiat 500 van de band. De nieuwe 500 is, ondanks het feit dat de auto een stuk groter is, duidelijk geïnspireerd op zijn bekende kleine voorganger.

De nieuwe Fiat 500 met zijn retro-design werd een succes. De gehele productie van het eerste productiejaar was binnen twee weken uitverkocht. In 2008 werd de nieuwe Fiat 500 winnaar van de titel auto van het Jaar. Inmiddels zijn er ruim 2,1 miljoen auto’s van dit model verkocht.

Denk je dat Fiat in de toekomst met een nieuw, innovatief model komt? Dan kan het interessant zijn om Fiat aandelen te kopen.

Splitsing van het bedrijf

In 2010 besloten de aandeelhouders dat de onderneming noest worden gesplitst. Zo ontstonden er twee aparte bedrijven. De autoactiviteiten werden ondergebracht in Fiat S.p.A. Het bedrijf Fiat Industrials richt zich op de overige activiteiten van het bedrijf. Dan is er ook nog Fiat Power Trains Technologies. Dit bedrijf houdt zich onder andere bezig met motoren voor industriële toepassingen. Bovendien produceert dit bedrijf versnellingsbakken en de motoren voor Fiat, Alfa Romeo en Lancia.

Fusie van Fiat en Chrysler

In 2014 fuseerden de bedrijven Fiat en Chrysler met elkaar. Zo ontstond Fiat Chrysler Automobiles N.V. (FCA). Het fusiebedrijf bestaat hoofdzakelijk uit de volgende twee dochterondernemingen:

  • De voormalige FIAT-groep werd FCA-Italy. Tot deze dochteronderneming behoren de automerken Fiat Alfa Romeo en Lancia, de motorfabrikant VM Motori en de tuning-divisie Abarth.
  • De voormalige Chrysler-groep werd FCA-US. Tot deze dochteronderneming behoren de automerken Chrysler, Jeep, Dodge en RAM Truck, de tuning-divisie Street en Racing Technologie en de onderdelen- en serviceafdeling Movar.

Het hoofdkantoor van FCA bevindt zich in Lijnden. Dit dorp ligt ten westen van Amsterdam.

Geen dividenduitkering en afronding fusie

Mei 2020 maakten zowel Fiat Chrysler als Peugot bekend dat er over 2019 geen dividend wordt uitgekeerd. Volgens beide bedrijven werd de beslissing genomen vanwege de Coronacrisis. Volgens de twee bedrijven verlopen de gesprekken over een fusie tussen de bedrijven goed. De deal kan hoogstwaarschijnlijk volgens plan worden afgrond tijdens het eerste kwartaal van 2021.

Onderzoek voordat je investeert in Fiat aandelen of je denkt dat deze fusie voordelig zal uitpakken voor het bedrijf. Wanneer dit het geval is kan je een belegging in het bedrijf overwegen.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *