US Steel aandelen kopen

US Steel is één van de grotere staalproducenten van Amerika. Wanneer het goed gaat met de economie, neemt de verkoop van staal toe. Een investering in een bedrijf als US Steel kan dan aantrekkelijk zijn. Wil je beleggen in deze staalproducent? In dit artikel lees je hoe je aandelen US Steel kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel raadplegen.

Hoe kan je actief beleggen in aandelen US Steel?

Wil je actief beleggen in CFD US Steel aandelen? Dat kan goed uitpakken! De staalmarkt is namelijk erg volatiel doordat deze sterk afhankelijk is van de economische ontwikkelingen. Een goede broker om in te spelen op deze bewegelijkheid is Plus500. Bij Plus500 kan je met CFD’s speculeren op de stijgende en dalende koersen van US Steel. Gebruik de onderstaande knop om deze manier van beleggen gratis uit te proberen met Plus500:

Waar kan je US Steel aandelen kopen?

Wanneer je denkt dat US Steel goede resultaten gaat neerzetten in de toekomst, kan je ervoor kiezen om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Maar waar kan je dit nu eigenlijk het beste doen? In dit overzicht zie je direct waar je het beste US Steel aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€0,50 + $0,04 voor US Steel
eToro logo aandelen€0 voor US Steel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
$0,01 per aandeel met $5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Wat is de actuele koers van US Steel?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het US Steel aandeel? Begrijpelijk! Hieronder zie je de CFD-koersontwikkeling van het aandeel US Steel. Ook kan je met de knoppen direct een nieuwe order plaatsen.

Is het verstandig om te investeren in US Steel aandelen?

US Steel is één van ’s werelds belangrijkste staalproducenten. Bovendien heeft deze Amerikaanse onderneming door de jaren heen aangetoond ongelofelijk solide te zijn, ook op financieel gebied. Omwille van deze reden kan het voor mensen die willen beleggen in de staalindustrie gunstig zijn om te kijken in de richting van dit bedrijf.

De vrij agressieve overnamestrategie van US Steel neemt uiteraard ook bepaalde risico’s met zich mee. De enorme schuldenlast die het bedrijf zich vaak op de hals haalt en de wijze waarop deze kan worden ingelost is sterk afhankelijk van de economische situatie. Een zware economische terugval van de staalindustrie zou er dan ook voor kunnen zorgen dat zelfs een gevestigd bedrijf als US Steel in de problemen kan komen.

Staalaandelen zijn vrij cyclisch van aard. Het is voordat je investeert in US Steel aandelen dan ook aan te raden om eerst de economische situatie goed te analyseren.

Over het bedrijf US Steel

Het bedrijf US Steel, voluit de United States Steel Corporation, is een geïntegreerd staalbedrijf gevestigd in de Verenigde Staten. De belangrijkste productielocaties van het bedrijf zijn echter lang niet allemaal in Amerika terug te vinden. Ook in Centraal-Europa zijn veel productielocaties van het bedrijf te vinden.

In het verleden, onder meer in het jaar 2016, was US Steel terug te vinden op de 23e plaats in de rangschikking met ’s werelds grootste staalbedrijven. Binnen de Verenigde Staten wist het bedrijf toen de derde plaats te bemachtigen.

Eén van ’s werelds grootste staalbedrijven

US Steel is niet alleen een belangrijk staalbedrijf voor de Amerikaanse, maar zeker ook voor de Europese markt. De Europese activiteiten van het bedrijf zouden dan ook goed zijn voor ongeveer één zesde van de totale omzet die ze weet te realiseren. Het bedrijf produceert jaarlijks ongeveer 22 miljoen toen staal.

Van deze 22 miljoen ton gaat gemiddeld ongeveer 17 miljoen naar fabrieken die zijn terug te vinden op Amerikaans grondgebied. Gary Works, welke zich bevindt in de Amerikaanse staat Indiana, is de grootste productie-eenheid van US Steel. Deze productie-eenheid is dan ook goed voor gemiddeld zo’n 7,5 miljoen staal op jaarbasis.

beleggen US steel

De verschillende bedrijfsonderdelen van US Steel

US Steel staat er om bekend een onderneming te zijn die haar activiteiten heeft opgedeeld in verschillende bedrijfstakken. Zo zijn er bijvoorbeeld de zogenaamde Flat-rolled products. Het betreft hier in het bijzonder staalplaten. Deze staalplaten worden binnen verschillende sectoren gebruikt waaronder de transportsector en de bouw. Het tweede bedrijfsonderdeel is ‘US Steel Europe’. Zoals de naam reeds laat vermoeden zijn in deze bedrijfstak alle Europese activiteiten ondergebracht. De belangrijkste fabriek van US Steel op Europees grondgebied bevindt zich in Slowakije.

Last but not least is er nog het bedrijfsonderdeel ‘Tubular Products’. Dit bedrijfsonderdeel is verantwoordelijk voor de productie van buizen. Deze worden geleverd aan klanten die zijn terug te vinden in de chemische-, olie- en gasindustrie. Het spreekt voor zich dat het voor potentiële beleggers in US Steel uitermate belangrijk is om zich bewust te zijn van de verschillende, bestaande bedrijfsonderdelen. Onderzoek hoe de bedrijfsonderdelen het doen en bepaal op basis daarvan of het slim is om te investeren in US Steel.

De geschiedenis van US Steel

US Steel is ontstaan toen de toenmalige staalmagnaat Andrew Carnegie er in het jaar 1901 voor koos om zijn staalbedrijf van de hand te doen. Hij verkocht de ‘Carnegie Steel Company’ aan Wall Street-bankier John Pierpont (J.P.) Morgan. Deze laatste had er nooit een geheim van gemaakt dat hij als doel had om de meest dominante Amerikaanse staalreus ooit te creëren. De strategie achter dit doel was om verschillende (grote) staalproducenten samen te brengen binnen één enkel bedrijf.

De beursgang van US Steel was lange tijd één van de meest aangevende beursgangen die de wereld ooit had gezien. Dit kwam onder andere door het enorme aantal banken die bij de beursgang betrokken waren. Via 300 verschillende banken werd de gloednieuwe staalgigant naar de beurs gebracht. De totale marktkapitalisatie van US Steel bedroeg op dat ogenblik zo’n slordige 1,4 miljard Amerikaanse dollar. Dit zorgde er voor dat US Steel ook meteen ’s werelds eerste bedrijf werd welke over een waarde beschikte van minstens één miljard dollar.

Tussen het jaar 2000 en 2007 volgden ook een reeks van (opvallende) overnames. US Steel had vooral de strategie ontwikkeld om noodlijdende bedrijven over te nemen. Dit was zo voor het Slowaakse staalbedrijf VSZ in het jaar 2000, maar ook voor het failliete National Steel Corporation in 2003. Met de overname nam US Steel ook de schulden over, goed voor zo’n slordige 200 miljoen Amerikaanse dollar. In het jaar 2007 nam US Steel ook de Canadese staalproducent Stelco over. Met de overname van dit beursgenoteerd bedrijf ging een bedrag gepaard van zo’n slordige 1 miljard dollar.

Let bij dit soort overnames goed op: het kan een goede reden zijn om US Steel aandelen te kopen of juist verkopen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *