US Steel aandelen kopen

US Steel is één van de grotere staalproducenten van Amerika. Wanneer het goed gaat met de economie, neemt de verkoop van staal toe. Een investering in een bedrijf als US Steel kan dan aantrekkelijk zijn. Wil je beleggen in deze staalproducent? In dit artikel lees je hoe je aandelen US Steel kunt kopen. Ook kan je hier de actuele koers van het aandeel raadplegen.

Waar kan je US Steel aandelen kopen?

Wanneer je denkt dat US Steel goede resultaten gaat neerzetten in de toekomst, kan je ervoor kiezen om de aandelen voor de lange termijn te kopen. Maar waar kan je dit nu eigenlijk het beste doen? In dit overzicht zie je direct waar je het beste US Steel aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor US Steel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor US Steel
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in aandelen US Steel?

Wil je actief beleggen in CFD US Steel aandelen? Dat kan goed uitpakken! De staalmarkt is namelijk erg volatiel doordat deze sterk afhankelijk is van de economische ontwikkelingen. Een goede broker om in te spelen op deze bewegelijkheid is Plus500. Bij Plus500 kan je met CFD’s speculeren op de stijgende en dalende koersen van US Steel. Gebruik de onderstaande knop om deze manier van beleggen gratis uit te proberen met Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de actuele koers van US Steel?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het US Steel aandeel? Begrijpelijk! Hieronder zie je de CFD-koersontwikkeling van het aandeel US Steel. Ook kan je met de knoppen direct een nieuwe order plaatsen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van US Steel

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van US Steel.

Analyse van US Steel

Voordat je besluit of je US Steel wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe US Steel zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van US Steel zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van US Steel in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat US Steel gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van US Steel is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Is het verstandig om te investeren in US Steel aandelen?

US Steel is één van ’s werelds belangrijkste staalproducenten. Bovendien heeft deze Amerikaanse onderneming door de jaren heen aangetoond ongelofelijk solide te zijn, ook op financieel gebied. Omwille van deze reden kan het voor mensen die willen beleggen in de staalindustrie gunstig zijn om te kijken in de richting van dit bedrijf.

De vrij agressieve overnamestrategie van US Steel neemt uiteraard ook bepaalde risico’s met zich mee. De enorme schuldenlast die het bedrijf zich vaak op de hals haalt en de wijze waarop deze kan worden ingelost is sterk afhankelijk van de economische situatie. Een zware economische terugval van de staalindustrie zou er dan ook voor kunnen zorgen dat zelfs een gevestigd bedrijf als US Steel in de problemen kan komen.

Staalaandelen zijn vrij cyclisch van aard. Het is voordat je investeert in US Steel aandelen dan ook aan te raden om eerst de economische situatie goed te analyseren.

Over het bedrijf US Steel

Het bedrijf US Steel, voluit de United States Steel Corporation, is een geïntegreerd staalbedrijf gevestigd in de Verenigde Staten. De belangrijkste productielocaties van het bedrijf zijn echter lang niet allemaal in Amerika terug te vinden. Ook in Centraal-Europa zijn veel productielocaties van het bedrijf te vinden.

In het verleden, onder meer in het jaar 2016, was US Steel terug te vinden op de 23e plaats in de rangschikking met ’s werelds grootste staalbedrijven. Binnen de Verenigde Staten wist het bedrijf toen de derde plaats te bemachtigen.

Eén van ’s werelds grootste staalbedrijven

US Steel is niet alleen een belangrijk staalbedrijf voor de Amerikaanse, maar zeker ook voor de Europese markt. De Europese activiteiten van het bedrijf zouden dan ook goed zijn voor ongeveer één zesde van de totale omzet die ze weet te realiseren. Het bedrijf produceert jaarlijks ongeveer 22 miljoen toen staal.

Van deze 22 miljoen ton gaat gemiddeld ongeveer 17 miljoen naar fabrieken die zijn terug te vinden op Amerikaans grondgebied. Gary Works, welke zich bevindt in de Amerikaanse staat Indiana, is de grootste productie-eenheid van US Steel. Deze productie-eenheid is dan ook goed voor gemiddeld zo’n 7,5 miljoen staal op jaarbasis.

beleggen US steel

De verschillende bedrijfsonderdelen van US Steel

US Steel staat er om bekend een onderneming te zijn die haar activiteiten heeft opgedeeld in verschillende bedrijfstakken. Zo zijn er bijvoorbeeld de zogenaamde Flat-rolled products. Het betreft hier in het bijzonder staalplaten. Deze staalplaten worden binnen verschillende sectoren gebruikt waaronder de transportsector en de bouw. Het tweede bedrijfsonderdeel is ‘US Steel Europe’. Zoals de naam reeds laat vermoeden zijn in deze bedrijfstak alle Europese activiteiten ondergebracht. De belangrijkste fabriek van US Steel op Europees grondgebied bevindt zich in Slowakije.

Last but not least is er nog het bedrijfsonderdeel ‘Tubular Products’. Dit bedrijfsonderdeel is verantwoordelijk voor de productie van buizen. Deze worden geleverd aan klanten die zijn terug te vinden in de chemische-, olie- en gasindustrie. Het spreekt voor zich dat het voor potentiële beleggers in US Steel uitermate belangrijk is om zich bewust te zijn van de verschillende, bestaande bedrijfsonderdelen. Onderzoek hoe de bedrijfsonderdelen het doen en bepaal op basis daarvan of het slim is om te investeren in US Steel.

De geschiedenis van US Steel

US Steel is ontstaan toen de toenmalige staalmagnaat Andrew Carnegie er in het jaar 1901 voor koos om zijn staalbedrijf van de hand te doen. Hij verkocht de ‘Carnegie Steel Company’ aan Wall Street-bankier John Pierpont (J.P.) Morgan. Deze laatste had er nooit een geheim van gemaakt dat hij als doel had om de meest dominante Amerikaanse staalreus ooit te creëren. De strategie achter dit doel was om verschillende (grote) staalproducenten samen te brengen binnen één enkel bedrijf.

De beursgang van US Steel was lange tijd één van de meest aangevende beursgangen die de wereld ooit had gezien. Dit kwam onder andere door het enorme aantal banken die bij de beursgang betrokken waren. Via 300 verschillende banken werd de gloednieuwe staalgigant naar de beurs gebracht. De totale marktkapitalisatie van US Steel bedroeg op dat ogenblik zo’n slordige 1,4 miljard Amerikaanse dollar. Dit zorgde er voor dat US Steel ook meteen ’s werelds eerste bedrijf werd welke over een waarde beschikte van minstens één miljard dollar.

Tussen het jaar 2000 en 2007 volgden ook een reeks van (opvallende) overnames. US Steel had vooral de strategie ontwikkeld om noodlijdende bedrijven over te nemen. Dit was zo voor het Slowaakse staalbedrijf VSZ in het jaar 2000, maar ook voor het failliete National Steel Corporation in 2003. Met de overname nam US Steel ook de schulden over, goed voor zo’n slordige 200 miljoen Amerikaanse dollar. In het jaar 2007 nam US Steel ook de Canadese staalproducent Stelco over. Met de overname van dit beursgenoteerd bedrijf ging een bedrag gepaard van zo’n slordige 1 miljard dollar.

Let bij dit soort overnames goed op: het kan een goede reden zijn om US Steel aandelen te kopen of juist verkopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *