US Steel aandelen kopen (2024) – koers & analyse

US Steel is één van de grotere staalproducenten van Amerika. Wanneer het goed gaat met de economie, neemt de verkoop van staal toe. Een investering in een bedrijf als US Steel kan dan aantrekkelijk zijn. Wil je beleggen in deze staalproducent? In dit artikel lees je hoe je aandelen US Steel kunt kopen. Ook kan je hier de actuele aandelenkoers van het aandeel raadplegen.

Waar kan je US Steel aandelen kopen?

Wanneer je denkt dat US Steel goede resultaten gaat neerzetten in de toekomst, kan je ervoor kiezen om de aandelen voor de lange termijn te kopen. In dit overzicht zie je direct bij welke brokers je aandelen US Steel kunt kopen & verkopen:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor US Steel. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen US Steel & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van US Steel?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het US Steel aandeel? Begrijpelijk! Hieronder zie je de koersontwikkeling van het aandeel US Steel. Ook kan je met de knoppen direct een nieuwe order plaatsen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van US Steel

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van US Steel.

Analyse van US Steel aandelen

Voordat je besluit of je US Steel wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe US Steel zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van US Steel zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van US Steel in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat US Steel gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de voorspellingen van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van US Steel is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat kan het interessant maken om aandelen US Steel te kopen?

 • Sterke positie: US Steel is één van de grootste staalproducenten van de Verenigde Staten.
 • Infrastructuur: US Steel profiteert wanneer de vraag naar staal voor nieuwe infrastructuurprojecten toeneemt.
 • Strategisch beheer van de kosten: US Steelt investeert in het verbeteren van de efficiency door de productieprocessen te optimaliseren.
 • Potentie voor stijging van binnenlandse staalproductie: beleid dat de productie van ‘lokaal’ staal promoot kan de winstgevendheid van US Steel een boost geven.

Wat zijn de risico’s van beleggen in US Steel aandelen?

 • Cyclisch: de vraag naar staal is cyclisch. Wanneer het minder goed gaat met de economie wordt er namelijk minder gebouwd en geproduceerd.
 • Intense concurrentie: US Steel ervaart stevige concurrentie van lokale en internationale bedrijven. Vooral internationale bedrijven hebben soms flinke kostenvoordelen.
 • Volatiliteit: US Steelt is voor de productie van staal afhankelijk van grondstoffen zoals ijzer en kool. Schommelingen in de grondstofprijzen kunnen de resultaten dan ook beïnvloeden.
 • Regulering: de reguleringen rondom het beperken van de uitstoot kunnen de kosten voor US Steel verder opdrijven.

Wat zijn de grootste concurrenten van US Steel?

 • Nucor Corporation
 • ArcelorMittal
 • POSCO
 • AK Steel Holding Corporation
 • Steel Dynamics, Inc.

Hoe kan je aandelen US Steel kopen?

 1. Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker
 2. Activeer je beleggingsrekening door je identiteit te verifiëren
 3. Selecteer het US Steel aandeel en bepaal hoeveel je wilt investeren
 4. Druk vervolgens op kopen om direct te investeren in aandelen US Steel
 5. Houd je belegging in de gaten & verkoop weer wanneer je dit wilt

Over het bedrijf US Steel

Het bedrijf US Steel, voluit de United States Steel Corporation, is een geïntegreerd staalbedrijf gevestigd in de Verenigde Staten. De belangrijkste productielocaties van het bedrijf zijn echter niet allemaal in Amerika terug te vinden. Ook in Centraal-Europa zijn veel productielocaties van het bedrijf te vinden.

US Steel is niet alleen een belangrijk staalbedrijf voor de Amerikaanse, maar zeker ook voor de Europese markt. De Europese activiteiten van het bedrijf zijn dan ook goed voor ongeveer een zesde van de totale omzet.

beleggen US steel

De verschillende bedrijfsonderdelen van US Steel

US Steel heeft haar activiteiten opgedeeld in verschillende bedrijfstakken. Zo zijn er bijvoorbeeld de Flat-rolled products, waaronder ook bijzonder staalplaten vallen. Deze staalplaten worden binnen verschillende sectoren gebruikt waaronder de transportsector en de bouw.

Het tweede bedrijfsonderdeel is ‘US Steel Europe‘. Zoals de naam al laat vermoeden zijn in deze bedrijfstak alle Europese activiteiten ondergebracht. De belangrijkste fabriek van US Steel op Europees grondgebied bevindt zich in Slowakije.

Last but not least is er nog het bedrijfsonderdeel ‘Tubular Products‘. Dit bedrijfsonderdeel is verantwoordelijk voor de productie van buizen. Deze worden geleverd aan klanten die zijn terug te vinden in de chemische, olie- en gasindustrie. Onderzoek hoe de bedrijfsonderdelen het doen en bepaal op basis daarvan of het slim is om te investeren in US Steel.

De geschiedenis van US Steel

US Steel ontstond toen de toenmalige staalmagnaat Andrew Carnegie er in het jaar 1901 voor koos om zijn staalbedrijf te verkopen. Hij verkocht de ‘Carnegie Steel Company‘ aan Wall Street-bankier John Pierpont (J.P.) Morgan. Het was het doel van John Piermont om de dominantste Amerikaanse staalreus te creëren. Hij wilde dit doel bereiken door verschillende (grote) staalproducenten samen te brengen binnen één bedrijf.

De beursgang van US Steel was lange tijd één van de meest toonaangevende beursgangen die de wereld ooit had gezien. Dit kwam onder andere door het enorme aantal banken die er bij de beursgang betrokken waren. Via 300 verschillende banken werd de gloednieuwe staalgigant naar de beurs gebracht. De totale marktkapitalisatie van US Steel bedroeg op dat ogenblik zo’n slordige 1,4 miljard Amerikaanse dollar. Dit zorgde er voor dat US Steel ook meteen ’s werelds eerste bedrijf werd welke over een waarde beschikte van minstens één miljard dollar.

Overnames door US Steel

US Steel nam regelmatig noodlijdende bedrijven over. Voorbeelden van zulke overnames waren het Slowaakse staalbedrijf VSZ in het jaar 2000, maar ook voor het failliete National Steel Corporation in 2003. Met de overname nam US Steel ook de schulden over met een totale waarde van 200 miljoen Amerikaanse dollar. In het jaar 2007 nam US Steel ook de Canadese staalproducent Stelco over voor een miljard dollar.

Let bij dit soort overnames goed op: het kan een goede reden zijn om US Steel aandelen te kopen of juist verkopen.

Is het verstandig om te investeren in US Steel aandelen?

US Steel is één van ’s werelds belangrijkste staalproducenten. Bovendien heeft deze Amerikaanse onderneming door de jaren heen aangetoond erg solide te zijn, ook op financieel gebied. Dit kan US Steel een interessante optie zijn voor beleggers met interesse in de staalbranche.

De vrij agressieve overnamestrategie van US Steel neemt uiteraard ook risico’s met zich mee. De enorme schuldenlast die het bedrijf zich vaak op de hals haalt en de wijze waarop deze kan worden afgelost is sterk afhankelijk van de economische situatie. Een zware economische terugval van de staalbranche zou er dan ook voor kunnen zorgen dat zelfs een gevestigd bedrijf als US Steel in de problemen komt.

Staalaandelen zijn vrij cyclisch van aard. Het is voordat je investeert in US Steel aandelen dan ook aan te raden om eerst de economische situatie goed te analyseren.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *