Johnson & Johnson aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je Johnson & Johnson aandelen kopen? Volg de stappen in dit artikel om direct in Johnson & Johnson te investeren. Op deze pagina vind je alle informatie die je nodig hebt om verstandig in aandelen Johnson & Johnson te beleggen.

Hoe kan je Johnson & Johnson aandelen kopen?

Johnson & Johnson kan een mooie toevoeging zijn aan een goed uitgebalanceerde aandelenportefeuille. Doordat het bedrijf actief is in verschillende regio’s & sectoren pas je direct een mooie risicospreiding toe. Bovendien betaalt het aandeel jaarlijks een mooi & stabiel dividend uit waardoor de aandelen ook nog een inkomen genereren.

Ben je op zoek naar een goede broker voor het kopen en verkopen van Johnson & Johnson aandelen? Bekijk dan direct het onderstaande overzicht:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Johnson & Johnson. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Johnson & Johnson & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Johnson & Johnson?

Wil je weten hoe de aandelenkoers van Johnson & Johnson zich ontwikkelt? In de onderstaande grafiek zie je direct voor welke prijs je aandelen Johnson & Johnson kunt kopen en verkopen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Johnson

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Johnson.

Analyse van Johnson

Voordat je besluit of je Johnson wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Johnson zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Johnson zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Johnson in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Johnson gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Johnson is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het voordelig zijn om Johnson & Johnson aandelen te kopen?

 • Diversificatie: Johnson & Johnson heeft een diverse portfolio van gezondheid gerelateerde producten en diensten.
 • Sterk merk: Johnson & Johnson heeft wereldwijd een goede reputatie opgebouwd.
 • Globaal actief: doordat Johnson & Johnson actief is in meer dan 60 landen kunnen tegenvallende resultaten in één regio worden opgevangen door goede resultaten in een ander gebied.
 • Sterke financiële resultaten: het bedrijf Johnson & Johnson heeft een goede financiële positie opgebouwd.

Dit zijn de grootste risico’s van beleggen in Johnson & Johnson aandelen

 • Juridische problemen: Johnson & Johnson kreeg te maken met diverse rechtszaken. Een voorbeeld hiervan was de rechtszaak over het babypoeder. Dit soort rechtszaken kunnen het bedrijf veel geld kosten en bovendien leiden tot reputatieschade.
 • Prijzen: Johnson & Johnson staat onder druk om haar prijzen te verlagen, wat de winstmarge van het bedrijf onder druk kan zetten.
 • Concurrentie: wanneer de concurrentie marktaandeel weet af te pakken, kan de aandelenkoers dalen.
 • Key producten: Johnson & Johnson is voor een groot deel van haar omzet afhankelijk van enkele belangrijke producten.
 • Reputatie: Johnson & Johnson is meerdere keren veroordeeld in een rechtszaak. Dit kan de reputatie van het bedrijf schaden.

Wat zijn de grootste concurrenten van Johnson & Johnson?

 • Pfizer
 • Novartis
 • Merk & Co
 • Roche
 • GlaxoSmithKline

Hoe kan je beleggen in aandelen Johnson & Johnson?

Voordat je Johnson & Johnson aandelen kunt kopen, heb je eerst een account nodig bij een aandelen broker. Brokers maken het mogelijk om direct aandelen te kopen en verkopen.

Bij de meeste brokers moet je eerst je account activeren door een kopie van je paspoort en adres te uploaden. Nadat je account is geactiveerd, kan je direct beginnen met beleggen in Johnson & Johnson.

Selecteer hiervoor binnen het platform het Johnson & Johnson aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Je kunt kiezen uit twee typen orders:

 • Marktorder: met een marktorder open je de positie tegen de huidige prijs.
 • Limietorder: met een limietorder stel je een maximumprijs in die je wilt betalen.

Nadat je de order hebt verstuurd, zie je deze binnen enkele seconden terug binnen je account. Je kunt de aandelen Johnson & Johnson vervolgens weer op elk moment verkopen.

Over het bedrijf Johnson & Johnson

Het Amerikaanse bedrijf Johnson & Johnson is wereldwijd actief in de farmaceutische industrie. Door het bedrijf worden zowel medische als consumentenproducten geproduceerd. Het bedrijf heeft drie divisies: medische apparaten, geneesmiddelen en consumentenproducten.

Het bedrijfsonderdeel geneesmiddelen zorgt voor 50 procent van de omzet, terwijl het bedrijfsonderdeel consumentenproducten voor 16 procent van de omzet zorgt. De helft van de totale omzet van dit wereldwijd actieve bedrijf, wordt behaald in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor van Johnson & Johnson is gevestigd in de stad New Brunswick in de Amerikaanse staat New Jersey.

Johnson Johnson aandelen kopen 1

Geschiedenis van het bedrijf

Het bedrijf Johnson & Johnson werd in 1886 opgericht door de broers Robert Wood Johnson, James Wood Johnson en Edward Mead Johnson. Het bedrijf bracht als eerste product een verbandmiddel met bacteriedodende middelen op de markt.

Overnames

Johnson & Johnson nam diverse andere bedrijven over. Het Belgische bedrijf Janssen Pharmaceutica werd overgenomen in 1961. In 1999 werd het bedrijf Centocor, nu Janssen Biotech, overgenomen. De consumentendivisie van het bedrijf Pfizer werd overgenomen in 2006.

In oktober 2010 bood Johnson & Johnson voor het Nederlandse bedrijf Crucell, waarvan het al 18% van de aandelen bezat, 1,75 miljard euro voor de overige aandelen. Deze overname werd in februari 2011 afgerond. Het bedrijf Crucell ging in oktober 2014 op in het bedrijf Janssen Pharmaceutica.

In augustus 2020 werd het bedrijf Momenta Pharmaceuticals overgenomen. Dit bedrijf ontwikkelt biologische geneesmiddelen om zeldzame immuunziekten te behandelen.

Zoals je ziet is Jonhson & Johnson erg actief met het opkopen van andere bedrijven. Dit kan een slimme strategie zijn: hierdoor vergroot het bedrijf haar productenaanbod en worden de risico’s zoveel mogelijk gespreid over verschillende categorieën. Wanneer het bedrijf een slimme overname doet, dan kan dit een goede reden zijn om Johnson & Johnson aandelen te kopen.

Johnson & Johnson beursnotering

In 1944 kreeg het bedrijf een beursnotering op de New York Stock Exchange. Het bedrijf is daar een van de bedrijven op de Dow Jones Industrial Average Index.

Het bedrijf Johnson & Johnson: controverses

Het bedrijf prees receptmedicijnen aan die niet waren geregistreerd. Ook zouden er smeergelden aan artsen zijn betaald. In 2013 werd met het Amerikaanse Ministerie van Justitie een schikking getroffen voor een bedrag van 2,2 miljard dollar. Bovendien werd het bedrijf onder strenger toezicht gesteld.

Opiatencrisis

Door de bijwerkingen van door het bedrijf geleverde pijnstillende middelen te verzwijgen droeg het bedrijf mee aan de ‘opiaten crisis’. Er zijn sinds 2000  honderdduizenden Amerikanen overleden na het nemen van een overdosis van een pijnstillend middel. In 2019 veroordeelde een rechter het bedrijf tot het betalen van een boete van 572 miljoen dollar aan de Amerikaanse staat Oklahoma.

Ongeoorloofde promotie

Het geneesmiddel Risperdal, met als bijwerking borstvorming bij jongens, werd door het bedrijf op ongeoorloofde manier gepromoot. Het bedrijf kreeg een jury boete van acht miljard dollar.

Dit soort controverses en schandalen kunnen de resultaten van het bedrijf onder druk zetten. Het is als belegger daarom belangrijk om de laatste ontwikkelingen goed in de gaten te houden. De aandelenkoers kan flink onder druk te komen staan wanneer het bedrijf iets doms doet. Als actieve handelaar kan je inspelen op dit soort fouten door een short positie in te nemen.

Wel of niet aandelen kopen Johnson & Johnson?

Wanneer je een belegging in Johnson & Johnson overweegt, is het belangrijk om de sterke en zwakke punten met elkaar te vergelijken. Duik in de financiële gegevens en bekijk hoe het aandeel presteert in vergelijking met de concurrentie.

Controleer ook of er problemen zijn binnen de bedrijfsvoering. Johnson & Johnson had in het verleden meerdere keren te maken met rechtszaken die de prestaties van het bedrijf onder druk hebben gezet.

Koop alleen aandelen Johnson & Johnson, wanneer je zeker weet dat ze binnen je beleggingsprofiel passen. Ook nadat je Johnson & Johnson aandelen hebt gekocht, is het belangrijk om de prestaties regelmatig te evalueren.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *