Johnson & Johnson aandelen kopen

Johnson & Johnson is het grootste en meest diverse op gezondheidsgerichte bedrijf in de wereld. Met meer dan 250 verschillende afdelingen is er voldoende variatie aanwezig binnen het bedrijf, wat het een aantrekkelijke belegging kan maken. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste Johnson & Johnson aandelen kopen en wat is de actuele aandelenkoers? In dit artikel vind je alle informatie die je nodig hebt.

Waar kan je Johnson & Johnson aandelen kopen?

Johnson & Johnson kan een mooie toevoeging zijn aan een goed uitgebalanceerde aandelenportefeuille. Doordat het bedrijf actief is in verschillende regio’s & sectoren pas je direct een mooie risicospreiding toe. Bovendien betaalt het aandeel jaarlijks een mooi & stabiel dividend uit waardoor de aandelen ook nog een inkomen genereren.

Ben je op zoek naar een goede broker voor het kopen en verkopen van Johnson & Johnson aandelen? Bekijk dan direct het onderstaande overzicht:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Johnson & Johnson. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor Johnson & Johnson
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel Johnson & Johnson met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Johnson & Johnson?

Johnson & Johnson is een enorm bedrijf dat al tientallen jaren een begrip is in Amerika. De diverse overnames hebben regelmatig een sterke invloed op de koers van het bedrijf. Doordat Johnson & Johnson met veel producten tegelijk bezig is, kan je op verschillende momenten een belegging openen op het aandeel. Door actief te beleggen in het koersverloop van Johnson & Johnson kan je inspelen op de laatste beursontwikkelingen.

Een goede broker waar je actief kunt beleggen in Johnson & Johnson CFD-aandelen is Plus500. Bij Plus500 kan je namelijk zowel een order plaatsen op dalende als op stijgende koersen. Bovendien kan je er met een hefboom je resultaten sterk vergroten; hierdoor neemt je potentiële winst en potentiële verlies toe. Wil je de mogelijkheden gratis proberen met een onbeperkte demo? Gebruik de onderstaande knop om direct een account te openen:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Johnson & Johnson?

Wil je weten hoe de aandelenkoers van Johnson & Johnson zich ontwikkelt? In de onderstaande grafiek zie je direct voor welke prijs je CFD-aandelen Johnson & Johnson kunt kopen en verkopen.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Johnson

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Johnson.

Analyse van Johnson

Voordat je besluit of je Johnson wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Johnson zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Johnson zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Johnson in 2022?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Johnson gaat doen in 2022 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Johnson is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Johnson & Johnson

Het Amerikaanse bedrijf Johnson & Johnson is wereldwijd actief in de farmaceutische industrie. Door het bedrijf worden zowel medische als consumentenproducten vervaardigd. Het bedrijf heeft drie divisies: medische apparaten, geneesmiddelen en consumentenproducten.

Het bedrijfsonderdeel geneesmiddelen zorgde in 2019 voor 50 procent van de omzet, terwijl het bedrijfsonderdeel consumentenproducten  voor 16 procent van de omzet zorgde. De helft van de totale omzet van dit wereldwijd actieve bedrijf, in 2019 80 miljard, wordt behaald in de Verenigde Staten. Het hoofdkantoor van Johnson & Johnson is gevestigd in de stad New Brunswick in de Amerikaanse staat New Jersey.

Johnson Johnson aandelen kopen 1

Geschiedenis van het bedrijf

Het bedrijf Johnson & Johnson werd in 1886 opgericht door de broers Robert Wood Johnson, James Wood Johnson en Edward Mead Johnson. Hun bedrijf bracht als eerste product een verbandmiddel met bacteriedodende middelen op de markt.

Er werden enkele andere bedrijven overgenomen. Het Belgische bedrijf Janssen Pharmaceutica werd overgenomen in 1961. In 1999 werd het bedrijf Centocor, nu Janssen Biotech, overgenomen. De consumentendivisie van het bedrijf Pfizer werd overgenomen in 2006.

In oktober 2010 bood Johnson & Johnson voor het Nederlandse bedrijf Crucell, waarvan het al 18% van de aandelen bezat, 1,75 miljard euro voor de overige aandelen. Deze overname werd in februari 2011 afgerond. Het bedrijf Crucell ging in oktober 2014 op in het bedrijf Janssen Pharmaceutica. In augustus 2020 werd het bedrijf Momenta Pharmaceuticals overgenomen. Dit bedrijf ontwikkelt biologische geneesmiddelen om zeldzame immuunziekten te behandelen.

Zoals je ziet is Jonhson & Johnson erg actief met het opkopen van andere bedrijven. Dit kan een slimme strategie zijn: hierdoor vergroot het bedrijf haar productenaanbod en worden de risico’s zoveel mogelijk gespreid over verschillende categorieën. Wanneer het bedrijf een slimme overname doet, dan kan dit een goede reden zijn om Johnson & Johnson aandelen te kopen.

Johnson & Johnson gaat naar de beurs

In 1944 kreeg het bedrijf een beursnotering op de New York Stock Exchange. Het bedrijf is daar een van de bedrijven op de Dow Jones Industrial Average Index.

Het bedrijf Johnson & Johnson: controverses

Het bedrijf prees receptmedicijnen aan die niet waren geregistreerd. Ook zouden er smeergelden aan artsen zijn betaald. In 2013 werd met het Amerikaanse Ministerie van Justitie een schikking getroffen voor een bedrag van 2,2 miljard dollar. Bovendien werd het bedrijf onder strenger toezicht gesteld.

Door de bijwerkingen van door het bedrijf geleverde pijnstillende middelen te verzwijgen leverde het bedrijf een bijdrage aan de ‘opiaten crisis’.  Er zijn sinds 2000  honderdduizenden Amerikanen overleden na het nemen van een overdosis van een pijnstillend middel. In 2019 veroordeelde een rechter het bedrijf tot het betalen van een boete van 572 miljoen dollar aan de Amerikaanse staat Oklahoma. Het bedrijf ging in beroep. Omdat de opgelegde boete veel lager was dan verwacht steeg de koers van het aandeel.

Het geneesmiddel Risperdal, met als bijwerking borstvorming bij jongens, werd door het bedrijf op ongeoorloofde manier gepromoot. Het bedrijf kreeg een jury boete van 8 miljard dollar.

Dit soort controverses en schandalen kunnen de resultaten van het bedrijf onder druk zetten. Het is als belegger daarom belangrijk om de laatste ontwikkelingen goed in de gaten te houden. De aandelenkoers kan flink onder druk te komen staan wanneer het bedrijf iets doms doet. Als actieve handelaar kan je inspelen op dit soort fouten door een short positie in te nemen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *