Urban Outfitters aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Urban Outiftters is een bekende modeketen die zich op een specifiek soort levensstijl richt. Heb je vertrouwen in de winstgevendheid van het segment waar Urban Outfitters zich op richt? Dan kan het wellicht interessant zijn om Urban Outiftters aandelen te kopen. Op deze pagina lees je hoe je kunt beleggen in Urban Outfitters en je kunt hier de aandelenkoers raadpleggen.

Waar kan je Urban Outfitters aandelen kopen?

Urban Outfitters is een bedrijf dat zich op zogenaamde hipsters richt. Door de focus te leggen op een levensstijl kan het interessant blijven voor deze klanten om de winkel te blijven bezoeken. Denk je dat ze het kunnen blijven opnemen tegen de online concurrentie? Dan kan het kopen van Urban Outfitters aandelen zomaar interessant zijn! Je kunt direct Urban Outiffers aandelen kopen bij één van deze betrouwbare aandelen brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Urban Outfitters. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Urban Outfitters & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Urban Outfitters?

Ben je benieuwd naar de laatste koersgegevens van Urab Outfitters? Hieronder kan je direct de laatste koers van het bedrijf Urban Outfitters zien. Ook kan je met de knoppen direct een positie openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Urban Outfitters

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Urban Outfitters.

Analyse van Urban Outfitters aandelen

Voordat je besluit of je Urban Outfitters wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Urban Outfitters zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Urab Outfitters over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Urban Outfitters zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Urban Outfitters in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Urban Outfitters gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Urban Outfitters is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat kan het interessant maken om Urban Outfitters aandelen te kopen?

 • Sterke merken: Urban Outfitters bezit verschillende sterke merken waaronder Urban Outfitters, Anthropologie en Free People. Al deze merken richten zich op een ander marktsegment, waardoor er sprake is van diversificatie.
 • Actief: Urban Outfitters brengt actief nieuwe kleding uit en probeert zich daarmee aan te passen aan de smaak van haar klanten.
 • Meerdere kanalen: Urban Outfitters verkoopt haar producten in fysieke winkels, maar ook via e-commerce kanalen.
 • Internationale expansie: Urban Outfitters bereidt haar positie uit door in nieuwe landen winkels te openen. Wanneer het merk in nieuwe landen een succes wordt, kan de winstgevendheid toenemen.

Wat zijn de risico’s van beleggen in aandelen Urban Outfitters?

 • Uitdagingen binnen de mode-industrie: Urban Outfitters heeft te maken met veel concurrenten en de smaak van consumenten verandert bovendien regelmatig.
 • Afhankelijk van consumptieve bestedingen: wanneer het minder goed gaat met de economie, bezuinigen mensen vaak op hun uitgavenpatronen.
 • Supply chain: Urban Outfitters is afhankelijk van een internationale supplychain voor het produceren van haar producten. Verstoringen binnen deze chain kunnen de winstgevendheid onder druk zetten.
 • Concurrentie: de opkomst van e-commerce is een uitdaging voor Urban Outfitters, aangezien ze nog steeds voornamelijk fysieke winkels gebruiken.

Wat zijn de grootste concurrenten van Urban Outfitters?

 • H&M
 • Zara
 • Forever 21
 • Free People

Hoe kan je aandelen Urban Outfitters kopen?

 • Open eerst een account bij een betrouwbare aandelen broker
 • Activeer je account door je identiteit te verifiëren
 • Stort geld op je beleggingsrekening via bankoverschrijving of creditcard
 • Selecteer het aandeel Urban Outfitters
 • Vul het bedrag in dat je wilt investeren in Urban Outfitters aandelen
 • Druk op kopen om direct in Urban Outfitters aandelen te beleggen

Over Urban Outfitters

Het begin van Urban Outfitters is de Free People’s store in Philadelphia die in 1970 werd geopend. Oprichters Dick Hayne en zijn vrouw verkochten er zowel nieuwe als tweedehandskleding. In 1976 werd de naam van de winkel veranderd in Urban-Outfitters. De winkel was direct een succes waardoor er snel meer winkels werden geopend. In 1995 waren er in de VS 23 Urban-Outfitters winkels. De eerste winkel in Canada opende in 1996. Dick Hayne en zijn vrouw besloten om ook nog met een ander concept te beginnen: de Anthologie-keten welke ook een succes werd.

Urban Outfitters

Een lifestyle-gerelateerde retailer

Urban Outfitters is een lifestyle-gerelateerde retailer. Een belangrijke doelgroep zijn de tieners en jongvolwassenen die er alternatieve mode kunnen vinden die past bij de hipstercultuur. Hipsters dragen bij voorkeur retro- en vintagekleding.

Wanneer je wilt investeren in Urban Outiftters aandelen, dan is het aan te raden om de laatste modetrends te volgen. Vallen de nieuwe kleren van het merk goed in de smaak? Dan kan het slim zijn om Urban Outfitters aandelen te kopen.

Niet alleen maar kleding

Naast kleding verkopen ze ook schoenen, beauty & wellness-producten, huishoudelijke producten en muziek. Veel van de verkochte handelswaar wordt, onder private labels, in eigen huis ontworpen en geproduceerd.

Investeringen in restaurants

Het aantal klanten en de verkopen binnen de Urab Outfitters winkels daalde. Om deze daling op te vangen, besloot de retailer reden om zijn strategie te wijzigen. Urban Outfitter nam daarop drie restaurants van de Vetri familie over.

Wel of niet aandelen Urban Outfitters kopen?

Wanneer het Urban Outfitters lukt om door te breken in nieuwe markten, kan het interessant zijn om de aandelen te kopen. De mode-branche is echter hoog competitief en wanneer de smaak van consumenten wijzigt kan het bedrijf snel klanten verliezen. Houd de nieuwe collecties van Urban Outfitters daarom goed in de gaten en onderzoek wat de gemiddelde consument van het merk denkt.

Bedenk voor de rest dat niet elk aandeel even goed bij elk type belegger past. Of je wel of niet aandelen Urban Outfitters moet kopen, hangt dan ook sterk van je persoonlijke situatie af. Doe onderzoek naar je risicoprofiel en bepaal of het aandeel binnen je strategie past.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *