Cloudfare aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Cloudservices worden steeds populairder en een bedrijf als Cloudfare weet hier slim op in te springen. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste in Cloudfare aandelen beleggen en wat is de laatste aandelenkoers? Je leest er alles over op deze pagina!

Hoe kan je Cloudfare aandelen kopen?

Heb je vertrouwen in de toekomst van het bedrijf Cloudfare? Het is belangrijk om de concurrentie in ieder geval goed in de gaten te houden. Bedrijven als Amazon en Microsoft leveren vergelijkbare diensten aan en die kunnen zomaar bezoekers van het bedrijf afsnoepen.

Wanneer je na een analyse nog steeds zeker weet dat je Cloudfare aandelen wilt kopen, kan je direct een account openen bij een broker:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Cloudfare. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Cloudfare & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Cloudfare?

Ben je benieuwd hoe de aandelenkoers van Cloudfare zich heeft ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je tegen welke prijs je de aandelen kunt kopen en verkopen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Cloudfare

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Cloudfare.

Analyse van Cloudfare aandelen

Voordat je besluit of je Cloudfare aandelen wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Cloudfare zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Cloudfare zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Cloudfare in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Cloudfare gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Cloudfare is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de voordelen van beleggen in Cloudfare aandelen?

 • Focus op innovatie: Cloudfare legt de nadruk op het ontwikkelen van nieuwe technologieën, waardoor het lukt om de huidige klanten vast te houden.
 • Hoge vraag naar web infrastructuur: steeds meer bedrijven verkopen hun producten en diensten via het internet, waardoor de vraag naar betrouwbare web infrastructuur toeneemt.
 • Breed aanbod aan producten en diensten: Cloudfare biedt onder andere CDN, DDoS en DNS-diensten aan.

Wat zijn de risico’s van investeren in Cloudfare aandelen?

 • Afhankelijk van grote klanten: Cloudfare is voor haar inkomsten afhankelijk van enkele grote klanten. Wanneer het bedrijf één van deze klanten verliest, loopt de winstgevendheid een grote deuk op.
 • Concurrentie: Cloudfare heeft te maken met sterke concurrenten zoals Akamai, Imperva en F5 Networks.
 • Economie: wanneer het minder goed gaat met bedrijven, proberen ze eerder geld te besparen op online diensten zoals die van Cloudfare.

Wat zijn de grootste concurrenten van Cloudfare?

 • Akamai
 • Imperva
 • F5 Networks

Hoe kan je aandelen Cloudfare kopen?

 1. Brokers vergelijken: neem de tijd om de verschillende aandelen brokers met elkaar te vergelijken. Wanneer je tevreden bent met je keuze, kan je direct een beleggingsrekening openen.
 2. Beleggingsrekening activeren: upload een kopie van je paspoort en adres om je beleggingsrekening te activeren.
 3. Geld storten: stort vervolgens voldoende geld vanaf je bankrekening naar je aandelen rekening.
 4. Cloudfare aandelen kopen: selecteer nu het aandeel Cloudfare en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Met een marktorder koop je de aandelen direct tegen de huidige marktprijs en met een limietorder stel je de prijs in die je maximaal bereid bent om te betalen.
 5. Evalueer: je kunt je aandelen Cloudfare op elk moment verkopen en het geld laten terugstorten op je bankrekening. Probeer emoties zoveel mogelijk buiten de deur te houden door te investeren met een plan.

Over het bedrijf Cloudfare

Het Amerikaanse bedrijf Cloudflare levert diensten die websites sneller en veiliger maken. Voorbeelden van de door DNS geleverde diensten zijn Domain Name System (DNS) en een Content Delivery Network (CDN). Inmiddels wordt Cloudflare gebruikt door ruim 26 miljoen websites en er worden iedere dag ruim één miljard IP-adressen afgehandeld.

Cloudfare aandelen kopen

De geschiedenis Cloudflare

Cloudflare werd in 2009 opgericht door het trio Lee Holloway, Matthew Prince en Michelle Zatlyn. Het was hun missie is om een beter internet te ontwikkelen. Om dat doel te bereiken ontwikkelden ze meerdere gratis & betaalde diensten.

De oplossing van Cloudfare

Wanneer je een website bezoekt dan doet de website een verzoek bij de server om content op te halen en deze content aan je te tonen. Wanneer er veel verzoeken tegelijkertijd binnenkomen, kan de server overbelast raken. Wanneer de server overbelast is, werkt de website niet of erg traag

Om dit te voorkomen bedacht Cloudflare de volgende oplossing: tussen de webserver en de website plaatst Cloudflare zijn eigen dienst. Wanneer je de site vervolgens bezoekt, word je verbonden met het Cloudflare netwerk.

Een enorm netwerk over de hele wereld

Cloudflare biedt een enorm netwerk van servers aan over de hele wereld. Een verzoek om content hoeft dan geen grote afstand meer af te leggen tussen de website en de server. Wanneer je in Amerika een website in Duitsland wilt bezoeken, dan hoef je daardoor geen verbinding meer te maken met de server in Duitsland. Je kunt namelijk verbinding maken met de dichtstbijzijnde Cloudfare server in Amerika. Dit verlaagt de laadtijd van de website voor internationale bezoekers sterk.

Een grote DDoS aanval

Cloudflare richt zich ook op het tegengaan van DDoS aanvallen. In februari 2014 kreeg het bedrijf zelf te maken met een grote DDoS aanval. Op het netwerk van het bedrijf werden ruim 400 Gigabits per seconde tegengehouden.

In november 2014 was er een aanval op diverse websites in Hongkong. Het ging toen om een DDoS aanval van 500 Gigabits wat de grootste DDoS aanval ooit gemeten was. Cloudflare besloot toen om te starten met het Project Galileo. Bepaalde groepen, zoals journalisten, artiesten en activisten, konden hun websites kosteloos tegen dergelijke aanvallen beschermen.

Cloudflare komt in opspraak

Het bedrijf kwam in opspraak omdat het bedrijf weigert om te stoppen met de technische ondersteuning van websites als LulzSec, The Daily Stormer en 8chan. In 2017 werd de samenwerking met The Daily Stormer verbroken. De website van 8chan werd in 2019 uit de lucht gehaald vanwege drie schietpartijen.

De reputatie van een bedrijf is belangrijk voor de prestaties op de beurs. Houdt daarom goed in de gaten hoe Cloudfare in het nieuws komt voordat je de aandelen koopt!

Cloudflare gaat naar de beurs

In augustus 2019 kondigde internetbeveiliger Cloudflare zijn beursgang aan. Het bedrijf heeft nu een beursnotering aan de New York Stock Exchange (NYSE).

Wel of niet Cloudfare aandelen kopen?

Of je Cloudfare aandelen zou moeten kopen, hangt sterk af van je persoonlijke financiële situatie. Aan de ene kant is Cloudfare actief binnen een sterk groeiende industrie. Cloudfare beschermt websites in een tijd waarin cybersecurity steeds belangrijker wordt.

Tegelijk ervaart Cloudfare veel concurrentie en wanneer het Cloudfare niet lukt om te blijven innoveren, kunnen bedrijven besluiten om over te stappen naar concurrenten. Het is wanneer je in Cloudfare belegt daarom belangrijk om de tevredenheid van haar klanten in de gaten te houden. Beleg uiteindelijk alleen met geld dat je kunt missen in Cloudfare aandelen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *