Starbucks aandelen kopen

Zelfs mensen die niet van koffie houden kennen het merk Starbucks goed. Het is dan ook een prestatie om mensen vol enthousiasme een paar euro of dollar te laten betalen voor een kop koffie. Het is ze gelukt om een sterk merk neer te zetten dat jaarlijks enorme winsten binnen harkt. Wil je zelf investeren in Starbucks aandelen? In dit artikel bekijken we hoe je zelf Starbucks aandelen kunt kopen.

Hoe kan je actief beleggen in Starbucks?

Als actieve belegger of speculant kan je profiteren van alle koersontwikkelingen van het aandeel Starbucks. Wanneer er slecht nieuws uitkomt dan kan de koers van een aandeel als Starbucks flink dalen. Een goed voorbeeld hiervan zagen we bij de concurrent Lucky Coffee: dit bedrijf bleek gefraudeerd te hebben met de boekhouding waardoor de koers enorm daalde. Als actieve belegger heb je gelukkig alleen beweging nodig om een goed resultaat te behalen met je beleggingen.

Je kan bij een broker als Plus500 door gebruik te maken van CFD’s namelijk een short positie innemen op de Starbucks aandelen. Met een short positie verdien je juist geld wanneer de koers van het aandeel daalt. Bovendien kan je bij Plus500 een hefboom toepassen waardoor je ook met een klein bedrag kunt handelen in CFD Starbucks aandelen. Wil je de mogelijkheden gratis uitproberen? Open dan direct een gratis demoaccount bij deze broker:

Hoe kan je Starbucks aandelen kopen?

Niet veel in het leven is zeker. Het lijkt in ieder geval wel zeker dat mensen van koffie blijven houden. Zelfs in slechte tijden, zoeken mensen nog naar een kopje koffie. Starbucks kan daarom een goede investering voor de lange termijn zijn. De expansies naar nieuwe regio’s kunnen bovendien bijdragen aan het verder verbeteren van de resultaten van het bedrijf. Maar hoe kan je nu eigenlijk het beste investeren in Starbucks?

Naar onze mening kan je het beste in Starbucks investeren door de aandelen bij een betrouwbare broker te kopen. Maar waar kan je dan terecht? Bekijk direct ons overzicht:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€0,50 + $0,04 voor Starbucks
eToro logo aandelen€0 voor Starbucks. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
$0,01 per aandeel met $5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Wat is de aandelenkoers van Starbucks?

Wil je weten hoe het aandeel Starbucks presteert? Dan kan het aantrekkelijk zijn om de aandelenkoers in de gaten te houden. Op deze pagina vind je de grafiek met de laatste beursontwikkelingen. Ook kan je met de knoppen direct een CFD-positie openen.

Is het slim om te investeren in Starbucks?

Het is nooit verstandig om blind een aandeel te kopen. Het is daarom slim om eerst te onderzoeken of het verstandig is om Starbucks aandelen te kopen.

Het krachtige merk is een goede reden om te beleggen in Starbucks. Mensen denken aan meer dan koffie alleen wanneer ze hier een bakje komen doen. Het is voor sommige mensen een kantoor en voor andere mensen een tweede woonkamer. Deze ontastbare waarde is moeilijk in waarde uit te drukken. Het is in ieder geval moeilijk om dit zomaar te kopiëren. Ook bestaan er kosten voor het wisselen naar een concurrent vanwege het loyaliteitsprogramma dat ze succesvol hebben uitgerold. Ook dit verkleint de kans dat een concurrent de klanten van het bedrijf weet weg te kapen.

Starbucks aandelen kopen

Toch kan Starbucks het onder de nieuwe generatie moeilijker krijgen. Millenials vinden het belangrijk dat producten organisch zijn. Dit is bij Starbucks het geval, aangezien het bedrijf goed oplet dat het de koffie op een duurzame manier produceert. Veel jonge mensen kopen echter ook liever lokaal bij een klein bedrijf. Starbucks past hier natuurlijk niet binnen en zal de jonge generatie op andere manieren moeten aanspreken.

Het bedrijf probeert te vernieuwen door het ophalen van koffie mogelijk te maken. Tijdens een pandemie is dit natuurlijk erg nuttig. Toch is het maar de vraag of de klanten van Starbucks wel echt voor de koffie komen. Het merk onderscheidt zich juist doordat het een extra plek is waar mensen zich thuis kunnen voelen.

Een goede reden om Starbucks aandelen te kopen is het grote groeipotentieel. Vooral in China weet het bedrijf een groter bereik op te bouwen. De bevolking daar wordt steeds welvarender en hier is natuurlijk veel winst te halen.

De stappen voor beleggen in Starbucks

Voordat je je eerste Starbucks aandeel koopt, moet je enkele essentiële stappen doorlopen. Het is ten eerste belangrijk om na te gaan of je wel zou moeten beleggen. Wanneer je geen geld kunt missen kan je deze site beter verlaten. Beleggen doe je namelijk alleen met geld dat je niet direct nodig hebt.

Wanneer je geld over hebt om te beleggen, kan je besluiten om een deel hiervan te investeren in Starbucks. Hiervoor heb je eerst een account nodig bij een broker. Een broker is een bedrijf dat namens jou aandelen kan kopen en verkopen. Wil je weten bij welk bedrijf je het beste aandelen kunt kopen? Klik dan hier om de beste brokers met elkaar te vergelijken.

Nadat je een account hebt geopend, kan je via de zoekfunctie eenvoudig het aandeel vinden. Vervolgens moet je invullen hoeveel aandelen je wilt kopen. Ook moet je bedenken of je het aandeel direct wilt kopen met een markt order. Als alternatief kan je gebruikmaken van een limiet order. Je koopt het aandeel dan pas wanneer een bepaalde prijs bereikt wordt. In sommige gevallen kan het slim zijn om een stop loss toe te passen: je sluit de belegging dan automatisch bij een bepaald verlies.

Nadat je de belegging hebt geopend, is het verstandig om deze regelmatig te evalueren. Bekijk hoe het bedrijf het doet en bedenk een exit strategie.

beleggen in Starbucks

Over het bedrijf Starbucks

De naam Starbucks zal bij het merendeel van de mensen op deze planeet ongetwijfeld (zeer) bekend in de oren klinken. Het betreft hier dan ook ’s werelds grootste keten van koffiehuizen. Het overgrote merendeel van deze koffiehuizen zijn terug te vinden in de Verenigde Staten en buurland Canada.

Er worden stelselmatig meer en meer Starbucks vestigingen op andere plaatsen in de wereld worden geopend. Tijdens een bezoek aan één van de vestigingen van Starbucks is het niet alleen mogelijk om te genieten van een lekker bakje koffie, daarnaast kan er ook worden genoten van heel wat andere dranken en zoete lekkernijen. De Starbucks aandelen noteren aan de NASDAQ als SBUX.

’s Werelds grootste keten met koffiehuizen

Het merendeel van de omzet wordt door Starbucks gerealiseerd met de koffiemixen en de verschillende andere dranken op basis van koffie gecombineerd met melk, suiker en ijs. Voor het branden van de Starbucks-koffiebonen zijn er verschillende vestigingen opgericht. Het gaat hierbij om fabrieken die zijn terug te vinden in met name Kent, Washington, York, Pennsylvania, Carson Vally, Nevada en onze eigenste hoofdstad Amsterdam.

In tegenstelling tot wat veel mensen denken is het niet zo dat men verplicht is om een bezoek te brengen aan één van de Starbucks-vestigingen om te kunnen genieten van de heerlijke Starbucks koffie. De Starbucks-bonen zijn namelijk gewoon te kopen in de diverse vestigingen en in tal van andere winkels. Op deze manier is het ook thuis mogelijk om te genieten van een heerlijke kopje koffie.

De geschiedenis van Starbucks

Voor de opening van de eerste Starbucks-vestiging moeten we terug in de tijd, meer bepaald naar het jaar 1967. Het was toen dat in de Amerikaanse stad Seattle de eerste vestiging werd opgericht door drie vennoten. Het ging hierbij om Jerry Baldwin, Zev Siegl en Gordon Bowker.

In de eerste Starbucks-winkel werden in tegenstelling tot wat veel mensen vermoeden niet alleen maar kwaliteitskoffiebonen verkocht. Daarnaast werd er namelijk ook apparatuur te koop aangeboden om de koffie mee te maken. Tijdens het eerste jaar kocht men de koffiebonen nog in. Dit gebeurde bij het eveneens zeer bekende Peet’s Coffee & Tea. Enige tijd later besloot Starbucks echter om haar koffiebonen rechtstreeks te kopen bij de koffieboeren.

Een belangrijke mijlpaal vond plaats in het jaar 1982. Toen koos ondernemer Howard Schultz ervoor om zich in te kopen bij Starbucks. Tijdens een bezoek aan de Italiaanse modestad Milaan in het jaar 1982 kreeg hij het idee om in de Starbucks-vestigingen ook koffie- en espressodranken te gaan verkopen.

Vanaf dat ogenblik was het dan ook niet meer alleen mogelijk om er losse koffiebonen te kopen. Op zich een goed plan, maar de drie originele oprichters vonden dit maar niets. Zij wilden dan ook dat het bedrijf trouw zou blijven aan haar (oorspronkelijke) kernactiviteiten. Howard Schulz was echter overtuigd van zijn plan en koos ervoor om in 1985 zijn eigen keten met koffiewinkels op te richten. Dit gebeurde onder de naam ‘II Giornale’.

Een jaar eerder, aldus in het jaar 1984 hadden de drie oprichters van Starbucks de bekende koffiebonenverkoper Peet’s Coffee & Tea overgenomen. In het jaar 1987 zouden de drie uiteindelijk Starbucks verkopen aan het bedrijf van Schulz. Deze laatste koos ervoor om de naam Starbucks te behouden waarna meteen al zijn vestigingen de nieuwe naam kregen opgespeld. In een snel tempo werd de onderneming bovendien uitgebreid met nieuwe vestigingen. De eerste Starbucks zaken die het levenslicht zagen buiten Seattle bevonden zich in Vancouver en Chicago.

Pro’s & contra’s voor Starbucks aandelen kopen

Starbucks mag zich met gepaste trots ’s werelds grootste keten van koffiehuizen noemen. Wereldwijd zijn er ongelofelijk veel mensen die houden van koffie en de andere dranken die bij Starbucks-vestigingen te koop zijn waardoor ze aanhoudend kunnen rekenen op een niet onaanzienlijke populariteit. Bovendien zijn de Starbucks-vestigingen terug te vinden op strategische locaties nabij drukke woongebieden en voornamelijk in zakencentra.

Ondanks de enorme populariteit van de Starbucks dranken zijn er ook enkele rode vlaggen om rekening mee te houden als potentiële investeerder in Starbucks aandelen. In het verleden bleek namelijk al dat er sprake was van onrechtmatige belastingafspraken in verschillende landen. Ook Starbucks Nederland was hierbij betrokken. Dergelijke zaken kunnen de reputatie van de onderneming en het potentieel van de Starbucks aandelen schade berokkenen. De koers kan dan een deuk oplopen. Als actieve belegger kan je hier natuurlijk wel weer van profiteren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *