McDonald’s aandelen kopen

McDonald’s: door vele gehaat, maar nog steeds enorm succesvol. Beleggen in deze grote fastfoodketen kan dan ook goed uitpakken. Maar hoe kan je McDonald’s aandelen kopen en wat is de actuele beurskoers van het bedrijf? In dit artikel lees je er alles over.

Hoe kan je actief beleggen in McDonald’s aandelen?

McDonald’s is één van de merken die iedereen wel kent. Sommige mensen houden ervan terwijl andere mensen er het liefst met een grote boog omheen lopen. Als belegger kan je zelfs wanneer je McDonalds vies vindt een goed rendement behalen door actief te handelen in de aandelen. Wanneer je actief speculeert op de koers, kan je namelijk zowel bij dalende als stijgende koersen een positief resultaat neerzetten.

Eén van de betere partijen waar je kunt speculeren in McDonald’s aandelen is Plus500. Je doet dit door gebruik te maken van CFD’s. Met de onderstaande knop kan je direct een account openen bij Plus500:

Hoe kan je McDonald’s aandelen kopen?

Het concept van McDonald’s is vrij briljant. Ze verdienen niet alleen bakken met geld door hamburgers te verkopen. Doordat de franchisenemers huur betalen aan McDonald’s voor de grond krijgt het bedrijf grote bedragen aan huur binnen. Bovendien kan het bedrijf hierdoor goed de controle behouden over de kwaliteit van de producten.

Een investering in McDonald’s kan dan ook een goed idee zijn. Dit kan je het beste doen bij een betrouwbare broker. Ontdek direct wat de beste opties voor jou zijn:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€0,50 + $0,04 voor McDonald's
eToro logo aandelen€0 voor McDonald's. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
$0,01 per aandeel met $5 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Is het slim om in McDonald’s te investeren?

McDonald’s heeft een briljant concept. Bijna iedereen denkt dat het bedrijf geld verdient met hamburgers, terwijl een groot deel van de inkomsten binnenkomt door huurinkomsten. Vastgoed is vrij waardevast en stijgt vaak mee met de inflatie. Hierdoor kan McDonald’s het ook de toekomst goed blijven doen.

Het merk moet dan natuurlijk wel aantrekkelijk genoeg blijven. Dit doen ze door bijvoorbeeld nieuwe producten te introduceren die nieuwe groepen bezoekers kunnen aantrekken. Zo hebben ze diverse ontbijtopties geïntroduceerd waardoor de vestigingen ook in de ochtend winst kunnen maken. Ook introduceren ze diverse vegetarische en gezonde opties waarmee de meer bewuste klanten aangetrokken kunnen worden.

Het is belangrijk om voordat je geld investeert in McDonald’s, de prestaties van het bedrijf te vergelijken met de prestaties van andere fastfoodketens. Burger King en KFC zijn bijvoorbeeld bekende concurrenten van de keten. Onderzoek of het wellicht aantrekkelijker is om in één van deze alternatieven te beleggen.

McDonalds aandelen kopen

McDonald’s aandelen kopen in 4 stappen

Een investering in McDonald’s is zo gepiept! Met deze vier stappen bezit je binnen een uur één of meerdere aandelen McDonald’s.

Stap 1: Voordat je aandelen kunt kopen, heb je een account bij een broker nodig. Een broker is een bedrijf waarbij je in aandelen kunt handelen. Klik hier om de beste partijen met elkaar te vergelijken.

Stap 2: Nadat je een account hebt geopend en geld hebt gestort, kan je het aandeel vinden binnen de software. Vervolgens moet je bedenken hoeveel aandelen je wilt kopen.

Stap 3: Je kan met een market order de aandelen direct kopen tegen de huidige koers. Het is ook mogelijk om met een limiet order de aandelen pas te kopen wanneer een bepaalde koers wordt bereikt.

Stap 4: Evalueer je belegging regelmatig en bekijk of het bedrijf het goed doet in vergelijking met de concurrentie. Bedenk wanneer het tijd wordt om afscheid te nemen van je McDonald’s aandelen.

Over het bedrijf McDonald’s

Het Amerikaanse bedrijf McDonald’s Corporation werd opgericht in 1940. Bij die oprichting was het bedrijf het restaurant van Richard en Maurice McDonald. Het restaurant bevond zich in San Bernardino, Californië. Het restaurant werd veranderd in een hamburgertent dat uitblonk op het gebied van efficiëntie. Later werd het bedrijf een franchise waardoor er snel meer vestigingen konden openen.

In 1953 werd McDonald’s Golden Archer-logo geïntroduceerd. De zakenman Ray Crock werd in 1953 de franchiseagent van het bedrijf. Hij besloot om de hamburgertenten te kopen van de twee broers. Het hoofdkantoor van het bedrijf was aanvankelijk gevestigd in Oak Brook, Illinois. In 2018 werd het wereldwijde hoofdkantoor van McDonald’s verplaatst naar Chicago.

Ben je benieuwd naar de geschiedenis van McDonald’s? Dan kan ik de film The Founder aanraden waar je ziet hoe Ray Crock het bedrijf op slinkse wijze afhandig maakt van de twee broers.

Grootste restaurantketen in de wereld

McDonald’s is een groot bedrijf. Op basis van de omzet is het zelfs de grootste restaurantketen in de wereld. Het bedrijf heeft in 2018 37.855 verkooppunten die zich bevinden in 100 verschillende landen. Dagelijks bedient het bedrijf meer dan 69 miljoen klanten.

Die klanten kunnen bij McDonald’s niet alleen de bekende hamburgers, cheeseburgers en frites kopen. Het bedrijf verkoopt ook ontbijtproducten, kipproducten, milkshakes, wraps, desserts en frisdranken. Om te kunnen voldoen aan de vraag naar gezond voedsel zijn er smoothies, vis, salades en fruit aan het menu toegevoegd.

Met deze nieuwe opties hoopt het bedrijf een nieuw klantensegment aan te spreken. Denk je dat dit gaat werken? Dan kan het kopen van McDonald’s aandelen interessant zijn.

De inkomsten van McDonald’s

Het bedrijf heeft twee inkomstenbronnen. Uiteraard levert de verkoop in de door McDonald’s Corporation beheerde restaurants inkomsten op. Een andere belangrijke bron van inkomsten zijn de huur, de royalty’s en de vergoedingen die door de franchisenemers moeten worden betaald. Door de vele franchisenemers is McDonald’s een van de grootste particuliere werkgevers in de wereld.

Het businessmodel van McDonald’s

Het land waarop de restaurants zijn gevestigd is eigendom van McDonald’s. De waarde van dit land wordt geschat op 6 tot 8 miljard dollar. Een aanzienlijk deel van zijn inkomsten zijn, zoals al eerder vermeld, de huurbetalingen van de franchisenemers. Deze huurbetalingen zijn tussen 2010 en 2015 met 50% verhoogd. Eigenlijk is McDonald’s dus ook een vastgoedonderneming: het geld wordt niet verdiend met hamburgers, maar met stenen.

In het Verenigd Koninkrijk en Ierland opereert het bedrijf op een andere manier. In die landen is er in minder dan 30% van de restaurants sprake van een franchisenemer. De meeste restaurants zijn hier dan ook eigendom van het bedrijf.

Werken bij McDonald’s

In de Verenigde Staten worden de franchisenemers en het management opgeleid aan de Hamburger University. Deze is gevestigd op het hoofdkantoor in Chicago. McDonald’s vindt de gezondheid van zijn werknemers belangrijk. Door mee te zingen met hun favoriete liedjes kunnen de werknemers hun stress verminderen. Door kerkdiensten bij te wonen verlagen ze hun bloeddruk. Door twee keer per jaar op vakantie te gaan verminderen ze hun kans op een hartinfarct.

Of naar de kerk gaan en vakanties ze beschermen tegen hun eigen voedsel is echter de vraag. McDonald’s kampt dan ook met een negatief imago en wordt vaak als verantwoordelijke aangewezen voor de grote prevalentie van overgewicht in Amerika.

Hoe het bedrijf omgaat met zijn ongezonde imago

In de documentaire Super Size Me is te zien dat het een maand lang alleen maar eten van Big Macs, cheeseburgers en Franse frietjes niet gezond is. McDonald’s nam naar aanleiding van die documentaire maatregelen. Zo werden er maaltijdsalades toegevoegd aan het assortiment. Binnenkort worden er zelfs gerechten aangeboden met boerenkool.

Denk je dat deze gezonde producten een positief effect gaan hebben op de bedrijfsresultaten van McDonald’s? Dan kan het interessant zijn om McDonald’s aandelen te kopen.

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *