KFC-aandelen kopen (2024) – beleggen in Yum! Brands

KFC is een populair fastfoodmerk met meer dan 20.000 vestigingen. Het is echter niet direct mogelijk om in KFC aandelen te investeren: KFC maakt namelijk onderdeel uit van het Yum! Brands waaronder ook de ketens Pizza Hut en Taco Bell vallen.

Wil je investeren in KFC door Yum! Brands aandelen te kopen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het kopen van KFC-aandelen. Ook kan je hier de laatste aandelenkoers van KFC vinden.

Hoe kan je KFC-aandelen kopen?

Zoals we al eerdere vermelde kan je niet direct investeren in KFC-aandelen. Je kan echter wel Yum! Brands aandelen kopen waarmee je ook direct mede-eigenaar wordt van Pizza Hut en Taco Bell. Het is dan ook aan te raden om al deze ketens te onderzoeken voordat je Yum! Brands aandelen koopt.

Het kopen van Yum! Brands aandelen kan goed uitpakken. De fastfoodketen werkt net zoals McDonalds volgens het franchiseconcept. Hierdoor zijn de risico’s voor het bedrijf beperkt terwijl een snelle expansie mogelijk is.

Wil je weten wat een goede partij is om in KFC aandelen te beleggen? Bekijk dan direct het overzicht van de beste brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD KFC koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor KFC. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen KFC & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van KFC of !Yum Brands?

Ben je benieuwd hoe KFC presteert? Bekijk dan direct de aandelenkoers van !Yum Brands! Je kan met de knoppen direct een belegging openen wanneer je dat wilt.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van KFC

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Yum! Brands.

Analyse van KFC aandelen

Voordat je besluit of je KFC wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Yum! Brands zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Yum! Brands zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van KFC in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat KFC gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van KFC is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen.

Waarom kan het slim zijn om KFC aandelen te kopen?

 • Sterk merk: KFC is een wereldwijd herkend merk en is actief in meer dan 140 landen. Dit verlaagt het risico van een belegging in KFC, aangezien het bedrijf inkomsten binnen krijgt uit verschillende landen.
 • Innovatie: KFC staat bekend om haar innovatie. Zo introduceerde het bedrijf de double down sandwich waarbij brood werd vervangen door kip.
 • Franchise: KFC werkt volgens het franchisemodel, waardoor het bedrijf snel kan uitbreiden en tegen lagere risico’s toch inkomsten genereert.
 • Sterke financiële positie: Yum! Brands, het merk dat KFC exploiteert, heeft een sterke financiële positie waardoor het veel waarde kan genereren voor de aandeelhouders.

De risico’s van beleggen in KFC aandelen

 • Afhankelijkheid: KFC is sterk afhankelijk van de uitgaven van consumenten voor haar succes.
 • Concurrentie: de fastfoodindustrie is erg competitief, waardoor het bedrijf snel marktaandeel kan verliezen aan andere bedrijven.
 • Afhankelijkheid franchisen: doordat KFC vooral met franchisen werkt, is het bedrijf afhankelijk van de prestaties van derde partijen.
 • Gezondheid: mensen besteden steeds meer aandacht aan hun gezondheid. Wanneer steeds meer mensen fastfood afzweren kan het marktaandeel van KFC dalen.

Wat zijn de concurrenten van KFC?

Hoe kan je beleggen in KFC  aandelen?

Je kunt beleggen in KFC aandelen bij een online broker. Neem de tijd om de verschillende aandelen brokers met elkaar te vergelijken: op die manier koop je KFC aandelen tegen lage tarieven.

Nadat je een account hebt geopend, kan je direct aandelen KFC kopen. Navigeer hiervoor binnen het beleggingsplatform naar het Yum! Brands aandeel en vul het bedrag in dat je wilt investeren.

Je kunt vervolgens gebruikmaken van twee soorten orders:

 • Marktorder: met een marktorder koop je de KFC aandelen direct tegen de geldende koers.
 • Limietorder: met een limietorder koop je de KFC aandelen tegen een maximale prijs.

Over het bedrijf KFC

De fastfoodketen KFC Corporation (Kentucky Fried Chicken) verkoopt fastfood met kip als hoofdingrediënt. KFC werd opgericht door Harland David Sanders in 1952.

Al in 1940 had Sanders een nieuw recept ontwikkeld om kip te bereiden. Dankzij dit nieuwe recept kon de kip in korte tijd worden bereid wat bijdroeg aan het enorme succes van het bedrijf. Vestigingen van dit bedrijf zijn te vinden in meer dan 100 landen, maar het hoofdkantoor bevindt zich nog steeds in Kentucky.

KFC aandelen kopen

Kritiek van dierenrechtenorganisatie PETA

Dierenrechtenorganisatie PETA stelt dat kippen door de leveranciers van KFC dieronvriendelijk worden behandeld. De kippen worden gehouden in te kleine ruimtes, ze worden onhygiënisch behandeld en stervende kippen worden met antibiotica in leven gehouden. Ook zouden de kippen levend worden gekookt.

In het begin ontkende KFC de aanklachten. In 2003 nam het bedrijf een voorstel van PETA aan om de leefomstandigheden van kippen te verbeteren. Volgens PETA is er ondanks die toezegging nog niets veranderd.

Mensen vinden het steeds belangrijker dat bedrijven op een maatschappelijk verantwoorde wijze ondernemen. Hier is KFC geen uitzondering op: het is daarom verstandig om extra uit te kijken met beleggingen in Yum! Brands. Wanneer investeerders het bedrijf de rug toekeren vanwege de dieronvriendelijke praktijken dan kan de aandelenkoers flink dalen.

Kritiek van andere organisaties

 • Volgens Greenpeace Amerika heeft KFC voor hun restaurants stukken van het Amazoneregenwoud vernietigt.
 • Volgens Wakker Dier is KFC één van de fastfoodrestaurants die plofkippen gebruiken. Ze proberen met een filmpje, waarin gezegd wordt “Ontplof de KFC-bucke”, het bedrijf over te halen om te stoppen met het gebruiken van plofkippen.

Honderden mensen ziek na het bezoeken van een vestiging van KFC

In februari 2019 werden honderden Mongoliërs ziek na het bezoeken van een vestiging van KFC in de hoofdstad Ulaanbatar. Ze hadden onder andere last van maagproblemen en diarree en meer dan veertig mensen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis.

Volgens de gezondheidsdienst was met bacteriën besmet water en frisdrank de oorzaak van deze gezondheidsproblemen. Hun onderzoek wijst uit dat de KFC-vestiging de hygiëneregels ernstig heeft overtreden waarop de vestiging aansprakelijk werd gesteld. Dit soort nieuws kan de aandelenkoers van Yum! Brands onder druk zetten.

Test met veganistische kipnuggets

Op 27 augustus 2019 vond in een van de vestigingen van KFC in de Verenigde Staten een test plaats met veganistische kipnuggets. Bij deze test kregen klanten hun bestelling en een gratis portie veganistische kipnuggets.

Denk je dat deze ontwikkeling gaat bijdragen aan het opbouwen van een groener imago voor KFC? Dan kan het interessant zijn om KFC-aandelen te kopen.

Wel of niet aandelen KFC kopen?

Of een investering in KFC via het bedrijf Yum! Brands interessant is, hangt af van je persoonlijke financiële situatie. Neem de tijd om de sterke en zwakke punten van aandelen KFC met elkaar te vergelijken voordat je een beslissing neemt.

Positief is dat KFC internationaal actief is en dat de merknaam wereldwijd snel wordt herkend. Ook is het franchiseconcept aantrekkelijk, aangezien de risico’s grotendeels in handen liggen van derde partijen.

Wel is het belangrijk om de populariteit van fastfood in de gaten te houden. In de Westerse wereld neemt de aandacht voor gezonde voeding steeds meer toe. KFC kan echter nog fors groeien door juist in nieuwe markten een positie op te bouwen. Vergeet bovendien KFC niet te vergelijken met de concurrentie: op die manier zie je of het bedrijf haar sterke positie kan behouden.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *