KFC-aandelen kopen

KFC is een enorm populair fastfoodmerk met meer dan 20.000 vestigingen. Het is echter niet direct mogelijk om in KFC te investeren: KFC is namelijk onderdeel van het Yum! Brands waaronder ook de ketens Pizza Hut en Taco Bell vallen. Wil je investeren in KFC door Yum! Brands aandelen te kopen? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over het kopen van KFC-aandelen. Ook kan je hier de laatste aandelenkoers van KFC vinden.

Waar kan je KFC-aandelen kopen?

Zoals we al eerdere vermelde kan je niet direct investeren in KFC-aandelen. Je kan echter wel Yum! Brands aandelen kopen waarmee je ook direct mede-eigenaar wordt van Pizza Hut en Taco Bell. Het is dan ook aan te raden om al deze ketens te onderzoeken voordat je de aandelen koopt. Op die manier heb je een goed beeld van de manier waarop het bedrijf zaken doet.

Het kopen van Yum! Brands aandelen kan goed uitpakken. De fastfoodketen werkt net zoals Macdonalds volgens het franchiseconcept. Hierdoor zijn de risico’s voor het bedrijf beperkt terwijl een snelle expansie mogelijk is. Het bedrijf ontvangt maandelijks betalingen van alle franchisenemers.

Wil je weten wat een goede partij is om in KFC aandelen te beleggen? Bekijk dan direct het overzicht van de beste brokers:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor KFC. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€1 voor KFC
Mexem aandelen kopen$0,005 per aandeel KFC met $2,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen$0,01 per aandeel met $1,90 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief handelen in KFC-aandelen?

Aandelen bewegen zelden in een rechte lijn omhoog en omlaag. Onder invloed van nieuws en wisselende resultaten kan de koers van een aandeel in een periode zowel stijgen als dalen. Je kan hier op inspelen door actief te speculeren op het koersverloop van een bedrijf. Je kan dit doen door orders te plaatsen op de bodems en toppen van het koersbereik. Met bijvoorbeeld technische analyse kan je vaststellen wat een slim koopmoment kan zijn.

Wil je zelf actief beleggen in KFC-aandelen door te speculeren op Yum! Brands aandelen? Open dan een account bij de CFD-broker Plus500 om de verschillende mogelijkheden zelf uit te proberen.  Dankzij de gratis demo loop je geen risico, open direct een account:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van KFC of !Yum Brands?

Ben je benieuwd hoe KFC presteert? Bekijk dan direct de CFD-aandelenkoers van !Yum Brands! Je kan met de knoppen direct een belegging openen wanneer je dat wilt.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van KFC

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van KFC.

Analyse van KFC

Voordat je besluit of je KFC wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe KFC zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van KFC zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van KFC in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat KFC gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van KFC is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf KFC

De fastfoodketen KFC Corporation (Kentucky Fried Chicken) verkoopt kipproducten. Oprichter van deze franchiseketen is Harland David Sanders. Hij richtte in 1952 de keten op in zijn huidige vorm. Al in 1940 had Sanders een nieuwe receptuur ontwikkeld om kip te bereiden. Dankzij die nieuwe receptuur kon de kip in korte tijd worden bereid wat bijdroeg aan het enorme succes van het bedrijf. Vestigingen van dit bedrijf zijn te vinden in meer dan 100 landen, maar het hoofdkantoor bevindt zich nog steeds in Kentucky.

KFC aandelen kopen

De door KFC verkochte producten

De door KFC verkochte kipproducten worden bereid volgens een bepaald bedrijfsrecept. Het frituren gebeurd onder hoge druk waardoor de bereidingstijd drastisch wordt verkort. Het belangrijkste product is kip met een krokant korstje. Er worden echter ook andere gerechten geserveerd: voorbeelden van andere gerechten zijn onder andere kipburgers, wraps, patat en desserts.

Herkenbare restaurants

KFC heeft, net als de meeste andere fastfoodrestaurants, een herkenbare inrichting. De kleuren wit en rood overheersen. Bezoekers kunnen hun bestelling plaatsen bij een balie met een rij kassa’s. Doorgaans krijgen ze hun bestelling binnen enkele minuten mee. Er is een helverlichte eetruimte met verschillende tv-schermen. Op de televisies vertoont het bedrijf videoclips, liedjes en informatie over het bedrijf KFC.

Kritiek van dierenrechtenorganisatie PETA

Dierenrechtenorganisatie PETA dat kippen door de leveranciers van KFC dieronvriendelijk worden behandeld. De kippen worden gehouden in te kleine ruimtes, ze worden onhygiënisch behandeld en stervende kippen worden met antibiotica in leven gehouden. Ook worden kippen levend gekookt.

Door de PETA gemaakte video’s met beelden van kippenboerderijen vormen het bewijs. Aanvankelijk ontkende KFC de aanklachten. In 2003 nam het bedrijf een voorstel van PETA aan om de leefomstandigheden van kippen te verbeteren. Volgens PETA is er ondanks die toezegging nog niets veranderd.

Mensen vinden het steeds belangrijker dat bedrijven op een maatschappelijk verantwoorde wijze ondernemen. Hier is KFC geen uitzondering op: het is daarom verstandig om extra uit te kijken met beleggingen in KFC. Wanneer investeerders het bedrijf de rug toekeren vanwege de dieronvriendelijke praktijken dan kan de aandelenkoers flink dalen.

Kritiek van andere organisaties

  • Volgens Greenpeace Amerika heeft KFC voor hun restaurants stukken van het Amazoneregenwoud vernietigt.
  • Volgens Wakker Dier is KFC één van de fastfoodrestaurants die plofkippen gebruiken. Ze proberen met een filmpje, waarin gezegd wordt ‘’Ontplof de KFC-bucket”, het bedrijf over te halen om te stoppen met het gebruiken van plofkippen.

Honderden mensen ziek na het bezoeken van een vestiging van KFC

In februari 2019 werden honderden Mongoliërs ziek na het bezoeken van een vestiging van KFC in de hoofdstad Ulaanbatar. Ze hadden onder andere last van maagproblemen en diarree. Meer dan veertig mensen moesten worden opgenomen in het ziekenhuis. Volgens de gezondheidsdienst was met bacteriën besmet water en frisdrank de oorzaak van deze gezondheidsproblemen. Hun onderzoek wijst uit dat de KFC-vestiging de hygiëneregels ernstig heeft overtreden waarop de vestiging aansprakelijk werd gesteld.

Test met veganistische kipnuggets

Op 27 augustus 2019 vond in een van de vestigingen van KFC in de Verenigde Staten een test plaats met veganistische kipnuggets. Bij deze test kregen klanten hun bestelling en een gratis portie veganistische kipnuggets. Wellicht wordt de test later uitgebreid tot meer vestigingen of zelfs naar een landelijke proef.

Denk je dat deze ontwikkeling gaat bijdragen aan het opbouwen van een groener imago voor KFC? Dan kan het interessant zijn om KFC-aandelen te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *