Domino’s Pizza aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Pizza’s zijn tijdloos: het succesvolle Domino’s Pizza kan dan ook een interessante investering zijn. In dit artikel bekijken we hoe je het beste Domino’s Pizza aandelen kunt kopen. Ook vind je op deze pagina de actuele aandelenkoers van het bedrijf.

Hoe kan je Domino’s Pizza aandelen kopen?

Domino’s Pizza probeert het bezorgen van pizza’s steeds meer te vernieuwen. Zo werken ze met zogenaamde ghost kitchens: dit zijn losse keukens waar de pizza’s gemaakt worden zonder dat er een restaurant aanwezig is. Hiermee kan het bereik van de keten verder vergroot worden tegen lage kosten. Het bedrijf gebruikt in sommige gebieden zelfs robots om de pizza’s te bezorgen!

Ook is het bedrijf bezig met internationale expansie. Zo heeft Domino’s Pizza al veel nieuwe vestigingen geopend in China waar natuurlijk veel extra winst te halen is. Een investering in Domino’s Pizza kan op de lange termijn dan ook zeker goed uitpakken. Ben je op zoek naar een goede broker om Domino’s Pizza aandelen te kopen? Neem dan een kijkje naar de onderstaande tabel:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Domino's Pizza koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Domino's Pizza. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Domino's Pizza & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Domino’s Pizza?

In de onderstaande grafiek kan je zien hoe de aandelenkoers van het aandeel Domino’s Pizza de afgelopen periode bewogen heeft. Gebruik de knoppen om direct een nieuwe positie te openen op het aandeel.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Domino’s Pizza

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Domino’s Pizza.

Analyse van Domino’s Pizza

Voordat je besluit of je Domino’s Pizza aandelen wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Pizza zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Domino’s Pizza over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Pizza zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Pizza in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Pizza gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Pizza is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het interessant zijn om te beleggen in Domino’s Pizza?

 • Sterk merk: Domino’s Pizza is één van de bekendste pizza merken in de wereld en staat bekend om gemak. Door deze herkenbaarheid kopen mensen eerder een Domino pizza wanneer ze het merk op straat tegenkomen.
 • Globaal actief: Domino’s Pizza is actief in meer dan 100 landen, waardoor het minder afhankelijk is van de economische situatie in een specifieke regio. Bovendien groeit Domino’s Pizza snel in China, wat een enorme en aantrekkelijke markt is.
 • Nieuwe techniek: Domino’s Pizza brengt regelmatig nieuwe innovaties naar voren. Het bedrijf heeft bijvoorbeeld geïnvesteerd in nieuwe pizza recepten en bezorgmethoden. In Hamburg worden de pizza’s van het bedrijf bijvoorbeeld soms met robots bezorgd.
 • Goedkoop: doordat pizza’s relatief goedkoop zijn, kunnen mensen nog steeds bij Domino’s Pizza terecht wanneer het minder goed gaat met de economie.

Wat zijn de risico’s van aandelen Domino’s Pizza?

 • Economische situatie: wanneer het minder goed gaat met de economie, bestellen mensen minder snel eten via het internet. Wanneer dit het geval is, kan de aandelenprijs van DPZ aandelen onder druk komen te staan.
 • Concurrentie: Domino’s Pizza ervaart concurrentie van andere ketens (zoals Pizza Hut) en duizenden lokale restaurants. Steeds meer jongeren kopen liever lokaal, waardoor de afzet van Domino’s Pizza onder druk kan komen te staan.
 • Kosten: de kosten van bijvoorbeeld kaas zijn flink gestegen, waardoor het steeds duurder is om een pizza te maken. Wanneer Domino’s deze kosten niet volledig kan doorrekenen, kan de winstmarge onder druk komen te staan.
 • Politieke situatie: Domino’s is actief in minder stabiele regio’s zoals Egypte en Turkije.

Wat zijn de grootste concurrenten van Domino’s Pizza?

 • Pizza Hut
 • Papa John’s
 • Little Caesars
 • Papa Murphy’s
 • Round Table Pizza

Hoe kan je beleggen in Domino’s Pizza aandelen?

Je kunt Domino’s Pizza aandelen kopen bij een betrouwbare broker, klik hier om de verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. Wanneer je zeker weet dat je Domino’s Pizza aandelen wilt kopen, kan je omschakelen van een demoaccount naar een live account om met echt geld in aandelen te kunnen beleggen. Voordat je geld kunt storten op je beleggingsrekening, moet je deze nog wel activeren door een kopie van je paspoort te uploaden.

Je kunt vervolgens direct Domino’s Pizza selecteren binnen het beleggingsplatform. Vul vervolgens de volgende gegevens in:

 • Bedrag: hoeveel geld wil je investeren in Domino’s Pizza aandelen?
 • Type order: met een marktorder koop je direct Domino’s Pizza aandelen en met een limietorder stel je een prijs in die je bereid bent om te betalen.
 • Stop loss/take profit: met een stop loss of take profit kan je automatisch je belegging sluiten bij een bepaalde prijs.

Wanneer je tevreden bent met je order op het aandeel Domino’s Pizza kan je deze direct versturen naar de aandelenbeurs.

Over het bedrijf Domino’s Pizza

Domino’s Pizza is een groot bedrijf: ze verkopen jaarlijks ruim negentig miljoen pizza’s. Het bedrijf is actief in zestig landen en heeft meer dan 10.000 vestigingen. Dankzij dit grootste pizza- en afhaalbedrijf in de wereld is het mogelijk om bijna overal binnen een uur een bestelde pizza in huis te hebben. Het hoofdkantoor van dit Amerikaanse bedrijf bevindt zich in Ann Arbor Charter Townschip, Michigan (VS).

Eerste uitbreiding en naamswijziging

In 1960 werd Domino’s Pizza opgericht door de broers Tom en James Monaghan. Ze namen een bestaande vestiging van een keten van pizza-restaurants over in Ypsilanti, Michigantegen tegen een aanbetaling van 500 dollar.

Nog geen acht maanden na de oprichting verkocht James zijn aandeel in de zaak aan zijn broer Tom. In 1965 kocht Tom Monaghan nog twee pizza-restaurants in dezelfde staat. De oorspronkelijke eigenaar van zijn eerste restaurant accepteerde het niet dat Tom ook voor zijn nieuwe restaurants de naam DomiNick’s gebruikte. Tom besloot, op aanraden van een van zijn medewerkers, om de naam van zijn bedrijf te wijzigen in Domino’s Pizza.

Dominos Pizza aandelen kopen

Tegenslagen en ongekende groei

Het bedrijf kende wel wat tegenslagen. Zo werd in 1968 het hoofdkantoor en het distributiecentrum verwoest door een brand. In 1975 spande een bedrijf een rechtszaak aan tegen Domino’s Pizza vanwege inbreuk op de merknaam Domino Sugar, maar deze rechtszaak werd door Domino’s Pizza gewonnen.

Ondanks deze tegenslagen groeide het bedrijf ongekend snel; zo had het bedrijf in 1983 al meer dan 1000 vestigingen. Nederland maakte kennis met het bedrijf in 1989: toen werd in Breda de eerste Nederlandse vestiging van Domino’s Pizza geopend. Inmiddels zijn er in Nederland ongeveer 300 vestigingen van het bedrijf. Er zijn wereldwijd ongeveer 20.000 Domini’s Pizza restaurants wat het één van de grotere fastfood ketens maakt.

Domino’s Pizza internationale activiteiten

Domino’s Pizza China.

Domino’s Pizza is sinds 1995 actief in China onder de naam Domino’s Pizza China. Er zijn in China ondertussen meer dan 450 Domino’s Pizza China vestigingen verspreid over negen steden. Het grootste deel van de bestellingen worden in China digitaal uitgevoerd. China is een enorme markt; wanneer het Domino’s Pizza lukt om hier verder door te breken kan de winstgevendheid van het bedrijf verder groeien. Dit kan dan ook een goede reden zijn om aandelen Domino’s Pizza te kopen.

Bezorgers kunnen realtime worden gevolgd

In 2016 introduceerde Domino’s gps-tracking voor zijn Nederlandse klanten. Scooters, fietsen en auto’s van steeds meer Nederlandse vestigingen van dit bedrijf worden uitgerust met gps-tracking. Deze technologie kan bovendien ook gebruikt worden door de managers van deze vestigingen. Ze kunnen zo het rijgedrag van hun bezorgers analyseren wat de veiligheid waarschijnlijk ten goede komt. In 2015 bleek tijdens proeven met deze technologie in Australië dat het aantal ongelukken onder bezorgers aanzienlijk afnam.

In Hamburg worden de pizza’s bezorgd door een bezorgrobot

Robots kunnen zelfstandig, zonder hulp van mensen, pizza’s bezorgen. In 2017 werden door Domino’s Pizza de eerste robots ingezet in de Duitse stad Hamburg. Er lopen er nog wel medewerkers van het bedrijf met de robot mee. De robot heeft een compartiment waarin vijf pizza’s passen en rijdt met een snelheid van maximaal 6 kilometer per uur over de stoep. Met zijn camera’s en sensoren kan hij zich tijdens het rijden aanpassen aan verschillende omstandigheden.

Denk je dat deze robots in de toekomst de bezorgkosten van Domino’s Pizza sterk verlagen? Dan kan het slim zijn om te investeren in het bedrijf door de aandelen te kopen.

Wel of niet Domino aandelen kopen?

Domino’s Pizza aandelen kunnen een interessante investering zijn. Pizza’s zijn niet fancy, waardoor mensen ook tijdens economisch zwakke tijden regelmatig een pizza kunnen bestellen. Bovendien is het merk wereldwijd bekend en kan het ook in opkomende economieën een groter marktaandeel veroveren. Domino’s Pizza staat echter niet bekend als een gezonde optie, waardoor de producten in de Westerse wereld door een toenemend aantal mensen worden overgeslagen.

Voordat je aandelen Domino’s Pizza koopt, is het belangrijk om het bedrijf uitgebreid te analyseren. Op die manier kan je bepalen of het interessant is om te beleggen in Domino’s Pizza aandelen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *