Domino’s Pizza aandelen kopen

Pizza ’s zijn tijdloos: het succesvolle Domino’s Pizza kan dan ook een interessante investering zijn. In dit artikel bekijken we hoe je het beste Domino’s Pizza aandelen kunt kopen. Ook vind je op deze pagina de actuele aandelenkoers van het bedrijf.

Hoe kan je Domino’s Pizza aandelen kopen?

Domino’s Pizza probeert het bezorgen van pizza’s steeds meer te vernieuwen. Zo werken ze met zogenaamde ghost kitchens: dit zijn losse keukens waar de pizza’s gemaakt worden zonder dat er een restaurant aanwezig is. Hiermee kan het bereik van de keten verder vergroot worden tegen lage kosten. Het bedrijf gebruikt in sommige gebieden zelfs robots om de pizza’s te bezorgen!

Ook is het bedrijf bezig met internationale expansie. Zo heeft Domino’s Pizza al veel nieuwe vestigingen geopend in China waar natuurlijk veel extra winst te halen is. Een investering in Domino’s Pizza kan op de lange termijn dan ook zeker goed uitpakken.

Ben je op zoek naar een goede broker om Domino’s Pizza aandelen te kopen? Neem dan een kijkje naar de onderstaande tabel:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Domino's Pizza. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Domino's Pizza & beleg gratis in ETF's!
Avatrade aandelen kopenHandel actief in Domino's Pizza tegen lage kosten met een gratis demo!
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief handelen in Domino’s Pizza aandelen?

De prijs van Domino’s Pizza aandelen kunnen forse sprongen maken. Dit zag je bijvoorbeeld tijdens de coronacrisis in 2020. Doordat veel restaurants dicht moesten, nam de concurrentie van het bedrijf plotseling sterk af. Steeds meer mensen bestellen eten online en deze trend zal nu alleen nog maar sterker doorzetten. Toch kan het aandeel van Domino’s Pizza in de toekomst in waarde dalen wanneer er een negatief nieuwsbericht uitkomt.

Door actief te speculeren op de koers van het aandeel Domino’s Pizza kan je de beleggingsresultaten die je behaalt optimaliseren. Het is met een short positie bijvoorbeeld mogelijk om een gunstig resultaat te behalen bij een dalende koers. Een goede partij waar je actief kunt handelen in Domino’s Pizza aandelen is Plus500. Wil je de mogelijkheden gratis uitproberen? Open dan direct een demoaccount bij Plus500:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Domino’s Pizza?

In de onderstaande grafiek kan je zien hoe de CFD-koers van het aandeel Domino’s Pizza de afgelopen periode bewogen heeft. Gebruik de knoppen om direct een nieuwe positie te openen op het aandeel.

77% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Pizza

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Pizza.

Analyse van Pizza

Voordat je besluit of je Pizza wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Pizza zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Pizza zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Pizza in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Pizza gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Pizza is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Domino’s Pizza

Domino’s Pizza is een groot bedrijf: ze verkopen jaarlijks ruim 90 miljoen pizza’s verkocht. Het bedrijf is actief in 60 landen en heeft meer dan 10.000 vestigingen. Dankzij dit grootste pizza- en afhaalbedrijf in de wereld is het mogelijk om vrijwel overal binnen een uur een bestelde pizza in huis te hebben. Het hoofdkantoor van dit Amerikaanse bedrijf bevindt zich in Ann Arbor Charter Townschip, Michigan (VS).

Eerste uitbreiding en naamswijziging

In 1960 werd Domino’s Pizza opgericht door de broers Tom en James Monaghan. Ze namen een bestaande vestiging van een keten van pizza-restaurants over in Ypsilanti, Michigan. Hiervoor  deden ze een aanbetaling van 500 dollar. Daarnaast leende ze ook 900 dollar om de overname te kunnen betalen.

Nog geen acht maanden na de oprichting verkocht James zijn aandeel in de zaak aan zijn broer Tom. In 1965 kocht Tom Monaghan nog twee pizza-restaurants in dezelfde staat. De oorspronkelijke eigenaar van zijn eerste restaurant vond het niet goed dat Tom ook voor zijn nieuwe restaurants de naam DomiNick’s gebruikte. Tom besloot, op aanraden van een van zijn medewerkers, om de naam van zijn bedrijf te wijzigen in Domino’s Pizza.

Dominos Pizza aandelen kopen

Tegenslagen en ongekende groei

Het bedrijf kende wel wat tegenslagen. Zo werd in 1968 het hoofdkantoor en het distributiecentrum verwoest door een brand. In 1975 spande een bedrijf een rechtszaak aan tegen Domino’s Pizza vanwege inbreuk op de merknaam Domino Sugar. Deze rechtszaak werd door Domino’s Pizza gewonnen.

Ondanks deze tegenslagen groeide het bedrijf ongekend snel. Zo had het bedrijf in 1983 al meer dan 1000 vestigingen. Nederland maakte kennis met het bedrijf in 1989: toen werd in Breda de eerste Nederlandse vestiging van Domino’s Pizza geopend. Inmiddels zijn er in Nederland circa 300 vestigingen van het bedrijf. Met in 2017 circa 12.000 vestigingen in 5.700 verschillende steden is Domino’s nu een gigantisch multinationaal bedrijf.

Domino’s Pizza China.

Domino’s Pizza is vanaf 1995 actief in China. De Chinese dochteronderneming van het bedrijf is bekend onder de naam Domino’s Pizza China. In 2019 zijn er in China circa 250 Domino’s Pizza China vestigingen in 9 steden. In de Chinese steden Shanghai en Beijing bevinden zich in dat jaar respectievelijk circa 100 en circa 75 vestigingen. Ruim 90% van de bestellingen wordt in China digitaal gedaan.

Bezorgers kunnen realtime worden gevolgd

In 2016 introduceerde Domino’s gps-tracking voor zijn Nederlandse klanten. Scooters, fietsen en auto’s van steeds meer Nederlandse vestigingen van dit bedrijf worden uitgerust met gps-tracking. Deze technologie kan overigens ook gebruikt worden door de managers van deze vestigingen. Ze kunnen zo het rijgedrag van hun bezorgers analyseren wat de veiligheid waarschijnlijk ten goede komt. In 2015 bleek tijdens proeven met deze technologie in Australië dat het aantal ongelukken onder bezorgers beduidend afnam.

In Hamburg worden de pizza’s bezorgd door een bezorgrobot

Robots kunnen zelfstandig, zonder hulp van mensen, pizza’s bezorgen. In 2017 werden door Domino’s Pizza de eerste robots ingezet in de Duitse stad Hamburg. Overigens lopen er nog wel medewerkers van het bedrijf met de robot mee. De robot heeft een compartiment waarin vijf pizza’s passen. De robot rijdt met een snelheid van maximaal 6 kilometer per uur over de stoep. Met zijn camera’s en sensoren kan hij zich tijdens het rijden aanpassen aan verschillende omstandigheden.

Denk je dat deze robots in de toekomst de bezorgkosten van Domino’s Pizza sterk verlagen? Dan kan het slim zijn om te investeren in het bedrijf door de aandelen te kopen.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *