Nestlé aandelen kopen

De Zwitserse multinational Nestlé is een bedrijf waar voedsel en dranken worden verwerkt. Dit bedrijf is het grootste voedingsbedrijf in de wereld. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in de Zwitserse plaats Vévey, gelegen in het kanton Vaud. Overweeg je een belegging in Nestlé? Lees dan direct hoe je het beste Nestlé aandelen kunt kopen!

Hoe kan je Nestlé aandelen kopen?

Je kan er ook voor kiezen om Nestlé aandelen te kopen voor de lange termijn. Voeding is iets waar altijd vraag naar is. Hierdoor kan het bedrijf zelfs winst behalen in economisch slechte tijden. Wel is het natuurlijk belangrijk om te onderzoeken hoe het bedrijf het doet in vergelijking met andere, grote bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelenindustrie.

Wanneer je aandelen koopt, is het belangrijk om dit te doen bij een bedrijf waar je weinig kosten betaalt. In de tabel zie je direct waar je het beste Nestlé aandelen kunt kopen:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 voor Nestlé. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logo€3,90 voor Nestlé
Mexem aandelen kopen0,1% met CHF 7,50 minimum
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
FXFlat aandelen kopen0,09% met CHF 14 minimum
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Nestlé?

Nestlé is een enorme multinational met belangen in allerlei andere bedrijven. Als actieve speculant kan je constant inspringen op het laatste nieuws. Wanneer het bedrijf bijvoorbeeld een andere partij overneemt, dan kan je hier direct een beleggingspositie op openen. Hierdoor is het mogelijk om onder alle marktomstandigheden te speculeren in het bedrijf.

Een goede partij waar je kunt inspelen op koersschommelingen in het bedrijf Nestlé is Plus500. Bij Plus500 kan je door gebruik te maken van CFD’s zowel op een stijgende als een dalende koers een positie openen. Wil je de mogelijkheden gratis proberen? Dat kan door een demo te openen! Met de onderstaande knop open je direct een account bij Plus500:

79% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Nestlé?

Wil je weten hoe de aandelenkoers van Nestlé zich ontwikkelt? In de onderstaande grafiek zie je voor welke prijs je CFD-aandelen Nestlé kunt kopen en verkopen. Met de knoppen kan je direct een belegging openen in het bedrijf.

Geschiedenis van Nestlé

In 1886 werd door de broers George en Charles Page de Anglo-Swiss Milk Company opgericht. In datzelfde jaar richtte Henri Nestlé het bedrijf Farine Lactée Henri Nestlé op. Door een fusie van deze bedrijven in 1905 ontstond het bedrijf Nestlé. Het bedrijf bood aanvankelijk vroege gecondenseerde melk en zuigelingenmelk aan. Al gauw besloot het bedrijf om de productlijn uit te bereiden. In 1920 begon het bedrijf met de productie van chocolade. Dit is ook nu nog één van de belangrijkste producten van Nestlé.

De Tweede Wereldoorlog had onmiddellijk een negatieve invloed op de winst van het bedrijf. Zo daalde de winst van 20 miljoen dollar in 1938 tot 6 miljoen dollar in 1939. Het was echter ook de tijd waarin een succesvol product op de markt werd gebracht. Nescafé was een belangrijke drank voor de Amerikaanse soldaten. Tijdens de Tweede Wereldoorlog steeg de productie van dit nieuwe product. Ook na de Tweede Wereldoorlog wist het bedrijf flink te groeien.

Nestle aandelen kopen

Door Nestlé overgenomen bedrijven

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog werden diverse bedrijven overgenomen. Zo fuseerde Nestlé in 1947 met Maggi, een bedrijf dat soepen en specerijen maakt.  Andere overgenomen bedrijven zijn onder andere het Britse voedselproductiebedrijf Crosse & Blackwell (1950), de Zweedse producent van diepvriesproducten Findus (1963) en de Zwitserse fabrikant van ingeblikt voedsel en dranken Libby’s (1967).

Het bedrijf besloot om ook andere voedingsproducten te gaan verkopen. In 1974 werd daarom het Zwitserse bedrijf Alcon overgenomen. Dit is een wereldwijd medisch bedrijf dat gespecialiseerd is in oogverzorgingsproducten. Ook na 1990 werden er nog diverse bedrijven overgenomen. De periode 1990-2011 was een periode van internationale groei van Nestlé.

Wanneer Nestlé een ander bedrijf overneemt, is het slim om te bedenken wat de impact hiervan op de bedrijfsresultaten zal zijn. Denk je dat de overname een positief effect zal hebben op de aandelenkoers van Nestlé? Dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen.

De producten van Nestlé

Welke producten worden door Nestlé gemaakt? Nestlé maakt onder andere melkderivaten (zoals melkpoeders), babyvoedsel, diervoedsel, (oplos)koffie, ijs, chocolade, chocolademelk, ontbijtgranen, yoghurt, pasta, bronwater, bouillon en ijs.

Overname van rechten Starbucks

In 2018 betaalt Nestlé 7,2 miljard dollar voor de rechten van Starbucks. Het bedrijf mag vanaf dat moment producten onder de merknaam Starbucks verkopen. Nestlé begeeft zich met deze deal op de retailmarkt. Het bedrijf kan dan buiten Amerika koffie van Starbucks verkopen. Koffie van Starbucks mag dan ook verkocht worden in bijvoorbeeld supermarkten en cafés. Door deze overname wordt het bedrijf een nog grotere speler op de koffiemarkt.

Denk je dat dit een goede zet is geweest? Dan kan je een investering in Nestlé zeker overwegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *