Nestlé aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Wil je Nestlé aandelen kopen? In dit artikel ontdek je direct hoe je kunt beleggen in Nestlé. Ook vind je hier een uitgebreide analyse van de sterke & zwakke punten van het aandeel en kan je de laatste aandelenkoers raadplegen.

Hoe kan je Nestlé aandelen kopen?

Je kan er voor kiezen om Nestlé aandelen te kopen voor de lange termijn. Voeding is iets waar altijd vraag naar is, waardoor het bedrijf zelfs winst behalen in economisch slechte tijden. Wel is het natuurlijk belangrijk om te onderzoeken hoe het bedrijf het doet in vergelijking met andere, grote bedrijven die actief zijn in de voedingsmiddelenbranche. Je kunt Nestlé aandelen kopen bij één van deze betrouwbare aandelen brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Nestlé. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Nestlé & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de actuele koers van Nestlé?

Ben je benieuwd naar de actuele koers van het aandeel Nestlé? In de onderstaande grafiek zie je direct hoe Nestlé aandelen presteren. Je kunt met de kopen & verkopen knoppen bovendien direct beginnen met het verhandelen van Nestlé aandelen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Nestlé

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Nestlé.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Nestlé zien van de laatste 5 dagen:

Waarom kan het slim zijn om Nestlé aandelen te kopen?

 • Diversificatie: de risico’s van een belegging in Nestlé liggen lager doordat ze actief zijn in verschillende markten en meerdere producten leveren.
 • Marktpositie: Nestlé is een sterk bedrijf met een goede reputatie.
 • Duurzaamheid: Nestlé legt steeds meer de nadruk op duurzaamheid wat kan bijdragen aan de reputatie van het merk.
 • Financieel sterk: Nestlé heeft een lange geschiedenis van goede financiële resultaten.

Met welke risico’s met je rekening houden bij beleggingen in Nestlé?

 • Gezondheid: consumenten worden zich steeds meer bewust van de gezondheidsimpact van sommige producten. Wanneer de smaak van consumenten verandert, kan Nestlé marktaandeel verliezen.
 • Concurrentie: Nestlé ervaart intense concurrentie en zal dan ook steeds moeten innoveren om marktaandeel te behouden.
 • Afhankelijkheid: Nestlé is voor haar succes afhankelijk van enkele key markten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Nestlé?

Hoe kan je beleggen in Nestlé aandelen?

 1. Open een account bij een broker: met een aandelen broker kan je direct Nestlé aandelen kopen. Klik hier om de verschillende brokers met elkaar te vergelijken.
 2. Activeer je account: neem vervolgens de tijd om je beleggingsrekening te activeren.
 3. Geld storten: bedenk vervolgens welk bedrag je in Nestlé aandelen wilt investeren. Je kunt dit bedrag direct storten vanaf je bankrekening of je kunt gebruikmaken van je creditcard.
 4. Selecteer aandeel: navigeer nu binnen het platform naar het Nestlé aandeel.
 5. Ordertype: kies tussen een marktorder (je koopt Nestlé aandelen direct) of een limiet order (je stelt een prijs in die je bereid bent om te betalen)
 6. Kopen: druk vervolgens op de kopen knop om de aandelen Nestlé direct toe te voegen aan je beleggingsportfolio.

Geschiedenis van Nestlé

In 1886 richtten de broers George en Charles Page de Anglo-Swiss Milk Company op. In datzelfde jaar richtte Henri Nestlé het bedrijf Farine Lactée Henri Nestlé op.

Door een fusie van deze bedrijven in 1905 ontstond het bedrijf Nestlé. Het bedrijf bood in het begin vroege gecondenseerde melk en zuigelingenmelk aan. Al gauw besloot het bedrijf om deze productlijn uit te bereiden en in 1920 begon het bedrijf met de productie van chocolade.

De Tweede Wereldoorlog had onmiddellijk een negatieve invloed op de winst van het bedrijf. Het was echter ook de tijd waarin een succesvol product op de markt werd gebracht: Nescafé. Deze koffie was belangrijk voor de soldaten.

Nestle aandelen kopen

Overnames door Nestlé

In de jaren na de Tweede Wereldoorlog nam Nestlé diverse bedrijven over. Zo fuseerde Nestlé in 1947 met Maggi, een bedrijf dat soepen en specerijen produceert.  Andere bedrijven die werden overgenomen door Nestlé zijn het Britse voedselproductiebedrijf Crosse & Blackwell (1950), de Zweedse producent van diepvriesproducten Findus (1963) en de Zwitserse fabrikant van ingeblikt voedsel en dranken Libby’s (1967).

Het bedrijf besloot om ook andere voedingsproducten te gaan verkopen. In 1974 werd daarom het Zwitserse bedrijf Alcon overgenomen, wat een wereldwijd medisch bedrijf dat gespecialiseerd is in verzorgingsproducten.

Wanneer Nestlé een ander bedrijf overneemt, is het slim om te bedenken wat de invloed hiervan op de bedrijfsresultaten zal zijn. Denk je dat de overname een positief effect zal hebben op de aandelenkoers van Nestlé? Dan kan het slim zijn om de aandelen te kopen.

Overname van rechten Starbucks

In 2018 betaalt Nestlé 7,2 miljard dollar voor de rechten van Starbucks. Het bedrijf mag vanaf dat moment producten onder de merknaam Starbucks verkopen. Nestlé begeeft zich met deze deal op de retailmarkt en het bedrijf kan nu buiten Amerika koffie van Starbucks verkopen. Koffie van Starbucks mag dan ook verkocht worden in bijvoorbeeld supermarkten en cafés.

Denk je dat dit een goede zet is geweest? Dan kan je een investering in Nestlé zeker overwegen.

Wel of niet Nestlé aandelen kopen?

Nestlé aandelen kopen kan interessant zijn vanwege de diverse producten die het bedrijf aanbiedt. Denk hierbij onder andere aan Nescafe, KitKat en Nestlé Pure Life. Bovendien zet het bedrijf zich steeds meer in voor duurzaamheid en produceert Nestlé ook steeds meer gezonde producten. Op die manier speelt Nestlé in op de laatste trends wat het een interessante belegging kan maken voor de toekomst.

Houd er wel rekening mee dat de voedselbranche erg competitief is. Het is daarom belangrijk om de concurrentie van Nestlé goed in de gaten te houden, aangezien deze bedrijven een betere investering kunnen zijn.

Of het interessant is om te beleggen in Nestlé aandelen, hangt uiteindelijk van je persoonlijke voorkeur af. Neem daarom de tijd om de aandelen Nestlé te onderzoeken. Op die manier kan je bepalen of aandelen Nestlé kopen voor jou verstandig is.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *