Pepsico aandelen kopen

In Europa is Coca Cola nog steeds de grote marktleider wanneer het op frisdranken aankomt. Vergis je echter niet : Pepsico is veel meer dan Pepsi Cola alleen. Het bedrijf produceert en verkoopt bijvoorbeeld diverse snacks die nog steeds goed in de smaak vallen bij consumenten. Wil je investeren in Pepsico door aandelen te kopen? Dat kan! In dit artikel bespreken we hoe je het beste in Pepsico aandelen kunt investeren.

Waar kan je Pepsico aandelen kopen?

Pepsico kan een interessante investering voor de lange termijn zijn: het aandeel keert zelfs in slechte economische tijden nog een net dividend uit. Toch zijn er ook bedreigingen voor het merk. Ondanks dat mensen steeds meer snacken, zie je wel dat mensen gezonde snacks steeds meer zijn gaan waarderen. Momenteel verkoopt Pepsico vooral producten met veel suiker. In de toekomst kan dit een bedreiging voor het bedrijf zijn.

Toch doen ze het ook steeds beter met producten die gezonder zijn: zo is het watermerk dat ze verkopen, Aquafina, het populairste van de wereld. Denk je dat mensen ook in de toekomst voor de populaire producten van Pepsico blijven kiezen? Dan kan het zeker slim zijn om Pepsico aandelen te kopen bij een betrouwbare broker. Wil je weten bij welke partij je dit het beste kunt doen? Bekijk dan het overzicht:

BrokerKostenAanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Pepsico. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Pepsico & beleg gratis in ETF's!
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende Pepsico koersen. 86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
Scalable aandelen kopenVoor €2,99 per maand commissievrij beleggen
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Hoe kan je actief beleggen in Pepsico?

De bedrijfsresultaten van Pepsico zijn flexibel. Tijdens de coronapandemie zag je bijvoorbeeld dat mensen minder frisdrank dronken. Dit is logisch, aangezien mensen minder uit eten gaan. Dit werd echter ruimschoots gecompenseerd door de snackende millenials: 25% van alle jonge mensen in deze leeftijdscategorie snacken meerdere keren per dag. Daar kan een bedrijf als Pepsico goed van profiteren!

Het koersverloop van Pepsico aandelen kan sterk schommelen. Wil je actief handelen in Pepsico CFD-aandelen? Open dat direct een gratis demoaccount bij Plus500 om de mogelijkheden gratis & zonder risico te proberen. Gebruik de onderstaande knop om een demo te openen:

86% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.

Wat is de aandelenkoers van Pepsico?

Wil je weten hoe de aandelenkoers van Pepsico zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je voor welk bedrag je CFD aandelen Pespico kunt verhandelen. Wanneer je een beleggingspositie wilt openen, kan je direct op de kopen & verkopen knoppen drukken.

78% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Pepsico

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Pepsico.

Analyse van Pepsico

Voordat je besluit of je Pepsico wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Pepsico zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Pepsico zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Pepsico in 2023?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Pepsico gaat doen in 2023 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Pepsico is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Over het bedrijf Pepsico

Met 285.000 medewerkers in ruim 200 landen en een netto-omzet van ruim 60 miljard dollar per jaar is Pepsico één van de grootste voedingsmiddelen- en dranken bedrijven in de wereld. Door het bedrijf worden diverse koolzuurhoudende dranken en dranken zonder koolzuur geproduceerd. Ook produceert het bedrijf zoetwaren, zoutjes en graan snacks. Bekende merken van het bedrijf zijn onder andere de Pepsi-Cola merken, Tropicana, Lay’s en Smith’s. Binnen Pepsico zijn de activiteiten verdeeld over zes bedrijfsonderdelen.

Drie aparte bedrijven voor de activiteiten bevinden zich in Noord-Amerika, terwijl alle activiteiten in de overige gebieden deel uitmaken van een regionale groep, zoals bijvoorbeeld PepsiCo Europe en Pepsico Asia. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in  plaatsje Purchase in de Amerikaanse staat New York.

Pepsi aandelen kopen

Geschiedenis van het bedrijf

Na het fuseren van de bedrijven Pepsi-Cola en Frito-Lay ontstond in 1965 het bedrijf Pepsico, Inc. De fusiepartners waren bedrijven die al eerder waren ontstaan. Pepsi-Cola werd eind 19e eeuw opgericht en Frito-Lay werd in 1961 opgericht. In het jaar van de fusie had het nieuwe bedrijf, waar toen 16.000 mensen werkten, een omzet van 510 miljoen euro. In 1974 begon Pepsico met het verkopen van Pepsico frisdrank in de Sovjet-Unie. Het was toen één van de eerste westerse bedrijven die actief was in de Sovjet-Unie.

Pepsico heeft enkele bedrijven overgenomen. Zo deed het bedrijf een bod om Quaker Oats, een bedrijf dat ontbijtgranen en frisdranken produceert, over te nemen. Pepsico nam het bedrijf over voor ruim 13 miljard dollar, een bedrag dat deels werd voldaan met aandelen Pepsico. Door in 2001 voor een bedrag van 3,8 miljard dollar 66% van de aandelen van het Russische zuivelbedrijf Wim-Bill-Dann te kopen verkreeg Pepsico een groot belang in dat bedrijf. Pepsico had voor 2009 een minderheidsbelang in de bedrijven Pepsi Bottling Group en Pepsi Americas. In 2009 kocht het bedrijf alle resterende aandelen.

Pepsico richt zich mogelijk op de markt voor cannabis dranken

Pepsico maakte in oktober 2018 bekend dat het bedrijf zich mogelijk ging richten op de markt voor cannabisproducten. Door de legalisering van wiet in sommige landen hebben steeds meer bedrijven belangstelling voor de productie en de verwerking van cannabis. Verschillende bedrijven waren in 2018 in gesprek met cannabis producerende bedrijven over het op de markt brengen van dranken die cannabis bevatten. Ook het biermerk Corona heeft inmiddels geïnvesteerd in  bedrijven die cannabis produceren.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
AIG
AIG
Amazon
Amazon
AMD
AMD
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *