Pepsico aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Pepsico is veel meer dan Pepsi Cola alleen. Het bedrijf produceert en verkoopt bijvoorbeeld diverse snacks die goed in de smaak vallen bij consumenten. Wil je investeren in Pepsico door aandelen te kopen? Dat kan! In dit artikel bespreken we hoe je het beste in Pepsico aandelen kunt investeren.

Hoe kan je Pepsico aandelen kopen?

Pepsico kan een interessante investering voor de lange termijn zijn: het aandeel keert zelfs in slechte economische tijden nog een net dividend uit. Toch zijn er ook bedreigingen voor het merk. Ondanks dat mensen steeds meer snacken, zie je wel dat mensen gezonde snacks steeds meerwaarderen. Op dit moment verkoopt Pepsico vooral producten met veel suiker, waardoor het bedrijf populariteit kan verliezen.

Toch doen ze het ook steeds beter met producten die gezonder zijn: zo is het watermerk dat ze verkopen, Aquafina, het populairste van de wereld. Denk je dat mensen ook in de toekomst voor de populaire producten van Pepsico blijven kiezen? Dan kan het zeker slim zijn om Pepsico aandelen te kopen bij een betrouwbare broker. Wil je weten bij welke partij je dit het beste kunt doen? Bekijk dan het overzicht:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Pepsico. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Pepsico & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Pepsico?

Wil je weten hoe de aandelenkoers van Pepsico zich ontwikkeld? In de onderstaande grafiek zie je voor welk bedrag je aandelen Pespico kunt verhandelen. Wanneer je een beleggingspositie wilt openen, kan je direct op de kopen & verkopen knoppen drukken.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Pepsico

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Pepsico.

Analyse van Pepsico aandelen

Voordat je besluit of je Pepsico wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Pepsico zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van Pepsico over de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Pepsico zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Pepsico in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Pepsico gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Pepsico is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Wat zijn de voordelen van beleggen in Pepsico aandelen?

  • Sterk merk: PepsiCo is een sterk merk binnen de voedsel- en drankenbranche en staat bekend om haar kwalitatief hoge producten.
  • Diversificatie: alhoewel PepsiCo vooral bekend staat om Cola, bezit het bedrijf een breed aanbod aan dranken- & voedselmerken waaronder soft drinks, snacks en sappen.
  • Globaal actief: PepsiCo is actief in meer dan 200 landen, waardoor het bedrijf minder afhankelijk is van de sociaaleconomische situatie in een specifieke regio.

Wat zijn de risico’s van investeren in Pepsico aandelen?

  • Grondstofprijzen: PepsiCo is afhankelijk van de prijzen van grondstoffen zoals graan, suiker en koffie. Wanneer de prijzen van deze grondstoffen stijgen, kan de winstmarge onder druk komen te staan.
  • Concurrentie: PepsiCo ervaart sterke concurrentie van Coca-Cola, Nestle en Danone. Grappend zeggen mensen wel eens dat je een Pepsi drinkt wanneer Coca-Cola niet beschikbaar is.
  • Gewoontes: het is belangrijk om de bestedingspatronen van consumenten in de gaten te houden. Wanneer ze overstappen naar alternatieven, dan kan dit de resultaten onder druk zetten.

Wat zijn de grootste concurrenten van Pepsico?

Hoe kan je aandelen Pepsico kopen?

Een investering in het grote Amerikaanse bedrijf Pepsico kan zeker aantrekkelijk zijn. Voordat je kunt beleggen in Pepsico aandelen, heb je wel eerst een account nodig bij een professionele aandelen broker. Klik hier om de verschillende aandelen brokers direct met elkaar te vergelijken.

Wanneer je tevreden bent met je geselecteerde broker, kan je aan de slag met beleggen. Je moet nog wel eerst je beleggingsrekening activeren door een kopie van je paspoort en adres te uploaden. Nadat je documenten zijn goedgekeurd, kan je direct geld storten vanaf je bankrekening naar je beleggingsrekening.

Selecteer nu het aandeel Pepsico binnen de trading software en vul het bedrag in dat je wilt investeren. Je kunt al vanaf $ 100 investeren, maar het is natuurlijk ook mogelijk om met een groter bedrag in Pepsico te beleggen. Druk vervolgens op kopen om de order op het aandeel Pepsico direct naar de beurs te versturen.

Je kunt de resultaten van je beleggingen in Pepsico direct terug zien binnen de beleggingssoftware. Vergeet niet om regelmatig je beleggingen te evalueren; op die manier kan je een goed exit moment bepalen.

Over het bedrijf Pepsico

Pepsico één van de grootste voedingsmiddelen- en dranken bedrijven in de wereld. Het bedrijf produceert diverse koolzuurhoudende dranken en snacks. Bekende merken van het bedrijf zijn onder andere de Pepsi-Cola merken, Tropicana, Lay’s en Smith’s. Binnen Pepsico zijn de activiteiten verdeeld over zes divisies.

Drie aparte divisies bevinden zich in Noord-Amerika, terwijl alle activiteiten in de overige gebieden deel uitmaken van een regionale groep, zoals PepsiCo Europe en Pepsico Asia. Het hoofdkantoor van het bedrijf bevindt zich in het plaatsje Purchase in de Amerikaanse staat New York.

Pepsi aandelen kopen

Geschiedenis van PepsiCo

Na het fuseren van de bedrijven Pepsi-Cola en Frito-Lay ontstond in 1965 het bedrijf Pepsico, Inc.

Pepsi-Cola werd eind 19e eeuw opgericht en Frito-Lay werd in 1961 opgericht. In het jaar van de fusie had het nieuwe bedrijf, waar toen 16.000 mensen werkten, een omzet van 510 miljoen euro. In 1974 begon Pepsico met het verkopen van Pepsico frisdrank in de Sovjet-Unie. Het was toen één van de eerste westerse bedrijven die actief was in de Sovjet-Unie.

Overnames door Pepsico

  • Pepsico nam het bedrijf Quaker Oats over voor 13 miljard dollar.
  • Pepsico verkreeg een groot belang in het Russische zuivelbedrijf Wim-Bill-Dann in 2001.

Pepsico richt zich mogelijk op de markt voor cannabis dranken

Pepsico kondigde in oktober 2018 aan dat het bedrijf zich mogelijk gaat ging richten op de markt voor cannabisproducten. Door de legalisering van wiet in sommige landen hebben steeds meer bedrijven belangstelling voor de productie en de verwerking van cannabis.

Verschillende bedrijven waren in 2018 in gesprek met cannabis producerende bedrijven over het op de markt brengen van dranken die cannabis bevatten. Ook het biermerk Corona heeft inmiddels geïnvesteerd in bedrijven die cannabis produceren.

Wel of niet Pepsico aandelen kopen?

Het kan zeker aantrekkelijk zijn om Pepsico’s aandelen te kopen. Het bedrijf staat bekend om haar lange geschiedenis van winstgevendheid en dividendbetalingen. Wanneer je een belegging overweegt, is het echter belangrijk om de sterke en zwakke punten met elkaar te vergelijken.

Er bestaat namelijk geen simpel ja of nee antwoord op de vraag of je Pepsico aandelen moet kopen. Het is verstandig om de groeipotentie, financiële positie en de industrie trends te analyseren.

Positief voor Pepsico is dat ze actief bezig zijn met het vergaren van marktaandeel binnen nieuwe markten. Ook brengen ze gezondere alternatieven op de markt wat past binnen de huidige trend waarbinnen consumenten steeds meer op hun gezondheid letten.

Tegelijkertijd is het belangrijk om te onthouden dat er veel concurrentie bestaat binnen de voedsel- en drankenmarkt. Naast de giganten zijn er ook kleinere ondernemingen actief die concurreren op specifieke kleinere producten. Let daarnaast op de kosten van belangrijke grondstoffen, aangezien die de winstmarge van het bedrijf onder druk kunnen zetten.

Neem uiteindelijk de tijd om te bepalen of Pepsico aandelen passen binnen je risicotolerantie en beleggingsportfolio. Vergeet niet; beleggen is altijd risicovol.

Accenture
Accenture
Activision
Activision
Adobe
Adobe
Amazon
Amazon
American Airlines
American Airlines
American Express
American Express

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *