fbpx

Beleggen in koffie

Ontzettend veel mensen staan iedere dag op met een kopje koffie. Wist je bijvoorbeeld dat koffie na aardolie de meest verhandelde grondstof is op aarde? Deze populariteit gecombineerd met het feit dat het aanbod afhankelijk van de kwaliteit van de oogst fluctueert, maakt het erg aantrekkelijk om te beleggen in koffie.

Hoe kan je beleggen in koffie?

Beleggen in koffieHet is vanzelfsprekend erg onpraktisch om zakken koffie te laten thuisbezorgen. Ook het opkopen van alle pakken koffie in de plaatselijke supermarkt is niet te doen. Gelukkig zijn er praktische manieren om te beleggen in koffie. Beleggen in koffie gebeurt doorgaans met derivaten. Derivaten zijn contracten op bijvoorbeeld een grondstof waarbij je alleen handelt in de onderliggende prijs en niet in de grondstof zelf. Op die manier hoef je niet bang te zijn dat er kilo’s koffie worden bezorgd; dat scheelt de postbode ook weer rugpijn!

Deze contracten of CFD’s kan je verhandelen bij een online broker. Een goede online broker om koffie bij te verhandelen is Plus500. Plus500 is een broker alwaar je in CFD’s kunt handelen op alle bekende grondstoffen. Hierbij is het mogelijk om direct te kopen of om short te gaan. Wanneer je short gaat op koffie verdien je juist geld wanneer de koers van koffie daalt; hierdoor is het dus mogelijk om op ieder moment geld te verdienen met de handel in koffie! Klik hier om een gratis (demo) account te openen bij Plus500 >>

Succes met koffie beleggingen

Wanneer je gaat beleggen in koffie, is het belangrijk om het aanbod in te gaten te houden. Een groot voordeel van koffie is het feit dat veel mensen erg gewend zijn aan het drankje; de vraag zal dan ook niet plotseling extreem dalen. Het is dan ook vooral de aanbodkant die de uiteindelijke prijs van koffie zal bepalen. Bovendien is koffie een basisproduct wat ook vaak geconsumeerd wordt in economisch zwakke tijden; dit maakt het eenvoudiger om de prijs van koffie te voorspellen dan bijvoorbeeld de prijs van een sociale media aandeel.

Volg daarom goed het nieuws en probeer te ontdekken hoe het met de oogsten gaat. Veel koffie komt uit Colombia en daar hadden ze lange tijd last van bladroest. Zo’n ongeluk kan een sterke invloed hebben op de aanbodkant van koffie en dit kan de koffieprijs naar nieuwe hoogtes brengen. Ondertussen zijn ze erin geslaagd om een roestresistente struik te ontwikkelen waardoor dit probleem is verholpen.

Beleggen in koffieaandelen

Het is natuurlijk ook mogelijk om in koffie aandelen te beleggen. Je kan deze aandelen kopen via een online broker. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de extra factoren die van belang zijn bij koffie aandelen. Vanzelfsprekend blijft de koffie prijs een rol spelen, maar ook zaken verbonden met het bedrijf spelen nu een rol. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de kwaliteit van het management en de bedrijfsresultaten. Enkele voorbeelden van koffie aandelen zijn Nestlé, Douwe Egberts en Starbucks.

Pagina in het Engels

Handige links: aan de slag met beleggen

Plaats een reactie

Heb je een vraag? Of heb je een interessante mening? Plaats een reactie!