Luckin Coffee aandelen kopen

Niet zo lang geleden had Luckin Coffee nog een hoge beurswaarde. Dit is niet zo vreemd, wanneer je bedenkt dat Starbucks ruim 100 miljard waard is. De Chinese markt is enorm groot en er is dus zeker ruimte voor een ander koffiebedrijf. Toch lijkt het erop dat ze het voor zichzelf hebben verpest. Een enorm fraudeschandaal verhoogt de twijfels rondom het toekomstperspectief van het bedrijf. Door slim in te spelen op de laatste ontwikkelingen kan je alsnog een positief resultaat behalen met Luckin Coffee. In dit artikel bekijken we hoe!

Waar kan je aandelen Luckin Coffee kopen?

Wil je direct aandelen Luckin Coffee kopen en verkopen? Dan heb je eerst een account nodig bij een broker. Je hebt dan de volgende mogelijkheden om te handelen:

  • Kopen: je speculeert dan op een stijgende prijs van het aandeel.
  • Short: je speculeert dan op een dalende prijs van het aandeel.

Het is belangrijk om voldoende onderzoek te doen naar het aandeel voordat je deze koopt. Zeker door het laatste nieuws is de toekomst van het bedrijf erg onzeker. Ben je benieuwd waar je het beste Luckin Coffee (en andere Chinese aandelen) kunt kopen? Bekijk dan direct het overzicht van brokers:

BrokerKostenReview
Aanmelden
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Luckin Coffee. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Luckin Coffee & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Luckin coffee fraude

Luckin Coffee kwam erg negatief in het nieuws doordat de algemene directeur van het bedrijf de omzetcijfers flink had opgeblazen. Hierdoor leek het bedrijf veel winstgevender dan het daadwerkelijk is.

De fraude is al begonnen in 2019. Chinese bedrijven plegen regelmatig deze vorm van fraude wat mogelijk is doordat de bedrijven alleen door lokale kantoren hoeven worden nagekeken. Amerika werkt er ondertussen aan om het verplicht te stellen dat een Amerikaanse accountant de cijfers nakijkt wanneer het aandeel daar genoteerd is.

Luckin Coffee is niet langer meer genoteerd aan de NASDAQ. Wanneer je aandelen had gekocht op de hoogste koers, zit je in ieder geval met de gebakken peren. Voor nu moet je erg goed oppassen wanneer je een investering in Luckin Coffee overweegt.

Luckin coffee dalende koers

Is het nog steeds slim om de aandelen te kopen?

Voor de belegger die het niet erg vindt om een groot risico te nemen, kan het nog steeds een optie zijn om te investeren in het aandeel. Het bedrijf heeft 6.500 vestigingen in China wat er meer zijn dan de grootste concurrent Starbucks. Chinezen blijven ook niet weg uit de winkels en het online bestellen van koffie via de app wordt steeds populairder.

De fraude en onzekerheid zit in de prijs van het aandeel verwerkt. Ondertussen kan je zien dat het bedrijf de mensen die verantwoordelijk zijn voor de fraude hebben ontslagen. Door de groeiende vraag naar koffie is er nog steeds genoeg ruimte voor groei. Let er wel op dat er het risico bestaat dat het bedrijf failliet gaat. Luckin Coffee aandelen kopen is in 2020 dan ook erg risicovol.

Hoe doet Luckin Coffee het?

Luckin Coffee is een relatief nieuw bedrijf. Het bedrijf is pas opgericht aan het einde van 2017. Het bedrijf heeft een agressieve strategie ingezet en het is ze gelukt om binnen enkele maanden meer dan 2.000 koffie restaurants te openen in 28 verschillende Chinese steden. Het is het doel van Luckin Coffee om de marktleider Starbucks binnen China in te halen. Wanneer ze dit tempo volhouden dan is dit geen onrealistisch doel.

Maar hoe is het Luckin Coffee gelukt om zo snel te groeien? Hiervoor hebben ze slim gebruik gemaakt van de technologie. Het bedrijf biedt gebruikers namelijk een applicatie aan waarmee je zowel het bestellen als betalen van koffie uitvoert. Bovendien is het ook mogelijk om koffie te bestellen voordat je de winkel inloopt zodat deze al direct klaarstaat. Je kan de koffie zelfs laten bezorgen wanneer je geen zin hebt om zelf de deur uit te gaan.

Wat Luckin Coffee ook goed doet, is dat het bedrijf goed luistert naar de Chinese consument. Chinezen hebben een wat andere smaak en daar spelen ze goed op in door unieke drankjes beschikbaar te stellen. Wat denk je bijvoorbeeld van koffie met mandarijnensiroop of speciale theetjes met opgeklopte kaas. Klinkt bijzonder, maar als het in trek is bij de lokale bevolking dan is het een goed idee.

Een groot verschil net Starbucks is ook de sfeer binnen het restaurant. Bij Starbucks kan je even rustig wat zitten en genieten van een kop koffie. Bij Luckin Coffee is dit vaak niet mogelijk. Veel vestigingen bestaan alleen uit een balie waar je de koffie ophaalt. To go is dus echt het motto van dit bedrijf!

Luckin Coffee aandelen kopen

Beleggen in Luckin Coffee aantrekkelijk?

Het is lastig om een duidelijke uitspraak te doen over de toekomst van Luckin Coffee. Het bedrijf is immers nog erg nieuw! Wel is de enorme groei en de verovering van een groot marktaandeel in China een indrukwekkende prestatie.

Toch heeft de groei ook een nadeel. Het bedrijf maakt elk jaar verlies. Schaalvoordelen kunnen dit verlies op de lange termijn wel doen omslaan naar een winst. Toch is het in de waardering van Luckin Coffee te zien dat het vertrouwen nog lager ligt dan bij de concurrent Starbucks. Het aandeel Luckin Coffee is namelijk relatief lager gewaardeerd.

Toch kan beleggen in een dusdanig snelgroeiend bedrijf interessant zijn. Je kan profiteren van de enorme volatiliteit met CFD’s of speculeren op een toenemende waarde door de aandelen in je portefeuille op te nemen.

Tip: je kan ook direct beleggen in koffie.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *