Danone aandelen kopen

Als kind genoot ik ook regelmatig van een toetje geproduceerd door Danone. Tegenwoordig is het bedrijf actief in meerdere continenten: Danone zet bijvoorbeeld steeds meer producten af in het opkomende China. Een investering in Danone kan dan ook interessant zijn. In dit artikel bekijken we hoe je het beste Danone aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de laatste koersinformatie van het bedrijf Danone vinden.

Hoe kan je actief beleggen in Danone aandelen?

De koers van een aandeel als Danone kan sterk schommelen. Dit zag je bijvoorbeeld tijdens de coronapandemie van 2020: doordat alle bedrijven sloten, werden er veel minder melkproducten verkocht. Dit was natuurlijk niet goed voor het bedrijfsresultaat van Danone waardoor je de koers van het aandeel flink zag dalen. Als actieve belegger kan je juist van dit soort schommelingen in de aandelenkoers profiteren.

Dit doe je door actief te speculeren op de koers van Danone aandelen. Wanneer er slecht nieuws uitkomt, kan je een short positie innemen. Met een short positie behaal je een positief resultaat wanneer de koers daalt. Een goede broker waar je actief kunt handelen in Danone CFD-aandelen is Plus500. Wil je de mogelijkheden gratis uitproberen met een demoaccount? Gebruik dan de onderstaande knop om een account te openen bij deze aanbieder:

Waar kan je Danone aandelen kopen?

Een investering in Danone kan nog steeds goed uitpakken. De markt voor babymelkproducten in China kan in de toekomst bijvoorbeeld steeds meer omzet genereren. Wel is het belangrijk om te analyseren hoe het bedrijf het in vergelijking met de concurrentie doet. Verder is het slim om op een goed moment in te stappen. Wanneer je de aandelen koopt op de top dan kan het lang duren voordat je een positief rendement behaalt met je belegging in Danone.

Ben je op zoek naar een goede broker om Danone aandelen te kopen? Dan helpen we je graag op weg:

BrokerKostenAanmelden
DEGIRO-review-logo€4 + 0,05% voor Danone
eToro logo aandelen€0 voor Danone. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
BUX-logo€0 + je ontvangt een gratis aandeel
0,09% met €6 minimum
BinckBank logo€1 + 0,1% met €6 minimum

Wat is de aandelenkoers van Danone?

In de onderstaande grafiek kan je direct de CFD-aandelenkoers van Danone raadplegen. Ook kan je met de kopen en verkopen knoppen direct een beleggingspositie in het bedrijf openen.

Over het bedrijf Danone

Het Franse voedingsmiddelenbedrijf Groupe Danone werd in 1909 opgericht door Isaac Carosso. Hij begon in Barcelona met een klein bedrijf dat yoghurt produceerde. Tien jaar later werd er in Frankrijk een eerste fabriek gebouwd. De belangrijkste producten van het bedrijf zijn zuivelproducten en yoghurt, medische voeding en flessenwater. Het hoofdkantoor van Danone bevindt zich in Parijs.

Danone aandelen kopen

Het belang van yoghurt

Voor de in Griekenland geboren Isaac Carosso was yoghurt natuurlijk een bekend product. Hij verhuisde in 1912 van Thessaloniki naar Barcelona. Daar maakte hij zich zorgen over het feit dat de stadskinderen vaak last hadden van darmkwalen die veroorzaakt werden door een slechte hygiëne. Isaac was ervan overtuigd dat gefermenteerde melkproducten de darmflora van deze kinderen zou versterken. Daarom begon hij met het maken van yoghurt. Het bedrijfje dat deze yoghurt ging produceren noemde hij naar zijn zoon Daniël.

De activiteiten en de omzet van het bedrijf

Danone heeft zijn activiteiten ondergebracht in vier groepen: babyproducten, water, verse zuivelproducten en medisch voedsel. De verkoop van verse melkproducten is goed voor 50% van de omzet, voedsel zorgt voor 30% van de omzet en water zorgt voor 20% van de omzet.

Het wereldwijd actieve bedrijf behaalt circa 40% van zijn omzet in Europa. De belangrijkste afzetmarkt is de Verenigde Staten. In Europa is Frankrijk de belangrijkste afzetmarkt: in dat land behaalt Danone een afzet van 10%.

Fusies en overnames door Danone

Danone heeft met diverse bedrijven gefuseerd. Ook werden er bedrijven overgenomen

  • In 1967 was het bedrijf gefuseerd met kaasmakerij Gervais
  • De glasfabrikant Bouissois-Souchon-Neuvesel (BSN)besloot om zich te richten op de voedingsmiddelenindustrie. Dit bedrijf fuseerde in 1973 met Cervais-Danone. Na die fusie was de naam van het bedrijf BSN-Cervais-Danone. In 1994 werd deze naam vereenvoudigd: de naam van het bedrijf werd Danone.
  • Het Nederlandse bedrijf Numico, tot 1997 bekend als het voedingsmiddelenbedrijf Nutricia, werd in 2007 overgenomen.
  • De Russische Unimilk Groep werd overgenomen in 2010
  • In 2012 werden de voedingsactiviteiten van de Wockhardt-groep in India overgenomen.
  • In 2013 werd er en strategische alliantie aangegaan met het Chinese bedrijf Mengliu. Dit bedrijf is in China marktleider voor verse zuivelproducten.
  • Het Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijf WhiteWave Foods werd in 2017 overgenomen. Bij deze overname werd door Danone ook het van oorsprong Belgische bedrijf Alpro verworven. Voor de overname van WhiteWave Foods betaalde Danone circa 11 miljard euro. Door de overname behaalt Danone tegenwoordig zeker een kwart van zijn totale omzet in Noord-Amerika.

Dit soort overnames & samenwerkingen kunnen de bedrijfsresultaten sterk beïnvloeden. Wanneer je gaat beleggen in Danone, is het belangrijk om dit soort overnames goed in de gaten te houden.

Stijgende winst door toenemende vraag naar babyvoeding

Dankzij een sterke vraag naar babyvoeding in China stijgt in 2018 de winst van Danone. De vraag naar babyvoeding neemt toe door het groeiende geboortecijfer in China. Bovendien profiteert Danone van het feit dat de steeds groter wordende Chinese middenklasse graag producten van het bedrijf koopt.  Door de sterke vraag worden de tegenvallende prestaties van de yoghurt- en zuiveldivisie gecompenseerd.

China is een groeimarkt, waar steeds meer mensen duurdere producten kopen. Het kopen van Danone aandelen kan dan ook interessant zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *