Danone aandelen kopen (2024) – koers & analyse

Als kind genoot ik ook regelmatig van een toetje geproduceerd door Danone . Tegenwoordig is het bedrijf actief in meerdere continenten: Danone zet bijvoorbeeld steeds meer producten af in het opkomende China. Een investering in Danone kan dan ook interessant zijn. In dit artikel bekijken we hoe je het beste Danone aandelen kunt kopen. Ook kan je hier de laatste koersinformatie van het bedrijf Danone vinden.

Hoe kan je Danone aandelen kopen?

Een investering in Danone kan nog steeds goed uitpakken. De markt voor babymelkproducten in China kan in de toekomst bijvoorbeeld steeds meer omzet genereren. Wel is het belangrijk om te analyseren hoe het bedrijf het in vergelijking met de concurrentie doet. Verder is het slim om op een goed moment in te stappen. Wanneer je de aandelen koopt op de top dan kan het lang duren voordat je een positief rendement behaalt met je belegging in Danone.

Ben je op zoek naar een goede broker om Danone aandelen te kopen? Dan helpen we je graag op weg:

BrokerKostenReview
Aanmelden
Freedom Finance demoInvesteren in aandelen & ETF's. Verdien tot 8,7% aan rente over je storting + gratis demo.
Plus500 brokerSpeculeer actief op stijgende & dalende CFD Danone koersen. 82% van de retailbeleggers verliest geld met CFDs.
eToro logo aandelen€0 aan kosten voor Danone. Je kapitaal loopt risico. Andere kosten van toepassing.
DEGIRO-review-logoKoop goedkoop aandelen Danone & beleg gratis in ETF's!
Vergelijken?Vergelijk direct de beste brokers & open een gratis demo!

Wat is de aandelenkoers van Danone?

In de onderstaande grafiek kan je direct de aandelenkoers van Danone raadplegen. Ook kan je met de kopen en verkopen knoppen direct een beleggingspositie in het bedrijf openen.

76% van de retailbeleggers verliest geld met het handelen in CFDs bij deze aanbieder. Bedenk of je het hoge risico om geld te verliezen wilt lopen.

Bedrijfsgegevens van Danone

Hieronder zie je de belangrijkste bedrijfsgegevens van Danone.

Analyse van Danone

Voordat je besluit of je Danone wilt kopen of verkopen, is het belangrijk om het aandeel eerst goed te analyseren. In het onderstaande overzicht zie je hoe Danone zich heeft ontwikkeld over de afgelopen periode.

Beurskoersen van de laatste 5 dagen

In de onderstaande tabel kan je de beurskoersen van Danone zien van de laatste 5 dagen:

Wat doet de koers van Danone in 2024?

Ben je benieuwd wat analisten denken dat Danone gaat doen in 2024 en de jaren daarop? We hebben met behulp van de data van Alpha Vantage de prognoses van analisten gecombineerd. Vergeet niet dat dit cijfer slechts een voorspelling over het koersverloop van Danone is en dat deze voorspelling niet hoeft uit te komen. Doe daarom altijd je eigen onderzoek!

Waarom kan het voordelig zijn om Danone aandelen te kopen?

 • Diversificatie: Danone is actief in verschillende segmenten van de voedselbranche, waardoor het bedrijf minder afhankelijk is van één specifieke inkomstenbron.
 • Sterk merk: Danone wordt wereldwijd snel herkend, waardoor consumenten eerder geneigd zijn om de producten van het merk te selecteren.
 • Strategische overnames: Danone neemt regelmatig andere bedrijven over. In 2017 kocht Danone bijvoorbeeld WhiteWave Foods over.
 • Sterke financiële prestaties: Danone heeft constant sterke financiële posities neergezet.

Dit zijn de grootste risico’s van beleggen in Danone aandelen

 • Concurrentie: Danone moet constant de concurrentie aangaan met andere, grote bedrijven. Voordat je belegt in Danone kan het daarom slim zijn om de ontwikkeling van het marktaandeel te analyseren.
 • Afhankelijkheid: Danone is voor haar inkomsten bijna volledig afhankelijk van de voedingsmiddelenbranche.
 • Geopolitieke risico’s: wanneer Danone onder druk komt te staan binnen een land, kan de winstgevendheid van het bedrijf dalen.

Wat zijn de grootste concurrenten van Danone?

Hoe kan je beleggen in aandelen Danone?

 1. Onderzoek: duik in de financiële gegevens en bepaal of Danone een interessante belegging kan zijn.
 2. Open een account: registreer je vervolgens direct bij een betrouwbare aandelen broker.
 3. Geld storten: je kunt direct geld storten vanaf je bankrekening naar je aandelenrekening.
 4. Aandeel selecteren: gebruik de zoekfunctie om het aandeel Danone te vinden binnen je account.
 5. Danone aandelen kopen: vul nu het bedrag in dat je wilt investeren en druk op kopen om de order naar de aandelenbeurs te versturen.
 6. Controleer: houd je belegging in de gaten en verkoop deze wanneer de resultaten tegenvallen.

Over het bedrijf Danone

Het Franse voedingsmiddelenbedrijf Groupe Danone werd in 1909 opgericht door Isaac Carosso. Hij begon in Barcelona met een klein bedrijf dat yoghurt produceerde. Tien jaar later werd er in Frankrijk een eerste fabriek gebouwd. De belangrijkste producten van het bedrijf zijn zuivelproducten en yoghurt, medische voeding en flessenwater. Het hoofdkantoor van Danone bevindt zich in Parijs.

Danone aandelen kopen

Het belang van yoghurt

Voor de in Griekenland geboren Isaac Carosso was yoghurt natuurlijk een bekend product. Hij verhuisde in 1912 van Thessaloniki naar Barcelona. Daar maakte hij zich zorgen over het feit dat de stadskinderen vaak last hadden van darmkwalen die veroorzaakt werden door een slechte hygiëne. Isaac was ervan overtuigd dat gefermenteerde melkproducten de darmflora van deze kinderen zou versterken. Daarom begon hij met het maken van yoghurt. Het bedrijfje dat deze yoghurt ging produceren noemde hij naar zijn zoon Daniël.

De activiteiten en de omzet van het bedrijf

Danone heeft zijn activiteiten ondergebracht in vier groepen: babyproducten, water, verse zuivelproducten en medisch voedsel. De verkoop van verse melkproducten is goed voor 50% van de omzet, voedsel zorgt voor 30% van de omzet en water zorgt voor 20% van de omzet.

Het wereldwijd actieve bedrijf behaalt circa 40% van zijn omzet in Europa. De belangrijkste afzetmarkt is de Verenigde Staten. In Europa is Frankrijk de belangrijkste afzetmarkt: in dat land behaalt Danone een afzet van 10%.

Fusies en overnames door Danone

Danone heeft met diverse bedrijven gefuseerd. Ook werden er bedrijven overgenomen

 • In 1967 was het bedrijf gefuseerd met kaasmakerij Gervais
 • De glasfabrikant Bouissois-Souchon-Neuvesel (BSN)besloot om zich te richten op de voedingsmiddelenbranche. Dit bedrijf fuseerde in 1973 met Cervais-Danone. Na die fusie was de naam van het bedrijf BSN-Cervais-Danone. In 1994 werd deze naam vereenvoudigd: de naam van het bedrijf werd Danone.
 • Het Nederlandse bedrijf Numico, tot 1997 bekend als het voedingsmiddelenbedrijf Nutricia, werd in 2007 overgenomen.
 • De Russische Unimilk Groep werd overgenomen in 2010
 • In 2012 werden de voedingsactiviteiten van de Wockhardt-groep in India overgenomen.
 • In 2013 werd er en strategische alliantie aangegaan met het Chinese bedrijf Mengliu. Dit bedrijf is in China marktleider voor verse zuivelproducten.
 • Het Amerikaanse voedingsmiddelenbedrijf WhiteWave Foods werd in 2017 overgenomen. Bij deze overname werd door Danone ook het van oorsprong Belgische bedrijf Alpro verworven. Voor de overname van WhiteWave Foods betaalde Danone circa 11 miljard euro. Door de overname behaalt Danone tegenwoordig zeker een kwart van zijn totale omzet in Noord-Amerika.

Dit soort overnames & samenwerkingen kunnen de bedrijfsresultaten sterk beïnvloeden. Wanneer je gaat beleggen in Danone, is het belangrijk om dit soort overnames goed in de gaten te houden.

Stijgende winst door toenemende vraag naar babyvoeding

Dankzij een sterke vraag naar babyvoeding in China stijgt in 2018 de winst van Danone. De vraag naar babyvoeding neemt toe door het groeiende geboortecijfer in China. Bovendien profiteert Danone van het feit dat de steeds groter wordende Chinese middenklasse graag producten van het bedrijf koopt.  Door de sterke vraag worden de tegenvallende prestaties van de yoghurt- en zuiveldivisie gecompenseerd.

China is een groeimarkt, waar steeds meer mensen duurdere producten kopen. Het kopen van Danone aandelen kan dan ook interessant zijn.

Wel of niet aandelen Danone kopen?

Voordat je aandelen Danone koopt, is het verstandig om de sterke en zwakke punten van het aandeel te analyseren. Je kunt Danone bijvoorbeeld vergelijken met de concurrentie. Op die manier kan je bepalen of het misschien interessanter is om in een concurrent van Danone te beleggen.

Uiteindelijk is er geen objectief antwoord te geven op de vraag of je wel of niet Danone aandelen moet kopen. Dit hangt namelijk sterk af van je beleggingsdoelen en financiële situatie.

Auteur

Alex Mostert Avatar
Over Alex Mostert

Al toen ik 16 was kocht ik stiekem mijn eerste aandeel. Ondertussen beheer ik beleggen.info al meer dan 10 jaar en help ik mensen graag bij het bereiken van 'financiële vrijheid'. Na een studie bedrijfskunde en psychologie heb ik mij volledig toegelegd op ondernemen: de helft van de tijd in Nederland & de helft van de tijd in het buitenland. Lees hier meer over mij & maak kennis! Laat ook vooral een reactie achter onder het artikel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *